Sezeryan sonrası oturulabiliyo mu cnm peki hani bebeği almak emzirmek için falan çok zor oluyo muHayir canim korkma bosuna. Ama eskiden dedigin gibiymis. Anneannem 3 cocugunuda sezeryanla dogurmus. Ve o zaman dedigin gibi boydan boya kesiliyormus. Ben gormedim ama annem soyledi. Simdiki tipla o zamanki bir degil tabi. 1 sene bile diger seneyi tutmuyor. Gun gectikce ilerliyor cok sukur.
Merhaba. Bebeğiniz doğdu mu benim ki de makat geliş. Nette yazanları okudukça Can'ım sıkıldı. Bebek'te sıkıntıya yol açabiliyormuş.Bugün saat üçte sezeryan doğuma giriyorum ve duanızı istiyorum. Sezeryan tarihimiz 14 marttı ama küçük hanım bekleyemiyor rahimde 1.5 cm açılma var bebek makat geliş doktor beklemeye gerek yok kesen patlar falan tehlikeye atmayalım bugün alalım dedi
Herkesin bebeği hayırlı olsun bizde sezeryan olucaz herhaldr böyle olursa bebeğim gelmem diye diretiyo nedense sezeryan olanlar dikişler nasıl oluyo o kızarıklık ne kadar sürede geçiyo acaba ve oturmak sıkıntı oluyo mu dikişlerden dolayı meraktayım beni bi bilgilendirin kızlar ya
Tabiki zorlaniyor insan biraz agri oluyor ama normal dogumda da oturmak sıkınti oluyor diye duydum dikisler altta oldugu icin hatta daha zormus oyle diyorlar. Herseyin zorlugu var tabi ama yinede en guzeli normal olandir tabiki. Oda Allahin takdiri hayirlisi nasilsa onu nasip etsin Allah. Benim mecburi sezeryan olacak keske elimde olsa da normal olsaydi ilkide bu oglumdaSezeryan sonrası oturulabiliyo mu cnm peki hani bebeği almak emzirmek için falan çok zor oluyo mu
Gozun aydin canim sonunda mutlu sona ulastin. Darisi biz bekleyenlerin basina. Agrilarin en kisa zamanda gecer insallah. Bol bol sutun, gazsiz yavrun, bol uykulu gecelerin olur ins.Can'ım benim spinal sezeryan oldu, çok çok aşağıda tam bikini bölgesininde 10 cm lik enine kesik atıldı, ilk günden beri emziriyorum şükür oğlumu, sorun yaşamadık ama hastaneden çıkana kadar ağrı kesici serum yapıldı eve gelince de Ağrı'lar oldu tabi yine o yüzden parol alıyorum ağrı kesici şimdilik belki Bi kaç güne geçer tamamen ..
Oturma kalkma aynı hamilelikteki gibi valla bacakları kırarak oturup kalkıyorum yine ben zorlanmıyorum aşırı ama ilk gün zordu fazlasıyla, ikinci gün azaldı, bugün baya baya azaldı, evin içinde rahat hareket edebiliyorum oğlumun altını değiştirebiliyorum, Bi iki güne toparlanırım inşallah ..
Tek sorun ayak ve bacaklarımda ödem oluştu davul gibi şişti, dr 10 güne geçer Dedi, karnımda şiş, yavaş yavaş iniyo sanki ama, 6 aylık hamile gibi göbek duruyo bakalım zamanla belli olur kilo olayı ..
Canım allah analı babalı büyütsün kurtuldun en azından sen öyle düşün normal doğumdada illaki ağrı ve acı oluyodur herhalde ilk günlerCan'ım benim spinal sezeryan oldu, çok çok aşağıda tam bikini bölgesininde 10 cm lik enine kesik atıldı, ilk günden beri emziriyorum şükür oğlumu, sorun yaşamadık ama hastaneden çıkana kadar ağrı kesici serum yapıldı eve gelince de Ağrı'lar oldu tabi yine o yüzden parol alıyorum ağrı kesici şimdilik belki Bi kaç güne geçer tamamen ..
Oturma kalkma aynı hamilelikteki gibi valla bacakları kırarak oturup kalkıyorum yine ben zorlanmıyorum aşırı ama ilk gün zordu fazlasıyla, ikinci gün azaldı, bugün baya baya azaldı, evin içinde rahat hareket edebiliyorum oğlumun altını değiştirebiliyorum, Bi iki güne toparlanırım inşallah ..
Tek sorun ayak ve bacaklarımda ödem oluştu davul gibi şişti, dr 10 güne geçer Dedi, karnımda şiş, yavaş yavaş iniyo sanki ama, 6 aylık hamile gibi göbek duruyo bakalım zamanla belli olur kilo olayı ..
merhaba arkadaşlar 3.3.2016 saat 11:35 te bebeğimi kucağıma aldım. sancılar 5 dk da bir e düşünce duşumu alıp hastaneye gittim.sabah 7 de hastanedeydim. açılmam 2 cm ydi. o sancıya az açılmam olmuş diye başta korkmadım değil. ama 9 buçukta dr um baktı açılmam 5-6 cm olmuştu bile. yatışım yapıldı. hızlı geldi bu bebeğim. ebem ıkın demiyordu, hadi kakanı yap diyordukakanızı yapar gibi ıkınıyorsunuz. sakın tedirgin olmayın ya kakamı yaparsam diye, hiiiiç düşünmüyorsunuz onu, ben kakamı da yaptım mı arada bilmiyorum. 1 gece kaldım hastanede, çocuk dr unun kontrol etmesini beklediğim için. bu sabah dr muayene etti, geldik eve. sizler için güzel dileklerimi esirgemedim elbette. vajinal varis oluşmuştu bu gebeliğimde, hiçbir dezavantajı olmadı bana. 2. bebeğim, dikiş falan da atılmadı, gerçi atılsa da korkulacak birşey olmadığını ilk gebeliğimden biliyordum. bebeğim şimdi mışıl mışıl uyuyor, sizler de sağlıkla alın kucağınıza, hepinize en kolay doğumlar diliyorum
Cok sukur Rabbime..
Kizlar persembe gunu 39+6daa saat oglen 12de hoc sancim agrim yokken suyum geldi. Acaba anlar miyim diodum ama abartisiz yarim surahi suya yakin geldi. Hemen esimi arafim hastaneye gittik yatis yapildi hemen 12.30 da. Muayene oldun 1 cm acik var. Nyse yattm bekliyorum sanci gelmeye basladi aksam uzeri 7 gbi falan da lontrolum oldu ama aciklik jhala 1 cm. Yarina kadar burdayi beklicez dediler gece sabaha kadr sancim geldi gitti. Serumlar igneler faln derkrn sabahi ettik. Sabah 8 de baktilar acilma 2 cm. Bska yok. Nyse suni sanci verelim dediler. Ben soka girdim bebegin de kalbi zayifladi. Hemen kestiler. Saat 14e kadr kendi sancimla bekledim acilma olmasini. Bi baktilar adaha 3 cm. Ama sancim 2 dk da bir 80lerde. Acil doktorum geldi bakti cok kotuuum kendi eliyle actialesef 6.5 cm e kadar. 2 dk sanci.verelim balalm dedi 1 dk snra hemn sanciyi kesti cunku amneyle bebegi kaybediyorz dedi. Tabi bn bu arada sanci celmeye devam. Acilen sezeryanla almislar bebegimi 14.35 te oglusum olmusss. Rabbim bizi birbirimize bagisladi. Ve daha dikislerim yuzunden kucagima alamasam da bebegim yanimda hastanede yatioruz anne ogul.. cok uzun oldu ama paylasmk istedim. Rabbim kimseyi.bu yolda eglendirmesin hepiniz kolayca kurtulursunuz insallahhh..
Selam kızlar,
Nasılsınız?
Giremiyorum bir türlü fırsat bulup.
Bebeğimi kucağıma aldım çok şükür Rabbime.
Darısı almayanların başına.
İkimizde iyiyiz çok şükür.
Bizden şimdilik bu kadar.
Hoşçakalın.
Kızlar doğum yaptım çok şükür, kusura bakmayın geç yazıyorum ama aşırı yorgunum :) 2 gün oldu daha ama inşallah alışıcam zamanla ..
Mete Ali miz geldi 03.03.2016 08:52 de :))
Spinal sezeryan oldu, son kez doğuma gitmeden sancı durumu va bakıldı herşey aynıydı kalp atımları biraz düşüktü, normal doğum başlangıcı yoktu açılma falan olsaydı suniyi deneseydim keşke diye diyorum bazen aöa Yinede sağlıkla doğdu yanımda ya yeter bana o ..
Spinalin baş bel ağrısı hiçbi sorun yaşamadım yaşamıyorum şükür, yapıştırma dikiş oldu, hastaneden dün ayrıldık saat 4 te eve geldik, iyiyim bebekte iyi diye kalmak istemedik dr gidebilirsiniz Dedi ..
Hastaneden çıkarken dikiş yerini pansuman yaptılar soğutucu sıkıp yolladılar kapatmadılar, nemli kalmaması gerekiyomuş sadece ..
Banyo bugün yapıcam Bebişe de yarın yaptırırız ..
4.085 gram 53 cm doğdu bebişkomuz son hafta kilo almamış pek, doğunca çok şaşırdık tabi dr bizi öyle Bi korkuttu ki iri Bebek iri Bebek 4.200-4.300 kg doğucak diye, çok yakışıklı tatlı Bi oğlumuz oldu :)
İlk günden itibaren hastaneye ve eve gelen giden, saçma abuk sabuk yorumlar, normal doğururdun boşuna acele ettin lafları vs kulağımı tıkamaya çalışıyorum. Geçen sene ki kayıbımı bildikleri halde endişemi bildikleri halde böyle saçma saçma konuşanlar bazen annenizin dahi bunu demesi delirtiyo sizi ama o boncuk gözler size melül melül bakınca amaaaannn diyorsunuz :)))
Simsiyah gözlerini açıp bana baktığı an o kokusu falan çok bambaşka gerçekten tarif yok o duygunun :)
Sütümüz geldi hemen şükür, ilk andan beri emziriyorum, Yinede sarılık riskimiz varmış ptesi günü belli olucak kontrole gidicez ..
Benim kizimda dun sabaha karsi 4.30da spinal sezeryanla dunyaya geldi.2hafta sonrasi cumaya sezeryan randevumuz vardi fakat kizim erken geldi annesini bekletmek istememis.o gece sinemaya gittik eve geldm yattm gece 3te uyurken suyum geldi.nerdeyse sinemada yakalanacktim.cok sukur kizmda bende iyiz tabi benim agrilarim var yurumekte zorlaniyorum.emzirebilsem bide cok guzel olcak.allah herkese guzel dogumlar nasip etsin bebislerimiz hep saglikli mutlu olsun insalah
Kızlar hepinizi tek tek heyecanla okudumdogum yapan tüm arkadaşlara hayirli olsun Talham geldiğinden beri firsatimiz olmuyor girmeye. .. emmede sorun yasadik hafif sarılık oldu vs ama dünyanın en güzel varlığı bu melekler Rabbime şükürler olsun, bizim dogum hikayemize gelince zaten 35.haftadan beri sancilar vardi nstde ben hissetmiyordum son kontrolde sancilar tavan yapti ben hala hissetmiyorum acikliga bakildi biraz vardi az aciklik var diye doktor normali deneyelim dedi arada kontroller yapiliyordu sancim birden durdu ve doktor bebekten endişe ettigini kordon dolanmis olabilecegi yada kakasini yaptigindan suphelendigini soyledi hemen sezaryene aldi ve spinal sezaryen le dunyaya geldi yavrum doktor mu acele etti normal olur muydu bilmiyorum olsa belki de cok rahat olacaktı hic sanci hissetmedim neyse gecti gitti oğlum şükür yanimda Rabbim hepimizin evlatlarina güzel yazilar yazsın, saglikla sihhatle, hayirla büyüsünler...
Biberon un ucuyla emziriyorum ama ondanda tatmin edici gelmiyo sanırım göğüs uclarimda sıkıntı varTesaduf gordum yazini subat annesiyim. Sezeryab oldum ilk 3/gun oglum mememi almadi. Sonrasinda manuel pompa alip ucunu cikarttim iki parmagimla skistirip damagina yerlestirsim ve her emzirmemde bunu uyguladim suan emiyor. Meme ucun damagina oturmadiginda memeyi reddediyor bebek. Umarim en kisa zamanda duzelr canim.
sezeryan yerini kapatınca hava almaz mı sence? yani havasız bırakır sıkıntı olursa falan demişti bir arkadaş cevap veren de olmadı.ben de almayı düşünüyorm ama dikişlere sıkıntı yaratır mı ki diye çekiniyorm tatlım ya?? fotosunu atabilr misn?Kızlar ben deepend tek kullanmlık camaşırlardan aldm cok ragat ve kullanışlı biseye benziyo.lastik yeri falan da hic acıtmaz normal çamaşrdan daha rahat.bi de büyük boy aldm.75 ve 120 kilo arasndakiler icin.
Ben ilkinde kullanmıştım ...evet iyi geliyor sütü arttırıyor gerçekten...tadı da güzel...bu bebektede lazım olursa kullanmayı düşünüyorum...kızlar humana still tea kullanan veya kullancak olan var mı? hem gaza hem süte iyi geliyormuş.
aslında içinde rezene falan varmış.evde kimyon rezene falan içilebilir ama hastane ortamında demlemek flan zor olur. bu çay pratik oluyo diye düşündüm.sezeryandan snra gaz atmaya faydası olmuş kullananlara. senin doğum nasıldı ?Ben ilkinde kullanmıştım ...evet iyi geliyor sütü arttırıyor gerçekten...tadı da güzel...bu bebektede lazım olursa kullanmayı düşünüyorum...
çok yorulduğunda da oluyor. doğum sancısı düzenli olur.gerçi benimki düzensiz başladı ilk başta, 2 saat sonra düzene girdiğinde anladım doğum sancısı olduğunu. sancılarını bir takip et bakalımHerkese merhaba .. bugün 1 saate yakın yol yürüdüm normalde ağrılarım fazla oldugundan yol yürüyemiyordum ablamlara yemege gıttık ve duramadım eve geldık ve bel arası bı yerım dıyım nasıl anlatacagımı bılemedım ama agrı gırıyo sureklı bı saplantı gıbı dakıka tuttuk bazen dakıka bası bazen yarım saatte bır . Dogum sancısı belden dıyorlar esıme gosterıyorum agrı gıren bolgeyı belin orası dıyor bana da acıdan herhalde sırtıma kadar vuruyo gıbı gelıyo agrı . Ne yapacagımı bılemedım suan yazarkende sureklı sancım var bugun doktor kontrolum vardı sancı falan cıkmadı o zaman gayet ıyıydım yol yuruyup yoruldugum ıcın mı oldu acaba ?
Mutlulukla huzurla sağlıkla büyütün bebeğinizi:) ne güzel geldi geçti işte:)Kızlar doğum yaptım çok şükür, kusura bakmayın geç yazıyorum ama aşırı yorgunum :) 2 gün oldu daha ama inşallah alışıcam zamanla ..
Mete Ali miz geldi 03.03.2016 08:52 de :))
Spinal sezeryan oldu, son kez doğuma gitmeden sancı durumu va bakıldı herşey aynıydı kalp atımları biraz düşüktü, normal doğum başlangıcı yoktu açılma falan olsaydı suniyi deneseydim keşke diye diyorum bazen aöa Yinede sağlıkla doğdu yanımda ya yeter bana o ..
Spinalin baş bel ağrısı hiçbi sorun yaşamadım yaşamıyorum şükür, yapıştırma dikiş oldu, hastaneden dün ayrıldık saat 4 te eve geldik, iyiyim bebekte iyi diye kalmak istemedik dr gidebilirsiniz Dedi ..
Hastaneden çıkarken dikiş yerini pansuman yaptılar soğutucu sıkıp yolladılar kapatmadılar, nemli kalmaması gerekiyomuş sadece ..
Banyo bugün yapıcam Bebişe de yarın yaptırırız ..
4.085 gram 53 cm doğdu bebişkomuz son hafta kilo almamış pek, doğunca çok şaşırdık tabi dr bizi öyle Bi korkuttu ki iri Bebek iri Bebek 4.200-4.300 kg doğucak diye, çok yakışıklı tatlı Bi oğlumuz oldu :)
İlk günden itibaren hastaneye ve eve gelen giden, saçma abuk sabuk yorumlar, normal doğururdun boşuna acele ettin lafları vs kulağımı tıkamaya çalışıyorum. Geçen sene ki kayıbımı bildikleri halde endişemi bildikleri halde böyle saçma saçma konuşanlar bazen annenizin dahi bunu demesi delirtiyo sizi ama o boncuk gözler size melül melül bakınca amaaaannn diyorsunuz :)))
Simsiyah gözlerini açıp bana baktığı an o kokusu falan çok bambaşka gerçekten tarif yok o duygunun :)
Sütümüz geldi hemen şükür, ilk andan beri emziriyorum, Yinede sarılık riskimiz varmış ptesi günü belli olucak kontrole gidicez ..
Canım bende bugün çok yürüdüm kasığımda ağrı var birde karnım çok sert belki yorgunluktandır dinlen suyunu bebeğin hareketlerini takip et suyun gelmiyorsa bebek hareketliyse bence korkma bana doktorum sürekli böyle söylüyor kanama su yoksa bebek normalse sancılar normal diyor tabi düzenli olursa ayrı hergün farklı bir ağrı sancı hissediyoruz eskiden korkup hemen acile koşardım şimdi dediğim şeyler takip ediyorum dinleniyorum sabaha herşey geçmiş oluyorHerkese merhaba .. bugün 1 saate yakın yol yürüdüm normalde ağrılarım fazla oldugundan yol yürüyemiyordum ablamlara yemege gıttık ve duramadım eve geldık ve bel arası bı yerım dıyım nasıl anlatacagımı bılemedım ama agrı gırıyo sureklı bı saplantı gıbı dakıka tuttuk bazen dakıka bası bazen yarım saatte bır . Dogum sancısı belden dıyorlar esıme gosterıyorum agrı gıren bolgeyı belin orası dıyor bana da acıdan herhalde sırtıma kadar vuruyo gıbı gelıyo agrı . Ne yapacagımı bılemedım suan yazarkende sureklı sancım var bugun doktor kontrolum vardı sancı falan cıkmadı o zaman gayet ıyıydım yol yuruyup yoruldugum ıcın mı oldu acaba ?
Düzensiz olduğu için de önemsemek istemedim ama gittikçe Ağrı'nın Şiddeti artıyo ..çok yorulduğunda da oluyor. doğum sancısı düzenli olur.gerçi benimki düzensiz başladı ilk başta, 2 saat sonra düzene girdiğinde anladım doğum sancısı olduğunu. sancılarını bir takip et bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?