• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Öğretmen olan mayıs anneleri ikinci dönem ne zaman izne ayrılacaz? 37ye kadar çalışmamıza gerek yok galiba.

Merhaba bende ogretmenim, aslinda yaz tatili girmese calisabildigim kadar calisip sona atmak istiyordum izinleri ama bu durumda, calisabilir raporu almadan vakit gelince ayrilirim diye dusunuyorum, o da benim icin nisan basi falan olacak sanirim..peki yeni donem icin ne dusunuyorsun? Ucretsiz izin plani var mi?

Sabah aksam mide bulantisi biktim.vallaha yataktan kalkamiyorjm hayatim bitti gibi hissediyorum resmen bunalima girdim offff offff

tünaydınlar..biz bugün akşam dr.a gidicez..Allahın izniyle bi sorun çıkmazsa kalp atışını duyucaz...bu arada ben önceki gebeliğimde 13. haftamda öğrenmiştim cinsiyeti..inşallah sizlere erken öğrenirsiniz..tetanoz aşısınıda dr. önermemişti..bugünde grip aşısını sorucam.ben her yıl aşı oluyorum...kızımdada hamile olduğumu öğrenmeden önce yaptırmıştım..çok hassas bir bünyem var aşı olmazsam hasta olmaktan korkuyorum..ilaçta kullanamıycamıza göre koca kışı nasıl atlatırız bilmiyorum..

Merhaba bende ogretmenim, aslinda yaz tatili girmese calisabildigim kadar calisip sona atmak istiyordum izinleri ama bu durumda, calisabilir raporu almadan vakit gelince ayrilirim diye dusunuyorum, o da benim icin nisan basi falan olacak sanirim..peki yeni donem icin ne dusunuyorsun? Ucretsiz izin plani var mi?

Mrb hocam ben de mart ortası ayrılacam galiba hem hazırlıkları o ara yaparım. İlk hamileliğim benim. Eylül'de annem gelicek günde 4er saat derse girsem yeter diye düşüyorum. Ayarlayabilirsem 15 de olur. Sütü sağıp bıraksam. Zaten öğlensonu gidicem uyutup giderim diyorum. Ama tabi bilemiyorum. Tahmini şeyler bunlar.

Ne güzel duygular ben stresten kalp atışında bile o heyecanı yaşayamadım dilerim bu kontrolde bende sizler gibi evime mutlu dönerim.

inşallah canım musmutlu dönersin, haberini bekliyorummm. ben her kontrole giderken acaba olumsuz bişeyle karşılacak mıyım diye kendimi yiyip bitiriyorum elimde olmadan, eşimde bana stres yaptığım için çok kızıyor bebeği strese sokma diyor, öyle korkan, panikleyen,ağlayan biri değilim ama kendimi ben bile bazen tanıyamıyorum.

en son doktora 1 ekimde gittim, 21 ine randevu verdi. Gerçi geöen hamileliğim gibi çokpanik değişim, çok şükür büyük bir sıkıntım da yok ama bebek acaba yasıyor mudur, buyuyor mudur? bir sıkıntı var mıdır? sorularından kurtulamıyorum. bir de kalp durması belirti vermiyr falan diyen arkadaşlar var ya, tedirgin oluyorum. Her hafta çağırsa keşke dr. ama gerçi belki çok ultrason bile zararlı olabilir di mi? bilmiyrum kiiii :S

Otururken, sandalyenin kenarının dizinizin arka kısmını "kesmemesine" özen göstermelisiniz. Zira bu bölgeye en ufak bir bası bacağın alt kısmından kalbe dönen toplardamarların yolunun engellenmesine neden olur. Hemen şimdi sandalyede oturma pozisyonunuzu tekrar gözden geçirin.

Çalışan anne adayları bu ufak bilgi sizin için olsun.Farklı bir konuya bakarken dikkatimi çekti.

Mrb hocam ben de mart ortası ayrılacam galiba hem hazırlıkları o ara yaparım. İlk hamileliğim benim. Eylül'de annem gelicek günde 4er saat derse girsem yeter diye düşüyorum. Ayarlayabilirsem 15 de olur. Sütü sağıp bıraksam. Zaten öğlensonu gidicem uyutup giderim diyorum. Ama tabi bilemiyorum. Tahmini şeyler bunlar.
Ins her sey gonlumuze gore gider, benim de ilk gebeligim, bende programimi sabah saatlerine ayarlayip aynen sizinki gibi bir seyler dusunuyorum suan, benim de ailem farkli sehirde artik bi sure o gelir bir sure de kayinvalidem ilgilenir sabahlari sanirim, zaten ek gidaya gecince de daha rahat oluruz ins, aslinda keske imkanlar el verse de ucretsiz alip biz yanlarinda olsak, ama maalesef suan zor gorunuyor..

inşallah canım musmutlu dönersin, haberini bekliyorummm. ben her kontrole giderken acaba olumsuz bişeyle karşılacak mıyım diye kendimi yiyip bitiriyorum elimde olmadan, eşimde bana stres yaptığım için çok kızıyor bebeği strese sokma diyor, öyle korkan, panikleyen,ağlayan biri değilim ama kendimi ben bile bazen tanıyamıyorum.
Amin canım bende çok istiyorum. Diğer ayların annelerine bakıyorum bizim gibiler hep kese olacakmı? kalp atacak mı? kalp durdu mu? cinsiyeti ne? 2li test 3 lü test tetanoz aşısı şeker yüklemesi sezeryanmı normalmi derken..... liste alıp başını gitmiş:)
İnsan oğlunun fıtratında var sanırım bu vesveseler...
Bizde yaşıycaz görücez hepsini yaşamadan bilemiyoruz ki,
Az önce öğlen yemeği için dışarıdan etli bi yemek söyledim sebzeli etinden 1 çatal aldım sebzesinden yedim o pişkindi ama ikinci çatala gelen et resmen pembe ve diriydi. Bişey olur mu diye içim içimi yiyo:KK43:
al sana bir örnek daha direk çöpe attım yemeği ama pişen tarafından yedim belki oda pişti ama rengi pembe kaldı tencerenin üstüydü buharla pişti aman neyse ne velhasıl kelam içime düştü o kurt...

en son doktora 1 ekimde gittim, 21 ine randevu verdi. Gerçi geöen hamileliğim gibi çokpanik değişim, çok şükür büyük bir sıkıntım da yok ama bebek acaba yasıyor mudur, buyuyor mudur? bir sıkıntı var mıdır? sorularından kurtulamıyorum. bir de kalp durması belirti vermiyr falan diyen arkadaşlar var ya, tedirgin oluyorum. Her hafta çağırsa keşke dr. ama gerçi belki çok ultrason bile zararlı olabilir di mi? bilmiyrum kiiii :S
Bende belirtisi olmadan kalbin durabileceğini biliyorum yakın arkadaşımda oldu Allaha emanet olsun minikler

benim ilk hamilelğimde o kadar çok test yapmışlardı ki 500-600 arası bir şey ödemiştik. Ama şu anakadar olduğum hastalıkları falan cıkarmıslar. tox kızamık hepatit vs bi ton şeydi. Allahtan bu seferkınde onu yaptırmadılar. önceki değerlere baktılar:)
Benim ilkinde çok test isteme
ilk hamileliklerde endişe sanırım biraz daha fazla oluyor. Bende ilkinde daha çok kafama takıyordum herşeyi. Saç kestirince bebeğin ömrü kısalır demişlerdi. Saçma gelmişti ama yine de korkudan kestirememiştim. Doğumdan sonra kestirmiştim :) dün gittim bir güzel kestirdim saçlarımı. Allah' a emanet bebeğim. Sakin olmaya çalış hem herşey yolundaymış çok şükür. Boşuna kendine ve bebişe zarar verme.

Otururken, sandalyenin kenarının dizinizin arka kısmını "kesmemesine" özen göstermelisiniz. Zira bu bölgeye en ufak bir bası bacağın alt kısmından kalbe dönen toplardamarların yolunun engellenmesine neden olur. Hemen şimdi sandalyede oturma pozisyonunuzu tekrar gözden geçirin.

Çalışan anne adayları bu ufak bilgi sizin için olsun.Farklı bir konuya bakarken dikkatimi çekti.
Faydalı bilgi için teşekkürler...
Birde yatış pozisyonunun sola doğru olması gerekirmiş vücudun sağına daha yakın bir tarafta kalbe oksijen taşıyan ana damarlar olduğundan baskı nedeni ile daha az oksijen geçebilirmiş

Amin canım bende çok istiyorum. Diğer ayların annelerine bakıyorum bizim gibiler hep kese olacakmı? kalp atacak mı? kalp durdu mu? cinsiyeti ne? 2li test 3 lü test tetanoz aşısı şeker yüklemesi sezeryanmı normalmi derken..... liste alıp başını gitmiş:)
Az önce öğlen yemeği için dışarıdan etli bi yemek söyledim sebzeli etinden 1 çatal aldım sebzesinden yedim o pişkindi ama ikinci çatala gelen et resmen pembe ve diriydi. Bişey olur mu diye içim içimi yiyo:KK43:
al sana bir örnek daha direk çöpe attım yemeği ama pişen tarafından yedim belki oda pişti ama rengi pembe kaldı tencerenin üstüydü buharla pişti aman neyse ne velhasıl kelam içime düştü o kurt...

haklısın, bende senin gibiyim ama daha dikkat ediyorum artık, mesela cnn de sütü sade içmek hamileler için faydalı diye duydum,kakao, bal koymak iyi değilmiş,ben ballı sütü çok severdim. kavrulmuş hiçbişey yemiyorum vs..... herşey bebeklerimiz için :)

Bir an evvel yaptir bencede, bana asi icin ocak ayina gun bile verdiler, unutsan bile gerekli seyler icin arayip bilgi veriyorlar diye biliyorum hem..
Bilgilendirmen için teşekkür ederim canım. Yaptıracağım :) Aile hekimimden randevu almam gerekiyor sanırım.

Bizim de yemekte sebzeli köfte vardı. Sebzeleri yedim köfteyi yiyemedim ortası biraz pembe gibi geldi. % 90 pişmişti ama riske atamadım. Arkadaşlarda niye yemedin ne güzel yemek diyor :) hamile olduğumu da bilmiyorlar ki söylesem içime kurt düştü ondan yemedim diye :)

Bilgilendirmen için teşekkür ederim canım. Yaptıracağım :) Aile hekimimden randevu almam gerekiyor sanırım.
Valla canim sehre gore, yogunluga gore degisiyordur belki ama ben burda dogrudan gittim, girisbile yapmadan hemsireye soyledim durumu, Zaten onceden de tanisiyorduk, kalabalik da yoktu hemen kayit acti, kilo tansiypn boy olcumu yapti, biraz bilgi verdi, sonrada asi tarihi verdi umarim ugrastirmazlar seni de:)

Bizim de yemekte sebzeli köfte vardı. Sebzeleri yedim köfteyi yiyemedim ortası biraz pembe gibi geldi. % 90 pişmişti ama riske atamadım. Arkadaşlarda niye yemedin ne güzel yemek diyor :) hamile olduğumu da bilmiyorlar ki söylesem içime kurt düştü ondan yemedim diye :)

ben hamile olduğumu müdürüme söledim ve faydasını gördüm,size tavsiye ederim.yakın arkadaş çevremde farkına varıyor, çünkü çevremdeki arkadaşlarımın çocukları var, belirtilerden ve davranışlarımdan anladılar.

Ya ben sahiden sansliyim sanirim, gittigim hastane konusunda..ozel hastane fakat hic bir test icin ekstra odeme yapmadim simdiye kadar, bir suru test yaptirdi benimde doktorum..sadece detayli ultrasonda az bi miktar odeme var diye hatirliyorum o da ayri bi birime girdigi icin sanirim..acaba ikili uclu test ucretli mi bi ogreneyim bende

Ikili test icin 30 , uclu test icin 50 lira aliyorlarmis, randevu alirken sordum, bu durumda devlete gitmektense kendi dpktoruma yaptirmak daha makul gorunuyor..

Back