• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

keşke benim sıkıntım da seninki gibi olsa :KK12:bizde durumlar tam tersi ben eşimi özlüyorum ona yaklaşmak sarılmak istiyorum ama onda hiç böyle bşy yok. sorduğumda da sen lohusasın dedi. sarılmak da mı yasak dedim. sarılırsak devamı gelir diye korkuyorum diyor. bu adam beni deli edecek cidden:63:

senin eşin de cok duyarlı bı ınsan demek kı o da guzel aslında bnmki hiiiç bakmıo bebege iki dk tut dyrm al dıyo hemen yatakları ayırmadım ama gene de ne mumkun yakın durmak 10 dk.da bir besige kalkıyorum o da kızıo dönuyo arkasını uyuyo. bnmkinin kendısını gelıstrmesi lazım cocuk gıbı cunku

Teşekkürler canım. Bak kaç gün olmuş anca girip cevap yazabildim. Uyutmakta zorlanıyorum. Uyumayıncada yıkıyo ortalığı. 50 günlük olacak yarın. Acaba her alt temizliği ve beslemeden sonra uyuması mı gerek? Ne kadar yyanık kalacak ki? Uyutmayınca yıkıyo ortalığı, uyutmak için kundak yapıyorum önce direniyo sinirleniyo sonra teslim olup uyuyo. Kendimi çok kötü hissediyorum sanki çocuğu sınırlayıp sinirlendiriyomuşum gibi ama ya memede uyuyo ya kundakta çaresiz kaldım

uyanık kalma saatlerı
Yeni Doğan: 50-60 dakika
1 -2 Aylık: 1 saat / 1 saat 15 dakika
2- 3 Aylık: 1 saat / 1 saat 20 dakika
4-6 Aylık : 1.5 / 2 saat
7-9 Aylık : 2 saat 45 dakika / 3 saat
10-12 Ay: 3 /4.5 saat
13 Ay + : 5/ 6 saat

Kızlar kızım pişik olmuş sanırım kaka yaptığı yerin etrafı nokta nokta kızarmış.zeytinyağ kullandım fayda etmedi bepantol baby pişik krem kullandım fayda etmedi.ne yapmalıyım bu sıcaklarda kiyamiyorum gprunce yaaa

Kizlar idrarimi yaprkn cok yanma oluyo suda iciyorum.enfeksiyonmu oldu ya doktra demistim buscopan verdi cocuk doktru sakin.kullnma onermiyoruz enzirenlere dedi.napsm ya ayagimada corap giymemistim bi kac gun terlikle dolaniyom.usuttummu naptim :(

kac saat uyumalı ?
0-1 Ay: 19-21 saat
2- 3 Ay: 16-18 saat
4- 6 Ay: 15-16 saat
6-9 Ay: 13.5 -16 saat
10-12 Ay: 13-15 saat
13-24 Ay: 13-14 saat
Uyutmaya calisiyorum.2 saat ter dokuyoruz resmn belki daha fazla.bn uyuyacm.o uyumuyo :(biz ne zmn.birakicz bu iki uc saatte bir uyndr emzir isini

Kızlar kızım pişik olmuş sanırım kaka yaptığı yerin etrafı nokta nokta kızarmış.zeytinyağ kullandım fayda etmedi bepantol baby pişik krem kullandım fayda etmedi.ne yapmalıyım bu sıcaklarda kiyamiyorum gprunce yaaa
Cnm bizimkide pisik oldu islk pamukla sil temizle islk.mendil kullnma bnde biobaby vardi pisik kremi surdum kalin tabaka halinde iki gunde gecti.ama pudra daha iyiymisartik pudralicam.salinin pudrasini.onermisti arkdasim

Cnm bizimkide pisik oldu islk pamukla sil temizle islk.mendil kullnma bnde biobaby vardi pisik kremi surdum kalin tabaka halinde iki gunde gecti.ama pudra daha iyiymisartik pudralicam.salinin pudrasini.onermisti arkdasim

Bepantol kremi sursem olmaz mi.bizim Dr pudra sakin kullanma dedi.kızım idrarı etkili galiba kizariyo hemen

Canım çok geçmiş olsun. Ayrılığı düşünmek için şu logusalığın bitmesini bekle. Hamileyken nasıldı aranız. Cinsellik olmayınca bazen eşlerin arası soğuyabiliyor. Erkeklerşn çoğu bencil ve düşüncesiz maalesef. İlk hafta o kadar dikişim vardı gece emziriyordum bebeği. Eşimi uyandırıp yatağa koyarmısın diyordum bağırıyordu ben işe gidicem diye. Acıdan ağlayarak onu uyandırmadan koyuyordum yatağa. Kucağında bebekle tutunmadan kalkınca altta dikişler patlayacak gibi oluyordu ama onun işe uykusuz gitmesi daha kötü... şimdi kalkıyor. Öyle saçma bi dönem atlattık bizde. Umarım aranız düzelir

Doğumdan 15 gün önce annemler geldi. Ben böyle agır durumlar yaşayınca babam geldi türkiyeden. Sonra ben biraz iyi olunca babam gitti ama annemle kardeşim bizdeler. Alışkın değil tabi sıkıldı sanırım. Annemler üstüme fazla titriyor eşim soguk biraz duygusuz annemlerde bunu kaldıramıyor eleştiriyor doğal olarak. O da onlara karşı dolmaya başladı bu kez. İki tarafın arasında kaldım. Ama eşim bu zor günlerimde ilgisizliğiyle beni kendinden çok soguttu. Bugün 46 günlük olduk ben hala yatıyorum genelde bebeğime annemler bakıyor. Kendimi toplayabilmiş değilim onun bu davranışları da bitiriyor...

uyanık kalma saatlerı
Yeni Doğan: 50-60 dakika
1 -2 Aylık: 1 saat / 1 saat 15 dakika
2- 3 Aylık: 1 saat / 1 saat 20 dakika
4-6 Aylık : 1.5 / 2 saat
7-9 Aylık : 2 saat 45 dakika / 3 saat
10-12 Ay: 3 /4.5 saat
13 Ay + : 5/ 6 saat

kac saat uyumalı ?
0-1 Ay: 19-21 saat
2- 3 Ay: 16-18 saat
4- 6 Ay: 15-16 saat
6-9 Ay: 13.5 -16 saat
10-12 Ay: 13-15 saat
13-24 Ay: 13-14 saat
Çok teşekkürler harikasın :)

Bepantol kremi sursem olmaz mi.bizim Dr pudra sakin kullanma dedi.kızım idrarı etkili galiba kizariyo hemen
Eczaci bepantolu onerdi.bi ark.mustela pisik kremi ni onerdi bna .biride sebamedi dedi ama bn bu dedigimi almistim o.dn.almdim.bide cnm annm altini acik.biraktrdi meseka uyaniyo ya bevek biraz emzirdim cu.ku bnm kiz agliyo hmn snra altini temizledim eski carsafa koydum kremini surdum havalndi alti mizmizlninca kaoattik.tam yuzde yuz gecmedi ama az kaldi insallh gecer yarina ya kiz cocugunun temizliginden korkuyom enfeksiyon.kaoack dite Allah korusun

Doğumdan 15 gün önce annemler geldi. Ben böyle agır durumlar yaşayınca babam geldi türkiyeden. Sonra ben biraz iyi olunca babam gitti ama annemle kardeşim bizdeler. Alışkın değil tabi sıkıldı sanırım. Annemler üstüme fazla titriyor eşim soguk biraz duygusuz annemlerde bunu kaldıramıyor eleştiriyor doğal olarak. O da onlara karşı dolmaya başladı bu kez. İki tarafın arasında kaldım. Ama eşim bu zor günlerimde ilgisizliğiyle beni kendinden çok soguttu. Bugün 46 günlük olduk ben hala yatıyorum genelde bebeğime annemler bakıyor. Kendimi toplayabilmiş değilim onun bu davranışları da bitiriyor...
Canım eski yazdıklarını okuyamadım ama benimde annem yardım için bizde kalıyo bence ev hayatını çok etkiliyo evde büyüklerin olması. Bence annenlerin üstüne çok titremeside eşini soğuk davranmaya itiyordur. Baba olmak anne olmak gibi iç güdüsel değil sonradan öğreniliyo. Bence sakince zaman tanıyarak kendini toparlamaya bak. Moral fiziksel hastalıkların iyileşmesinde önemli. Moralin bozuk olursa zor iyileşirsin.

Uyutmaya calisiyorum.2 saat ter dokuyoruz resmn belki daha fazla.bn uyuyacm.o uyumuyo :KK43:biz ne zmn.birakicz bu iki uc saatte bir uyndr emzir isini

2-3 saat kesintisiz uyuyorsa cok iyi cnm. 1 saatten fazla uyanık kalınca yorgunluktan uyumazlarmış. benimki şimdiye kadar en fazla 4 saat kesintisiz uyudu sonra uyanıyo şapur şupur elini kollarını yemeye başlıyo açlıktan o çok tatlı oluyo :)) ama yarım saat sonra uyanınca aaaaaağ diye çığlığı basıyo hemen tekrar uyutuyorum. eğer uykusunu almışsa böcür böcür sessiz sessiz bakıyo. uyuyunca dünyalar benim oluyo bütün işlerimi hallediyorum hamileyken yüzüne bakmadığım evimi zevkle temizliyorum uyudu sevinciyle :DD bi de gelecek hayalleri kurup sabrediyorum banyo yapamıyorum o kötü korkuyorum uyanır kusar falan diye acayip terliyorum kokcam :(

2-3 saat kesintisiz uyuyorsa cok iyi cnm. 1 saatten fazla uyanık kalınca yorgunluktan uyumazlarmış. benimki şimdiye kadar en fazla 4 saat kesintisiz uyudu sonra uyanıyo şapur şupur elini kollarını yemeye başlıyo açlıktan o çok tatlı oluyo :)) ama yarım saat sonra uyanınca aaaaaağ diye çığlığı basıyo hemen tekrar uyutuyorum. eğer uykusunu almışsa böcür böcür sessiz sessiz bakıyo. uyuyunca dünyalar benim oluyo bütün işlerimi hallediyorum hamileyken yüzüne bakmadığım evimi zevkle temizliyorum uyudu sevinciyle :KK70:D bi de gelecek hayalleri kurup sabrediyorum banyo yapamıyorum o kötü korkuyorum uyanır kusar falan diye acayip terliyorum kokcam :KK43:
Uykulari duzene gitdiginde iui olur dahs cok sanirim.bnm annm fln yanimda ondn yiknma fln.var ama uyurkn hadi diuorum kusmuk kacarsa bogazins korkuyo insan Allaha emanetler insallh.

K kutes canim o yesil sey icindeykn mi yikadiniz .o dusmick sanirim kaldi oyle
Evet cnm. Oyle yikadik. Hatta bizimki yesil degil siyah bisey var gobeginin icinde. Ama sorun teskil edecegini sanmiyorum. Doktora gittigimizde sorucam ama nezmn duzelir o siyahlik diye. Buarada bizim gobegimiz 6. gun dustu. Biz 10 gun sonra yikadik. Cunku hafif akinti gibi bisey vardi. Korktuk yikamaya. Ilk babasiyla yikamistik. Bugun ben tek basima yikadim. Taktim filesini kuvetine misler gibi yikadim 5 dk.da :D

Cnm dun aksam.lap diye dustu :) yalniz icinde az kndinden kaldi bizede hic bisey surmeyin.dustukten sbrada kurusun.oyle yikayin dediler.baticon surun dedi burda hemsire kndi doktru denedi bisey.sursemmi batikon.banyodan snra.ankaranin suyuda pek.iyi degil.bugunde durup artik yarin.yikicaz insallh.bnde korkuyorum.mikrop fln.kapr diye.olmz olmz bnm .basima gelir dedigin gbi
Cnm cocuk doktorlari baticon tavsiye etmiyolar. Iyot eksikligine yol aciyomus. Alkol tavsiye ediyolar.

Back