2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Benim kızım 10 buçuk aylik çok tembel ne emekliyor ne yürüyor daha yani 10 15 gündür oturttuğumda etrafında dönüyor bide 8 aylıkken 2 dis çıkarttı. Sizlerin bebeği ne durumda merak ettim

Hiç acele etme benim oğlum tam 10-11 ay arasında başladı tam anlamıyla hareketlenmeye. Ondan önce bildiğin sadece yatabiliyodu zamanla hepsi oluyor hatta şaşırıyosun bir hafta içinde nelerin değiştiğine

Ay siz çok tatlısınız maşallah size :)

Benim kızım 10 buçuk aylik çok tembel ne emekliyor ne yürüyor daha yani 10 15 gündür oturttuğumda etrafında dönüyor bide 8 aylıkken 2 dis çıkarttı. Sizlerin bebeği ne durumda merak ettim
Ben anasına çekmiş diyorum tembel bizimki de :)
İki elinden tutunca yürümek istemeyen bebek görmedim ben, bizimki direkt ayakları havaya kaldırıyor, öyle havada gezirecekmişiz.
Adımlayamadığından değil.
Emekleme daha 1 haftadır başladı ama çok garip bi stili var.
Yürümeye daha var belli.
Sıralama var ama canı isterse, istemiyorsa milim kıpırdamaz.
Biliyor işini :)
10 ağustos doğumlu bu arada.

Kızlar fikre ihtiyacım var.

Biz çok akıllı bir çift olarak çocuğa önce oda aldık (doğmadan önce), sonra beşik kapıdan geçmiyor diye bir de park yatak aldık.
Ama bizim oğlan ikisini de kullanmıyor şu an.
Dün yer yatağı yaptık, beşikte kırk kez kalkan bebe sabaha kadar döne döne uyudu 2 kez falan kalktı, uyanınca da yine birsüre kendi oynadı ses çıkarmadan.
O çift kişilik yer yatağında gezmediği yer kalmadı uyurken, haliyle beşik cazip değil.

Şimdi, bizim beşikler(üstelik biri çok az kullanılmış :/ ) kullanılmaz mı?
Yer yatağını oturma odasına yaptık, yani aylarca orda kalamaz.
Yatak odasında ve çocuk odasında yer yok.
Zamanla tekrar beşiği kullanır mı, yoksa biz o beşiklere veda edip odasına ona göre(yer yatağı, montessori usulü) bir yatak mı yapalım
Ben odasındaki beşiği 5-6 yaşına kadar kullanırız demiştim, büyük biraz.

Bir yatak meselesi bu kadar uzatılabilirdi :)

slm kızlar ; bizim paşa 12 ağustos doğumlu 2 dişimiz var sıralıyor ama yürüme konusunda hala çekingeleri var :) bizim abimizle aramızda 6 yaş var soran bir arkadaşımız vardı evet geriye dönük aynı şeyleri tekrar yaşıyorsunuz ama abi/abla büyük olunca biraz daha olgun oluyor anlatıyorsunuz kardeş kavramını nazar değimesin biz kıskançlıkla ilgili sorun yaşamadık çocuk tabiki ilgi biraz kardeşe kayınca hareketleniyor ama en azından ne kendine ne kardeşine zarar vermiyor ,sana yardımcı oluyor 2 - yaş çocuğu için üstüne bir kardeşin gelmesi ona bence daha ağır daha o kendini doğru ifade edecek zamanda değil bida abla abi yükümlülüğü alacak ilaki anne baba her zaman aynı güçle davranamayacağı zamanlar olup sen abisin ablasın diye ona engel koyacak o yüzden benim şahsi fikrim 6 -7 yaş ideal yada yapabiliyorsa 1- 1.5 yaş hemen peş peşe :)

Herkese selamm kızlar,benim oğlum yerden bulduğu saçları yiyor sürekli artık evi süpürmekten dermanım kalmadı sürekli elimde makina ile geziyorum ama o bir şekilde buluyor ve hiç yüzünü bile buruşturmadan tiksinmeden ağzına dolduruyor. Valla napcağımı şaşırdım bu ay sonunda doktora götürdüğümde mutlaka danışıcam ama bilgi sahibi olan varsa fikirlerinizi almak isterim

Canim benimkide yerde ne bulsa agzina goturuyo, Allahtan emeklemiyo yoksa daha cok seyi agzina gotururdu, kil, tuy farketmiyo yeterki etrafta gorsun

Bizde cocuk odasi aldik
Yatak 1.5 kisilik
Kizim daha kullanmadi
Bizim yatak odamizdaki park yatagi kullaniyoruz
Bence hemen elden cikarma
Cocuklarin ne zaman neyi sevecegi belli olmuyor

Bizde cocuk odasi aldik
Yatak 1.5 kisilik
Kizim daha kullanmadi
Bizim yatak odamizdaki park yatagi kullaniyoruz
Bence hemen elden cikarma
Cocuklarin ne zaman neyi sevecegi belli olmuyor

Oyyy oy biz bebek odası aldık işte.
İlk fikrim büyük bir dolap ve sepet beşik almaktı ama kafam mı karıştı noldu bir anda elimizde biri standart biri büyük 2 beşik oldu.
Kullanmazsa park yatağı geçtim yeterince kullandı zaten ama diğerine yazık olacak.
El kadar bebenin bu kadar masrafı olabilir mi ya :)

Benim evi neler götürüyor anlatmak istemiyorum :)
İlgisini çektiğindendir başka bir şey olacağını sanmam ya.

Sizinkiler en azından yerden buluyormuş. Benimki saçımı koparıp yemeye kalkıyor. Birde yurutecle düştük. Çok korktum. Başını vurdu. Şükürler olsun birşey olmadı. Besikmi o ne bizim park yatakta oyuncaklar yatıyor. Bizim küçük hanim koca karyolada yatıyor ben yanına sigmaya çalışıyorum. Gece boyunca dönüyor. Suratıma bir ayagi bir elini koyuyor. Hala iki disteyiz. Emekleme yok. Yürüme yok. Tembel tembel takılıyoruz.

Benimki elini tutunca yürümeyi çok seviyor hatta topla gol yapiyorbenim kızım da 28 ağustosta doğdu

Bizlerde iyiyiz Cnm hep bebekle uğraşıyorum valla :) bizim emekliyo durmuyor beni çok yoruyor senin de öyle mi Cnm ya ? Bu arada 20 Ağustos doğumluyuz
Kaç gün olmuş yeni girebildim k.bakma cnm. Aynıyız valla. Bir an boş kalırsam napayım şaşırıyorum. Vızır vızırlar. Çok yoruyolar çook
Ay allah hepinizden razı olsun kızz bizde tatile çıktık dünyanın en zor işiymiş bidaha tövbeee

Normal canım o. Benimki de yerde bir şey bulursa hemen cuup ağza atıyor. Neler neler. Sürekli süpür sil. Bazen dolaplaru bile yalıyor geçen karınca görmüş yakalamaya çalışıyordu

Bizim ust dislerde cikti, toplamda 4 disimiz var, bizde de emekleme ve yurume yok, yuruyunce arkasindan cok kosturuyormak gerekiyo, annem 14 aylik olunca anca yurur dedi, cunku hic belirti yok, saglilki olsunlarda sorun degil

Canım ikinci bebik dusunmuyor musun:)
Park yatağı katla kaldır bence lazım olur
Zamanla da alistirirsin odasındaki beşiğe... büyüdükçe alışır merak etme..

Montessori odalara bayılıyorum bende seneye oğlum dört kızım iki buçuk uç yaşlarına geldiğinde öyle bi oda yapicam inşallah yavrucuklarima.
Şimdilik hep beraber yatıyoruz biz :)

Bizim ust dislerde cikti, toplamda 4 disimiz var, bizde de emekleme ve yurume yok, yuruyunce arkasindan cok kosturuyormak gerekiyo, annem 14 aylik olunca anca yurur dedi, cunku hic belirti yok, saglilki olsunlarda sorun degil

Bizimki de emekliyo dediğin doğru, çok dikkat gerektiriyor. Çok hareketli zaten, abisi de ondan fena... evin altini ustune getiriyorlar. Bazı bebekler emeklemeden yururlermis belli olmaz bi anda yuruyebilir de sizinki.
Benimki koltuklara tutunarak yuruyor ordan duvarlara tutuna tutuna gezip duruyor evde...emeklemeyi pek tercih etmiyo, bende 14 ayı bulur diyorum yürümesi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…