- 28 Ocak 2014
- 8.398
- 17.406
Ay olur mu öyle şey canım nasıl istiyorsan öyle yaz :)Sözde çekmiş ama başkalarından duymam kaynanasi ondan çekmiş bu arada yazım yanlışlarının kusuruna bakmayın kizim arada bi tane oyuncakla vuruyor
Hay ağzın bal yesin,lafı gediğine koymuşsu@yapayalnız1 benim kvalidem de beğenmiyor beni. Bu gittiğimde onlardaki tüm fotoğraflarımı toplayacağım. Bir gün bir komşu gelmiş de oğlun koç gibi maşallah çok yakışıklı yağız bitane aslan gibi ... demiş gelinin de bu mu demiş benim için. Oğlunun yanına yakışmamış pek demiş.
Ki zannetmiyorum kimsenin öyle dediğini. Ben de "sana ne aptal kadın, oğlum beğenmiş almış sana mı düşer yorum yapmak" diyemediğin mi anneciğiiiiim dedim
Sorununuz çözülüyor artık en azından, sana pek yiyecek içecek kalmıyor ama kuzun iyi olsun da geçici nasılsa idare edilir.Herkese günaydın. Buralar iyice sessizlesti heeey millet nerelerdesiniz? Biz de hastaneden sonra huy değişikliği yaşıyoruz önceden ayagimda salliyordum uyuyordu şimdi uyumuyor yatirdigim an nefesi kesilene kadar ağlıyor. Tekrardan bebek arabasina döndükdün tam 7 aylık olduk çok şükür zaman geçiyor. Ek gida da alerji durumundan dolayi hala tam olarak iyi sayılmayız. Bakalim insallah 8.aya kadar bir düzen kuracağız. Bir de bu aralar iyice bana bağımlı oldu. Babasiyla oynarken bile beni gorse hemen mizmizlaniyor kollarini açıyor beni al diyor :)
Benim annem yapıyor bunu.Canım bizimde süt ve yumurta alerjimiz kesinleşti yanına birde antep fıstığı ve fındık duyarlılığı eklendi.
Şimdi sincanda kayınvalidemlerdeyiz dün geldik öncesinde annemlere gelmiştik. Allah biliyo ya buraya gelmeyi hiç istemiyorum,istemeyişimin nedeni de kayınvalidemin abuk subuk söylemleri. Biraz önce odadayım kapı kapalı kızımı emziriyorum çocuk ne güzel emiyo uyumuş kucağımda,kendi kendine de ninni söylüyo inler gibi sesle,kaynanam kapıyı itmiş içeri girdi uyuyo diyorum kaş göz sesli bi şekilde
-sütün mü yetmiyo yapraq
-(ben artık milyonuncu kere sorulan bu sorudan bıktığım için gözümü devirerek)bilmiyorum ki anne
-sütün azdır yavrum,sütün yetmiyodur
(azra uyandı tabi kaynanama gözlerini dikti) yavrum sen doymadın mı,kurban olurum sana,uyumucan mı,oynamak mı istiyon
Kızım sen kahvaltıda domates,salatalık yiyebiliyon mu?
-yemiyorum anne
-niye?
-dokunuyoya azraya salatalık belki
-uyuuacak mı o?
-uykusu var anne,emsin de uyuyacak
-sütün yoktur yavrum
-yok anne sesten,sen şey ette ben gelirim
-hadi uyutabilirsen,uyut
-sen şeyedersen inşallah uyur anne
Allah'ım bu kadının sürekli bana sütün yok,yetmiyo muamelesi beni çıldırtıyo. Vanda göğsümden taşan süt buraya gelipte bu lafları işiteceğimi bildiğimden stresten kaçıyo. Uyuyan çocuğu uyandırdı,uykusu var ağlıyo ama uykusu kaçtığından uyuyamıyo. Delircem ya yemin ederim fıttırcam. Bir daha bişey derse süt yetmiyo diye al sen emzir anne dicem,7 ay boyınca sen mi baktım dicem. Ayıp falan demicem dicem artık. Ben nelerle uğraşıyorum(Allah beterinden korusun) bu kadının derdine bak.
Bence sen fazla beceriklisin ya :)Bir de köye gittiğimizde herkes benden iş bekliyor. Sülale kalabalık biz gittiğimizde de çoluk çocuk herkes bizde oluyor kime misafir gelse bizde ağırlanıyor yenilip içilip s.çılıp herkes kendi evine dağılıyor tüm iş bana kalıyor.
Mesela yemek yapılacak herkes oturur tuğba yapar, tuğbanın tatlısı güzel oluyordur hadi bi çay koysundur...
Çok geri kalmışlar kafa olarak, ama cin fikir dedikodu dedin mi bizden yüz yıl ilerideler. Bilmemkimin elektrik düğmesinin üzerindeki tozu bilirler.
Ayy sinir oldum du gidip kocama çatayım
Canım benim testlerde çıksada denemeden inansam sadece alerji olduğuna doktorlar abartıyor yok bişeyi derim bu yazıyı okuduktan sonra ama ben kızıma hipp sütlü elmalı mama yapıp verdiğimde önce ne var ne yok kustu her seferinde en sonunda da vücudunda yaygın bir ürtiker oluştu,çocuğun kabarmadık kızarmadık yeri kalmadı,keşke fotoğraflasaydım ama o anda aklıma gelmedi telaştan.
Y yapayalniz1 'ın kızına süt içirmelerinin nedeni de kanda çıkmayıp deride çıktı ya doktor tamamen emin olmak için yükleme testi yapacak. İyi de yapacak. Hastane ortamında yapılıyor ki Allah korusun oluşabilecek herhangi bir alerjik şokta müdahale edilebilsin. Aslında sırtta çıkan 2×2mm'nin çokta bir anlamı yok. Bizim antep fıstığı ve fındıkta aynı ölçüdeydi,doktor duyarlılığı var dedi. Sizin besin yüklemesinden sonra anlaşılır.
Cnm ya cidden bu söylemler sütü keser bizzat yaşadım hemde annem Tarafından direk uyar ben anneme kızdım sonunda bi daha da sormadı çok şükür 7 aydır emziriyorum onu dinlemiş olsam Çoktan Kesilmişti sütümCanım bizimde süt ve yumurta alerjimiz kesinleşti yanına birde antep fıstığı ve fındık duyarlılığı eklendi.
Şimdi sincanda kayınvalidemlerdeyiz dün geldik öncesinde annemlere gelmiştik. Allah biliyo ya buraya gelmeyi hiç istemiyorum,istemeyişimin nedeni de kayınvalidemin abuk subuk söylemleri. Biraz önce odadayım kapı kapalı kızımı emziriyorum çocuk ne güzel emiyo uyumuş kucağımda,kendi kendine de ninni söylüyo inler gibi sesle,kaynanam kapıyı itmiş içeri girdi uyuyo diyorum kaş göz sesli bi şekilde
-sütün mü yetmiyo yapraq
-(ben artık milyonuncu kere sorulan bu sorudan bıktığım için gözümü devirerek)bilmiyorum ki anne
(azra uyandı tabi kaynanama gözlerini dikti) yavrum sen doymadın mı,kurban olurum sana,uyumucan mı,oynamak mı istiyon
-yemiyorum anne
-niye?
-uyuuacak mı o?
-sütün yoktur yavrum
-hadi uyutabilirsen,uyut
Allah'ım bu kadının sürekli bana sütün yok,yetmiyo muamelesi beni çıldırtıyo. Vanda göğsümden taşan süt buraya gelipte bu lafları işiteceğimi bildiğimden stresten kaçıyo. Uyuyan çocuğu uyandırdı,uykusu var ağlıyo ama uykusu kaçtığından uyuyamıyo. Delircem ya yemin ederim fıttırcam. Bir daha bişey derse süt yetmiyo diye al sen emzir anne dicem,7 ay boyınca sen mi baktım dicem. Ayıp falan demicem dicem artık. Ben nelerle uğraşıyorum(Allah beterinden korusun) bu kadının derdine bak.
Yaa sinirden kudurdum burada. Ne süt yetmemesi çok şükür ek gıdalarını da alıyorlar artık. İlk 6 ay yeten süt şimdi niye yetmesin. Bu eski kadınlar da bir kuyruk acısı var ondan böyle konuşuyorlar. Hiç ama hiç takma kafana. Biri bana süt konusunda birşey dedi mi hiç umursamıyorum.Canım bizimde süt ve yumurta alerjimiz kesinleşti yanına birde antep fıstığı ve fındık duyarlılığı eklendi.
-sütün mü yetmiyo yapraq
-yemiyorum anne
-niye?
-uyuuacak mı o?
-sütün yoktur yavrum
-hadi uyutabilirsen,uyut
Yok artık ya sanki gezmeye gitmişsiniz by kadar anlayışsızlık ve kabalık olamaz. Neyse ki aynı şehirlerde yaşamıyorsunuz.Ha birde babamın cenazesi için ankaraya geldik ya köyümüze defnettik dönüşte de kaynanam yanıma oturdu arabada yine süt muhabbeti oldu tabi orası artık alıştım. Kızımla konuşuyo diyor ki
-kızım sen nerelere geldin,ankaraya mı geldin? Hava da iyi değil ki çocuğun şansına,hava güzelleşseydi,etraf yeşillik olsaydı gezerdi kızım. Şöyle yaz olsaydı gezidirirdim seni yavrum.
Allah'ım dedim içimden ben keyfe geldim sanki buraya,biraz önce babamı toprağa vermedim sanki şu kadının dediğine bak. Şansına hava kötüymüş,gezememişmiş.
Ankarada bi hafta falan kaldık eşimin izni yoktu,tutturmuş bize gelin. Biz kayaştayız onlar sincanda biri bi ucu ankaranın biri diğer. Ben cenaze evini bırakıp nasıl geliyim size,ben evden çıkamam anne dedim artık.
bağlanma atağı geçirdik birkaç hafta önce biz şimdi de siz geçiriyorsunuz demek ki. Kesin bir derdi vardır canım inşallah çaresi bulunur ikiniz de rahatlarsınız. Diş çıkınca rahatladı bizim ki. Bu gece yine çok kalkacak gibi duruyor üst dişi şişmiş belki de ondan rahatsız .Herkese günaydın. Buralar iyice sessizlesti heeey millet nerelerdesiniz? Biz de hastaneden sonra huy değişikliği yaşıyoruz önceden ayagimda salliyordum uyuyordu şimdi uyumuyor yatirdigim an nefesi kesilene kadar ağlıyor. Tekrardan bebek arabasina döndükdün tam 7 aylık olduk çok şükür zaman geçiyor. Ek gida da alerji durumundan dolayi hala tam olarak iyi sayılmayız. Bakalim insallah 8.aya kadar bir düzen kuracağız. Bir de bu aralar iyice bana bağımlı oldu. Babasiyla oynarken bile beni gorse hemen mizmizlaniyor kollarini açıyor beni al diyor :)
Bizim bıdık ta bu ara alkış yapıyor bir şarkı söylim ya da müzik duysun alkış bazen de ritme uygun kafa sallama çok tatlılar yaaaatatlıs alkıs yapıyormus bizimki alkıs yapamıyor
@yapayalnız1yapraq anam biz nerde yanlış yaptık da şöyle kıymetli ağzının içine bakılan, tek söz söylenmeye çekinilen gelinlerden olamadık.
Cnm ya cidden bu söylemler sütü keser bizzat yaşadım hemde annem Tarafından direk uyar ben anneme kızdım sonunda bi daha da sormadı çok şükür 7 aydır emziriyorum onu dinlemiş olsam Çoktan Kesilmişti sütüm
Y
Yaa sinirden kudurdum burada. Ne süt yetmemesi çok şükür ek gıdalarını da alıyorlar artık. İlk 6 ay yeten süt şimdi niye yetmesin. Bu eski kadınlar da bir kuyruk acısı var ondan böyle konuşuyorlar. Hiç ama hiç takma kafana. Biri bana süt konusunda birşey dedi mi hiç umursamıyorum.
Yok artık ya sanki gezmeye gitmişsiniz by kadar anlayışsızlık ve kabalık olamaz. Neyse ki aynı şehirlerde yaşamıyorsunuz.
bağlanma atağı geçirdik birkaç hafta önce biz şimdi de siz geçiriyorsunuz demek ki. Kesin bir derdi vardır canım inşallah çaresi bulunur ikiniz de rahatlarsınız. Diş çıkınca rahatladı bizim ki. Bu gece yine çok kalkacak gibi duruyor üst dişi şişmiş belki de ondan rahatsız .
Bizimde alttaki iki disimiz baya yeri belli olmuş ama henuz cikacak kadar sismemis. Aylardir şu dis sıkıntısı bitmedi her buldugunu agzina atıyor arada benim burnumu kulagimi isirmaya çalışıyor cocuk :)
Danışabileceğin bir çocuk doktoru varsa ona mı danışsan?Günaydın herkese. 7,5 aylik bebegim var, emziriyorum. Disime kanal tedavisi yapılacak ama oncesinde hafif şişlik olduğu için dr antibiyotik yazdı bebeğe bi zararı olmadığını söyledi. Ilacın içeriğinde emzirenler kullanırsa emzirmeyi kesmeli yazıyo. Off çok ikilemde kaldım,ne yapsam, sizler antibiyotik kullandınız mi
Doktora sordum dış hekiminin önerdiği güvenli bi antibiyotigi kullanabilirsin dedi. Diş dr da kullanbilirsin bebek ıshal olursa başka bi ilaç veririm dediDanışabileceğin bir çocuk doktoru varsa ona mı danışsan?
Emzirirken antibiyotik kullanan oluyor ama her antibiyotik değil tabii.
geçmiş olsun canım yanlış bilnitorsam antibotiklerin sınıfkarı oluyor. A sınıfı,b sınıfı gibi özel durumlar için. Google dan bi araştırms yap istersen kullanan olmuş mu, birde hangi antibiyotik olursa olsun bağırsak floramızı bozacağından yanında mutlaka probiyotikle desteklememiz gerekiyor. Probiyotik takviyesi almanı tavsye ederim.Doktora sordum dış hekiminin önerdiği güvenli bi antibiyotigi kullanabilirsin dedi. Diş dr da kullanbilirsin bebek ıshal olursa başka bi ilaç veririm dedi