2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kızlar nişan ne diye merak edip duruyordum geldi sonunda dayanılmayacak gibi bi ağrım yok ama kasık bel ağrısı giriyo nişan gelince hastaneye koşmaya gerek yokmuş napsam bilemedim ya

Selam arkadaşlar, benim de yalancı kasılmalarım başladı. Doktorum da madem kasılmaların başladı düzene sokalım dedi. El parmak ucu masajı, akubası masajı (Baş parmak ve işaret parmağı arasında kalan yere 15 dk masaj) ve günde iki sefer böğürtlen ahududu çayı artı bi de günde 5 hurma yeme tavsiyelerini verdi. Bunlar hem doğumu kolaylaştırıyor hem de kasılmalarınızı düzenliyor. Doktorunuzla siz de konuşup uygun bulduklarını deneyebilirsiniz. Son olarak bir de yapabilirseniz perine masajını öneririm haftada 3 4 defa 10 15 dk. Epizyotomi oranını çok büyük oranda azaltıyor.

Kızlar doğum yapanların gözüaydın
Yapacak olanların Allah yardımcısı olsun
Dün akşam 45 dk sertleşme yaşadım baya gerildim sonra doktoru aradım gel dedi telefonu kapattım geçti :)
Sonra bekledim 1 saat sonra yine oldu hemen geçti düzenli olmadı bir daha bende gitmedim kayınvalidem emekli ebe baktı kafası tam yerleşirkende bu ağrılar olur dedi bekleyelim dedi neyse gitti sancı
Sonra bugün doktorum aradı gelmedin diye geçti dedim nst çektir öğleden sonra konuşalım dedi bakalım ne çıkacak şu an bebeğin hareketleri de iyi bende iyiyim nasip bi telaş yaptırdı bize öğleden sonra bi çektiricem bakalım

Bu haftalarda en normali yalancı kasılmalar,hatta herbiri altın değerinde çünkü güzel ve sağlıklı doğum için hazırlık yapıyor vücut..kolay be kesisiz doğum için hurmayı ve perine masajını çok öneriyorlar,ben de 1haftadır çok düzenli olmasa da hurma yiyorum günde 3-4ad. Perine masajını yapmak biraz zor ama eşlere iş düşüyor bu konuda ben henüz başlamadım,2.doğum olduğundan kendimi kandırıyorum sanırım bişey olmayacak diye
Ben de 10gündür ara ara resmen doğum sancısı gibi belime vuran ve kasıklarımı sızlatan Ağrılar yaşıyorum,baya da düzenli geliyor bir süre sonra birden kesiliyor hanı kendimi dinlesem her seferinde doğum sancısı diye hastaneye giderim ama gerçek dalgaları bildiğimden bir güç beni tutuyor sonra bir süre sonra geçiyor
Ama hepsinin bir sebebi olduğunu bilmek ve kendini rahat ve huzurlu bir doğuma hazırlamak önemli,telaştan endişeden uzak duralım,kendimize güvenelim yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…