2016 Aralık Anneleri

günaydın kızlar nasılsınız bebişlerimiz büyüdü yakın yaş aralıklı kardeş isteyen var mı 2 yaş ara gibi:KK54:
isteyip bakması çok zor olur diye cesaret edemeyenler var mı:KK48::KK48:
Ben ben bennn
Babası yaşını doldurunca kardeşe başlayalım dio. Ama benim cadı çok huuysuz yaramaz hareketli. Ev işini anneme bırakıp yapıorm uyurken yemek yapıorm filan nasıl bebek bakim :-) ama bende arayı uzatmamak istiyorum beraber büyüsünler die kafam da karışık haliyle hayırlısı olsun dielimm

Canım kaç no aldn 2 gündür bakıorm 20 no alsam kalın çorapla filan idare ederz sanrm. Ben evde el örgüsü patik giydiriyorm ince çorabn üzerine bağlıorm yoksa çıkarıo benim minik yaramaz :-)
Canım 22 no aldım ben. Çok hızlı büyüyor ayakları diyorlar. 1 numara farktan bir şey olacağını sanmıyorum. Dediğin gibi kalın çoraplar iş görür:KK66: patik çok kayıyor canım miniğin yürüyorsa problem olabilir.

Canım 22 no aldım ben. Çok hızlı büyüyor ayakları diyorlar. 1 numara farktan bir şey olacağını sanmıyorum. Dediğin gibi kalın çoraplar iş görür:KK66: patik çok kayıyor canım miniğin yürüyorsa problem olabilir.
Canım halıda kaymıo patik, dediğin gibi çıplak zeminde kayıyor ama benim 4 köşe halı :-) 21 no ev botu almıştım altı sert olanlardan büyük gelio 1 parmak boşluk var canm artık deneyip alcam

Canım halıda kaymıo patik, dediğin gibi çıplak zeminde kayıyor ama benim 4 köşe halı :-) 21 no ev botu almıştım altı sert olanlardan büyük gelio 1 parmak boşluk var canm artık deneyip alcam
Biz halıyı pek sevmediğimiz için o problem bizde bolca mevcut canım. 20 numara tam olur gibi o zaman:KK66: Bulursun canım güzel bir model kuzucuğın da ayakları üşümez:KK66:

Bizim beyler birbirine çok benziyor :)) zamanla oturur anlarlar inşallah. Burun akıntısı bir nevi daha iyi canım en azından tıkanıp ağrı yapmıyor. Bu dönem çekicez sanırım kışı nasıl bitiricez bilmiyorum gerçekten. Benim kuzucuk iyice abartmış yatağından inmiş parkeyle halı arasında uyuyordu yine. Teselli ediyorum kendimi Böyle böyle bağışıklıkları da artar inşallah diyerek.
Canım 2 ayı almaz emin ol:KK66: haftaya bakarsın pıtır pıtır yürür kuzucuk. Bir anda başladı kelebeğim yürümeye şimdi yerinde durmuyor e tabi kafa göz çarpıyor dengesini sağlayamadığında da. Kuzucuk doyacağı kadar yiyordur tatlım bir de İyice hareketlendikleri zamandalar kilo almaması bu dönemde çok normal canım sıkma canını:KK66:

Evet canım sen anlattığında da düşünüyordum “ne kadar benziyorlar” diye..tam bir hafta oldu :KK43: hala geçmedi Burun akıntısı öksürük de eklendi şükürler olsun ki ciğerleri temiz dedi doktorumuz balgamı atamıyormuş..evet bende şimdiden dua etmeye başladım nolur bu yıl çok soğuk olmasın diye..yine diş çıkarıyor gece uykulardan çığlık çığlığa uyanmaya başladı :KK43: bağışıklık sistemleri düşük yavruların artık sütüm de çok azaldı günde 150 cc ancak sağıyorum o da bir öğün oluyor...tabi anne sütü aldığında 2-3 günde iyileşiyordu..

Merhaba kızlar ben de aktif olmasam da arada yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum. Hepiniz iyisinizdir umarım bebişler ile birlikte ? Ben sizlerle birşey paylasmak istiyorum yani cevremde kimseye anlatamadım utandım resmen nasıl denir bilmiyorum ama eşimin telefonunda uygun olmayan şeyler izlediğini gördüm internet geçmişinden. Sürekli olmasa da 1 kerelik de degıl yani ara ara bakılmıs. Gösterdim söyledim ben bakmadım diye yalanladı. İtiraf etmek zor tabi..ve ben ona her seferinde diyordum illa tensel temas değil böyle setler de aldatmadır bence sakın yapma diye. Ben ne yapayım şimdi resmen hayat enerjim çekildi içim soğudu yani onunla tartışmaya bile gücüm yok gibi.benim düşüncemi bildiği halde bunu yapan zaman geçer de yine nefsine yenik düşüp daha kotusunu de yapar diye geçiyor aklımdan hiç güvenim kalmadı yıktı tüm düşüncelerimi

Evet canım sen anlattığında da düşünüyordum “ne kadar benziyorlar” diye..tam bir hafta oldu :KK43: hala geçmedi Burun akıntısı öksürük de eklendi şükürler olsun ki ciğerleri temiz dedi doktorumuz balgamı atamıyormuş..evet bende şimdiden dua etmeye başladım nolur bu yıl çok soğuk olmasın diye..yine diş çıkarıyor gece uykulardan çığlık çığlığa uyanmaya başladı :KK43: bağışıklık sistemleri düşük yavruların artık sütüm de çok azaldı günde 150 cc ancak sağıyorum o da bir öğün oluyor...tabi anne sütü aldığında 2-3 günde iyileşiyordu..
Canım baya süründürüyor o burun akıntısı öksürük. Kelebeğim daha yeni iyileşti neredeyse 1.5 aydır çekiyorduk. Çok sevindim canım ağır olmamasına zaten keyfi yerindeyse sıkıntı yok demektir. Oyy kuzum benim kıyamam ya o çığlık çığlığa uyanışlar beni çok üzüyor:KK43: inşallah bir an önce rahatlar miniğin. Anne sütünün bir damlası bile yeter şifa olur kuzucuğa.
Biz de bugün mumumuzu söndürdük artık kelebeğimin de bir yaşı var:)))

Sevgili anneler merhaba. Aklim a takilan sorular var sizler anne oldugunuz için yardimci olabileceginizi dusundum. Gebelik dusunuyorum ve rutin kontrol ler için doktora gittim. Gaz problemim vardi ve kadin dogumcu dahiliyeye yonlendirdi.. parazit için andazol diye parazit ilaci verdi.. özellikle dedim hamilelik dusunuyorum ne zaman korunmayi birakayim dedim. Tedaviden sonra dusunebilirsin dedi.. Neyse eve geldi 400 ml. Kadar dozu ictim. Sonra ilaçin hamilelik bolumune bakayım dedim. Hamilelik ve hamilelik dusunen ler KULLANMAYIN diyor. Cok sinir oldum.. ilactan sonra 1 ay korunun sonra cocuk dusunun yaziyor.. zaten ilaci bugunden itibaren biraktim..Sizin basiniza böyle bir durum geldi mi acaba .. bir daha ki adetime 15 gun var . Hemen hamile kalsam ilactan 20 gun sonra hamilelik olsa bir sey olur mu . Ne olur yardimci olur musunuz

Canım baya süründürüyor o burun akıntısı öksürük. Kelebeğim daha yeni iyileşti neredeyse 1.5 aydır çekiyorduk. Çok sevindim canım ağır olmamasına zaten keyfi yerindeyse sıkıntı yok demektir. Oyy kuzum benim kıyamam ya o çığlık çığlığa uyanışlar beni çok üzüyor:KK43: inşallah bir an önce rahatlar miniğin. Anne sütünün bir damlası bile yeter şifa olur kuzucuğa.
Biz de bugün mumumuzu söndürdük artık kelebeğimin de bir yaşı var:)))

Ah tebrik ediyorum canım benim nice nice musmutlu sağlıklı yılları olsun kelebeğinin..sen yazdığında ben bile duygulandım :KK61:geçen yıl geldi aklıma ne heyecanlar paylaşmıştık..evet canım hala öksürük ve Burun akıntısı devam anlaşılan bizde baya sürüneceğiz..nasıl geçti doğum günü kelebeğin mutlu muydu :KK71:

Ah tebrik ediyorum canım benim nice nice musmutlu sağlıklı yılları olsun kelebeğinin..sen yazdığında ben bile duygulandım :KK61:geçen yıl geldi aklıma ne heyecanlar paylaşmıştık..evet canım hala öksürük ve Burun akıntısı devam anlaşılan bizde baya sürüneceğiz..nasıl geçti doğum günü kelebeğin mutlu muydu :KK71:
Teşekkürler canım. Kelebeğim çok farkındaydı kendi için bir kutlama yapıldığının hatta öyle ki beni aramadı bile. Arkadaşlarıyla oynamaktan, kucaktan kucağa gezmekten gözü beni bile görmedi çok mutluydu kuzucuğum:) gönlümüze göre oldu her şey eğlendik bol bol:KK66: haklısın canım hepimiz heyecanla bekliyorduk bak bir sene geçti bile üstünden. Unutmaktan korkuyorum cidden:) korkuyla karışık tüm duyguları yaşadık. Ne olacak nasıl bakıcam yapabilecek miyim uyuyacak mı uyanacak mı vs vs :))
Canım miniğinin keyfi yerindeyse elinde bir mendille dolaşmaktan başka bir şeye takılma :KK66: illaki hasta olacaklar hala tazecikler dünya güzelleri:)

Teşekkürler canım. Kelebeğim çok farkındaydı kendi için bir kutlama yapıldığının hatta öyle ki beni aramadı bile. Arkadaşlarıyla oynamaktan, kucaktan kucağa gezmekten gözü beni bile görmedi çok mutluydu kuzucuğum:) gönlümüze göre oldu her şey eğlendik bol bol:KK66: haklısın canım hepimiz heyecanla bekliyorduk bak bir sene geçti bile üstünden. Unutmaktan korkuyorum cidden:) korkuyla karışık tüm duyguları yaşadık. Ne olacak nasıl bakıcam yapabilecek miyim uyuyacak mı uyanacak mı vs vs :))
Canım miniğinin keyfi yerindeyse elinde bir mendille dolaşmaktan başka bir şeye takılma :KK66: illaki hasta olacaklar hala tazecikler dünya güzelleri:)

Maşallah kelebeğine :) bende bebeklik fotoğraflarına bakamıyorum kuzumun oturup ağlıyorum annem ne ara büyüdün sen diye :) evet ne yazık ki hastalık sezonunu açtık...inşallah devamı gelmez..darısı bizim doğumgünümüze artık..

Maşallah kelebeğine :) bende bebeklik fotoğraflarına bakamıyorum kuzumun oturup ağlıyorum annem ne ara büyüdün sen diye :) evet ne yazık ki hastalık sezonunu açtık...inşallah devamı gelmez..darısı bizim doğumgünümüze artık..
Zaman çok hızlı geçiyor canım her anın tadını çıkartmak gerek:KK66: geçmiş olsun canım. İnşallah gönlünüzce güzel bir doğumgünü partisi olur kuzucuğun.
Biz hala aşıya da gidemedik.. zaman olmadı bir de azıcık korkmuyor değilim. Kelebeğim yeni yeni iyileşti bir de aşı ateş falan yapmasa bari..

Zaman çok hızlı geçiyor canım her anın tadını çıkartmak gerek:KK66: geçmiş olsun canım. İnşallah gönlünüzce güzel bir doğumgünü partisi olur kuzucuğun.
Biz hala aşıya da gidemedik.. zaman olmadı bir de azıcık korkmuyor değilim. Kelebeğim yeni yeni iyileşti bir de aşı ateş falan yapmasa bari..

Ah canım beni de şimdiden aşı telaşı sardı :KK43: kan tahlili de yapacağız dedi doktorumuz benim kuzum ortalığı ayağa kaldırır damarları çok inceydi en son Alaşehir testi için almak istediklerinde birlikte hastaneyi yıkmıştık :KK43: bir de menenjit aşısı var..

Ah canım beni de şimdiden aşı telaşı sardı :KK43: kan tahlili de yapacağız dedi doktorumuz benim kuzum ortalığı ayağa kaldırır damarları çok inceydi en son Alaşehir testi için almak istediklerinde birlikte hastaneyi yıkmıştık :KK43: bir de menenjit aşısı var..
Biz de yarın gidelim dedik aşıya. Korkmuyor değilim aslında inşallah rahat atlatırız. Menenjit aşısı için 1 yaş aşısından bir ay sonra gelin dedi doktorumuz. Rahattık bir süredir ama yine başlıyor aşı sıkıntımız. Herkeste alınıyor muymuş kan canım? Öyleyse bakıcımızla ya da eşimle gidelim bari ben dayanamıyorum kuzumun canının yanmasına:KK43:

Biz de yarın gidelim dedik aşıya. Korkmuyor değilim aslında inşallah rahat atlatırız. Menenjit aşısı için 1 yaş aşısından bir ay sonra gelin dedi doktorumuz. Rahattık bir süredir ama yine başlıyor aşı sıkıntımız. Herkeste alınıyor muymuş kan canım? Öyleyse bakıcımızla ya da eşimle gidelim bari ben dayanamıyorum kuzumun canının yanmasına:KK43:

Canım 9.ayda almadı doktorumuz 1 yaş da alırız diye bilemiyorum her hastanenin ya da doktorun uygulaması aynı mıdır? Ama bu zamana kadar hiç kan aldırmadıysanız muhtemelen alınacaktır..evet bizde bakıcı teyzemizle gideceğiz ben tutamıyorum çünkü :KK43: kulaklarımı bile kapatıyorum gözümde yaşlarla..inşallah hemencecik atlatır kuzularımız...anladım o zaman bizimki de sonra yapılır çünkü ard arda 4 aşı :KK43: mahvolurlar..

Canım 9.ayda almadı doktorumuz 1 yaş da alırız diye bilemiyorum her hastanenin ya da doktorun uygulaması aynı mıdır? Ama bu zamana kadar hiç kan aldırmadıysanız muhtemelen alınacaktır..evet bizde bakıcı teyzemizle gideceğiz ben tutamıyorum çünkü :KK43: kulaklarımı bile kapatıyorum gözümde yaşlarla..inşallah hemencecik atlatır kuzularımız...anladım o zaman bizimki de sonra yapılır çünkü ard arda 4 aşı :KK43: mahvolurlar..
Anladım canım. Bizim kan sayımımız parmaktan yapılmıştı en son gittiğimizde. Biz de gittik aşımızı olduk. Bakıcımız gelmese işim çok zordu. Artık her şeyi anlıyorlar ve zaptetmesi çok daha zor oluyor canım. Canı çok yandı kuzumun:KK43: 2 koldan 1 bacaktan yaptılar. Şimdi uyuyor meleğim. Hemşire ateşe dikkat edin diye çok uyardı aşıların 2si canlı aşı iyi gözlemleyin dedi:KK43: şimdilik ateş yok ama sürekli tetikteyim inşallah olmaz da sadece iğnenin acısıyla atlatmış oluruz:dua:

Aşılar konusulmus asılarda hıc bısey yok benımkının gozunden yas bıle gelmedı onca korkutmustum kendımı hıcde bısey olmadı ama vucudunda kızarıklık oldu o gun karın ve sırtında cok hafıf alnında . Sızınde olursa korkmayın ertesı gun azalar kayboldular bıldırıyım ıstedım ateste yapmadı hıc bısey olmadı bosuna korkmusum

Bu arada ben 2. Hamılelıgım olabılır gun beklıorum hafta ıcı kan verıcem bakalım suan suphelı ılıskıden 7 gun gectı ıkı gundur bılhassa bugun yogun sekılde kasıklarım ağrıo sızce bu belırtımı ? Bariz bi şekilde ağrıo yanı anlamadım bende test ıcın tabıkı erken yaptım genede ama cıkan bısey olmadı sadece bırı sabaha kdr beklemıstı akşam ısıgında gorememıstım sabah ıkıncı cızgı sılık cıkmıstı onada guvenemem zaten bu kdr erken cıkarmasıda güç bi durum 17 sı adet gunum carsamba yada persembe kan versem cıkar belkı dıye dusunuyorm adetten 5 6 gun once yanı sizce ?

X