- 9 Nisan 2016
- 3.948
- 3.612
Aynen canım çok zordu valla ilaçla duruyordum ben de. İlaç kullanmazsam safraya kadar her şeyi çıkartıyordum. Su olmazsa olmazımdır ama içemiyordum midemi kaldırıyordu. Lıkır lıkır su içemn biri gördüğümde kıskanıyordum resmenne güzel canımm evladından güç almışsın
Ben ağzımı açamıyordum tehlike olunca yatmak zorundaydım canım bir de ilaç alıyordum o ilacı içince kendimi kaybediyordum eşim kucaklayıp yatağa götürüyordu
Daha önce de düşük yapmıştım canım o yüzden korkularım vardı benim. Bu da düşer mi diye. Ama oğluşum güçlü çıktı
Ben adet oldum şükür canım :) darısı sana. Senin de hastalıktan oluyordur benceaynen benim de korkum o hem vücut olarak da hazır değiliz daha yeni toparlanıyorum ben
Senin de çok çok zor geçmiş canımm çıkarmak berbat bişi ya ben hiç çıkarmadım ama hep bulantıyla yaşadım. İnsan susuz yaşayamaz derler ama hamileyken yaşanıyormuşAynen canım çok zordu valla ilaçla duruyordum ben de. İlaç kullanmazsam safraya kadar her şeyi çıkartıyordum. Su olmazsa olmazımdır ama içemiyordum midemi kaldırıyordu. Lıkır lıkır su içemn biri gördüğümde kıskanıyordum resmen
Allaha şükür düşük yaşamadım hiç muhtemelen psikolojim çok bozulurdu yaşasaydım. Sen de güçlüymüşsün annesi, oğluşla birbirinizi çok sevmişsiniz demekki
Ayy ne güzel inşallah ben de olurum
Ben ablamıza kavanoz maması çok verdim ama pazardan da alsam bence evde yapılanlar daha sağlıklı sonuçta bozulmasın diye katkı maddesi dalan koyuyorlar nasıl yapılıyo bilmiyoruz ama evdeki taze taze oluyo hem yaz geliyo pazarlarda da bence güvenilir ürünler buluruz bu kızıma evde yapmak istiyorum bu yer umarım ablamız yemedi hiç bişey hevesimi kaçırmıştıKızlar biz de ek gidaya baslicaz.Günlük süt bulabilirsem yoğurt mayalicam ama hiç görmedim etrafta.Bir de doktorumuz sebze meyve purelerini kendin yapacaksan organik pazardan al dedi.Diğerlerinde ne kadar tarim ilaci var ne kadar doğal bilemezsin dedi.Normal pazardan alip yapmaktansa kavanozda satilan pureleri öneririm dedi kafami karıştırdı.
Evet öyle gibi olmuş ciddenHahayt sen sağ gösterip sol vurmuşsun canımmkısmet tabi her şey benim de sayılı evlenen arkadaşım ben de çok hızlı çıktım eşim benden de hızlıydı :)
Evet canım katı gıdaya hazır değiller ben de farkediyorum onu. Dün yoğurdu kaymaklı vereyim dedim oğlum kaymakları diliyle ittirdi zaten tadını da hiç beğenmedi
Annem de dedi çorba yap ver diye canım da biraz internette baktım şu an balkabağı havuç verebiliriz ben patates vermek istemiyorum çok fazla gübre barındırdığı söyleniyor canım.
Ben sebzeyi haşlayıp iyice ezip vermeyi düşünüyorum.
Haklısın canım ben onu düşünmemiştim hiç. Bir de geçenlerde kabak almıştım çok lezzetliydi mevsimi olmamasına rağmen.
Şükür atlatmak üzereyiz canım. Aşıya kadar tamamen atlatırız inşallahO zaman limon gibi asitli şeyler sana hiç yaramaz canım. Şimdi nasılsın kelebek nasıl oldu?
İnşallah içine sinen iyi biri olur canım. Çok önemli bakıcının tutumu ve hayat tarzı bizim minikler direkt kaydediyorİnşallah canımm bir tanıdık var öyle hatta aynı yaştayız o bakarım derse direk onu düşünüyorum ben de bakalım hayırlısı canım.
Bizim su da biberonda ama ben zorla ağzına sıkıyorum memesinden:) bazen de mama yapmadan önce mamaymış gibi veriyorum biraz emiyor anlayınca sinirleniyor ama yine de içmiş oluyorBizimki de aynı canım suyu sevmiyor zorla veriyorum ben de. Neyle veriyorsun canım suyu. Bizimki biberonla pek sevmiyor ağzına damla gibi damlatıyorum ben deöyle içiyor
Oy maşallah kelebeğebiz de çok beyazız hemşiremiz az aradan esmerlik vereydin niye bembeyaz doğurdun diyor güneşi gördükçe esmerleşirler minikler
Şimdi uyuyor oğluş. Yoğurdunu çıkardım ısınsın diye uyanınca yiyeceğiz inşallah
Evet sallanmayı seviyorlar canım. Ben artık evde baş edemeyince taktım yine slingi uyudu uzunca yoksa huysuz dün akşamdan beri.Oyy maşallah ona ya kıyamam alışıklar karnımızdan canım. Ben de kanguruyla çıkıyorum yürürken sallanıyor ona rağmen uyanmıyor. anne karnında da anne yürürken salıncak gibi hisseder uyurmuş bebeklergeçen markete gitmiştik kasada duran kız abla yine mi uyuyor ya dedi
Kavanozda satılan pürelere güvenemiyorum ben nedense. Sen al kendin yap canım bence.Kızlar biz de ek gidaya baslicaz.Günlük süt bulabilirsem yoğurt mayalicam ama hiç görmedim etrafta.Bir de doktorumuz sebze meyve purelerini kendin yapacaksan organik pazardan al dedi.Diğerlerinde ne kadar tarim ilaci var ne kadar doğal bilemezsin dedi.Normal pazardan alip yapmaktansa kavanozda satilan pureleri öneririm dedi kafami karıştırdı.
Canım ishal derken bugn de hiç kaka yapmadı, dün akşam ishal şeklinde 1 kez yapmştı. Dengesi bozuldu kuzumun. Her bezi kakalınolan kuzuma 2 gündür noldu anlamadım. Rota yaptırmadm dr.m önermedi ama kuzum çok ağladığı için muaynede öbür geldiğinde açıklarım dedi. Zeytinyağı içirdm poposunu uyarım ama bol gaz çıkarıyo karnı gur gur sürekli ama kaka yok....Ateş var mı canım gözlerde çökme
Benımkı oldugunda Dr bezını istedi 20 dk içinde hastaneye götürdük test yapıldı gaitadan bişi çıkmafı çok şükür Dr sık emzir dedi su vermene gerek yok dedı ama ben verdım yakınlarda rota aşısı ysptırdım mı
Canım ishal derken bugn de hiç kaka yapmadı, dün akşam ishal şeklinde 1 kez yapmştı. Dengesi bozuldu kuzumun. Her bezi kakalınolan kuzuma 2 gündür noldu anlamadım. Rota yaptırmadm dr.m önermedi ama kuzum çok ağladığı için muaynede öbür geldiğinde açıklarım dedi. Zeytinyağı içirdm poposunu uyarım ama bol gaz çıkarıyo karnı gur gur sürekli ama kaka yok....
Çiğnemeyi bilmiyorlar henüz canımEvet öyle gibi olmuş cidden
Kelebeğim de katıyı ittiriyor diliyle nasıl yiyeceğini henüz keşfedemedihiç düşünmedim patatesi direkt verdim ama haklısın canım. Ben de tatil dönüşü yeni sebze deniyim diyorum balkabağını alırım o zaman ben süzgeçten geçirip de verdim yine istemedi. Ezmeyi hiç kabul etmez diye denemedim. Biraz bekliyim diyorum.
İnşallah canımm aşılardan tiksindim artık ya ne zaman bitecek acaba. Haziranda yine varmış.Şükür atlatmak üzereyiz canım. Aşıya kadar tamamen atlatırız inşallah
Evet canım kaydediyorlar hemen. Benimki direk Zazaca konuşabilirİnşallah içine sinen iyi biri olur canım. Çok önemli bakıcının tutumu ve hayat tarzı bizim minikler direkt kaydediyor
Kıyamam annesi kandırıyor musun kelebeğiBizim su da biberonda ama ben zorla ağzına sıkıyorum memesinden:) bazen de mama yapmadan önce mamaymış gibi veriyorum biraz emiyor anlayınca sinirleniyor ama yine de içmiş oluyor
Ben beyazım babası beyaz bizim kelebek pek de kararmaz gibi geliyor bana.
Ben 12 gibi çıkartıyorum bu saatlerde veriyorum zaten hasta iyice ılısın diye bekliyorum canım ama hastalığı atlatalım biraz soğuk vericem
Afiyet şeker olsun tatlı oğluşa
Oh ne güzel canım çaresi olduktan Sonra sıkıntı YokEvet sallanmayı seviyorlar canım. Ben artık evde baş edemeyince taktım yine slingi uyudu uzunca yoksa huysuz dün akşamdan beri.
Dün uyuyor diye duşa girdim uyanıp babasını yormuş baya. Baktım evi inletiyor apartopar çıktım duştan aldım kucağıma sustu tam dalana kadar tüm gece inmedi kucağımdan. Bu aralar her dakika her saniye illa benim ilgimi istiyor.
Hadi gözün aydın :) Bizimki de yüz ustuyken döndü de sırt üstü çabaları var ama beceremedi henüz :)Merhaba annelerrr bugün oğlum annesini şok etti. Tam dönmeyi başardı kaç kez döndü başarınca Sevincimden koştum evin içinde heyecanladarısı tüm aralık bebeklerineee