- 11 Ocak 2016
- 1.651
- 3.023
- 44
zeytini nası veriyorsun tuzluya canım ben hiç vermedim bizim öğün dolu evet canım bizde anne sütü yokki kuzu mama yiyorMaşallah öğün baya dolusweet-73 canım benim kız bizle kahvaltıda patates yedi biraz,salatalık,zeytin sonrasında hipp yulaflı mama ve 3 ölçek aptamil pregomin as karıştırıp yedirdim. Sonra emdi uyudu. Uyanınca eline bebek gofreti veriyorum hipp sütsüz yumurtasız. Dünden yeşil mercimek çorbası var içine kuzu kaburgası kaynatıp eklemiştim onu içiririm. Başka da ne versem ki.
G gamzelim080 Pankeki nasıl yaptın? Belki onu denerim.
Bizim genel öğünümüz hala anne sütü. Memnunum bu durumdan verdiğimi de yiyor. Bağışıklığı güçlensin anne sütüyle alerjiyi daha çabuk yensin istiyorum.
1 yumurta sarısıwayyy su pankek tarifini verir misin
Yumurta dedin yoğurt dedin olmadı şimdi bu1 yumurta sarısı 1 çay kaşıgı karbonat 2 kaşık sulu yoğurt 3 yemek kaşığı keçi boynuzu tozu içinede gün kurusu yada elma haşlıyoruym yada sade yapıyprum canım tava iyice ısıtılacak sonra altını kıs yemek kaşığıyla döküyorum 1 yada 2 dakika pişiriyorum benim kuzum cok seviyor (unu tam bugdayda koyabikirsin ben keçi boynu<unu seviyıorum tatlımsı oluyor)
Zeytini sıcak suda bekletiyorum canım tuzu falan kalmıyor. Bazende öyle yıkayıp çekirdeğini çıkarıp koyuyorum önüne. Başka kahvaltı öğünümüz yok ki bizim. Peynir falan yasak. Alıyor ağzına bir güzel emikliyor. Eğer canı istemezse koyuyor tepsisine eliyle vura vura ezme yapıyorzeytini nası veriyorsun tuzluya canım ben hiç vermedim bizim öğün dolu evet canım bizde anne sütü yokki kuzu mama yiyor
sadece 2 ay emzirdim sonra kesiidi süt meme apse yaptı iğneyle boşattılar sonra kuzu büyüdü tabi memyi sadece eliyle lastik gibi çekiyor
ayy kuzum doğru yaa alerjiktiniz alalh yardımcın olsun senin bebeğin daha tadları bilmezde san çok zor maalesfki insaların ağzı torba değil konuşuyorlar ben süt olayında ememdiği için sütümü sağarken denk gelenler hastanede sağsırdım bu mu dityenmi ararsın ciddi psikolojim bozulmuştu kısmeti o kadarmış dedim zaten memelerim gömülü sezeryande 10 gün süt gelmedi benden mastit olduk genel cerraha gittim masaj yapılmıştı sonra geldi süt ama gün boyu 60 70 cc yi gecemeedim bol su hosaş dereotu süt çayı yapmadıgım kalmadı beyinsel süt olayı b,rde annemin bu kanser olayı kanaması olunca 60 cc de küstü üzüntüden kesildi ne yaptoıysam gelmdi süt ama şunu öğrendim kimseyi dinlemiceksin takmıcaksın kuzumYumurta dedin yoğurt dedin olmadı şimdi bubiz yiyemeyiz bu pankeki. Senin kuzuya afiyet şifa olsun inşallah. Löp löp et olsun.
Zeytini sıcak suda bekletiyorum canım tuzu falan kalmıyor. Bazende öyle yıkayıp çekirdeğini çıkarıp koyuyorum önüne. Başka kahvaltı öğünümüz yok ki bizim. Peynir falan yasak. Alıyor ağzına bir güzel emikliyor. Eğer canı istemezse koyuyor tepsisine eliyle vura vura ezme yapıyor
Canım emzirmek bana da zor şöyle ki kızımla beraber bende diyet yapıyorum. Resmen nefis terbiyesi yaşıyorum. Canım yoğurt,peynir,yaş pasta,çikolata vs çekiyor ama dayan diyorum. Etraftan konuşanlar en çok canımı sıkıyor. Ben şunu yiyordum sütüm çoktu,sen yine de doktora bakma az az ye. Susuyorum çünkü seni dinlemiyorlar anlamıyorlar. Benim canım istemiyor mu sanki. Zaten zor dayanıyorum kızım için. İyilik ediyorlar sanki. Kızımın beni emmekten başka seçeneği yok çünkü alerji maması çok iğrenç tatlı ve de kızım asla sevmedi. Allah'tan tahıllı hipp mamayla veriyorum günde 2-3 ölçek.
Benim göğsümde apse yapmıştı ama şükür antibiyotik geçirdi. Canım çok zordu ya çok geçmiş olsun.
cok teskkur edrmmmm:)1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sulu yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı un ( tam buğday,keçi boynuzu,sana kalmış)
içinede elma olabilir gün kurusu olabilir ne seviyorsan sadede olabilir
tava kızgın olacak sonra altı kısılacak hanuru dök ister tam ister şekil ver ben yemek yaşığıyla küçük yapıyprum fincan ağzı kadar
Aynen canım. Dediğin gibi nasip işi birazda buna da çok inanıyorum. Sende zor günler geçirdin,hatırlıyorum o zamanlar yazdıklarını.ayy kuzum doğru yaa alerjiktiniz alalh yardımcın olsun senin bebeğin daha tadları bilmezde san çok zor maalesfki insaların ağzı torba değil konuşuyorlar ben süt olayında ememdiği için sütümü sağarken denk gelenler hastanede sağsırdım bu mu dityenmi ararsın ciddi psikolojim bozulmuştu kısmeti o kadarmış dedim zaten memelerim gömülü sezeryande 10 gün süt gelmedi benden mastit olduk genel cerraha gittim masaj yapılmıştı sonra geldi süt ama gün boyu 60 70 cc yi gecemeedim bol su hosaş dereotu süt çayı yapmadıgım kalmadı beyinsel süt olayı b,rde annemin bu kanser olayı kanaması olunca 60 cc de küstü üzüntüden kesildi ne yaptoıysam gelmdi süt ama şunu öğrendim kimseyi dinlemiceksin takmıcaksın kuzum
afiyet olsun kuzum ne demek yarında otlu poğaca tarifi yazarım sizecok teskkur edrmmmm:)
Bebekler kokuya cabuk alışıyor sanırım seninki kokunu almış canım hissediyor ayrıldığını ama yavaştan ayırmaya başla derim ilerde sana zor olucak büyüyüncede bırakmak istemicek beşiğine tşörtunü geceliğini bişi bırak derim nacizane fikir olsunyapraq tesekkur ederim cnm bakalim israrci olayim insallah alışır yatagina. Ama biz memlekete gitmeden once de yatağında yatarken cok sık kalkiyordu yanima aldiktan sonra kalkmalari azaldi yani 3-4 kereye falan düştü onceden bir gecede 15 kez kalkmisligimiz var. O yuzden acaba beni mi istiyor diye düşünüyordum. Biraz deneyeyim bakalim insallah yatağında alışır uyumaya
Ben kahvaltıda ceviz veriyorum. Bir sorun yaşamadım. Bende cilek veren varmi diye soracaktım. Su anda en taze meyve ama korkuyorum biraz vermeye.bende size sorayım bizim dr 8 aylık kontol de cevizi ve ciğ bademi sordum 1 yaşı bekleyelim acelemiz yok dedi vren arkadaşlarda var karasız kaldım dr verme dedi arkadaşlar ver diyor sizler veriyormusunuz
Ne güzelmiş:) biraz kendimi dizginlemem lazım sanırım. Kızçemin iyiliği içinsüper buu alman bir adamda miafirlikte gazete okur evdeki adamın oğlu kanepeden tutunup kalkamayı dener ve babası dayanamaz yardım eder cocuga ve alman adam derki siz ne yaptınız o çocuguın hayalini emeğini azmini aldınız kendi çıkıcaktı öğrenecekti :)
:))Kızlar çok büyük bir karmaşıklık icindeyim az yardim edin :) elif memlekette yanimda uyumaya alıştı (MinikPiranha cnm memleketim kırıkkale sormuştun unuttum yazmayı ) simdi dün geldik gece ilk defa eşim kizim ben uyuyalim dedik bizim hanimefendi rahat edemedi çünkü kendisi döne döne uyumak istiyor yani napicam bilemedim saat başı uyandı sonra besigine koydum orada da ayniydi durum. Sabah babasi işe gidince güzel uyuduk beraber. Simdi ne yapmali tekrar besikte israrci mi olmali yoksa babayi salona mi gondermeli ? Kafamda deli sorular
Ayy baya uzun sürmüş tekrar uyuması ya. İnşallah geçici bir durumdur. Yenidoğanken bu kadar uğraştırmıyorlardı sanki3-6 arası azra salladım. Valla sinir falan kalmadı.
Bi yandan kızıyorum,sinirden dudaklarımı ısırıyorum bi yandan tövbe Allah'ım bu günlere hamd olsun,bi sıkıntısı olmasında her gece uyanıp sallamaya razıyım diyorum. İki duygu arası hiç böyle keskin geçişler yaşamamıştım
Sallıyorum 20 dk sonra dalıyor,tmm uyudu deyip yerine yatırıyorum,bende yatıyorum. 5dk sonra dönmelere başlıyor. Ellemeyim belki dalar diyorum,bi bakıyorum üzerime tırmanıyor,gözümü,burnumu parmaklıyor. Önceden ne güzel emzirince uykuya devam ediyodu.
Bizimde diş çıkmadı daha bi çıksa da rahatlasak.
Ben veriyorum eline kemiriyor. Ama çok alerjen bir meyve dikkatli olmak lazımBen kahvaltıda ceviz veriyorum. Bir sorun yaşamadım. Bende cilek veren varmi diye soracaktım. Su anda en taze meyve ama korkuyorum biraz vermeye.
Geçmiş olsun canım. Buralar bile tam toparlamadı Erzurum hiç toparlanmazKızım da hasta oldu burnu gözü şıpır şıpır damlıyo. Evvelsi gün 10 dakikalığına oarka çıkarmıştım ondan okdu. Doktor mayıs sonuna kadar dışarı çıkarma dedi.
Nasıl bir memleket burası
Canım gözleri de akıyosa belki polen alerjisi vardır. Doktorun mayıs sonuna kadar çıkarma demesi ondan gibi geldi bana.Kızım da hasta oldu burnu gözü şıpır şıpır damlıyo. Evvelsi gün 10 dakikalığına oarka çıkarmıştım ondan okdu. Doktor mayıs sonuna kadar dışarı çıkarma dedi.
Nasıl bir memleket burası