2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Merhaba anneler uzun zamandir yazamıyorum çünkü telefonum foruma girince kendiliğinden kapanıyor nedense. bugün deneyeyim dedim kapanmayinca da hemen yazayim dedim :)

Benim oglanda pişik oldu bepanthol kullaniyordum Doktor hametan kullan dedi bezi de prima yeni dogandi beyaz olan bi arkadas yeşil kullan deyince onu denedim pişik falan kalmadi ama bence sık degismekten geçiyor çaresi ne zaman biraz fazla kalsa kizariyi azicik çünkü. Islak mendil de ben uni baby nin yenidogan islak pamugundan kullanıyorum hata mi ediyorum acaba

Ha birde gaz için ben rezene kimyon anason karıştırdim her yemekten sonra kocaman bi bardakla içiyorum Ilk gunden beri. Oglumun hiç oyle dayanilmaz sancıları olmadi şükür. Olduğu zamanda annem ceviz gibi birsey var ondan biraz kaziyor bıçakla sütümle karistirip veriyoruz hemen rahatlatiyo uykuya daliyo ama adi tam ne bilmiyorum. Inşallah zarari yoktur annem tüm cocuklara bende dahil kullanmış. Bende çocuk rahatlayinca inainandim verdim valla.

Biraz usuttum galiba.dunden beri bebegimin gaz sancilari var uyumuyor.napicagimida bilmiyorum.gazini cikarmak icin ugrasiyoruz hep.bi oneriniz var mi acaba

Bende gece lambası ile emziriyorum..altını değiştirieken yakıyorum lambayı sadece..en başlarda ben de uyucam diye korkuyodum..yüzümü filan yıkıyodum..

Kizlar benim kizimin burnu tikaniyo ve balgami var atmakta cok zorlaniyo atinca rahatliyo, onun disinda herhangi bir hirilti yada oksuruk yok doktora gotursem mi. Burnunu damla damlatip aspiratorle cekiyorumda balgami atana kadar cok zorlaniyo

Canım annenin kullandığı şey eğir çünkü biz de veriyoruz odunsu bir kök gibi bir şey tozu sulandırıp çay kaşığı ile veriyoruz gazı olduğunda doğal bir şey. Onu içer içmez hemen hem ağızdan gaz yapıyor hem de aşağıdan anında etki ediyor. Benim annemler de benim bebekliğimde hep içirmişler bizim memlekette çok yaygın bir şey. Diğer arkadaşlar da internetten araştırsın. Kullanmak isteyenlere tavsiye ederim. Aktarlarda hem bütün halde satılıyor hem de çekilmiş toz şeklinde satılıyor.

Bu arada bieaz geç oldu kusura bakmayın ama eşime sordum biogaia ı saklama koşullarını bir kaç arkadaş buzdolabı dışında tuttuğumuz için bozulmuş mudur diye sormuştu. Bozulma olmaz diyor ama etkisi azalır dedi. İçinde probiyotikler varmış. Biz en başından beri dolapta muhafaza ediyoruz sizbilirsiniz yani.

Canim adini verirmisin

Biz de surekli pamukla siliyoruz ve fazlaysa mutlaka yikiyoruz. Ardindan mutlaka pisik kremi. Yine de pisik oldu kizim
Biz en başından beri zeytinyağı ile yağlıyoruz kızımın poposunu şimdiye kadar pişik problemimiz olmadı. Hatta banyodan sonra tüm vücudunu onla yağlıyıruz hemen emiyor teni zaten :) tabi zeytinyağının doğal olması gerek

Uyanma saatleri belli değil mi önceden hazırlık yapsan..Allah yardım etsin.. bizdr bi kaç gün mama filan hazırladık hakikaten çok zor inşallah emer.. her biberondan önce emzirmeyi dene yılmadan lütfenn..

Fırsat buldukça deniyorum, fakat o zmn çok ağlıyor. Hemen anlıyor, ağzını kapatmayı bile denemiyor. Ağlayıncada ben dayanamıyorum. Şimdi yine süt sağıyorum. Bu şekilde anne sütü takviye ediyorum.

Ben her seferinde küçük bir kaba, Çeşmeden sıcak su alıyorum. Çünkü bazen 2-3 pamuk kullanmak zorunda kalıyorum. Soğuk olunca benim minnoşum ağlıyor, çabuk üşüyorlar. Sıcak olmasında fayda var :)

Biz de surekli pamukla siliyoruz ve fazlaysa mutlaka yikiyoruz. Ardindan mutlaka pisik kremi. Yine de pisik oldu kizim

Bence kremden olmuştur. O tür kremleri kullanırken zaten çook ince tabaka halinde sürmek gerekli. Benim bebişimin Vücudu pul pul olmuştu, mümkün olduğunca vücut Yağı bile sürmedim. Şimdi hepsi kendiliğinden kayboldu. Sadece yüzünde sivilce gibi kızarıklıklar çıkıyor. Onların üstünede anne sütü sürüyorum. ( ebe tavsiye etmişti) Hatta parmaklarının birkaçı iltihap olmuştu, tırnaklarının kırıldığı yerler, oralarada süt sürdüm. Her süt sağmamdan sonrada Göğüs çevreme kendi sütümden sürüyorum, şimdilik yara olmadı :))) anne sütü nelere kadir :)

Annenin verdiği ne bilmem cnm ama bebeklere su bile vermediğimiz bir gerçek. Birşeye yarar sağlarken, başka birşeye zarar verebilir!!

Süt sağan arkadaşlar, kaç saatte bir sağıyorsunuz ve ortalama bir göğüsten kaç cc süt çıkıyor?
Ben 3-4 saatte bir sağıyorum ve ortalama ikisinden 50 cc süt çıkıyor, biliyorum az ama yinede uğraşıyorum bebişim için

bende sordum anneme yel cevizi diyen varmış isot cevizi diyen varmiş ama sizin dediğinizi yeni duydum. Aynen söylediğiniz gibi onu verince ozellikle alttan hemen bir gazı çıkıyor ki rahatliyor hemen. Sonra da uyuyo mışıl mışıl maşallah. Bitkisel zaten bizde baharatcidan aldik denemeye deger bence anneler doğal sonuçta zarari olmaz.

Aaa mecburi genel oldun yani evet haklısın okadar işlemden önce kontrol edilebilir haklısın.
Ben genel anestezi oldum bi sıkıntı yaşamadım. Hemşireler falan çok iyiydiler. Çok yardımcı olduLar.
Aynen mecburi okdu , geri kalan kisimdsn memninnim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…