Maşallah size bol bol sütle büyütmeyi nasip etsinKizlaaarrr alinti yapamadim kusura bakmayin hepinize cok cok tesekkur ederim..bugün 13.04 te eylül ada 3.605 gram 51 cm olarak dünyaya geldi..spinal sezeryan oldum çok rahat geçti çok şükür..detaylari daha genis bi zamanda tek tek paylasicimm eşim de geldi izin aldı askeriyeden çok şükür hersey yolunda..darısı günü gelen annelere..
DIPTISDIPTIS canm merak ettim senin rüzgar bey içerde hiç durmuyordu şimdi nasıl aynı hareketlere devam mı?
Ay bebiş geliyor evde odadan odaya yürümeye çalışn sancılar başladığnda yürümrk ve ıkınma hareketi yapmak doğumu kolaylaştıyor. İnşallah hayırlısıyla kolay bir şekilde bebişinz olurKizlar aksam 11 de sancilarim basladi su an 10 dk da bi geliyo siklasmasini bekliyorum evde 38+3 e girdik.bayramdan sonra bekliyordum ama hayirlisi
aynen benimde canım altını değiştirmek zulüm. meme vermek savaş gibi terden ölüyorum. sağlıkları yerinde olsun daaaOof daha bugün onu diyordum. İçeride kurt gibi kaynıyordu, çıktı daha beter
Altını değiştirmek zulüm gibi
Sürekli eller kollar hareket halinde. Yatağa koyuyoruz eğer uyumuyorsa dönmüş ve kaymış oluyor
Tam bir laz bebesi, sürekli horon kıvamında
merhaba öncelikle hayırlı olsun şimdiden .. ben normal doğum yaptım ama sezeryan ile doğum yapan çok arkadaşım var ablam 2 çocuğunuda sezeryan ile dünyaya getirdi ilkini lokal 2. sin, genel anestezi ile oldu ve ikiside aynı hastanede idi lokal olup belden vurulan iğne doğum sonrasında genel anesteziye göre daha fazla ağrı yapıyor dedi bana . Diğer arkadaşlarımda aynısını söyledi süt konusu bünye ile alakalı bence ablamın 2 doğumundada hemen gelmişti ve emzirebilmişti ama kimi arkadaşlarımın ertesi gün yada 2 -3 gün sonra gelmişti.Kızlar bende bugün kontrolden geldim. Herşey yolunda ama çatım dar olduğu için maalesef bebek aşağı inemiyor bir türlü. O yüzden sezeryan yolları gözüktü. O kadar çok istiyordum ki normal doğum ama bebeği de riske atmak istemiyorum. Şimdi doğum yapmış olan arkadaşlara bazı sorularım var. Cevaplarsanız çok mutlu olurum. Sezeryan olan arkadaşlarda süt hemen geldi mi? Ek olarak kanamanız çok oldu mu? Bu günlük külotlar işe yarar mı onlardan mı atayım çantaya? Sezeryan da uyumayan çok heyecan yapan arkadaşlar oldu mu? Benim çok heyecanlı bir yapım olduğu için tam olarak uyumayı planlıyorum ve omurilikten vurulan iğnedende korkuyorum açıkcası.
canım seni çok çok iyi anlıyorum ilk kızım doğduğunda aynı sorunları yaşamıştım şimdi uzaktalar allahtan .Sana şunu söyliyim en etkilisi senin kuralları koyman ben kayınvalideme bu bebeği ben büyüteceğim kuralları ben koyuyorum demiştim kayınvalide de almış sallıyordu kızımı hayır sallamak yasak demiştim eşim konuşunca o kadar etki etmemişti ben konuşunca düzeltmişlerdi tavırlarını zaten lohusasın bir de onlara gerilme emin ol sütün bile etkilenir stresten sen söyle bırak onlar üzülsünKizlar bir siz varsiniz derdimi anlatabildigim. Bu insanlar beni delirtiyor artik. Dogum oncesi kac kez soyledim benegi opmek yok kucaga alistirmak yok diye. Inadina yapar gibi surekli opuyorlar. Kaynanam kucagina alip sallayarak uyutmaya calisiyor. Kayinpeder sigara icen biri ve o agziyla sapur supur kizi opuyor. Yetmiyor gibi gecen gun koltuga oturtmus kirlente dayamis kizi. Gorunce soka girdim resmen. Baba daha cok kucuk beli acir demekle yetinebildim. Sanki 5-6 aylik bebek gibi davraniyorlar. Her aksam maaile basimdalar. Gece zaten uyku boluk boluk gunduz uyku yok bide kayinpeder 11-12 ye kadar oturuyor. Kizin uyudugu saatlerde bile dinlenemiyorum hep ayaktayim. Artik takatim kalmadi. Kiz emerken sanki vucudumdan tum enerji kan ne varsa cekiliyor gibi oluyorum. Esime dedim konus onlarla kizi opup kucaga almasinlar eger ben konusursam agar seyler soylucem diye ama o da birsey diyemiyor ailesi sonucta. Napcam ben yaaaa
kıskançlık değil mi nasıl çözeceğiz bu durumuGözün aydın canım allah anali babalı büyütsün..
Bizimde 8 yaşında ablamiz war bende onunla uğraşıyorum
Offff Allah yardımcın olsun.en zor kısım olsa gerek faydalarından çok zararları olur şimdi sana.eşin konuşacak başka yolu yok ayrı bir odaya çekilip muhatap olmayacaksın salonda kim ne yaparsa yapsın.allah korusun çocuğun kalçası çıkar,stresten sütün gider bi rahat bıraksınlar ya erkekler bari bi uzaklaşsınlar lohusa kadının başında ne işleri varKizlar bir siz varsiniz derdimi anlatabildigim. Bu insanlar beni delirtiyor artik. Dogum oncesi kac kez soyledim benegi opmek yok kucaga alistirmak yok diye. Inadina yapar gibi surekli opuyorlar. Kaynanam kucagina alip sallayarak uyutmaya calisiyor. Kayinpeder sigara icen biri ve o agziyla sapur supur kizi opuyor. Yetmiyor gibi gecen gun koltuga oturtmus kirlente dayamis kizi. Gorunce soka girdim resmen. Baba daha cok kucuk beli acir demekle yetinebildim. Sanki 5-6 aylik bebek gibi davraniyorlar. Her aksam maaile basimdalar. Gece zaten uyku boluk boluk gunduz uyku yok bide kayinpeder 11-12 ye kadar oturuyor. Kizin uyudugu saatlerde bile dinlenemiyorum hep ayaktayim. Artik takatim kalmadi. Kiz emerken sanki vucudumdan tum enerji kan ne varsa cekiliyor gibi oluyorum. Esime dedim konus onlarla kizi opup kucaga almasinlar eger ben konusursam agar seyler soylucem diye ama o da birsey diyemiyor ailesi sonucta. Napcam ben yaaaa
cnm 2 kere sezeryan oldum ikisinde de hemen sutum geldi direk emzirdim ve masallh sutimde cok yaradi kizlaraya kızlar sezeryan olursam ve sütüm gelmezse diye o kadar endişeliyim ki
Aynen, ben de =) Allah kolaylık versin@Besyildiz insallah hersey yolundadir ve coook kolay bir dogum olur
dualarim sizinle
birde meraktan catliyorum :))senin supriz yumurtayi coook merak ediyorum :))
Sıcak suya oturma, sıcak su banyosu, en güzeli bol yürüyüş, hurma yemek işe yarayabilir canımGünümüzün dolmasına 2 gün var ve benim hala hic agrim yokBebeğimin kafasi kanala girmemis Çatım müsait olduğu halde... Ne yapabilirim kizlarrr? Bugun2 düğüne gittim göbek attim halay cektim... Yine bir sey yok... Ben sezaryen olmak istemiyorum
Allah kolaylık versin inşallahKizlar aksam 11 de sancilarim basladi su an 10 dk da bi geliyo siklasmasini bekliyorum evde 38+3 e girdik.bayramdan sonra bekliyordum ama hayirlisi
Selam ıkınma değil de, çömelme, eğilip kalkma daha iyi bence. Ikınma hareketini sancıların ilk zamanlarından itibaren yapmak, acayip hemoroid problemine sebep olabiliyor. Ben çekmiştim kızımın doğumundan sonra. Son saatlerde ebeler ıkın diyor zaten. Erken ıkınma rahim ağzının şişmesine de sebep olabiliyormuş. Doğum anında bile tavsiye etmeyenler var zira.. @rootstock bizi aydınlatabilir belki bu konudaAy bebiş geliyor evde odadan odaya yürümeye çalışn sancılar başladığnda yürümrk ve ıkınma hareketi yapmak doğumu kolaylaştıyor. İnşallah hayırlısıyla kolay bir şekilde bebişinz olur
ben sirtimdan vurulan ignenin acisini hic hissetmedim cnm acimiyor yani telaslanma ... ameliyat sirasinda senle surekli konusuyorlar sohbet ediyorlar hop bi bakiosun bebek aglama sesiKızlar bende bugün kontrolden geldim. Herşey yolunda ama çatım dar olduğu için maalesef bebek aşağı inemiyor bir türlü. O yüzden sezeryan yolları gözüktü. O kadar çok istiyordum ki normal doğum ama bebeği de riske atmak istemiyorum. Şimdi doğum yapmış olan arkadaşlara bazı sorularım var. Cevaplarsanız çok mutlu olurum. Sezeryan olan arkadaşlarda süt hemen geldi mi? Ek olarak kanamanız çok oldu mu? Bu günlük külotlar işe yarar mı onlardan mı atayım çantaya? Sezeryan da uyumayan çok heyecan yapan arkadaşlar oldu mu? Benim çok heyecanlı bir yapım olduğu için tam olarak uyumayı planlıyorum ve omurilikten vurulan iğnedende korkuyorum açıkcası.
Evet hemoroidi olanlara sıkıntı çıkarabilir haklısnz. bana ebeler öyle demişti birde hastanenin koridorunda yürütüyorlardı ve çömel ıkınma hareketi yap diyorlardı. açılma daha çabuk olsun diye ordan aklımda demek sancılar biraz daha sıklaşınca yapılıyomuşAynen, ben de =) Allah kolaylık versin
Sıcak suya oturma, sıcak su banyosu, en güzeli bol yürüyüş, hurma yemek işe yarayabilir canım
Allah kolaylık versin inşallah
Selam ıkınma değil de, çömelme, eğilip kalkma daha iyi bence. Ikınma hareketini sancıların ilk zamanlarından itibaren yapmak, acayip hemoroid problemine sebep olabiliyor. Ben çekmiştim kızımın doğumundan sonra. Son saatlerde ebeler ıkın diyor zaten. Erken ıkınma rahim ağzının şişmesine de sebep olabiliyormuş. Doğum anında bile tavsiye etmeyenler var zira.. R rootstock bizi aydınlatabilir belki bu konuda
DidemGullu hayırlı olsun canım maşallah
Yanlış hatırlamıyorsam o süreçte çıktı işte o problemEvet hemoroidi olanlara sıkıntı çıkarabilir haklısnz. bana ebeler öyle demişti birde hastanenin koridorunda yürütüyorlardı ve çömel ıkınma hareketi yap diyorlardı. açılma daha çabuk olsun diye ordan aklımda demek sancılar biraz daha sıklaşınca yapılıyomuş
Doktorun ne zaman gel dedi? Benimki sancı başlayınca hemen gel dedi. Ama biraz evde çekmenin iyi olacağını düşünüyorum ben de. Allah nasip ederse öyle yapıcam. İnşallah sağlıkla doğarlarSu an hala evdeyim sancilar ayni siklikta gece boyu boyle gecti 3. dogumum olucak ama gittikce zorlasiyo sanki
10 + haftadasin 8 .ay hamile kalmis olsan 5 haftalik olurdun 7. ay kalmissin bu duruma gore sen hangi ay adet oldun ayin kaciydi bilmiyormusun :)İlk muayeneme göre 8.ay hamile kaldım son muayeneye göre 7.ay bu ay muayeneye gideceğim tam hamftasina bakacağım yani ilk muayeneye göre bugün 10+0(nisan 6 ya geliyor doğum günü doldurması)son muayeneye göre 10+5(nisan 1 e)
Ya ben cok hareketliyim zaten. Cok kilo almadım yaklaşık 4.5 kg aldim... kendi isimi kendim yapıyorum aksamlari yürüyorum gündüz carsida korkmadan geziyorum ama bana misin demiyorrrcanım inşallah gönlüne göre normal doğum yaparsın.4-5 tane hurma yiyin diolar,merdiven çık,ev işi yap vs.aslında halay çekip göbek atmakta az deil ama hayırlıısı zamanı var demekki,bebiş erkek mi,erkekler bekletiyo çoğunlukla
Oglum olacak evet... Sanırım bayagi nazli kendisi...canım inşallah gönlüne göre normal doğum yaparsın.4-5 tane hurma yiyin diolar,merdiven çık,ev işi yap vs.aslında halay çekip göbek atmakta az deil ama hayırlıısı zamanı var demekki,bebiş erkek mi,erkekler bekletiyo çoğunlukla
Özelde yapmıştm ben çok ilgiliydiler. Biz doğumhanedeki herkeze yemek tatlı yaptırdk birde çslışnlarn eline biraz para sıkıştrdk diye mi bilmem ebe beni kucağında yürütüyordu artık. Çünkü tansiyonm aniden düşüp yükseliyordu açtım ve uykuszdm zerre kadar takatim yoktu. Allah razı olsun onlardn ama başka yer olsaydı kesinlikle sezeryan yapardı beni herhalde.Yanlış hatırlamıyorsam o süreçte çıktı işte o problemyürütmeleri iyiymiş ama ben ne zaman devlette ya da özelde doğum yapacak birini görsem nst ye bağlı yatırıyorlar aslında yürürken yer çekimi kuvvetiyle bebeğin aşağı inmesi çok daha kolay, öyle değil mi. Mümkün olduğunca rica edip ara ara da olsa ayakta dolanmak lazım heralde
Doktorun ne zaman gel dedi? Benimki sancı başlayınca hemen gel dedi. Ama biraz evde çekmenin iyi olacağını düşünüyorum ben de. Allah nasip ederse öyle yapıcam. İnşallah sağlıkla doğarlar
Bu arada sancı olmasa bile doğum kısmı diğerlerinden daha kolay olacaktır inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?