2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Bebeğiniz kaç aylık? 3. ayda sütte azalma oluyor. Ben lactamil emziren anne içeçeğini ve çayını kullanıyorum. Süte gerçekten faydası oluyor :)
Bir hafta sonra 3 aylik olucak memeyu sikıyorum sut damla damla geliyo bebegimde hemen birakiyo az geldigi icin malt icicekler humana iciyorum ama sanki tam dolmuyo goguslerim karni doymadan yine ayni azaliyo neden boyle oldu bilniyorum

Bir hafta sonra 3 aylik olucak memeyu sikıyorum sut damla damla geliyo bebegimde hemen birakiyo az geldigi icin malt icicekler humana iciyorum ama sanki tam dolmuyo goguslerim karni doymadan yine ayni azaliyo neden boyle oldu bilniyorum

Canım benimde aynı bazen damla bile gelmiyo neler içtim neler yedim ama faydası olmadı bi türlü benim kızım iki gündür memeyi almıyor artık memeyi vermeye çalışıyorum yıkıyo ortalığı :KK43:

sağol canim.denedim bir kez gündüz uyandrmayi.gece daha uzun uyudu fakat acaba diyorum uyumama sebeebi sancılar mi yoksa gündüz uykuyu aldgi için mi.yani bir bebek gece gündüz yatmali mi kısacası?bunu bilsem buna göre davrancam
Bebeklerin uyuma süreleri büyüdükçe kısalıyor zaten. Yani gece gündüz yatan bebek görmedim ben hiç :) sancıları varsa anlaşılır zaten hareketlerinden ve ağlamasından. Sancı için yüz üstü yatırmak çok etkili bi dene istersen :) Ama dediğim gibi uyandırmak en mantıklısı canım. Sonuçta biz annelerin gece uykusuna ihtiyaçları var :))

arkadaşlar mrb.23 ekimde doğum yaptım.Bir suredir forumu takip ediyorum ama sanırım whatsup grubu var ve daha aktif.Acaba gruba nasıl dahil olabilirim.Ayrıca Ankara'da yaşayıp heyet raporu alabilen oldu mu?Gerçekten çok zor durumdayım,bebeğimi bırakabileceğim kimse yok:KK43:
Evett ben de whatsapp grubuna dahil olmak istiyorum :KK43: Nasıl oluyormuş öğrenebildiniz mi? :)

Mama mi veriyosun canim artik..

İki gündür almayı iyice bıraktı bi sabah uyandığında emiyo onun harici hiçbi şekilde almıyo açlıktan ağlıyo yinede almıyo mecbur mama veriyorum emmediği için olan sütde gitti manuel pompa sipariş ettim geldiği kadar sağıp verecem bakalım nolacak

Canım benim kızım memeyi almıyor en basından beri. Sutumu pompalayarak içiriyorum. Ama 3. Ayda kızım sut içmeyi yarı yarıya azalttı. Diliyle surekli itiyor biberonu.Ben elimde biberon saatlerce ugrasıyorum. O içmeyi azaltınca psikolojik midir nedir benim sütümde bariz yarı yarıya azaldı. Oysaki aynı sıklıkla pompalıyorum ve yemem içmem de aynı. Humana, ısırgan-kimyon-rezene-anason cayı, hoşaf, boza içiyorum ama banamısın demiyor. Daha ne yapabilirim bilmiyorum. Bu hafta biberonun baslıgını degistirecegim delik sayısını artıracagım. Insallah faydası olur. 3. Ayda meme reddi oluyormus. Insallah gecici olur.

Canım benim kızım memeyi almıyor en basından beri. Sutumu pompalayarak içiriyorum. Ama 3. Ayda kızım sut içmeyi yarı yarıya azalttı. Diliyle surekli itiyor biberonu.Ben elimde biberon saatlerce ugrasıyorum. O içmeyi azaltınca psikolojik midir nedir benim sütümde bariz yarı yarıya azaldı. Oysaki aynı sıklıkla pompalıyorum ve yemem içmem de aynı. Humana, ısırgan-kimyon-rezene-anason cayı, hoşaf, boza içiyorum ama banamısın demiyor. Daha ne yapabilirim bilmiyorum. Bu hafta biberonun baslıgını degistirecegim delik sayısını artıracagım. Insallah faydası olur. 3. Ayda meme reddi oluyormus. Insallah gecici olur.
Insallah cnm bi annenin sutunun olmamasi cok kotu boyle olupda duzelen var mi acaba

Insallah cnm bi annenin sutunun olmamasi cok kotu boyle olupda duzelen var mi acaba
Meraba kızlar benim bebegim doğru düzgün emen bu bebek değil .gaz yüzünden sancılaniyo memeyi çekip çekip sunduruyo. .5 dakika emse çok seviniyorum karnını doyurdu diye.
Bazen benimde sütum azalıyor ve kesildi kesilecek diyorum incir hosafi kaynatiyorum hemen. Pekmez yiyorum
Ve geri geleceğine ınaniyorum. Bebek emdikce gelir diyolar çok doğru .çok sık emzirmek cogaltiyo
Pompa ile değilde bende bebegin ağzına değince sut geliyo .
Sut olayı psikolojik. Korktukca gidiyo umudunu zu yitirmeyin.bebeginiz aldığı sürece memeniz ağzında kalsın.

hatta benim oğluş gibi aceleciler 4 aylık oldu :KK73: teyzoşlar 5. ayın içindeyiz tamtamına 138 günlük olduk:KK36: sizler neler yapıyorsunuz bebişler neler yapıyor :KK6:
Ben hala kilolarla uğraşıyorum :) emzirmek zayıflatmıyormuş :63: Benim oğlum 105 günlük oldu. Gaz problemi çok az. Gelişimi ile ilgili bi sıkıntı yok çok şükür biraz daha yüzüstü yatar pozisyonunu sevdirmeye çalışıyoruz :) Uyutmaya çalıştığımda çok ağlıyor. Siz neler yapıyorsunuz uyuturken?

Burda konuşuldu mu bu konu bilmiyorum ama sevgili anneler uyku eğitimi ile ilgili önerileriniz var mı_?

Meraba kızlar benim bebegim doğru düzgün emen bu bebek değil .gaz yüzünden sancılaniyo memeyi çekip çekip sunduruyo. .5 dakika emse çok seviniyorum karnını doyurdu diye.
Bazen benimde sütum azalıyor ve kesildi kesilecek diyorum incir hosafi kaynatiyorum hemen. Pekmez yiyorum
Ve geri geleceğine ınaniyorum. Bebek emdikce gelir diyolar çok doğru .çok sık emzirmek cogaltiyo
Sut olayı psikolojik. Korktukca gidiyo umudunu zu yitirmeyin.bebeginiz aldığı sürece memeniz ağzında kalsın.
Mesela 3 saat snra emziriyorum sut 3 4 dakkada bitiyo daml damla geliyo boyle olunca memeyi birakiyo doymuyo gibi geliyo bana memeyi verince aliyo cunku hemen bu ara promalt iciyorum gunde bi tane fakat sadce bi ogün süt getiriyo allah yardimcimiz olsun

Ben de süt sıkıntısı yaşıyorum 4 kere mama veriyorum doktor tavsiyesiyle. İlk ay sonunda doğum kilosunu bile yakalayamamıştı. Aventin doğal akış biberonuyla veriyorum yine de uyanıkken almıyor memeyi. İlla uykulu olması lazım yoksa ağzına alıp bırakıyor ağlıyor yumruk atıyor. Sütüm iyice bitecek diye korkuyorum. Herşeyi yedim içtim ama yok. Arada sağıyorum çok az çıkıyo gerçi sağım gösterge değilmiş bebek daha çok çekermiş.

Mesela 3 saat snra emziriyorum sut 3 4 dakkada bitiyo daml damla geliyo boyle olunca memeyi birakiyo doymuyo gibi geliyo bana memeyi verince aliyo cunku hemen bu ara promalt iciyorum gunde bi tane fakat sadce bi ogün süt getiriyo allah yardimcimiz olsun

Ben hala kilolarla uğraşıyorum :) emzirmek zayıflatmıyormuş :63: Benim oğlum 105 günlük oldu. Gaz problemi çok az. Gelişimi ile ilgili bi sıkıntı yok çok şükür biraz daha yüzüstü yatar pozisyonunu sevdirmeye çalışıyoruz :) Uyutmaya çalıştığımda çok ağlıyor. Siz neler yapıyorsunuz uyuturken?
Benimki memede uyuyor. Önce kucakta ayakta biraz sallıyoruz annemle, sakinleşiyor sonra emmeye başlıyor orda uyuyor. Gece uykusu için memede uyutuyorum 1,5-2 saat kımıldanıp mızırdanıyor. Sonra derin uykuya geçince yerine koyuyorum. Yanımızda bizim yatağımızda yatıyor. Uyku eğitimi için erken bence hele ağlatarak asla uyutamam heralde. Onlar bize muhtaç daha bilmiyorlar hiçbirşey ve tek sığınakları bizim kollarımız.

Maşallah ne güzel :) 87 günlük benimki, seninki kaçtı? Bir de zamanında mı doğdu erken mi? Erken doğduysa gelişimini doğdugu günden değil doğması gereken günden hesaplıyorsun.
Cnm sağol allaha şükür iki gündür iyiyiz bugün 91 günlük oldu bizim sıpada

Benimki memede uyuyor. Önce kucakta ayakta biraz sallıyoruz annemle, sakinleşiyor sonra emmeye başlıyor orda uyuyor. Gece uykusu için memede uyutuyorum 1,5-2 saat kımıldanıp mızırdanıyor. Sonra derin uykuya geçince yerine koyuyorum. Yanımızda bizim yatağımızda yatıyor. Uyku eğitimi için erken bence hele ağlatarak asla uyutamam heralde. Onlar bize muhtaç daha bilmiyorlar hiçbirşey ve tek sığınakları bizim kollarımız.
Cnm erken bazı şeyler için ama şimdi nasıl alılırsa öle gidecek bazı şeylerin rutine oturması lazım o yüzden ki bide onların iyiliği için yapmak lazım

X