Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba hanımlar nasılsınız? Halimize sukredelim her gecen gun agırlasıyoruz. Ben hala yuruyemiyorum esimle annem suruye suruye yurutuyolar. Artık dogsa da gecse diyorum bu agrılar. Ote yandan nasıl dogurcam diyorum bu halde. Normal dogum olursa sanki kalça eklemlerim cıkacakmış gibi korkuyorum. Yarın kontrolüm var bakalım ne olacak.
Oyle cok da kilo almadım 10 kilodayım. 3 gun once pazar arabasını alıp tek basıma pazara gittim nazar fln mı degdi ki.
ben de cnm ya sürekli video izleyip duruyorum, videolarda altı değişen bebekler de maşallah pek bi sakin :) benimki anne karnında çılgın hareketlerde, doğduktan sonra ayağını elini oynatmadan duramaz her yere kaka bulaştırır gibime gelio :)Ay kızlar ya ben bebeğimim doğduğu anı düşündükçe çok değişik oluyorum. Nasıl emzireceğim? Nasıl altını değiştireceğim? Ya ağlarsa sürekli naparım? Ay çok heyecanlı kalbim dayanamayck galibaa
Geçmiş olsun cnm bnm, inşallah iyileşir yawrun bia an önce..İyi akşamlar kızlar..dün hastaneye yattık sarılık nedeniyle..çok mutsuzum.dua edin gecer inşallah bi an once..rabbim hepimizin yawrularına saglık sıhhat versin..size tavsiyem bebeginizi ii besleyin.ebe ve hemsireler emdikce süt gelir emzir mama sakın verme diyo..ben pişmanım.keske verseydim diyorum..Çünkü yawrum sürekli aglıyodu doymuyomus meger oysaki sürekli emziriyodum
Aynen cnm çok haklısn yorgunluktan bittim artık dikişlerimde ayakta durmltn herhalde ilk günkü gibi acıyor bakanımda yok annem yalnızca üç gün kaldı kızım desen kardeşini çok kıskanıyor hasta düştü yarında isim gecesi yapacaz bir sürü yemek tatlı yaptırcaz misafirler tam 50 kişi gelck nasıl olck hiç bilmiyorm bebişimizde gececi sabaha kadar yatırmıyor gündüzde ben fırsat bulamıyorum uyumaya. Birde bebişin rengi çok sararmış çok korkutuyor beni salı kontrole gidicz inşllh sarılık yüksek çıkmaz. Birde çok gazlı bir bebek mahvoluyor yavrum sancıdn kıvrımkıvrım kıvranıyorayr, yazınca ne çok sornm varmş farkettm:) ama yinede herşey tatlı yorgunluk sevmeye doyamıyorm oğluşumu
Kızlar gece 9-10 gibi sancım başladı 10 dk da bir gelince hastaneye gidelim dedik arabaya bindiğim gibi suyum geldi ta ki doğuma kadar sürekli şu geldi zaten ayakkabıma kadar aktı yani düşünün gittiğimde 3 cm açıklık vardı ve bebeğim dönmemiş ayaktan gelmeye çalışmış vede kakasını yapmış acil sezeryana aldılar 12 de doğdu oğlum :) ama ben hem tok olduğumdan hem anestezinin etkisinden ameliyat sırası dahil hep kustum mide bulantısı geçmedi bir türlü oluşumunda midesini yıkadılar şimdi iyiyiz belden yapılan iğne sonda falan çok agrisizmis hicbirsey hissetmiyorsunuz kızlar korkmayın ama aç gidin ameliyat olacaklar :)
benim de yarın kontrolüm var, peki cnm sana bebek aşağı inmiş falan dedi mi, bana 10 gün önce demişti nst de sancılar da vardı, bi de her an gelebilir diye heyecanlandırdı yarın 37+0 olacağım çok şükür, bana daha 2 haftam var gibi gelio,,, bebeğin aşağı inmiş olması illa hemen doğacak anlamına gelmiyor demekki... 40 hafta 25 ekimde doluyor, 20-21 ekimde doğar umarım haftasonuna doğru, babası yurtdışından gelecek izni bölünmesin istiyorum, bizim illaki şöyle olsun böyle olsun isteklerimiz oluyor da bakalım sağlıklısına hayırlısına bağlıyoruz yine..
aynen cnm nefrs darlığı cok onemli beni az oksuruk tuttu normal dogumu zorlastiracak diye gecirmeye çalışıyorum sende kendin ve bebegin icin iyi olani sec cnmHayirlisi evet canım haklısın. Peki sence spinal anestezi mi iyi genel mi ki
Arkadaslar sizlere bir şey danışmak istiyorum. Sezeryan doğumdan korktuğum için doktoruma nefes darlığım olduğunu diyemedim sezeryan yapalım diyecek diye.yarın kontrolum var. Normale kendimi çok hazırlamıştım.sezeryandan çok korkuyorum ben acaba normal yapamazmiyim
Amin canim. Rabbim yardimcin olsun, hangi mamayi veriosun bizede bilgi verebilirmisinKIZLAR merak eden soran herkese tek tek tedekkür ediyorum hiç yazamadım ve okuyamadımda bebeişimizi cuma günü evimizie getiridkl ALLAH ın izniyle ... günler nasıl geciyor diye merak edenler rutin alt al emzirme seansları ( bebegim yeni doganda kaldıgı ve benle ge c tanıstıgı için emmede sıkıntı yasıyoruz ememiyor :) ayrıca sütüm cokk yok sadece memeden doymuyor sagıyorum bulabildiğim sütümü direk dolaba atuıyorum hazırda tutuyorum ama oda yetmiyor tabikide kan sekeri düştügü için yeni dogana yatmıstı bebegim o yuzden mama takviyesi yapıyorum ) gaz cıkar tekrar rütin seyler.... uykusuzz günler geceler resmen zombi gibiyim agrılarımda cabası ama bu mutluluk herseye bedelmiş onu anladımm kendim kalkcak halim yokken ALLAH bisekilde yardım ediyormus bunu anladım ... ve herkesin tatması dilegimle şimdilik bizden bukadar ....
Anladım canım biraz daha içim rahatladı valla. Sen hayırlısıyla kurtul da anlatısın canımBenim gorumcem anestezi uzmani. O bana spinali öneriyor cunku genel anestezide senin uyusuklugun gecerken dikislerinin uyusukluguda geciyormus ve sanci ile uyaniormussun. Sonra o sanci ile bebek emzirmeye calismak fln zor oluyormus ama spinalde sadece belden asagisi uyusacagi icin, bebek dogunca 4 saat sonra anca uyusukluk geciormus, o arada sen rahat rahat bebegini emzirip o anlarin tadini cikariyormussun. Uyusukluk gecmeye yakin agri kesici yaptiklari icin cok az sanci hissediormussun. Yani soguk kanli ol, belden asagiyi uyustursunlar. Zaten 3 dakikada bebegi kucagina veriolarmis, 20 dakika icindede dikis fln bitiomus. Ben yarin olucam bakalim İnsaallah iyi hissedersem anlatirim burdan
Desteğiniz için çok teşekkür ederim.haklısın önce bebegimi ve kendimi düşünmeliyim.etrafadaki insanlar çok bilir hep. Bu dönemde moral bozmakta üstlerine olmuyormuhakkak doktorunuza söylemelisiniz, bir tanıdığım astım olduğu için doğumuna hem kadın doğumcu hem de göğüs hastlıkları uzmanı girmişti, sizin durumunuza göre doktorunuz yönlendirecektir, direk sezeryan diyeceğini sanmıyorum.
onun dışında sezeryandan bu kadar korkmayın, bakın bir çok arkadaşımız sezeryan doğum yaptı, ben ikinciye yapacağım mesela.
bazen canımı sıkıp sezeryan doğum hakkında ileri geri konuşanlar olursa, aaaa bu devir de normal doğum mu olurmuş, bağırmalı çağırmalı diye dalga geçiyorum. normal doğum yapan arkadaşları tebrik ederim, ama bazı kişiler bu konuyu saçma sapan bir ego savaşına dönüştürüyorlar, öyle kişilere ben de böyle cevap veriyorum.
Kimseyle aşık atmak için veya kimsenin gönlü olsun diye bebeğime zarar verecek bir seçim yapmam, o yüzden doktor ne diyorsa odur, size de tavsiye ederim.
hem korkunuzu hem de önyargınızı bırakın, sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alacağınız ana odaklanın, öyle veya böyle kimseyi ilgilendirmez.
Canım mide boş olunca o kadar bulantin olmuyor zaten minnoşum kaka yapmış teyzesi o yüzden midesini yikadilarCanımallah saglıkla büyütmeyi nasıp etsin inşallaah..
bencde cok korkuyorum sürekli kusmaktan aç olunca kusmuyormuymusuz
Minnoşun neden midesını yıkadılar ki
allah analı babalı buyutsu ınsalllah. kakasını yaptıgı ve yuttugu ıcın ekstra bırsey olmaz ınsallah. dıkkat edinCanım mide boş olunca o kadar bulantin olmuyor zaten minnoşum kaka yapmış teyzesi o yüzden midesini yikadilar
Benı de arkadan gören hamile demez ama önde resmen füze var. Az kaldı allah yardımcımız olsun inş.Aynen bende öyleyim çok ağrım oluyor bacaklarda ve kasiklarda bide iyice aşağı düştü karnim oturamiyorum kalkamiyorum Karnım one doğru bağımsızlığını ilan edecek
Çok haklısın canım sezeryan da artık çok rahat oluyor.Canim doktoruna herseyi söylemelisin o zaten seni yonledirecektir ama o doğum anında nefes darligindan dolayi sıkıntı yaşarsan Allah korusun daha çok üzülürsun. Bebeğini düşün doktorunla konuş mutlaka.hemde Sezeryan doğum yapıp daha sonra rahat bir süreç geçiren insanlar var artık eskisi gibi zor değil ki...
Canım seninki bir gelmiş pir gelmiş maşallah, benimki dönmezse ben daha zorlamayacagim sanırım, sezeryana alıştırdım kendimiKızlar gece 9-10 gibi sancım başladı 10 dk da bir gelince hastaneye gidelim dedik arabaya bindiğim gibi suyum geldi ta ki doğuma kadar sürekli şu geldi zaten ayakkabıma kadar aktı yani düşünün gittiğimde 3 cm açıklık vardı ve bebeğim dönmemiş ayaktan gelmeye çalışmış vede kakasını yapmış acil sezeryana aldılar 12 de doğdu oğlum :) ama ben hem tok olduğumdan hem anestezinin etkisinden ameliyat sırası dahil hep kustum mide bulantısı geçmedi bir türlü oluşumunda midesini yıkadılar şimdi iyiyiz belden yapılan iğne sonda falan çok agrisizmis hicbirsey hissetmiyorsunuz kızlar korkmayın ama aç gidin ameliyat olacaklar :)
Canım çok geçmiş olsun. Gözlerim doldu yazdıklarını okuyunca, heyecanla kavuşma gününü bekliyoruz bizdeKIZLAR merak eden soran herkese tek tek tedekkür ediyorum hiç yazamadım ve okuyamadımda bebeişimizi cuma günü evimizie getiridkl ALLAH ın izniyle ... günler nasıl geciyor diye merak edenler rutin alt al emzirme seansları ( bebegim yeni doganda kaldıgı ve benle ge c tanıstıgı için emmede sıkıntı yasıyoruz ememiyor :) ayrıca sütüm cokk yok sadece memeden doymuyor sagıyorum bulabildiğim sütümü direk dolaba atuıyorum hazırda tutuyorum ama oda yetmiyor tabikide kan sekeri düştügü için yeni dogana yatmıstı bebegim o yuzden mama takviyesi yapıyorum ) gaz cıkar tekrar rütin seyler.... uykusuzz günler geceler resmen zombi gibiyim agrılarımda cabası ama bu mutluluk herseye bedelmiş onu anladımm kendim kalkcak halim yokken ALLAH bisekilde yardım ediyormus bunu anladım ... ve herkesin tatması dilegimle şimdilik bizden bukadar ....
Kızlar ben doğum yaptım iyiyiz çok şükür ayrıntıları anlatırım ağrılar geçince inşallah herkesten Allah razı olsun darısı bekleyenlere olsun
Kızlar kontrolden geldim benim paşamda da gelme niyeti yok gibi
Nst gayet normal çıktı
Haftaya salı yatış yapalım dedi normal istediğin için ilk suni sancı deneyelim dedi ama seni çok yormam dedi
Ertesi günde yine denerim baktık istediğimiz gibi açılma yok mecbur sezeryan yaparız dedi
Dua eder misiniz normal sancıyla gelsin inşallah oğluşum hayırlısıyla normal yolla güzelce doğum yaparım
Diğer doğum yapan arkadaşım hayırlı olsun inşallah hepimiz güzelce kurtuluruz
Canım 40 bitirmeden doğumu başlatma. Günü doldurduktan sonra mekonyum denen o kakayı yutma ihtimali oluyor. Takvim günün ne zaman doluyorsa o gün git bence ki ben de seninle aynı durumdayım benim doktorum bu şekilde yönlendirmede bulundu. Umarım buna gerek kalmaz da kendiliğinden geliverir minnoş :)canım hayırlı olsun, Allah sağlık sıhat versin sana ve oğluşuna maşalalh. yalnız takip ettiğim kadarıyla 40. haftayı yeni doldurmuştun bebişin de kakasını yapmış içerde benim de 7 günüm kaldı sence 40 olmadan bebek gelmezse suni mi alsam korktum bak şimdi. BU arada yeni dğoğum yaptın senden cevap beklemek olmaz sen oğluşunla hasret gider az beklemedin ama fikri lan varsa yazsın günü az kalan baya bi hamile var forum da :) seni ve tontişini öpüyorum :)
Nst dışında normalde oluyo mu canım sancın benim gün içinde sürekli oluyo ama nst deyken hiç gelmiyorYine sancı yokkk. Cuma günü çatı muayenem var kızlar
Canım senin günün daha var benim gibi beklesin biraz daha acele etme :)Yine sancı yokkk. Cuma günü çatı muayenem var kızlar
normalde de yok beniimNst dışında normalde oluyo mu canım sancın benim gün içinde sürekli oluyo ama nst deyken hiç gelmiyor