- 18 Ocak 2016
- 644
- 562
- 29
Haklısın canım söylemeliyim herseyi ama bu çevre faktörü çok etkiliyor ilk doğum olunca haliyle korkuyorum.sezeryan doğum yapmak çok zormuş.yarım insan okurmusum muş Muş da Muş muş anlayacaginCanim doktoruna herseyi söylemelisin o zaten seni yonledirecektir ama o doğum anında nefes darligindan dolayi sıkıntı yaşarsan Allah korusun daha çok üzülürsun. Bebeğini düşün doktorunla konuş mutlaka.hemde Sezeryan doğum yapıp daha sonra rahat bir süreç geçiren insanlar var artık eskisi gibi zor değil ki...
Ah canim ya ne kadar garip insanlar varHaklısın canım söylemeliyim herseyi ama bu çevre faktörü çok etkiliyor ilk doğum olunca haliyle korkuyorum.sezeryan doğum yapmak çok zormuş.yarım insan okurmusum muş Muş da Muş muş anlayacagin
Hayirlisi evet canım haklısın. Peki sence spinal anestezi mi iyi genel mi kiAh canim ya ne kadar garip insanlar varbenim bebegimde dönmedi, yarin mecbur spinal anestezi ile sezeryan olucam. Allah hakkimizda neyi yazmis, ne hayirli olan kimse bilemezki. Sakin doktorundan bisey gizleme cunku derin nefes aldirip ıkınarak normal dogum yaptiriyolar, kendinide bebeginide tehlikeye atip vebal alirsin. Sezeryan hayirliysa hakkinda o olsun, hem önemli olan bebegine kavusman, saglikli olmaniz. Bosver millet cok biliyo
Benim gorumcem anestezi uzmani. O bana spinali öneriyor cunku genel anestezide senin uyusuklugun gecerken dikislerinin uyusukluguda geciyormus ve sanci ile uyaniormussun. Sonra o sanci ile bebek emzirmeye calismak fln zor oluyormus ama spinalde sadece belden asagisi uyusacagi icin, bebek dogunca 4 saat sonra anca uyusukluk geciormus, o arada sen rahat rahat bebegini emzirip o anlarin tadini cikariyormussun. Uyusukluk gecmeye yakin agri kesici yaptiklari icin cok az sanci hissediormussun. Yani soguk kanli ol, belden asagiyi uyustursunlar. Zaten 3 dakikada bebegi kucagina veriolarmis, 20 dakika icindede dikis fln bitiomus. Ben yarin olucam bakalim İnsaallah iyi hissedersem anlatirim burdanHayirlisi evet canım haklısın. Peki sence spinal anestezi mi iyi genel mi ki
Cnm bu cok onemli bi konu bence soylemelisin kesinArkadaslar sizlere bir şey danışmak istiyorum. Sezeryan doğumdan korktuğum için doktoruma nefes darlığım olduğunu diyemedim sezeryan yapalım diyecek diye.yarın kontrolum var. Normale kendimi çok hazırlamıştım.sezeryandan çok korkuyorum ben acaba normal yapamazmiyim
Kızlar kontrolden geldim benim paşamda da gelme niyeti yok gibi
Nst gayet normal çıktı
Haftaya salı yatış yapalım dedi normal istediğin için ilk suni sancı deneyelim dedi ama seni çok yormam dedi
Ertesi günde yine denerim baktık istediğimiz gibi açılma yok mecbur sezeryan yaparız dedi
Dua eder misiniz normal sancıyla gelsin inşallah oğluşum hayırlısıyla normal yolla güzelce doğum yaparım
Diğer doğum yapan arkadaşım hayırlı olsun inşallah hepimiz güzelce kurtuluruz
Hangi mamayi almamiz gerektigini doktorlar soylermi acabaBenim kizimda sarılık olmuştu benim sutum vardı bi de ama oglumda mutlaka biberon alacam aventin anne memesi olandan ve mama alacağım ne alacağıma karar vermedim ama verme taraftarıyım abartmadan çünkü yeni doğan bebek anne sutunu bırakmaya cok meyilli emzirdikten sonra vermeyi düşünüyorum az az
Neler yasamissin öyle, cok gecmis olsun canim. Seninki durdu durdu bi geldi pir geldi :) hadi gozun aydin artik, guzel gunler basliycak. Allah saglik versin ikinizedeKızlar gece 9-10 gibi sancım başladı 10 dk da bir gelince hastaneye gidelim dedik arabaya bindiğim gibi suyum geldi ta ki doğuma kadar sürekli şu geldi zaten ayakkabıma kadar aktı yani düşünün gittiğimde 3 cm açıklık vardı ve bebeğim dönmemiş ayaktan gelmeye çalışmış vede kakasını yapmış acil sezeryana aldılar 12 de doğdu oğlum :) ama ben hem tok olduğumdan hem anestezinin etkisinden ameliyat sırası dahil hep kustum mide bulantısı geçmedi bir türlü oluşumunda midesini yıkadılar şimdi iyiyiz belden yapılan iğne sonda falan çok agrisizmis hicbirsey hissetmiyorsunuz kızlar korkmayın ama aç gidin ameliyat olacaklar :)
söylüyorlar ama benim hastanede sadece anne şutu demişti doktorHangi mamayi almamiz gerektigini doktorlar soylermi acaba
Kızlar gece 9-10 gibi sancım başladı 10 dk da bir gelince hastaneye gidelim dedik arabaya bindiğim gibi suyum geldi ta ki doğuma kadar sürekli şu geldi zaten ayakkabıma kadar aktı yani düşünün gittiğimde 3 cm açıklık vardı ve bebeğim dönmemiş ayaktan gelmeye çalışmış vede kakasını yapmış acil sezeryana aldılar 12 de doğdu oğlum :) ama ben hem tok olduğumdan hem anestezinin etkisinden ameliyat sırası dahil hep kustum mide bulantısı geçmedi bir türlü oluşumunda midesini yıkadılar şimdi iyiyiz belden yapılan iğne sonda falan çok agrisizmis hicbirsey hissetmiyorsunuz kızlar korkmayın ama aç gidin ameliyat olacaklar :)
geçmiş olsun. Vatana millete hayırlı evlat olur inşallah bana su bile vermemislerdiKızlar gece 9-10 gibi sancım başladı 10 dk da bir gelince hastaneye gidelim dedik arabaya bindiğim gibi suyum geldi ta ki doğuma kadar sürekli şu geldi zaten ayakkabıma kadar aktı yani düşünün gittiğimde 3 cm açıklık vardı ve bebeğim dönmemiş ayaktan gelmeye çalışmış vede kakasını yapmış acil sezeryana aldılar 12 de doğdu oğlum :) ama ben hem tok olduğumdan hem anestezinin etkisinden ameliyat sırası dahil hep kustum mide bulantısı geçmedi bir türlü oluşumunda midesini yıkadılar şimdi iyiyiz belden yapılan iğne sonda falan çok agrisizmis hicbirsey hissetmiyorsunuz kızlar korkmayın ama aç gidin ameliyat olacaklar :)
Kızlar gece 9-10 gibi sancım başladı 10 dk da bir gelince hastaneye gidelim dedik arabaya bindiğim gibi suyum geldi ta ki doğuma kadar sürekli şu geldi zaten ayakkabıma kadar aktı yani düşünün gittiğimde 3 cm açıklık vardı ve bebeğim dönmemiş ayaktan gelmeye çalışmış vede kakasını yapmış acil sezeryana aldılar 12 de doğdu oğlum :) ama ben hem tok olduğumdan hem anestezinin etkisinden ameliyat sırası dahil hep kustum mide bulantısı geçmedi bir türlü oluşumunda midesini yıkadılar şimdi iyiyiz belden yapılan iğne sonda falan çok agrisizmis hicbirsey hissetmiyorsunuz kızlar korkmayın ama aç gidin ameliyat olacaklar :)[/QUOTE
Çok geçmiş olsun ve de gözünüz aydın cnm..
benim de yarın kontrolüm var, peki cnm sana bebek aşağı inmiş falan dedi mi, bana 10 gün önce demişti nst de sancılar da vardı, bi de her an gelebilir diye heyecanlandırdı yarın 37+0 olacağım çok şükür, bana daha 2 haftam var gibi gelio,,, bebeğin aşağı inmiş olması illa hemen doğacak anlamına gelmiyor demekki... 40 hafta 25 ekimde doluyor, 20-21 ekimde doğar umarım haftasonuna doğru, babası yurtdışından gelecek izni bölünmesin istiyorum, bizim illaki şöyle olsun böyle olsun isteklerimiz oluyor da bakalım sağlıklısına hayırlısına bağlıyoruz yine..Canım seninle günlerimiz çok yakın, bende de pek belirti yok nst sancı varmı hiç? bende açılma yok ama nst sancı 90lara kadar çıkıyo arada ağrı da oluyo ama benim oğluşumun da gelmeye niyeti yok galiba. fikir alışverişi iyi olabilir. suni sancıdan korkuyorum ama sezaryandan daha çok korkuyorum. yarın kontrolüm var bakalım doktor ne diyecek
bunu ben de merak ediyorum cnm ya .. ilk hafta memeyi tam kavrayamazsa iyi beslenemezse sarılık riski varmış 2 ay dolana kadar.. belki ilave mama gerekir diye düşünüyorum karnı doysun diye, böyle acil bi durumda hangisini aldırcam ben ?Hangi mamayi almamiz gerektigini doktorlar soylermi acaba