2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

ac desem sütüm var anlayamadım benim gibi gece uyumayan varmi
Benimki de gunduz uyuyo gece uyumuyo sabah 8 de ancak uyuyo zombi gibiyim Allahtan annem var tek basima napa4dim bilmiyom.Bi de benim oglan bezi degistirince yeni beze hemen yapiyo bezde cis varsa kakasini yapmiyo ille temiz olcak boyle arka arkaya bez degistiryoz. Ha bu arada ben bebege hicbir sey vermiyom kendim kimyon ihlamur rezene iciyom onun bezine bir damla emla yagi damlatiyom gazini alttan cok rahat cikariyo

Bizde gündüz uyuyup gece uyumayanlardayız
sormaaa :KK43:
Bir de senın ya da başka arkadaşların ikinci çocukları da var. Ne zor ya
Yaa aynen aynen ... tam uyudu 06,30da ama kızıma kalkmam gerekiyor yedide uyuyamadım haliyle ... çok cidden
Büyükler demiş ya bir çocuk hiç çocuk iki çocuk çok çocuk Allah sağlık versin... bugünlerde geçer elbet

Sişlik neden olmş doktor ne dedi
Ilk önce ödem Demişti şimdi selülit olmuş :) karındaki yağ dokusundan kaynaklanmış .. Akıntı oldu biraz indi şişliği ama hala var .. Bantlıyorum hala batikonla temizleyerek .. Şükür ağrım sızım Çok yok ama o bant derimi çektiriyor o sıkıntı yapıyor

Evet süt savma makinesi.bence gerekli mutlaka bulunmalı.yoksa kesinlikle duzelmezdi benimkiler.hem bebiste anne şutu içmiş oluyor.benim bebegimde biboran alip da anneyi emmeme gibi bir durum olmadı

benim bebeğim de biberon da alıyor, memeyi de alıyor. öncelikle mememi emziriyorum, yorulup uyuya kalırsa emmeye devam etmezse kalan sütümü sağıp biberonla veriyorum, yine de yetmezse mama veriyorum. bir öğünde yaklaşık 120 cc falan içiyor tahminim toplamda.

Benimki de gunduz uyuyo gece uyumuyo sabah 8 de ancak uyuyo zombi gibiyim Allahtan annem var tek basima napa4dim bilmiyom.Bi de benim oglan bezi degistirince yeni beze hemen yapiyo bezde cis varsa kakasini yapmiyo ille temiz olcak boyle arka arkaya bez degistiryoz. Ha bu arada ben bebege hicbir sey vermiyom kendim kimyon ihlamur rezene iciyom onun bezine bir damla emla yagi damlatiyom gazini alttan cok rahat cikariyo
Bezin herhangi bir yerine mi damlatiosun bu emla yagi aktardan mi aliniyo

benim bebeğim 13 martta normal doğumla dünyaya geldi. İlk günden mememi kapabildi ama çok çabuk yoruluyor uyuya kalıyordu, sarılığı vardı biraz. İlk gün az miktarda mama verdik. Sonra düzenli göğsümden süs emzirdim istedikçe, ilk haftasında sütümü sağıp biberonla da verdiğim oldu. Biberona göğsüm doluyken birinden 60-70 cc süt sağabiliyordum. Gün geçtikçe bebeğin sarılığı geçti, emme refleksi güçlendi, artık bebek emdikten sonra sağdığımda bir göğsümden maksimum 30-40 cc sağabiliyorum. Hatta kimi zaman birinden 5 cc zar zor, diğerinden 20-25 cc sağdığım da oluyor. Bebeğe her istediğinde acıktığında öncelikle mememi veriyorum, bir saate yakın emiyor, arkasından uyuyor, tekrar veriyorum göğsümü, mememi emzik gibi kullanmaya başlıyor bu kez süt azaldığından. SAğıp test ediyorum hakikaten de süt çıkmıyor göğsümden. Bebek hala mızıldanıyorsa ve uyumuyorsa 60 cc mama yapıyorum, genelde mamanın tümünü içiyor, nadiren yarısını bırakıyor. Gündüzleri inatla meme emdiriyorum. Geceleri bir kez mamayla takviye yapıyorum. Emzik te alıyor arada bir. Boyu 21 günde 5-6 cm uzadı. Ama doyuramıyorum gibime geliyor. Öğrendiğime göre bebek memeden, sağma makinasına göre daha çok süt çekermiş. Keşke mememiz şeffaf olsa da ne kadar dolu olduğunui bebeğin bir saat boyunca memede kaldığında ne kadar süt içebildiğini anlayabilsek.

sormaaa :KK43:

Yaa aynen aynen ... tuyuu 06,30da ama kızıma kalkmam gerekiyor yedide uyuyamadım haliyle ... çok cidden
Büyükler demiş ya bir çocuk hiç çocuk iki çocuk çok çocuk Allah sağlık versin... bugünlerde geçer elbet
Aynen tatlım ufaklıga bakmak bana hıc gelıyor, emzır pışpışla uyut, dızımde kucagımda uyutuyorum kac saat tv ızlıyorum obur cocuk olmadıgında tayil gıbı gelıyor

benim bebeğim 13 martta normal doğumla dünyaya geldi. İlk günden mememi kapabildi ama çok çabuk yoruluyor uyuya kalıyordu, sarılığı vardı biraz. İlk gün az miktarda mama verdik. Sonra düzenli göğsümden süs emzirdim istedikçe, ilk haftasında sütümü sağıp biberonla da verdiğim oldu. Biberona göğsüm doluyken birinden 60-70 cc süt sağabiliyordum. Gün geçtikçe bebeğin sarılığı geçti, emme refleksi güçlendi, artık bebek emdikten sonra sağdığımda bir göğsümden maksimum 30-40 cc sağabiliyorum. Hatta kimi zaman birinden 5 cc zar zor, diğerinden 20-25 cc sağdığım da oluyor. Bebeğe her istediğinde acıktığında öncelikle mememi veriyorum, bir saate yakın emiyor, arkasından uyuyor, tekrar veriyorum göğsümü, mememi emzik gibi kullanmaya başlıyor bu kez süt azaldığından. SAğıp test ediyorum hakikaten de süt çıkmıyor göğsümden. Bebek hala mızıldanıyorsa ve uyumuyorsa 60 cc mama yapıyorum, genelde mamanın tümünü içiyor, nadiren yarısını bırakıyor. Gündüzleri inatla meme emdiriyorum. Geceleri bir kez mamayla takviye yapıyorum. Emzik te alıyor arada bir. Boyu 21 günde 5-6 cm uzadı. Ama doyuramıyorum gibime geliyor. Öğrendiğime göre bebek memeden, sağma makinasına göre daha çok süt çekermiş. Keşke mememiz şeffaf olsa da ne kadar dolu olduğunui bebeğin bir saat boyunca memede kaldığında ne kadar süt içebildiğini anlayabilsek.

Canım onemlı olan ne kadar sut emdıgı degıl cocugu ne kadar doyurdugu ne kadar besledıgı, boyu uzamışsa cocuk bı kılo cıvarı kılo almışsa zaten yeterlı beslenıyordur,
Bıde cocuk 60 cc mama ile doyuyorsa, daha az anne sutu ile doyabılır, oncekı dogumumda hep sagıyordum, 40 cc anne sutu içen cocuk 80 cc mama ile doymuyordu,,

Herkese merhabalar kuzum 44 günlük oldu ve huyu git gide değişiyor kucaga alisti gibi birde istedikleri olmayınca kıyamet kopuyor. Mama dan kurtulmak için azaltmaya çalışıyorum bu defada aciknca ortalığı yıkıyor.sizlerde durumlar nasıl?

Canım onemlı olan ne kadar sut emdıgı degıl cocugu ne kadar doyurdugu ne kadar besledıgı, boyu uzamışsa cocuk bı kılo cıvarı kılo almışsa zaten yeterlı beslenıyordur,
Bıde cocuk 60 cc mama ile doyuyorsa, daha anne sutu ile doyabılır, oncekı dogumumda hep sagıyordum, 40 cc anne sutu içen cocuk 80 cc mama ile doymuyordu,,
çocuğumun boyu güzel uzadı, ama kilosunu henüz bilmioyurm yarın kontrol var. Benim bahsettiğim 60 cc mama, beni bir saat emdikten sonra verilen mama. yani muhtemelen benden 50 cc falan süt içiyor, üstüne 60 cc mama içiyor. Şaşırdım valla ne yapacağımı.

Bir gün yine beni bir saate yakın emdi, bir güzel de uydu memede. Yatırdık kayınvalideyle, 10 dakika geçmedi başladı ağlamaya. Gaz sancısı gibi kasıla kasıla ağlıyor. Bu arada çok öyle gazlı bir çocuk değil. Karnını kasıyor, bacakların kasıyor, kızardı kıpkırmızı. Biz 20 dakikaya yakın pışpışladık, gazını alır gibi yaptık, evirdik çevirdik kucakta. Sonradan baktık olmayacak, bari mama verelim açtır belki diye düşündük. 60 cc mama yaptık, çocuk bi güzel içti mamanın tamamını. Sonra kütük gibi 3 saat uyudu gıkını çıkarmadan.

çocuğumun boyu güzel uzadı, ama kilosunu henüz bilmioyurm yarın kontrol var. Benim bahsettiğim 60 cc mama, beni bir saat emdikten sonra verilen mama. yani muhtemelen benden 50 cc falan süt içiyor, üstüne 60 cc mama içiyor. Şaşırdım valla ne yapacağımı.

Bir gün yine beni bir saate yakın emdi, bir güzel de uydu memede. Yatırdık kayınvalideyle, 10 dakika geçmedi başladı ağlamaya. Gaz sancısı gibi kasıla kasıla ağlıyor. Bu arada çok öyle gazlı bir çocuk değil. Karnını kasıyor, bacakların kasıyor, kızardı kıpkırmızı. Biz 20 dakikaya yakın pışpışladık, gazını alır gibi yaptık, evirdik çevirdik kucakta. Sonradan baktık olmayacak, bari mama verelim açtır belki diye düşündük. 60 cc mama yaptık, çocuk bi güzel içti mamanın tamamını. Sonra kütük gibi 3 saat uyudu gıkını çıkarmadan.

Anladım canım dogru soyluyorsun, bende sagıp verdıgımde dedıgın gıbı kutuk gıbı uyuyakalıyordu, bı kere su bı gercek emerek bıberonla aldıgından daha azını alıyor halıyle cabuk acıkıyor,
Sut sagmaktan bıktım oncekı dogumumda meme emmesı buyuk kolaylık, bıberon yıkama ısıtma sagma derdı yok cocuk bagırınca tık agzına memeyı emzırmek buyuk rahatlık,
Ilerde daha kotu olacak memeye alışan cocuk 8 9 aylıkken ozellıkle gecelerı bı saate bır kalkacak emmek isteyecek ama bıberonla verınce oyle olmuyor uc saat dort saat uyuyor

Tercıh meselesı herseyın avantajı dezavantajı var

ben emmesinden yanayım, ama emince doymaz oldu :KK43: Sağmak zor geliyor, mamada da bebeğe haksızlık etmişim gibi geliyor. Emmesi beni de mutlu eden bir duygu. Göğüs uçlarım yara oldu ama olsun, anne olduysam acı da çeksem onu emzirmek doyurmak vazifem. O bana bağlı hayatta, onun için herşey meme.. Dünyayı ağzıyla tanıyor. Böyle bir canlıyı biberon, emzik, meme üçgeninde şaşırtmak doğru değil ve içimi acıtıyor. Ama işte dedim ya keşke emzirerek doyurabilsem...

Bugün mesela yine ucun uzun emdi beni çocuk, uyuya kaldı, yatırdık tekrar uyandı. Sütümü sağdım bir baktım ki 5 cc sıka sıka zor çıkıyor. Boşuna emiyor anlaşılan, üzülüyor insan....

Herkese merhabalar kuzum 44 günlük oldu ve huyu git gide değişiyor kucaga alisti gibi birde istedikleri olmayınca kıyamet kopuyor. Mama dan kurtulmak için azaltmaya çalışıyorum bu defada aciknca ortalığı yıkıyor.sizlerde durumlar nasıl?

Aynı durumdayız canım bizde 46 günlük olduk değişik ağlamalara falan başladı azcık acıksa kıyametleri koparıyor acıkınca emzikde almıyor mama hazırlanana kadar ağlıyor

X