• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Iyi akşamlar anneler aranızda hem emziren hemde gebe olan var mi
Yok canim...hayirli olsun hayirlisi olsun...hamilelik takvimine her gun baktigim gunler geldi aklima..senin bebegin ne kadarlik? Guzel beslenmeye dikkat etmelisin smdi,ik karnindaki minik birkac ay daha rahat emzirebilirsin bence.

Az önce sağlık ocağından geldim, boy 72 kilo 7800 çıktı of çokmoralim bozuk iki ayda 400 gr almış ebe biraz zayif dedi neyapmaliyım bilmem iştahsız bebek kan tahlili ve aşı 9aylıkkenmiş:KK43:
Ek gıda ne veriyorsun Canım.benim oğlanı biz kendimiz tarttık 9 çıkıyor. Doğrudur inşallah. Bir de göğüs yaraların ne oldu senin.

Ek gıda ne veriyorsun Canım.benim oğlanı biz kendimiz tarttık 9 çıkıyor. Doğrudur inşallah. Bir de göğüs yaraların ne oldu senin.
Veriyorum ama zar zor yiyor ve az yiyor iştahşız ve çok hareketli.göğüslerim ise tam gaz devam bugün doktorada dedim bi krem daha verdi ama umudum yok geçmez bu benimki kronikleşti galiba hepsi ayrı dert çok yoruldum.ayrıca ilgilendigin için teşekkür ederim canim

canm pişik gibiydi ama yavaş yavaş yayıldı pembe pembe bi süre sonra derisi soyulur gibi oldu çok fena görünüyordu doktor iki krem verdi kortizonlu 10 günden fazla kullanma zararlı çocuğa dedi ilk günlerden hemen etkisini gösterdi kremler 3 günde fln geçti ama ben 10 gün kullandm bi daha olmadı
İlacin adı neydi canim

ben burda okudukça rahatlıyorum her çocuk her şeyi diğer bebeklerle aynı zmnda yapacak diye bşy yok diş yürüme emekleme ayakta durma...dişimiz var güzel emekliyorz ama ayakta durma yok henüz işte
Benimkininde dişi var,emeklemiyor ama koltuk kenarında dikiliyor :))

Söylüyorum çocuk gibiler.Ben dayanamıycam öpecem diyip gene şapır şapur öpüyorlar çocuğun ağzından..

Antalyada artik geceleri sogudu soba kurmadim henuz dun lc den uyku tulumu aldim altina ne giydirsem?ince bir takim yeterli olur mu ki? Bizimki ustunde ortu tutmuyo sabaha kadar tum besigi geziyo kullanan var mi?
Ben kullanıyorum içine alt üst pijama giydiriyorum sadece.Memnunum valla çok açıyor üstünü çünkü..

Az önce sağlık ocağından geldim, boy 72 kilo 7800 çıktı of çokmoralim bozuk iki ayda 400 gr almış ebe biraz zayif dedi neyapmaliyım bilmem iştahsız bebek kan tahlili ve aşı 9aylıkkenmiş:KK43:
Boya vermiş bence bebeğin.Maşallah canım.Boyu uzuyorsa az almasını takmayın diyorlar aslında.Hem boy hem kilo durursa o zaman sorun bence..

Kizimda uzun zamandir huzursuzluk vardi. Gece surekli uyaniyor bazen de surekli agliyordu.dis cikariyor gazi oluyor. Bir de idrara baktiralim dedik aile hekimliginde tahlil verdik. 0-4 arasi olmasi gereken lokosit 28 cikti.bir de sg dusukmus. Enfeksiyon varmis. Cok ileri boyuttami ne zamandir var acaba bilmiyorum.cumartesi dr a gidicez .
Geçmiş olsun canım..İyi aklınıza gelmiş de baktırmışsınız..

Bir kaç haftadır ağzından tükürük saçmayı öğrendi keyfi yerindeyse dudaklarını titretip önünü ıslatıyor.Çok komik oluyor ama.Dün gece saat 4 dü beyefendi uyanmış tükürük saçıyordu :))Ayağımda salladım da uyuttum..He bide birkaç gündür desteksiz oturabiliyor artık.Arada küt pat yuvarlanıyor tabii.

Canım listeyi mesaj attında ben kaçırmış olabilirmiyim. Konusu geçmemiş bir süredir

Yok ya birkac kisiye mesaj attim ama tek tek mesaj atmak zor oluyor. Toplu mesaji da sadece pro uyeler atabiliyor. O yuzden pro uye var mi diye yazmistim buraya ama kimseden ses cikmadi.

Kizlar bu arada ben,attila kakasini yapti diye kabizligi bitti sanip size yazmistim ama maalesef dun gece hastanedeydik. Cocugum mosmor olup cigliklar icinde ıkınınca kalkip gece 3 gibi hastaneye gittik. Once gliserin kansuk fitil soktular. 10 dakika icinse ıkındı ama fitil cikti sadece. Sonra libalaks'in yarisini enjekte ettiler makattan iceri. Tabi bu sirada cocuk ciglik cigliga ve mosmor. Libalaksi yapar yapmaz cocuk cikardi. Karninin sertligi gecti rahatladi yavrum. Korkunc bir geceydi. Cocuk zorlandikca mahvoldum :(( insallah tekrarlamaz asla bir daha. Dr kabizlikta cocugun kendini bu kadar kasmasinin ve ıkınmasının beyne zarar vereceginden zeka geriligi yapabilecegini soyledi. O yuzden ben ilk firsatta doktora gidip cocugu gosterecegim neden sık sık kabiz oluyor diye. Cok korktum dr oyle soyleyince. Allah korusun makati bile catlayabilir :(

Kizlar bu arada ben,attila kakasini yapti diye kabizligi bitti sanip size yazmistim ama maalesef dun gece hastanedeydik. Cocugum mosmor olup cigliklar icinde ıkınınca kalkip gece 3 gibi hastaneye gittik. Once gliserin kansuk fitil soktular. 10 dakika icinse ıkındı ama fitil cikti sadece. Sonra libalaks'in yarisini enjekte ettiler makattan iceri. Tabi bu sirada cocuk ciglik cigliga ve mosmor. Libalaksi yapar yapmaz cocuk cikardi. Karninin sertligi gecti rahatladi yavrum. Korkunc bir geceydi. Cocuk zorlandikca mahvoldum :KK43:( insallah tekrarlamaz asla bir daha. Dr kabizlikta cocugun kendini bu kadar kasmasinin ve ıkınmasının beyne zarar vereceginden zeka geriligi yapabilecegini soyledi. O yuzden ben ilk firsatta doktora gidip cocugu gosterecegim neden sık sık kabiz oluyor diye. Cok korktum dr oyle soyleyince. Allah korusun makati bile catlayabilir :KK43:
Cok gecmis olsun canim ayni durumu bir ay once bizde yasadik.hastanede sabahladik yapamadi sabah eve gelirken arabada emerken uyudu.uyandiginda yapti cok sukur.o kasilmalar cigliklar caresizlik cok kotu.o gunden beri cok dikkat ediyorum yedirdigime icirdigime.muz yedigi gun bi biberon su iciriyorum nerdeyse:)

canm pişik gibiydi ama yavaş yavaş yayıldı pembe pembe bi süre sonra derisi soyulur gibi oldu çok fena görünüyordu doktor iki krem verdi kortizonlu 10 günden fazla kullanma zararlı çocuğa dedi ilk günlerden hemen etkisini gösterdi kremler 3 günde fln geçti ama ben 10 gün kullandm bi daha olmadı
Kremin adı neydi ?

Kizlar bizim uyku egitimimiz uctu gitti...3 ayliktan beri tek basina uyuyan kizim simdi uyumamak icin direniyor daha yatagin basina goturdugumde agliyor. Memeyi birakacagini korktugum kizim 2-3 dakika emen kizim simdi memede uyuyakaliyor haliyle uzun uzun emiyor. Bir yandan sutumun artmasina neden oldu ama diger yandan neden degisti ki bu kiz boyle? Gece de daha cok uyaniyor 2 saatte bir filan, her gece olmasa da. Saskinim...
Bizde uyku eğİtimi yok değişse :) beşiği salla babam salla modundayız hala
Benim kızımda aynısı oldu meme düşkünlüğü başladı ek gıdaya başlayalı biberon mamasını da bitirmiyor hiç 60 cc bile olanı ... Su da içmiyor sanki su değil limon veriyormuşum gibi yüzünü ekşitiyor.. 2 saatte bir uyanmalar bizde de var .. Kaşığı görünce ağız kapamayı da öğrendi ..

Kizlar bu arada ben,attila kakasini yapti diye kabizligi bitti sanip size yazmistim ama maalesef dun gece hastanedeydik. Cocugum mosmor olup cigliklar icinde ıkınınca kalkip gece 3 gibi hastaneye gittik. Once gliserin kansuk fitil soktular. 10 dakika icinse ıkındı ama fitil cikti sadece. Sonra libalaks'in yarisini enjekte ettiler makattan iceri. Tabi bu sirada cocuk ciglik cigliga ve mosmor. Libalaksi yapar yapmaz cocuk cikardi. Karninin sertligi gecti rahatladi yavrum. Korkunc bir geceydi. Cocuk zorlandikca mahvoldum :KK43:( insallah tekrarlamaz asla bir daha. Dr kabizlikta cocugun kendini bu kadar kasmasinin ve ıkınmasının beyne zarar vereceginden zeka geriligi yapabilecegini soyledi. O yuzden ben ilk firsatta doktora gidip cocugu gosterecegim neden sık sık kabiz oluyor diye. Cok korktum dr oyle soyleyince. Allah korusun makati bile catlayabilir :KK43:
Çok gecmiş olsun Can'ım bir daha yaşamazsınız inş böyle birşey

Cok gecmis olsun canim ayni durumu bir ay once bizde yasadik.hastanede sabahladik yapamadi sabah eve gelirken arabada emerken uyudu.uyandiginda yapti cok sukur.o kasilmalar cigliklar caresizlik cok kotu.o gunden beri cok dikkat ediyorum yedirdigime icirdigime.muz yedigi gun bi biberon su iciriyorum nerdeyse:)

Bizim kucukbey hiiiic su icmiyor. Alistirma bardagi aldim rengarenk guzel birsey. O bile işe yaramadi. Zorlayinca da midesi bulaniyor agzini burnunu yamultuyor agliyor :( hic dogru durust su iciremiyorum. Biberon mamasi yada corba yaptigimda da belirtilen ölçüden daha sulu yapiyordum hep o yuzden. Bu ay hic muz vermedim cocuga neden kabiz oldu bilmiyorum :(

Back