Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Vücudumuz su da tutuyor sadece yağ değil, dikkat edeceğiz tabi ama bu işin doğasında var kilo :)bu hızlı kilo alımı beni endişelendiriyor hergün tartıya çıkmasam iyi olacak sanırım :) görünüşte öyle kilolu gözükmüyorum ama anlamadım 60 la başladım şu an 65 im daha bunun 18 haftası daha var
Tatlıyı ara öğün olarak yesen günde bir defa, bi de hafif tatlılar tercih etsen yeterli gelmez mi??Awen çok saol paylaşımın için :) ne guzel olur yapsamm ama bu aralar tatlıya duştum
Sağol kuzucuum, tatildeyim, dönüşte eklerim, şimdi cepten zor olacak . Bu arada Hoşgeldin topiğimizeAaa ben yeni gördüm. Hayırlı olsun topiğin:)) folik
Benim bilgilerim:) boy: 1.70 kilo:70 bebeğim erkek tahmini doğum :20 Aralık 2015 doğal yolla hamile kaldım nasipse normal doğum dr Banu Çiftçi özel muayenehane doğum için medistate il İstanbul
Aslında oyleyim awencimm çok tatlı yemediğimden normalde çaya vs. Koymadığımdan canımın çekmesi çokmuş gibi geliyor normalde tatlı duşkunluğum yok bu durumda hamilelikten herhalde:)Tatlıyı ara öğün olarak yesen günde bir defa, bi de hafif tatlılar tercih etsen yeterli gelmez mi??
Hayırlı haberler al inşallah dualarım seninle :)Kızlar yarın detaylı ultrasona giriyorum nasipse..
Herkesten bol dua bekliyorum, inşallah bir sorun çıkmaz..
Kızlar yarın detaylı ultrasona giriyorum nasipse..
Herkesten bol dua bekliyorum, inşallah bir sorun çıkmaz..
Hayırlı haberler al inşallah dualarım seninle :)
Inşallah canım. .Benım de 25 inde nasip se bu arada kaç haftalıksın. Ben 23 haftanın içindeyim acaba geç mi kaldım
Hoşbuldukkk :) iyi tatillerSağol kuzucuum, tatildeyim, dönüşte eklerim, şimdi cepten zor olacak . Bu arada Hoşgeldin topiğimize
listede tarçın yazıyor ama tarçın hamilelikte tüketilmez yazıyor her yerde bu listeyi uyguluyorsan dikkat et derim.kızlar bugün bi diyetisyenle görüştüm bana liste verdi ve tavsiyelerde bulundu, sizinle de paylaşmak istedim fikir olur belki, tansiyon, şeker, kolesterol, allerjik bir rahatsızlık, özel bir sağlık durumum yok, umarım faydası olur size de :) listeler ekte, yakınlaştırınca net bi şekilde okunuyorEki Görüntüle 1609814 Eki Görüntüle 1609815 Eki Görüntüle 1609816
ben de kararsızdım bu konuda, ve sırf bu yüzden doktorumun yönlendirmesine ihtiyaç duydum, o yaptırmam taraftarıydı ve ben de yaptırdım rahatladım temiz çıktı şükürler olsun.Şeker yüklemesi hakkında düşünceleriniz???
çok haklısın cnm, işin içine duygular giriyorsa birileri bir şekilde sömürmeye hazırdır zaten hepinşallah hiç bi problem çıkmaz herkesin güzel haberlerini alırız, annelerin zafiyetinden yararlanmaya çalışıyor bütün düzen sanki, kıyafette bile başına hamile lafı geldi mi her şey iki katı oluveriyor, bir pamuklu külota 20 tl verdim geçende, hak değil gerçekten yaptıkları, hamile pantolonu alacaktım, bildiğiniz naylon kumaştan hiç de güzel durmayan bir pantolona 90 tl dedi, başka yerden hem de pamuklusunu 45 liraya aldım, hastaneler de aynısını yapıyor, iki gün önce aile sağlığı merkezinde yaptırdığım tahlili kendi hastanesinden de istedi, Allah hepimizi dürüst ve iyi insanlarla karşılaştırsın
valla kimi elma aromalı bi içecek dedi, kimi lezzetsiz dedi, her hastanede farklı bi formda sunuyorlar demek ki. bana bildiğin içinde şeker eritilmiş ılık su verdiler. evet midemi bulandırdı birazcık aç karnına içince. sonuç temiz çıktı şükür.Ben her hamılesnn yaptirmasinin gerekli olmadığı kanaatindeyim.. hamile olduğumuz için zaten dengeli ve düzenli beslenmeliyiz e bu hastalığında tedavisi bu zaten daha neyin önlemini alacağız ki? Eğer yüksek risk grubundaysan için rahat etsin diye yaptirirsin ama durup dururken o iğrenç şeyi içmeye benim hiç niyetim yok..
bnm dr da aynı karşılaştırmayı yapmıştı, portakal suyu vs.. 1 su bardağı kadar müthiş şekerli ılık su içtim.Ya bi yandan yaptırayım diyorum bi yandanda canan Karatay zararı diyo televizyon da kararsızım. Bazı doktorlar da portakal suyunda bulunan şeker kadar bi şeker içiyorsunuz dıyo. Kafam karışık yani belki kanda açlık şekerime baktırırım sen ne düşünüyorsun
ben aşımı oldum hiç birşey hissetmedim ama bakalım önümüzdeki saatlerde ne olacak :)
ben de bugün ikinci aşımı oldum kızlar, bir sonraki aşı mart ayında kısmetse tamamlamayı istiyorum.geçmiş olsun canım :) bende aşı olurken hiç bişi hissetmedim sonradan hafif sızladı. gecede kolumun üstüne yattım ama sakın sen kolunun üstüne yatma çok acıyo :)
bayıldım cnm ne güzel düşünmüşsün, çok tatlı bir detay bukızlar bugün kızıma ismine özel yastık siparişi verdim çok hoşuma gitti başucu yastığı gibi bişey unnado da var belki sizde bakmak istersiniz :)
resim ekliyorum aşağıda (kızımın ismi Lidya olacak hazır yoktu maille irtibata geçtim yönlendirmleriyle herhangi bitanesini aldım maille bilgi verdim Lidya isminde yastığı 15 günde üretecekler)
bildiğim kadarıyla hastanede doğduğu tarih kayda geçiyor ve değiştirme şansın olmuyor. ama yanlış biliyor olabilirim elbette. ben her durumda doğduğu günü yazdırmayı düşündüğüm için araştırmadım bu konuyu, bilgim taze değil yani.Arkadaslar merhaba
Oncelikle herkesin bebegine saglikla kavusmasini diliyorum.
Kafama takilan bir konu var. Benim tahmini dogum tarihim 3 aralik. Goruyorum ki araligin daha ileri gunlerinde dogum yapacak anneler var.
Cogu kisi bana sunu soyluyor... Aaa ne kadar kotu bi tarihte doguruyosun. Nufus cuzdanina 3 ocak yazdir. Cocugunu okula falan 1 sene erken gonderme diyorlar. Veya 1 ay farkla 2015 dogumlu olmasin diyorlar.
Dusununce aslinda cok mantikli geldi. 3 aralikda dogarsa 3 ocak yazdirmak istiyorum. O da belki sikinti olur. Oglum sen aslinda 3 aralikta dogdun ama biz seni 3 ocak kaydettirdik demek de bi dert. Ama en mantiklisi ocakda kaydettirmek swnirim...
Bu konuyu hic dusundunuz mu?
cnmmm döndüm tatilden, nihayet vakit buluyorum ara ara girmeye, tekrar teşekkür ederim. ve hemen ekliyorumAaa ben yeni gördüm. Hayırlı olsun topiğin:)) folik
Benim bilgilerim:) boy: 1.70 kilo:70 bebeğim erkek tahmini doğum :20 Aralık 2015 doğal yolla hamile kaldım nasipse normal doğum dr Banu Çiftçi özel muayenehane doğum için medistate il İstanbul
dr.um sırt üstü yatmak konusunda 30. haftaya kadar bi sıkıntı olmadığını söyledi. şahsen ben sağ, sol, sırt üstü ve bazen yarım yüz üstü sayılabilecek bi pozisyon var ya öyle de yatıyorum bazen.günaydın anneler bugün nasılsınız? ben artık uyuyamıyorum uykusuz geceler başladı sanırım :) sol ve sağ tarafıma yatmaktan omuzlarım ağrıyor artık. bazen sırt üstü yatayım diyorum o zamanda acaba rahatsız olur mu ki bebeğim diyorum. napıcaz böyle sizde benım gibi misiniz?
ay sürprize bak seeen, oyun oynamayı seviyor ufaklık demek hayırlı olsun cnm! hemen ekliyorum listeye.Günaydın kızlar dün ayrıntılı ultrasona girdim çok sukur herşeyi normal ve bir sürprizle karşılaştık şimdiye kadar kız demişlerdi erkek olacakmış çok şaşırdım değişik duygular icerisindeyim neyseki hiç birşey almamistim henüz demekki ayrintiliya girene kadar emin olmamak lazım birde doktor öyle emin konusuyorduki yüzde yüz kız bu bak kizlik organları oluşmaya başlamış falan :)
cnm neden kendine bi gebelik takvimi yapmıyorsun, daha rahat takip ederiz birbirimiziben çok kılo aldım ya 6 kılo aldım toplamda doktor kılo alma dedı bana. bende de oturmaktan bel ağrısı oluyo son 16-17 hafta kaldı