• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ben sağlık ocağında gebelik kaydı yaptırmadım. internetten baktım şimdi 4. ve 5. ayda tetenoz aşısı olmamız gerekiyormuş. sağlık ocağı yapıyor bu aşıları da. ilk 3 aya kadar kayıt olması gerekiyor. Birgün izin alıp yaptırmam lazım.

bu tetenoz aşısını da çoğu dr onermıyor. alejınız olur falan bılemezsiniz diye. Eğer doğum yapacağınız hastane belliyse ve hijyen şartlarına güveniyorsanız gerek yok. Ama devlet hastanelerinde yapacaksınız veya nerde yapacağınız belli değilse falan yaptırılabilir belki. Ama iyi araştırın bence. ;) yan etkilerini vs.

Mrb canim oncelikle bebegin hayirli olsun..benim bundan onceki hamileligimde kistim vardi yumurtalikta 3,5 cm ken doguma kadar 8,5 cm oldu ve sezeryan esnasinda aldilar..once hizla buyudu sonra durdu ..benimde kanamam olmustu ama cok sukur bir sorun olmadan dogumumu yaptim.... hic korkma ben izaman profa gitmistim oda acil bisey olurs bebek karindayken ustten alinir yumurtaliktan hicbirsey olmaz dedi ..ama korkulan olmadi gayet guzel gecti..ameliyatim iki saat surdu once oglumu hemen aldilar geri devam etti doktor..
Rabbim bağışlasın ne güzel, ben de bir daha kontrole gitmedim yarın gidicem inşallah olumsuz bi durum olmaz dua etmekten başka elimden bir şey gelmiyor :110:

Ne kadar çok tutmuş. Gerekli gereksiz bir sürü test istiyorlar herhalde... Bende güya uyanıklık ettim bir kısmını dün yaptırdım sağlık ocağında ama kesin ilave bir sürü test isterler yarın. Bakalım benimki ne kadar tutacak.

valla sorma, bana da çok geldi, saydım toplamda 13 test istemiş.

bu tetenoz aşısını da çoğu dr onermıyor. alejınız olur falan bılemezsiniz diye. Eğer doğum yapacağınız hastane belliyse ve hijyen şartlarına güveniyorsanız gerek yok. Ama devlet hastanelerinde yapacaksınız veya nerde yapacağınız belli değilse falan yaptırılabilir belki. Ama iyi araştırın bence. :KK66: yan etkilerini vs.
Haklısın. Herkes birşey yazmış zaten ama bu tetenoz aşısı doğumdan sonra bebeğide koruyormuş. Hemşire olan bir arkadaşımı arayıp sordum. Ondan da bilgi aldım. O da bence kayıt olmasın dedi. Kilo takibi tansiyon takibi kan ve idrar tahlilleri de ücretsiz yapılıyor, dedi. Ben sanırım gidip yaptıracağım.

Ben dün bebeğimi gördüm maşallah elleri ayakları kıpır kıpır oynuyordu bize poz verdi çok güzel bir duyguydu Allah cümlesine nasip etsin

Kizlar saglik ocaginda her tahlilimizi taptiramiyomuyuz yani kanla idrarla olanlari 2li testi kastetmiyorum bebde yarin gidicem dr test yapariz falan demisti ozeke gidiyorum bende saglik ocaginda yaptiririm diye dusunmustum

Ben dün bebeğimi gördüm maşallah elleri ayakları kıpır kıpır oynuyordu bize poz verdi çok güzel bir duyguydu Allah cümlesine nasip etsin

Amin canım çok sevindim bende bugün gittim uyuyodu ama ne kadar büyümüş maşallah :)
10+3 deymişim kızlar kese ve çevresi tertemiz. Önceki doktorda kan pıhtısı vardı progestan işe yaramış :) boyuda 3.5 cm olmuş Rabbim herkese yaşatsın onun iyi olduğunu bilme rahatlığını

hayırlı olsun gülçin inşallah kucağınada almayı Allah nasip eder. ya ultrasonda onu görmek bambaşka birşey tarif edemem.ekrana bakarken bile içim titriyor.böyle ağlamaklı bişey oluyorumm,doktor herşey yolunda dese bile sevinçten daha ağlamaklı oluyorum.elimde değil.eminimki sizlerinde öyledir....

Kızlar ben sanırım biraz kilo aldım gibi.sizde durumlar nasıl? Yıllardır olan kabızlığımda daha da arttı feci durumdayım :( memelerde dolgunluk bir dönem azalmıstı şimdi yine başladı.sizde ne gibi şeyler var merak ettim !
Bende aldim ya aslinda erken degilmi daha 8.hafta bitecek bide bi siskinlik var pantolonumun dugmesi kapanmadi
Kabizlik bendede var bi care bulamadim kayisi dediler ama tiksindim kayisidan cok kotu koktu

Bende aldim ya aslinda erken degilmi daha 8.hafta bitecek bide bi siskinlik var pantolonumun dugmesi kapanmadi
Kabizlik bendede var bi care bulamadim kayisi dediler ama tiksindim kayisidan cok kotu koktu
Kayısıyı uzun süre yemek tiksinti veriyor banada :( bol su içen biriyim zaten lakin yinede kabızlık sorunum geçmez..ilk 2 ayda 1 ile 1.5 kilo alınabiliyormuş nette öyle okudum normalmi bende bilmiyorum.ama en cok rahatsız eden kabızlık sorunu.duphalac şurup verdi doktorum oda eh işte işe yarar yaramaz içiyorum lakin daha şimdiden böyleysem iyice karnım buyuyunce ne hale gelicem allah bilir.

Selâm kızlar. Bende şimdiden 2 kilo aldım göbeğin belli diyorlar ama olabilecek bişeymiş bu Bazı gebeliklerde erkenden kilo alınabiliyormuş.

Öğretmen olan mayıs anneleri ikinci dönem ne zaman izne ayrılacaz? 37ye kadar çalışmamıza gerek yok galiba.

kızlar ikili tarama hangi haftalar arasında yapılıyor hatırlayamadım bide prof mu yapıyo kendi doktorumuzmu yapıyor bir sorum daha var sizce cinsiyetini ne zaman öğreniriz 12. hafta çokmu erken olur

kızlar ikili tarama hangi haftalar arasında yapılıyor hatırlayamadım bide prof mu yapıyo kendi doktorumuzmu yapıyor bir sorum daha var sizce cinsiyetini ne zaman öğreniriz 12. hafta çokmu erken olur
Ikili tarama testi Gebeliğin 11 ve 14. Haftalarında diye Biliyorum ben cnm. Cinsiyet ise 16-17. Haftalarda belli olur 20.haftada iyice netleşir.

benimde işim masabaşı ama sabah erkenden kalkıp sıcacık yatağımdan çıkmak çok zor geliyor :) maşallah senin eşin yapıyormuş, ilk hamileliğimde benimde eşim çok yardımcıydı yemeği çoğu zaman dışardan yiyorduk miğde bulantısından yemek yapamıyordum. Dışardan yemediğimizde de eşim yapıyordu ama bu hamileliğimde pek miğde bulantım yok. Eşim de yoğun çalışıyor geç geliyor bana yardım edecek hali kalmıyor. Sağolsun annemde yiyoruz yemeği.
Hayır sağlık ocaklarında ultrason cihazı yok. Hastaneye gideceğim yarın.
En azından anne faktörün var ne güzel hazır yapıyor yiyorsun bense hep dışardan yemek durumunda kalıyom balık ızgara ev yemekleri yapan yerler var etrafta idare ediyoruz ama bütçeyede zarar tabi bu hafta yapıcam artık evde yemek alışverişe çıkmalıyım tabi önce:)

Ben sağlık ocağında gebelik kaydı yaptırmadım. internetten baktım şimdi 4. ve 5. ayda tetenoz aşısı olmamız gerekiyormuş. sağlık ocağı yapıyor bu aşıları da. ilk 3 aya kadar kayıt olması gerekiyor. Birgün izin alıp yaptırmam lazım.
Bir an evvel yaptir bencede, bana asi icin ocak ayina gun bile verdiler, unutsan bile gerekli seyler icin arayip bilgi veriyorlar diye biliyorum hem..

hayırlı olsun gülçin inşallah kucağınada almayı Allah nasip eder. ya ultrasonda onu görmek bambaşka birşey tarif edemem.ekrana bakarken bile içim titriyor.böyle ağlamaklı bişey oluyorumm,doktor herşey yolunda dese bile sevinçten daha ağlamaklı oluyorum.elimde değil.eminimki sizlerinde öyledir....
Ne güzel duygular ben stresten kalp atışında bile o heyecanı yaşayamadım dilerim bu kontrolde bende sizler gibi evime mutlu dönerim.

Amin canım çok sevindim bende bugün gittim uyuyodu ama ne kadar büyümüş maşallah :)
10+3 deymişim kızlar kese ve çevresi tertemiz. Önceki doktorda kan pıhtısı vardı progestan işe yaramış :) boyuda 3.5 cm olmuş Rabbim herkese yaşatsın onun iyi olduğunu bilme rahatlığını
Gözün aydın canım alttaki takvimle aynı değil o zaman senin 10+3 se

Back