2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Sizin de tarifler varsa güzel yazdanıza böyle deniyelim biz de :)

Yemek ne yapıyorsunuz mesela ben en çok yemekte zorlanıyorum.

Bu akşam yeşil mercimekli bulgur pilavı, mercimek çorbası zeytinyağlı taze fasulye ve turşu vardı bizde.
Yeşil mercimek,kırmızı mercimek,fasülye,turşu gaz bombası:KK70:Ben yesem ne olurum bunları abavvvv.ayyy yesil mercimegi ozledigimi farkettim:kk77:

İmam sarığı diye bi tatlı görmüştüm ona benzettim bu çok kolaymış :)
Bizde de etli kuru fasulye pilav ve soğan salatası vardı bir de yoğurt. Tatlı da revani. Bir de şekerpare. Biz genelde geleneksel tatlıları çok seviyoruz. Sütlaç, revani gibi. Geçen havuç topları yapmıştım. Helva kavuruyorum falan. Bu şekilde. Yemek konusunda da ikimizde çok yemek seçmeyiz şanslıyım o yüzden. Yarın da balık kızartabilirim. Zeytinyaglı ekşili Enginar yapabilirim gerçi yakın zamanda yapmıştım. Bazen de çok doğaçlama yapıyorum. Aaa şunun içine şu yakışır falan :)
Enginar ve balık dayanamadığım iki lezzet mımmmm ımmmmmm:kk77:

Anne değilde adımı söyleyen bir kızım var :) biz bugün disarda yedik ama yarin icin mercimek çorbası ve karışık dolna yapmayı düşünüyorum. Kabak biber patates dolması. Yanin fa yoğurt olur. Ayy ne güzel olur hergün ne yemek yaptığımızı söylemek ben de düşün düşün bulamıyorum yapacak bisey
Aaaaa maşallah akıllı bıdığa:)adın ne?:)

kaftankef kaftankef canım eti yulaflı biskvi var ya o unla yapılıyor.

Bir paket krem şantiyi biraz katı olacak şekilde sütle hazırlıyorsun. İçine istersen damla çikolata, muz, çilek de karıştırabikirsin

Bir yulaflı bisküviyi süte batırıp üzerine kremşanti koyup yayıyosum. Üzerine bir daha yulaflı bisküviyi süte batırıyorsun kıyuyorsun bir daha şanti bir daha bisküvi.

Etrafına kremşanti sürüp hindistancevizine buluyorsun üzerine de çikolata eritip evde ne varsa süslemek için koyuyorsun. Ben hindistancevizi minnak çikolata topları antep fıstığı falan koydum. İstersen ceviz fındık da olur.

Dokapta yarım saat bir saat dinlendirip yenilebilir.
Imam sarigina benziyo, bu daha pratikmis, eline saglik

Ya kızlar karar veremedim sizce hangisini alayım? İkisini de çok beğendim.

Screenshot_2017-05-04-15-59-33.jpg Screenshot_2017-05-04-15-58-37.jpg

İmam sarığı diye bi tatlı görmüştüm ona benzettim bu çok kolaymış :)
Bizde de etli kuru fasulye pilav ve soğan salatası vardı bir de yoğurt. Tatlı da revani. Bir de şekerpare. Biz genelde geleneksel tatlıları çok seviyoruz. Sütlaç, revani gibi. Geçen havuç topları yapmıştım. Helva kavuruyorum falan. Bu şekilde. Yemek konusunda da ikimizde çok yemek seçmeyiz şanslıyım o yüzden. Yarın da balık kızartabilirim. Zeytinyaglı ekşili Enginar yapabilirim gerçi yakın zamanda yapmıştım. Bazen de çok doğaçlama yapıyorum. Aaa şunun içine şu yakışır falan :)
En sevdiğimiz etli kuru fasulye pitinç pilavı:)

Suyu da helmeli helmeli olacak namnamnamm:)

Hangi balığın mevsimi şuanda.

Biz ocaktan beri balık yiyemedik 3 kere aldık üçünde de elime aldığım parçalandı biz de attık hep.

Anne değilde adımı söyleyen bir kızım var :) biz bugün disarda yedik ama yarin icin mercimek çorbası ve karışık dolna yapmayı düşünüyorum. Kabak biber patates dolması. Yanin fa yoğurt olur. Ayy ne güzel olur hergün ne yemek yaptığımızı söylemek ben de düşün düşün bulamıyorum yapacak bisey

Evde de bir srü malzeme var halbukş, dondurucu ağzına kadar dolu bir sürü konservem bir sürü kuru sebzem var :))

Fii tarihinde aldığım bir lahana buldum dolapta kıymayla kapuska yaptım bende.

Bir de kuru dolma. Yanına yeşil salata oh mis:) Allah olmayanlara da versin.

Bu lafı her kullandığımda da Allah sana veriyor sen olmayanlara vereceksin diyolar bana içimden :/

En sevdiğimiz etli kuru fasulye pitinç pilavı:)

Suyu da helmeli helmeli olacak namnamnamm:)

Hangi balığın mevsimi şuanda.

Biz ocaktan beri balık yiyemedik 3 kere aldık üçünde de elime aldığım parçalandı biz de attık hep.
Çinekop sanırım canım. Çok bilmiyorum ki. En son babam almıştı annemler her hafta pazara giderler. Buzluğumda da palamut var. Onun dışında pazara gittiğimde bakıyorum alıyorum.
Helmeli ne demek kız :KK70:
Evde de bir srü malzeme var halbukş, dondurucu ağzına kadar dolu bir sürü konservem bir sürü kuru sebzem var :))

Fii tarihinde aldığım bir lahana buldum dolapta kıymayla kapuska yaptım bende.

Bir de kuru dolma. Yanına yeşil salata oh mis:) Allah olmayanlara da versin.

Bu lafı her kullandığımda da Allah sana veriyor sen olmayanlara vereceksin diyolar bana içimden :/
Aynı lafı benim içimde ediyor :KK43:

Bizim menüde de kiymali kabak ve biber dolması vardı mercimek çorbası ve yoğurtla birlikte. Evde hazir peynir tatlısı vardi onu serbetledim yanina da :) Şükür bugünü de atlattik yarina da yemegimiz var hepsi bitmedi. Yarin temizlik yapmam lazim zaten pazara arkadaslarimi cagiracagim çaya

X