En iyisini yapiyorsun, takilmamaya calis, yoksa hayat gecmiyoAmaaan gidiyor işte bir şekilde. Kovdum onu yataktan, horlayıp uyandırıyorsun bebeğimi diye. Küstü gitti kaç gecesir ayrı yatıyor. Geçtiğimiz günletde doğumgünüydü hediye almadım marketten aldığım pastayla kutlayıverdim öylesine. Uzatsam uzar gider, boşveriyorum artık. Mutlu olmaya çalışıyorum. Ayrı şehire yanlız gitmemiştim yine eşimle gitmiştik ailesinin memleketine:)
Heran hersey yapabiliyorlarCok korktum, minicik elleriyle tarumar etti beni.Senin kız da fena desene:))
Ana yüreği işte:))Heran hersey yapabiliyorlar
Birde tirnaklarini cok surttugu icin egri bugru, o yuzden daha cok acitiyo
Bacaklari hep cizik, altini actigimda kendi bacaklarini da ciziyo
Benimki hadi neyse, kendi canini acitmasin
Kakasinda kan olduktan sonra sut yuklemesi yapmislardi fistik ve sute alerjimiz vardi bagirsaklarinda kanama yapiyordu. Doktorumuz farketti geçmiş gibi duruyor inek peyniri ve ayran iç dedi. Benim sutumden dahi geçiyordu bizim kıza. Yedim kakasinda problem olmayınca kan aldılar bide deri testi yaptılar. Kan temiz çıktı ama derisi hassas hala. Yavaş yavaş inek peyniri vermeye başladık. Her gün miktarı cogaltiyoruz. Ama agiz kenarlarini hemen siliyoruz. Yoksa kızarıyor.Canım süt alerjinizin geçmesine sevindim. Nasıl anladınız geçtiğini? Kanda mı çıkmıştı alerjiniz? Bizimde var ya. Kanda orta seviyede çıkmıştı alerjimiz. Yaşında tekrar gitcez doktora.
Sen yeni mi kovdun ben sekiz ay oldu kovali. Horultusunu bizim kiz taklit ediyor babasının.Bizimkinin içine gece ayi kaçıyor sanki. Horlamaya başlayınca bizim kiz boynuma sarılıyor.Amaaan gidiyor işte bir şekilde. Kovdum onu yataktan, horlayıp uyandırıyorsun bebeğimi diye. Küstü gitti kaç gecesir ayrı yatıyor. Geçtiğimiz günletde doğumgünüydü hediye almadım marketten aldığım pastayla kutlayıverdim öylesine. Uzatsam uzar gider, boşveriyorum artık. Mutlu olmaya çalışıyorum. Ayrı şehire yanlız gitmemiştim yine eşimle gitmiştik ailesinin memleketine:)
Burada bir anne yazmıştı doga su aldım diye. 300ml ağzı emzikli mineralli bebek suyu. Icirmesi kolay oluyor. Içinde su az olunca kapağı açıyorum kendi içiyor.Canim, doga bebek suyu ne
Canım araştırdım birazda alerjik bebeklerde olabiliyormuş. Her gördüğünü ağzına alıyor engel olamıyorum ki çoğuna. Ondan oldu diyorum. Birde işte benim damla olayını yanlış anlamam bu zamana kadar sürmesine neden olmuş. Neyse bi kaç gün daha bakıyım geçmezse doktora gideriz.Canım ya gülümsedim istemeden:)
Sevdanın ilk yoğurt yediğinde olmuştu o beyazlık kesince geçmişti acaba yediği bir şey mi dokunuyor kuzuya. Baya da zaman okdu
Ya bu uyku düzeni var ya deli etti beni zaten. Önceden 9 da uyurdu,sabah 7 de kalkar gece de 2 ya da 3 kez uyarnırdı. Ankaraya geldiğimizden beri 10-11-12 yi buluyor uyuması sabah 6-7-8-9 ne zaman eserse o zaman uyanıyor gece de 3-4 kez kalkıyor. Nasıl düzen oturtacaksak. Bi kaç gün sıkı tutcam ama bi düzene girmesi lazım bubu uykunun. Gündüz 2 kez 1 ya da 2 saat uyku uyuyor. Eğer yarım saat uyumuşsa bu 3e de çıkıyor.bebisler gunde kac kez uyuyor kizlar.ben ayagimda gunde 4 kere salliyorum.en fazla yarim saat anca uyuyor.sizlerin nasil uyku duzeni
Canım hangi doktora gidiyorsunuz? Bizimki direk yaşında gelin dedi. Kanda kaç çıkmıştı değeri? İnşallah vücudu alışırda bian önce o tepkilerde geçer.Kakasinda kan olduktan sonra sut yuklemesi yapmislardi fistik ve sute alerjimiz vardi bagirsaklarinda kanama yapiyordu. Doktorumuz farketti geçmiş gibi duruyor inek peyniri ve ayran iç dedi. Benim sutumden dahi geçiyordu bizim kıza. Yedim kakasinda problem olmayınca kan aldılar bide deri testi yaptılar. Kan temiz çıktı ama derisi hassas hala. Yavaş yavaş inek peyniri vermeye başladık. Her gün miktarı cogaltiyoruz. Ama agiz kenarlarini hemen siliyoruz. Yoksa kızarıyor.
Zamanla geçiyor diye ustünde durmadım ben kakası yer yer mukuslu olurdu ve iki üç kere de kanlıydı.Kakasinda kan olduktan sonra sut yuklemesi yapmislardi fistik ve sute alerjimiz vardi bagirsaklarinda kanama yapiyordu. Doktorumuz farketti geçmiş gibi duruyor inek peyniri ve ayran iç dedi. Benim sutumden dahi geçiyordu bizim kıza. Yedim kakasinda problem olmayınca kan aldılar bide deri testi yaptılar. Kan temiz çıktı ama derisi hassas hala. Yavaş yavaş inek peyniri vermeye başladık. Her gün miktarı cogaltiyoruz. Ama agiz kenarlarini hemen siliyoruz. Yoksa kızarıyor.
Yazık yavruya. Bizde sütlü mamada aynı şekilde olmuştuk. Alerjş testi yaptırdınız mı? Diyet yapıyor musunuz?Zamanla geçiyor diye ustünde durmadım ben kakası yer yer mukuslu olurdu ve iki üç kere de kanlıydı.
Bir sabah yumurta ve pekmez vermiştim.o gece ürtiker oldu.acile gittik.yüzü boynu bacakları karnı kıpkırmızı oldu yavrumun.meyve suyu değdiğinde bile ağız kenarı kızarıyordu.şu an bu ßikayetler yok.
Canım dr.u üzerinde durmadı dışkıdaki mukusun da kanın da...Yazık yavruya. Bizde sütlü mamada aynı şekilde olmuştuk. Alerjş testi yaptırdınız mı? Diyet yapıyor musunuz?
buradayım canım.
Canım araştırdım birazda alerjik bebeklerde olabiliyormuş. Her gördüğünü ağzına alıyor engel olamıyorum ki çoğuna. Ondan oldu diyorum. Birde işte benim damla olayını yanlış anlamam bu zamana kadar sürmesine neden olmuş. Neyse bi kaç gün daha bakıyım geçmezse doktora gideriz.
Ya bu uyku düzeni var ya deli etti beni zaten. Önceden 9 da uyurdu,sabah 7 de kalkar gece de 2 ya da 3 kez uyarnırdı. Ankaraya geldiğimizden beri 10-11-12 yi buluyor uyuması sabah 6-7-8-9 ne zaman eserse o zaman uyanıyor gece de 3-4 kez kalkıyor. Nasıl düzen oturtacaksak. Bi kaç gün sıkı tutcam ama bi düzene girmesi lazım bubu uykunun. Gündüz 2 kez 1 ya da 2 saat uyku uyuyor. Eğer yarım saat uyumuşsa bu 3e de çıkıyor.
Canım hangi doktora gidiyorsunuz? Bizimki direk yaşında gelin dedi. Kanda kaç çıkmıştı değeri? İnşallah vücudu alışırda bian önce o tepkilerde geçer.
Kızımda benim yediklerimden etkileniyordu. Deride muz,kabak falan çıkmadı bizim ama muz verince kızarıyor,kabakta da aşırı derecede kusuyor. Fındık ve antep fıstığı duyarlılığı deride çıkmıştı. İnşallah yaşına kadar bizimde geçer.
Bizim de kötüye gidiyor mLESEDKızlar biz 3 gündür gece uyanıp bu saatlerde kendimizi sallatıyoruz. Oynatmaya az kaldı. Valla sinir harbi yaşıyorum. Her gün aynı saatte bir saat sallıyorum. Böyle alışırsa naparım. Gitgide huy değiştiriyo bu kız,iyiye gideceğine kötüye gidiyoruz galiba.
Maşallah ne mutlu size,haklısınız çok doğru söylüyorsunuz.Ben de inşallah sağlıklı minik kızımı kucağımı alırım35ten sonra anne olunamayacak olsaydı bebekler sağlıksız olsaydı Allahın verdiği bu fizyolojik düzen her ay görulen regl yani yumurta atımı 30 yaşında biterdi değil mi?
Sezeryandan çıktım bir saat yattım yatmadım ayaklandım.20li yaşlardaki diger yeni annelere beni gosteriyordu hemsireler taburcu olmuş giderken35 yaş sonrası diye dile dolamışlar işte.sağlıkla al canım kucağına inşallah
püre vermiştik canım yavrum öğlen yedirdim gece 10 da aglmaya bir başladı öğüre öğüre bi hal oldu ta öğlen yediği kusamadı mosmor oldu o geceyi ayy hiç unutmama nası sırtına vurdum nası kustu evde herkes panik elif nefes alamıyor diye bal kabağını kustu ama ağlama susmamıltı hastaneye gitmiştik evet cok faydalı ama sadece balka kabağı degiğ bir çok şeyde fayda var canım ananem şükür korkuyordu amaa ameliyat olduk sonuşu temiz çıktı kontrolddede temiz kanser değilizBalkabağı bol lifli niye hazmedemedi acaba püre verdin dimi?çok faydalı çoookkkk say say bitmiyor faydaları..Annen nasıl?
süper buu alman bir adamda miafirlikte gazete okur evdeki adamın oğlu kanepeden tutunup kalkamayı dener ve babası dayanamaz yardım eder cocuga ve alman adam derki siz ne yaptınız o çocuguın hayalini emeğini azmini aldınız kendi çıkıcaktı öğrenecekti :)Daha minnacık ama zamanı geldiğinde herşey rayına oturur inşallah:)
Ben de çok vericiyim kızıma karşı ama bir belgeselde izledim. Bir Kuş türü yavrusu uçabilecek zamana geldiğinde artık ona yem getirmiyor yavru yuvada bir zaman aç kalıyor. En sonunda açlığa dayanamayıp uçmayı deniyor ve böylece uçmayı öğreniyor.
kuzum sen sormuştun reşeymi başladım bir skınıtı olamdı şükür bazen corbasına 1 çay kaşığı koyurum bazen yogurduna bazen pankekine 3 gün olduKakasinda kan olduktan sonra sut yuklemesi yapmislardi fistik ve sute alerjimiz vardi bagirsaklarinda kanama yapiyordu. Doktorumuz farketti geçmiş gibi duruyor inek peyniri ve ayran iç dedi. Benim sutumden dahi geçiyordu bizim kıza. Yedim kakasinda problem olmayınca kan aldılar bide deri testi yaptılar. Kan temiz çıktı ama derisi hassas hala. Yavaş yavaş inek peyniri vermeye başladık. Her gün miktarı cogaltiyoruz. Ama agiz kenarlarini hemen siliyoruz. Yoksa kızarıyor.
kuzum hiç takılma yaşa bende 36 yaşındayım gayet sağlıklı hamilelik geçirdim ve bebeğimde gayet sağlıklı oldu sezeryan oldum kahkahalarla geçti doğum aklına hiç kötü bişi getirme etrfatakiler psikolojik baskı yapıyorlarsa kulkalarını tıka anın tadını çıkar bugünler gelmiyor geri:)Maşallah ne mutlu size,haklısınız çok doğru söylüyorsunuz.Ben de inşallah sağlıklı minik kızımı kucağımı alırım
çıkar yaa bizde de yok dişsizler günü yapalım kimlerin çıkmadı:))))niye ki kiz :)dişsiz kalacak halleri yok da insan bekliyor :)