2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

[QUOuztmee, post: 40300159, member: 612835"]ben emmesinden yanayım, ama emince doymaz oldu Sağmak zor geliyor, mamada da bebeğe haksızlık etmişim gibi geliyor. Emmesi beni de mutlu eden bir duygu. Göğüs uçlarım yara oldu ama olsun, anne olduysam acı da çeksem onu emzirmek doyurmak vazifem. O bana bağlı hayatta, onun için herşey meme.. Dünyayı ağzıyla tanıyor. Böyle bir canlıyı biberon, emzik, meme üçgeninde şaşırtmak doğru değil ve içimi acıtıyor. Ama işte dedim ya keşke emzirerek doyurabilsem...

Bugün mesela yine ucun uzun emdi beni çocuk, uyuya kaldı, yatırdık tekrar uyandı. Sütümü sağdım bir baktım ki 5 cc sıka sıka zor çıkıyor. Boşuna emiyor anlaşılan, üzülüyor insan....[/QUOTE]

O kadar uzun emmesı ıyı sabredıyormuş senınkı canım benımkı on dak gecmez emmesı uyuyakalır yada bırakır leyla gıbı bakar ama bı saat sonra yıne acıkır, ben ıkı memeyı veremıyorum
Kızlar sızınkıler ne kadar surede emıyor dedıgım gıbı 8 9 dakka suruyor 28 gunluk daha
Cok uzıun

m uzu

Canım neden uzuluyorsun uzulme, hem kanaman bıtsın artar sutun merak etme,
Benım oncekı dogumum ıkızdı o yuzden emzıremedım, hala ıçımde ukte kalır, ıkız olunca emzıremedım gogsumun bırınden az akıyordu haksızlık olmasın bıde goguste sut kalmasın dıye hep sagdım içimde ukte kalmıştı emzırmek,
Ikı cocuga sut yetırmek için çırpınıyordum adeta senın ne hıssettıgını cok ıyı anlıyorum, ama uc yasında ıkı cocuk buyuttum, ınan bana cocugun ıhtıyacı olan herseyden once sevgı ılgı emzırmek anne sutu mama bısekılde halledılır, sevgı eksık kaldımı eksıktır altarnatıfı yok. , onun ıçın uzme kendını

Nekadar mama veriyorsun canım.kacgunluk bebeğin.ben bazen sagipda veriyorum bazen de emziriyorum.bebeğim bir aylık.genelde iki saatte bi 50_60 ml cikiyo benden.önce sutu sonrada mamayı veriyorum 80ml mama veriyorum.sutum artsada sadece süt versem çok istiyorum ama mama ağırlıklı gidiyoruz(

Bebeğim 21 günlük oldu. Benim öncelik sıram şöyle:
Göğsümden süt emzirmek
Biberonla sağdığım sütümü emzirmek
Mamayı biberonla vermek
Göğsümden bebek ilk doğduğunda her birinden 60 cc süt sağabiliyordum. Ama şimdi göğsüm tam doluyken hiç sağmadım, bebek emdikten sonra kalanları sağıyorum, ondan da bir memeden en fazla 30-35 cc sağabildim şimdiye kadar..Mamayı da 60 cc yapıyorum yetiyor. Zaten bebek önce benden emiyor, sonra kalmışsa sütümü sağıyorum biberonla içiyor, arkasından hala doymamışsa 60 veya daha az miktarda mama içiyor.

Mama gunde kac kere veriliyor?
doğduğundan beri veriyoruz mama ilk başta vermek istemedim günde 1 2 anca veriyordum dr. kiloalımını beğenmedi ve her emzirme sonrası vermemi istedi bir ara her emzirme sonrası verdim sonra seyrekleştirdim günde 4 en fazla 5 sefer veriyorum

Bizde aynı sekildeyiz.memede birsure sonra uyuyor.hatta irkilip ara ara uyanıyor.uyandırmaya çalışıyorum olmuyor.bu arada ağızda çalışıyor ama yutma olmuyor.yalancı meme gibi kullanıyor beni.bırakıyorum uyanıyor.bu arada bir göğsü 20_25 dk emiyor.aglayinca mama veriyorum hemen uyiyoo.veya sakinlesiyor...yani sutum yetmiyor ufffff..bende sagip sağip dolaba koyacakmiyim acaba

canım uzmanlar diyor ki.. Çocuk sağma makinasına göre daha çok süt çekermiş memeden. İlk 3 ayda mememiz çocuk emdikçe süt üretiyor, süt bitti demek ki lazım üretmeliyim mantığıyla çalışıyor. 3 aydan sonra çocuğa yetecek bir ortalama miktarda üretim oluyormuş. Bir de süt bağırsaklarda yarım saatte sindirilirken, mama 2 saatte sindiriliyormuş. bu durumda çocuk 2-3 saat uyuyor, süt istemediğinden de meme yeter demek ki diye düşünüp üretmiyor. Bir kısır döngü yani bu durum. Sürekli emzirirsek, meme daha çok çalışıp daha çok süt üretiyor. Ama mama verirsek, meme süt yetiyor demek ki diyip giderek sütünü azaltıyor. Bu durumda da sağacak süt kalmıyor.

Herkese merhabaar sizlwerin ne guzel 50 60 cc geliyormus benim gelmio dqmla damla 20 cc anck cikio o da kac saatte doluo niye boyle oluyor uyudugunda daha cok gelior farkindayim ama tekim uyuyamiyorum yanimda kimsem yok gece gundfuz ayaktayim bebusim pek uyumuyor. Nasil cogaltabilirim sutumu cok moralim bozuk.
Birde gaz problkemi var yavrum cok aci cekio resmen
Metsil aldim kullanan varmi arkadaslar
Direkt agizinami damlaticaz bilemedim dr mamasina ebe agzina dedi kafam karisti

Kesinlikle katılıyorum.ozamn girmişler saat memede oluruz biz.gelen süt geliyor zaten.yemeyle ivmeyle emzirmeyle cok da ilgisi yok gibi geliyor artık bana.arkadaşlar derdiki havlu koyuyoruz süt fazlalığından.ilkgunden hemde hiç mama vermeden....

İşin zor arkadaşım allah kolaylık versin...bende rejim eşim işten gelince biraz ilgileiyo o bile nasıl rahatlatiyoo beni..allahtan bebeğim çok gazlı değil de yetitorumm ona

Plesenta yaşlanmış olabilir, doktorun bişey demedi mi canım bu kilo almamayla ilgili olarak? Bi de son haftalarda Dönme şansı zorlaşıyormjş hareket alanı daraldığı için.
angel Merhaba benimde suyum son haftalarda azalmisti doktor günde 1 bardak havuc suyu ic dedi ve armut ta yedim suyum artti cok sukur su az olursa bebek kilo alamaz beslenemez demisti

angel Merhaba benimde suyum son haftalarda azalmisti doktor günde 1 bardak havuc suyu ic dedi ve armut ta yedim suyum artti cok sukur su az olursa bebek kilo alamaz beslenemez demisti
ay ben yanlis yaziyorum sanirim tel.den girince böle oluyor:)

Sezeryan olan arkadaşlar Dikiş yerlerinizde uyuşukluk var mı, ben ameliyat olalı 9 gün olacak ama ameliyat yerimde uyuşukluk var, bu normal mi acaba?

Sezeryan olan arkadaşlar Dikiş yerlerinizde uyuşukluk var mı, ben ameliyat olalı 9 gün olacak ama ameliyat yerimde uyuşukluk var, bu normal mi acaba?
canım arada bebeğimi emzirirken göbeğimde titreme hissediyorum bebeği taşıyamıyor muşum gibi geliyor. sanırım daha uyusukluk var benimde 9 gün oldu.

Kızlar bebeklerinizi ağladıkça istedikçemi emziriyorsunuz yoksa belli bir aralıkla uyandırıyomusunuz birde önemli olan sağlıklı olması tabide her anne gibi biraz toplu olsun istiyorum ilk kızım iştahsızdı ve emmeyen bir bebekti zayıf bi çocuk oldu buda öyle olur diye korkuyorum azcık toplu olması için özellikle tecrübeli annelerin önerileriniz varmı

Canım bana kalsa hıc uyandırmam 2 3 saatten berıde emzırmem ama bazen mecbur verıyorum,
Canım bazı cocuklar oyledır ne yapsan uzerıne gr eklemez, saglıklı olsunda takma benım ıkızlerımden bırı daha cok yer ama daha zayıftır,
Bıde anne sutu cocuga cok kılo aldırıyor, cevız badem et yıyınce sutun yagı mı artıyor proteını mı bılmıyorum ama benım dolaba koydugum sutler tereyagı gıbıyag tutmuştu,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…