Beyazmelek16
Allah sabır versin canım ya, eşinin ailesiyle durumlar can sıkıcı gerçekten, inşallah en kısa sürede normal rutininize dönersiniz, bayram için eşimin ailesi gelecek buraya, babaannesi de gelecek, zaten bizim ankaradaki evimizde kalıyorlar şimdi, çok severim gerçekten hepsini ama o süreçte kalabalık en son isteyeceğim şey, insan pijamayla rahat edemiyor bile yanlarında, sen lohusa halinle iyi idare ediyorsun bence, arkadaşların da dediği gibi emzirme, ağrı bahanesiyle bebeğinle yatak odasında kal günün büyük bölümü, nasılsa ihtiyaç yok deyip giderler herhalde, ilk torun mu?
Benim eltim yakın oturuyor burada, şimdiden kayınpederler gelince nerede kalacak diye hesap kitap yapıyor, bir de çaktırmadan eşine filan ne detaylar sorduruyor, evinde 5 çekmeceli derin dondurucu var, kaynım bana diyor ki, "hem kendinizin kurbanı var hem babamların, dolaba nasıl sığdıracaksın", " bizim dolabın derin dondurucu kısmı zaten küçük, sizin extra derin dondurucu da var, onda yer yok mu babamların kurbanı için"dedim, kayınçosu için ayırmış bir çekmecesini, diğerleri de kendi kurbanı içinmiş, bendeki buzdolabına 2 kurbanın sığmasını bekliyor, kendindeki buzdolabı+derin dondurucuya tek kurbanı ancak sığdırıyor, ben şok, başka da bir şey söyleyemedim, "antrendeki, mutfağındaki halıyı toplarız, evin kirlenmez"diyor, sağolsunlar titizim diye evimin kirlenmesini de çok düşünüyorlar, eltim de bana ilgili babında doğum zamanını soruyor, tek derdi, bayram telaşını atlatacak mıyım, lohusa mı olacağım, sahte, hesapçı insanlar çok belli ediyor kendisini, asabımı bozmayayım diyorum ama takıyorum yine de, eşimden yeğenlerine aylık maaş vermesini ben istemişimdir, düzenli harçlık olsun diye, yeğenleri sütü çok seviyor, günde 4-5 tane aromalı süt içiyor diye almıyorlarmış, eşime dedim sen al düzenli götür, haftalık 2 koli alıp götürüyor, büyük masraf ne olursa çocuklar amcalarından istiyor, bunları dile getirmek hoş değil de, sizin yaklaşımınız bu olup, ucuz tavırlar sergilenince asabınız çok bozuluyor, 10 yıllık evli, toplasan kayınvalideler 1 ay evinde kalmamıştır, biz 3 yıllık evliyiz, bizim evimizde bizimle beraber 6 aydan fazla, bizsiz yine 6 ay kalmışlardır. Hiç dert değil de lohusa halimle de onlara evini açmayacaksa başka zaman da açmasın zaten. Eşim de hepsi abimlerde kalır, bize teklif ederlerse çok ayıp ederler diyor ama bizde bu nezaket kafası varken zor, 3 kişiye yatak yap vs. ne kadar yardıma diye gelseler de zorlukları olacak, kendi aileme doğumdan birkaç gün sonra haber vereceğim, o süreçleri ben de düşündükçe geriliyorum. Çok uzun anlattım kızlar, kusura bakmayın,hakkınızı helal edin, doğum öncesi şişirdi bu mesele beni