2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kızlar ya ben stres olmaya başladım.geceler rahat uyurdum ama şmdi uyanıp uyanıp acaba sancım mı var falan diye yokluyorum kendimi. Ama gelen giden yok hiçbişi yok. Daha vakit var her an herşey olabilir ama bebek aşağı doğru inmiyo inse fark ederdim sanırım. Hurma yiyorm yürüyüş yapıorm Dua ediyorum başka da bişi yok, bekkliyorum

Slm kızlar bn de sezerysnla doğum yaptım kızım iyi çok şükür emzirdim sütum yok ama yinede emzirdik Rabbime şükürler olsun
Allah analı babalı büyütsün cNım. Sana da geçmiş olsun, inşallah bir an evvel toparlarsın

Amin cnm artik ben dogsun istiyorum ama gercekten insan sabirsizlaniyomus gecmiyo artik

Yanlış yazmışım canım bulamaç olcakti:) un süt şeker muhallebi kivamina gelene kadar pisiriyorum. Sonra içine margarin yada tereyağı koyuyorum.biraz mama gibi oluyor ama çok güzel bence:)
Tamm bi keremi yiyim onu gunde. Bide ac karninami tokmu, cok oldum ama sütüm yok

kızlar sütüm cok az cokkk canım sıkılıyor
Canım rahat ol, sen stress yaptıkça daha da etkilenir. Bol bol su, meyve suyu (özellikle elma suyu, kayısı suyu) iç. Kabaca her emzirmede bir şişe su içmeye çalış. En azından içebildiğin kadarını. Bir de şu aşamada en önemlisi her fırsatında dinlenip uyumaya çalış. Bırak işler görülmesin, onlar fani şeyler sonra da hallolur. Sen sezeryan olmuştun sanırım, tahminim zaten dinleniyorsundur, ama benim dediğim emzir sonra da çocuk uyudukça sen de uyumaya çalış. Misafire falan bakma. Emzirme kampı diyolardı buna sanki. Bir iki gün böyle yaparsan sütün çoğalır, rahatlarsın. Ha tabi bir de sık sık emzir. Aşağıdaki blog baya güzel tavsiye ederim.
https://bebekyapimbakimonarim.kadin.../tomrisin-emzirme-notlar-3-peki-sutu.html?m=1

Sezeryan yada spinal olanlar sizde ödem varmi? Benim bacaklarim ve ayaklarim davul gibi şiş ve kaskati. Spinal oldugum icinmi acaba? Ödeme ne iyi gelir lohusayken bilen varmi

Canım besyo_86
10 hurma
Fındık
Rezene çayı
Bulgur
Soğan
Dereotu

Bunları eğitimde söylediler , loğusaşıkta bol bol yemek kazımmş

kızlar, sancı yaşayanlar, sancı nasıl bişiy? Regl sancısı gibi mi? Hafif mi başlıo? Yoksa bi anda şiddetli mi oluyor? Sanki sabahtan beri regl sancısı gibi bişiy var ama o kadar hafifki içimde, yok gibi bişiy. Psikolojik olarak hissedio da olabilirim

Tamm bi keremi yiyim onu gunde. Bide ac karninami tokmu, cok oldum ama sütüm yok
Anlıyorum seni canım. Moralini yüksek tutmaya çalış.istediğin zaman ye aç tok fark etmez ben yemekten sonra tatlı niyetine yiyorum. Birde pekmez nişasta ve susamı pişirip tepsiye döküyorum. Ince oluyor kek gibi dilimleyip yiyorum.dene canım faydası olur inşallah.

Önce hafif başlar önemli olan şiddeti degil düzenli olması bence zaman tut

Tamam canim Allah razi olsun. Denicem hemen

Kizlar bende 37. Hafta icerisindeyim. 1,5 santim acikligim varmis,bir kac gun sonra 38 e girecegim. Ciger gelistirici igne verdi doktorum erken gelme ihtimaline karsi. Benim haftamda olup bu tarz acilma sonrasi kac gun veya hafta sonra dogumunuz gerceklesti acaba

Canm o bende bi haftadir ara ara oluyo bende acaba diyorum doguma mi hazirlik ama daha once hic yasamadigim icin bilemedim

Selam kızlar.. yazamadım uzun süredir. Bir kosturmadır gidiyor. Fırsat buldukça okumaya çalışıyorum. Doğum yapan arkadaşlarım gözünüz aydın. Rabbim hayırlı uzun ömürler versin evlatlarıniza.
Sezeryan olan arkadaşlar sabır. Hepsi geçecek. Gün gün daha iyi olacaksınız. İlk ayağa kalkış çok zordur. Bir hafta içinde ağrılar büyük ölçüde diner. Tam anlamıyla toparlanmak 20 günü bulur herhalde. Ben iyiyim çok şükür. İkinci gün sağ tarafıma dönebildim. Sol tarafıma 4. Gün yatabildim. Hep sol tarafım ağrıdı zaten. Dun de sol taraftan sarı akinti oldu. Banyodan cikinca. İnşallah devam etmez. Eşim sıcak sudan olmuştur diyor ama endiselenmiyor değilim.
Süt ilk günlerde az geliyor ya da gelmiyor endişelenmeyin. Bol bol uyuyun ve su için. Dinlenmek sütü artırıyor. Suyu da en az 3 lt icmeye çalışın. Rezene çayı ve humana süt artırıcı çay için. Rezene hem sütü artırıyor hem gaz oluşumunu önlüyor. Günde 3-4 fincan içebilirsiniz.
İlk 10 gün bebegin beslenmesine çok dikkat edin. Aç kalmasın. Aç kalırsa kan şekeri düşer ve uyanmaz. Uyanmazsa beslenemez ve sarılık olur. Sütünüz yoksa veya azsa muhakkak mama verin. Biberon vermek istemezseniz sagdiginiz Sütünüzü veya mamayi şırıngaya çekip, ellerinizi güzelce yıkayın, bebeğe serçe parmağınızı verin o parmağınızı emerken agzinin kenarından yavaş yavaş mamayı ya da sütü sıkın. Böylelikle biberona alismaz karnı da doyar. Tabi bu arada goguslerinizi uyarmayi unutmayin. Gogsunuzun ucu var ama sut yoksa bebegi doyurmadan muhakkaķ emzirin. Yoksa pompayla duzenli olarak sagin. Sut gelecektir. Yenidogan bebek ilk bir ay her istediğinde emzirilmelidir diyor çocuk doktoru komşumuz. :) bebegin doyup doymadigini anlamak için ise çişini kontrol edin. Günde 4-5 kez çiş yapıyorsa doyuyor demekmis.
Beslendikten sonra kusarsa fazlasını çıkarıyor demektir. Endişelenmeyin. 6. Aya kadar kusma fizyolojikmis. Eğer bebek kilo kaybetmezse reflu vs. Demek doğru olmazmış. Bebek kustuktan sonra ağız mendili ile ağzının içini de temizleyin ya da bir kaç çay kaşığı su verin ki ağzında mama kalmasın pamukcuk olmasın dedi komşumuz.
Kızım 12 gunlukken hafif ateşlenir gibi oldu. Çok durgunlasti uykusunda inlemeye başladı. Doktora götürdük. Kan tahlilleri idrar tahlilleri yapıldı. İdrarda enfeksiyon görüldü damar yolu açıldı ve hastaneye yatışı yapıldı. O idrarın verirken poşete kaka da bulaşmıştı. Doktor tekrarlayalım dedi. Sabah yattık hastaneye öğleden sonra 2 ye kadar tahlili veremedik. Ya kakayla birlikte yaptı çişini ya da altını değiştirirken poseti çıkarınca. Kız bebeklerin idrar tahlili vermesi çok zormuş. Neyse en sonunda verdik. Çok şükür onda hiç bir şey çıkmadı. Bir gece yattık hastanede. Ertesi güne ateşi de düzeldi. Taburcu olduk.
16. Günde yani 2 gün önce mevludumuzu de okuttuk. Dün de annemler gitti. Dün yalnız ilk gecemizdi. Eşim de çalışıyordu. Çok şükür üzmedi kuzularım beni.
Bugün 18 günlük olduk. Emiyor çok şükür yavrum. Uyuyor kaka yapıyor tekrar emiyor. :) bir döngü içindeyiz bugünlerde. :) oğlum da üzmüyor şükürler olsun. Hatta dün öksürürken ağzını kapat dedim oğluma. Tam arkasından kızım da bir defa oksurdu. Sen de kapat agzini kız dedim. :) Anne kızma kardeşime o daha küçük diyor. :)
Çok uzun yazdım kızlar. Oğlumda ve kızımda yaşadığım tecrübeleri size aktarmak istedim. Özellikle ilk bebekte insan ne yapacağını bilemiyor her kafadan bir ses çıkıyor. Bebeğinizi en iyi tanıyan sizsiniz. O yüzden etrafın söylediklerine çok takılmayın. Bu güzel günlerin tadını çıkarın. Sormak istedikleriniz olursa her zaman bildiğim kadarıyla yanıt vermeye hazırım. Müsait oldukça girip yazarım.
Doğum yapan arkadaşlara bol sütler, yapmayanlara hayırlı doğumlar diliyorum.

ruza ne guzel yazmışsin uzun uzun:))

Bende kontrolden geldim.su anda 40+1deyiz.durum ayni sanci yok açilma yok ve kafasi hala tam inmemis.p.tesi suni sanci verelim istersen dedi dr ama pek yanaşmadim:)kafasi tam asagida olmadigi icin süreç uzun olabilir, sonu sezeryanla bitebilir dedi.sende haklisin dedi.
P.tesi icin sezeryan randevusu aldik.spinal anestezi olucak.
Eger h.sonu da bi sancim falan olursa gidicem normal dogum icin.yani 2 gun daha şans verdik normal dogum icin geldi geldi yoksa p.tesi tamamdir bu iş

Arkadaşım da öyleydi gecesine doğurdu bazen sancı ile oluyo hepsi

Canım kafası nerede.. Ben de senlen aynı durumda gibiyim.. 40 bitince dr doğumu başlatırız dedi 41 i bekleme taraftarı diil risklerden dolayı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…