2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
kizlar oldu bebegim suni sancısız kendi sancimla dunya çirkini bir kizim var cok rahatladım birden geliverdi dogumhaneye zor yetistik 5 dkda kucagimdaydi rabbim hepinize kolay dogumlar nasip etsin
Ay ne guzel ya allah analı babalı buyutsun gecmış olsun canım

Canm sabah oldu gecti annem falan dogumdan once ole olur diyince sikinti yapmadim
Canım benimde dün akşam yine aşağıya baskı fena oldu. Annem biraz dua okuyunca rahatladım. Bu bebişler 10 gün daha bekleyebilecekmi bakalım.
kizlar oldu bebegim suni sancısız kendi sancimla dunya çirkini bir kizim var cok rahatladım birden geliverdi dogumhaneye zor yetistik 5 dkda kucagimdaydi rabbim hepinize kolay dogumlar nasip etsin
Ayy ne güzel maşallah maşallah

Maşalllah canım ne guzel kolaylıkla dogum yapmışşın . Allah bagışlasın minnoşunu

Herkese tesekkur ederim durumu soyle ozetliyeyim kizlar cuma gunu kontrolümüz vardi kontrolde 2 cm aciklik nstde 15 dkda bir sanci cikti doktorumuz carsambaya anlaştık eger dogum olmazsa suni sanciyla dogum surecini baslaticaktik. Ama dun sancılarım sıklaştı aksamda 7 gibi yatisim yapıldı ebe ikinci dogumum oldugu icin suni sanci vermicem yürü dedi 11 gibi 6 cm acilmam oldu suyum patladi ve agrim iyice siddetlendi birazcık tırmaladım tabi anne olmak kolay degil sonucta saat 1 bucukta bildiginiz tekerlekli sandalyede dogurucaktim esim dogumhaneye zor yetistirdi ve yataga yatmamla kizimin olmasi tam 5 dk sürdü sonrasi bebegimi gorunce yine gozyaslarimi tutamayan ben bebegim gogsumu tuttu ama daha sutumuz yok mama verdik mecbur 2 kere biz cok iyiyiz allaha şükür rabbim dogum belleyen herkesin yardımcısı olsun

AvukatAnne AvukatAnne sağlıkla büyüt inşallah bebeğini canım ne güzel anlatmışsın normal isteyen bana cesaret oldu valla bende nedense çok korkuyorum ama yazını okuyunca biraz sakinleştim aslında benim korkum doğum öncesi ağrılar değil nasıl doğurcam doğum esnasında bebeğim zarar görmesin gibi değişik korkularım var kaç ıkınmada geldi miniğin kaç saat sancı çektin onları da anlatırmısın canım

Herkese tesekkur ederim durumu soyle ozetliyeyim kizlar cuma gunu kontrolümüz vardi kontrolde 2 cm aciklik nstde 15 dkda bir sanci cikti doktorumuz carsambaya anlaştık eger dogum olmazsa suni sanciyla dogum surecini baslaticaktik. Ama dun sancılarım sıklaştı aksamda 7 gibi yatisim yapıldı ebe ikinci dogumum oldugu icin suni sanci vermicem yürü dedi 11 gibi 6 cm acilmam oldu suyum patladi ve agrim iyice siddetlendi birazcık tırmaladım tabi anne olmak kolay degil sonucta saat 1 bucukta bildiginiz tekerlekli sandalyede dogurucaktim esim dogumhaneye zor yetistirdi ve yataga yatmamla kizimin olmasi tam 5 dk sürdü sonrasi bebegimi gorunce yine gozyaslarimi tutamayan ben bebegim gogsumu tuttu ama daha sutumuz yok mama verdik mecbur 2 kere biz cok iyiyiz allaha şükür rabbim dogum belleyen herkesin yardımcısı olsun
Ay canım ne mutlu darısı bizim başımıza ne güzel kızın hiç üzmemiş seni hemen gelmiş inşallah benim gibi bekleyenlerin de bi çırpıda olsun kaç saat sancı çektin 5 dk da doğmuş ne güzel...

Cok şükür CNm hayırlı olsun güle güle büyütün :)

NisanFRM NisanFRM nerelerdesin canım doğum yaptın mı

Doğum yapan tüm arkadaşlara hayırlı olsun allah analı babalı sağlıklı ömür versin inşallah.
Taşınma işim uzadı çok yorucu geçti.Bebeğin eşyalarını neolur nolmaz diye yıkadım ütüledim çantyı hazırladım.Şuan kıpırdamam bile zorlaştı,kendimi fazla yordum,doktor dinlenmelisin yürüme bile dedi ama mümkün mü çok zor zamana denk geldi taşınma işi.O kadar çok yoruldum ki hergun bugun doğuracağım diyorum,kıyafetler baskı yapıyor ,karnım aşağaya düştüğünü hissediyorum cevremde oyle diyor.Yarın belli olur.Tartıda kilo alıyorum ama kendim çok zayıfladım yüzüm kolum bacağım eridi resmen,bebeğimiz kilosu iyidi 2 hafta önce,
Allaha şükür herşey normalmiş yarın ilk NTS kontrolum olacak bakalım ne durumumdayız.
Arada telefondan açıp baktım malum taşınmadan dolayı internet bağlantısı vs.
Ama hızlıca oldu cvp yorum yazamadım,ama allaha şükür güzel doğum haberlerini gördükce mutlu oldum.
Sende yavruna kavuştun şükürler olsun.:anne::KK200: onu içine çeke çeke kokla benim yerime :KK36:

sarılık için sağlık ocağıda ki hemşire 1.5 -2 saate bir doyur ve akşamları sabaha kadar mavi ışık yoksa beyaz ışıkta yatırın kararnlıkta kalmasın dedi,küvezde de o ışıkta yatırıyorlarmış.

doğum yapan annelerin doğum sonrası bebekle geçen zaman tecrübeleri çok merak ediyorum,ama doğru düzgün okuma fırsatım olmadığından aklım kalıyor hep.Birgün oturup baştan sona bakabilirim inşallah.
Tecrübelerinize ihtiyacım var.

Allah hepimize tez zamanda sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

gözünüz aydın arkadaşım bana da cesaret verdin benimde ikinci doğum olacak dr um sunisiz yapalim ins diyor ilk dogumda ilçe hastanesinde 4 cm açıklıkla gitmiştim ama sancim çok yoktu o hastanedede cocuk dr yok diye ile gonderiyoruz dediler ambulansla basimda ebe cunku dogum ambulans icinde olacakti mesafe 3 saatti cunku hastaneye varinca aciklik 7 cm di ama yollar bozuk oldugundan arac cok sallamisti o da sancisiz acilmama sebeb olmus devlet hastanesiydi gittigim hastane sanci odalari 5 er kisilikti malesef bu durum beni cok etkiledi bi de her gelen hemsire muayene yapinca benim sancim tamamen kesildi yarim saat icinde doguracak olan ben 8 saat sancisiz yatakta 7 cm le bekledim en son suni sanci verdiler ve dogum gerceklesti. böyle anlarda mahremiyet çok önemli bu ilk doğumumdu ins ikincisi daha rahat olur bu sefer ozel hastane sectim bakalim neler yasayacaz. :)

Doğum yapan tüm arkadaşlara hayırlı olsun allah analı babalı sağlıklı ömür versin inşallah.
Taşınma işim uzadı çok yorucu geçti.Bebeğin eşyalarını neolur nolmaz diye yıkadım ütüledim çantyı hazırladım.Şuan kıpırdamam bile zorlaştı,kendimi fazla yordum,doktor dinlenmelisin yürüme bile dedi ama mümkün mü çok zor zamana denk geldi taşınma işi.O kadar çok yoruldum ki hergun bugun doğuracağım diyorum,kıyafetler baskı yapıyor ,karnım aşağaya düştüğünü hissediyorum cevremde oyle diyor.Yarın belli olur.Tartıda kilo alıyorum ama kendim çok zayıfladım yüzüm kolum bacağım eridi resmen,bebeğimiz kilosu iyidi 2 hafta önce,
Allaha şükür herşey normalmiş yarın ilk NTS kontrolum olacak bakalım ne durumumdayız.
Arada telefondan açıp baktım malum taşınmadan dolayı internet bağlantısı vs.
Ama hızlıca oldu cvp yorum yazamadım,ama allaha şükür güzel doğum haberlerini gördükce mutlu oldum.
Sende yavruna kavuştun şükürler olsun.:anne::KK200: onu içine çeke çeke kokla benim yerime :KK36:

sarılık için sağlık ocağıda ki hemşire 1.5 -2 saate bir doyur ve akşamları sabaha kadar mavi ışık yoksa beyaz ışıkta yatırın kararnlıkta kalmasın dedi,küvezde de o ışıkta yatırıyorlarmış.

doğum yapan annelerin doğum sonrası bebekle geçen zaman tecrübeleri çok merak ediyorum,ama doğru düzgün okuma fırsatım olmadığından aklım kalıyor hep.Birgün oturup baştan sona bakabilirim inşallah.
Tecrübelerinize ihtiyacım var.

Allah hepimize tez zamanda sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
Çok dikkat et canım kendine uzun zamandir yazmayinca merak ettim inş. En kisa zamanda sağlıkli sihhatli bir şekilde bebisini kucağına alırsın kendi tecrübemi soyliyeyim bebeğin dilinden en iyi anne anlıyor anneme biraksam aç kalir uyandikca emzir uyaninca yoruldu artık emzirme kaynvalide de sürekli emzir bakalım haftaya o gelecek ve neler yaşayacağım merak ediyorum

Günaydın kızlar. Yazılanları hep okuyorum. Yavrusunu kucağına alanları tebrik ediyorum hayırlı uğurlu olsun, darısı başımıza :)
Bende hiçbir gelişme yok, 40. Haftadayım, 2 gün sonra tahmini süre bitiyor, ama hala karnım inmedi, ağırlaşmadım, evde hala her işi yapıyorum, sonra geziyorum falan.. Dünkü kontrolde bebek kanalda değildi, rahim ağzı da olgunlaşmış değildi yani yumuşama yok henüz.
Demek ki herkesin doğum süreci cidden farklı oluyor, kimisi çok haftalar önce kanala inip kanalda takılırken kimi bebekler inmek istemiyorlar son haftada bile.

Sizlerin yazdıklarını da okuyorum herkesin anlattığı farklı şeyler var, kimisi suni sancıyı önermezken kendi sancını bekle derken kimisi suni ile çok kolay doğum yaptığını yazıyor. Demek ki o da bünyeden bünyeye ya da verilen sancının dozuna belki de doğum ekibine göre değişiyor bilmiyorum.

Çevremde kuznlerim arkadaşlarım akrabalarımdan çok fazla yeni doğum yapanlar var ve onların da hikayeleri farklı farklı. Bunları düşünüp kendimle kıyasladğımda stres oluyorum, nedn hala sancım yok? Neden hiçbi belirtim yok? Bebeğim kanala neden girmiyor? Gibi gibi... Yoruldum... o yüzden sadece kendime ve doktoruma güvenmeyi seçiyorum, çok fazla çevremdekilere de sormadan danışmadan ilerliycem.

Doktorum da 40 hafta bitince beklemek istemiyor risk almak istemiyor.. Doğumu beraber planlayacağız diyor.. Kafamda bazı sorular var onları soracağım eğer vücut yapım, rahim yapım, çatı yapım uygun ise normali deneyeceğim. O da rahim ağzı yumuşatan ilaçlarla, suni sancıyla olur bu saatten sonra bence. Eğer en ufak bir risk varsa da, bebeğim ya da benim için, hiç riske girmeden sezeryan isteyeceğim. O yüzden doktorumla bi sonraki randevumuzda konuşup bi yol haritası çizilecek artık dananın kuyruğu kopacak.

Ama tutunduğum bir şey var, o da haftaya bugün mesela, Allah nasip ederse kızımız yanımızda olucak ona dokunabilicez öpüp koklayabilcez inşallah, doğum şekli ne olursa olsun.. Buna tutunuyorum v hepimiz için dua ediyorum. Birbirimiz için dualarımızı esirgemeleyim. Sağ salim kucağımıza alalım bebeklermizi inşallah evimize getirelim..
Hepinizi öpüyorum

Arkadaslar ize bir sey daniscam eger ben sezeryan olursam gittigim hastane bir gub yatiriyor bir baska hastane var o hastanede sirf sezeryan yapan bir doktor var alaninda iyi orda iki gun kaliniyor simdi 7 ay boyunca bir doktora gozukup sezeryan olcagim kesinlesirse son zamanda doktor degistirmek mantiklimi birde hastanenin iki gun yatirmasi sezeryan icin cok arti biseymi normal dofumdada doktorum eger gece dogumun olursa nobetci kimse o geliyor dedi kafam karsti ama bir normal dogumda sabaha kadar sanci surdugu icin yetisirim dedi ya surmezse bu doktorum konuskan o sezeryanci cok sessiz doktor degistirsemmi degistirmesemmi bilemedim

gözünüz aydın arkadaşım bana da cesaret verdin benimde ikinci doğum olacak dr um sunisiz yapalim ins diyor ilk dogumda ilçe hastanesinde 4 cm açıklıkla gitmiştim ama sancim çok yoktu o hastanedede cocuk dr yok diye ile gonderiyoruz dediler ambulansla basimda ebe cunku dogum ambulans icinde olacakti mesafe 3 saatti cunku hastaneye varinca aciklik 7 cm di ama yollar bozuk oldugundan arac cok sallamisti o da sancisiz acilmama sebeb olmus devlet hastanesiydi gittigim hastane sanci odalari 5 er kisilikti malesef bu durum beni cok etkiledi bi de her gelen hemsire muayene yapinca benim sancim tamamen kesildi yarim saat icinde doguracak olan ben 8 saat sancisiz yatakta 7 cm le bekledim en son suni sanci verdiler ve dogum gerceklesti. böyle anlarda mahremiyet çok önemli bu ilk doğumumdu ins ikincisi daha rahat olur bu sefer ozel hastane sectim bakalim neler yasayacaz. :)

cnm bnm merak ettiğim bir şey var 4 cm açıklık demişsin ya, ondan önce nişanın geldi mi ? nişan illaki geliyor mu yani açıklıktan önce..

X