biz 1.ay kontrolümüzde çocuk doktoru makatı çok dar dedi,çocuk cerrahına yönlendirdi,gidip gitmeme konusunda çok kararsızdık,gittik kontrol etti ve çokkk darmış dedi,ilk 20 gün bebekler normal kakalarını yapar sonra azalma başlar ileride kabızlık oluşur ve ka makatı yırtarak dışarı çıkar yani fissur oluşur dedi,sıkıntılı Bi hastalık biliyorum,doktorumuzda şuan çoğu kişi ya hemerıid,ya fissur hastası dedi,bu son 10-15 yıldır bilinen bişey,müdahale etmek gerekir dedi,bizde güvenip genişletme müdahalesine izin verdik,doğrumudur,yanlış mıdır bilmem,ama bizde durum böyleKızlar bir de esk.deki Dr kakasını seyrek yapıyor dediğimde çocuk cerrahıma bi gösterin, makar darlığı 1.aydan sonra başlar çünkü dedi. Bizim de 1.aydan sonra seyreldi, ama zorlanarak yapmıyor yaptığı zamanlarda, yapmadığı günler farklı bi durumu huzursuzluğu da olmuyo çok şükür. Ist.daki Dr umuz ise 1.aya kadar 3 günde 1, 1.aydan sonra da 5 günde 1 yapması ok, ama max günleri geçerse araştırmak lazım demişti. Internette de 2.aydan sonra 1 haftaya hatta 10 güne kadar normal okudum. Siz ne düşünüyorsunuz/biliyorsunuz?
biz 1.ay kontrolümüzde çocuk doktoru makatı çok dar dedi,çocuk cerrahına yönlendirdi,gidip gitmeme konusunda çok kararsızdık,gittik kontrol etti ve çokkk darmış dedi,ilk 20 gün bebekler normal kakalarını yapar sonra azalma başlar ileride kabızlık oluşur ve ka makatı yırtarak dışarı çıkar yani fissur oluşur dedi,sıkıntılı Bi hastalık biliyorum,doktorumuzda şuan çoğu kişi ya hemerıid,ya fissur hastası dedi,bu son 10-15 yıldır bilinen bişey,müdahale etmek gerekir dedi,bizde güvenip genişletme müdahalesine izin verdik,doğrumudur,yanlış mıdır bilmem,ama bizde durum böyleKızlar bir de esk.deki Dr kakasını seyrek yapıyor dediğimde çocuk cerrahıma bi gösterin, makar darlığı 1.aydan sonra başlar çünkü dedi. Bizim de 1.aydan sonra seyreldi, ama zorlanarak yapmıyor yaptığı zamanlarda, yapmadığı günler farklı bi durumu huzursuzluğu da olmuyo çok şükür. Ist.daki Dr umuz ise 1.aya kadar 3 günde 1, 1.aydan sonra da 5 günde 1 yapması ok, ama max günleri geçerse araştırmak lazım demişti. Internette de 2.aydan sonra 1 haftaya hatta 10 güne kadar normal okudum. Siz ne düşünüyorsunuz/biliyorsunuz?
kadın doğumcumda bana sütün kalitesini yapısını bozmayan hap yazdı,iğneyi sordum önermiyoruz kanamayı çopaltıyo dedi,spiraldende ben korkuyorumGünaydın kızlar size çok özel bi soru soracağım utanaraktan soruyorum bagislayin dogum kontrol hapı kullanıyo musunuz kaçıncı ayda başlamak lazım bi bilgisi olan var mı ben tekrar hamile kalmaktan çok korkuyorum
Dogumdan sonra ben de taktim canim, su an kalan gobek icin korseyi onermiyor demek istedim. Karin kaslarinin gucuyle de alakali bu durum, o yuzden spor yapmis olanlar daha cabuk toparlaniyor. Senin onceden de gobek kilo sorunun yoktu dimi?Ben 40 gün bayunca taktım ve hiç göbeğim kalmadı
Canım artık buyuyorlar, benımkı emerken etrafta bışey goruyor mumkun degıl memeye gerı donmuyor, bazende basıyor yaygarayı, bıraz sakınleştırıp tekrar denıyorum, yıne aglıyor yıne aynı denıyorumKizlar bebekleriniz kac saatte bir emiyor? Benim ki sanki emmeyi birakacak gibi cok korkuyorum. Bazi gunler 3 saatte bir emiyor bazen 7_8saat emmiyor surekli agliyor. Sabah 4 te emdi sonra 11 de ve 5 saat oldu hala emmiyor. Sadece anne sutu aliyor ve nerdeyse gun asiri emmemezlik yapiyor.
Bizim gündüz uykularımız toplamda 2 saat buda beni çok yoruyor.. sizlerin nasıl? birde yalancı emzik almıyor ne yaptırsam .. Nasıl alıştırırım bir fikri olan varmı?
Birde sürekli meme isteyen ağlayan bir çocuk var.. her yerde ağlıyor.. pusette evde yatakda kucakta... ama öyle katılarak değil mırmı ağlama ... biraz duruyor ağlıyor.. kucaktan başka bir yerde uyumuyor.. ille orda uyucak sonra yüz üstü koyunca uyuyor sırt üstü koyunca uyanıyor. birde gözleri şapka ile kapalı olcak.. açıksa yine uyanıyor..
Günaydın kızlar size çok özel bi soru soracağım utanaraktan soruyorum bagislayin dogum kontrol hapı kullanıyo musunuz kaçıncı ayda başlamak lazım bi bilgisi olan var mı ben tekrar hamile kalmaktan çok korkuyorum
Peki bu genişletme müdahalesi kolay mı, bebek çok hissediyor mubiz 1.ay kontrolümüzde çocuk doktoru makatı çok dar dedi,çocuk cerrahına yönlendirdi,gidip gitmeme konusunda çok kararsızdık,gittik kontrol etti ve çokkk darmış dedi,ilk 20 gün bebekler normal kakalarını yapar sonra azalma başlar ileride kabızlık oluşur ve ka makatı yırtarak dışarı çıkar yani fissur oluşur dedi,sıkıntılı Bi hastalık biliyorum,doktorumuzda şuan çoğu kişi ya hemerıid,ya fissur hastası dedi,bu son 10-15 yıldır bilinen bişey,müdahale etmek gerekir dedi,bizde güvenip genişletme müdahalesine izin verdik,doğrumudur,yanlış mıdır bilmem,ama bizde durum böyle
hergün deniyorum Allahın her günü.. evet sakinken deniyorum ama almıyorCanim ben o emzigi alistirana kadar neler cektim 2-3 gun yılmadan dene. Ama bebegin aglarken deneme bunu. Asla almiyor cunku. Sakinken dizine yatir hafif sallayarak arada da yanagini dürterek alistirmaya calis. Benim oglusumda cok agliyor kucaktan inmek istemiyor. Alistilar artik yapacak bisey yok bikac ay daha sabretmemiz lazim.
Sendemi Tuğba Gürbüz'de doğum yaptın? ben ona gitmicem Aile hekimine gidicem...Bana da vitamin hakkinda bisey demedi doktor, gecen hafta gittim tuğba hanm yoktu. Benimde dizim ve belim agrimaya basladi, saclarimda asiri dokuluyor. Doktora gidince vitaminle ilgili ne soyledigini haber verir misin bana da
6 -7 tane var emzik evde çeşit çeşit hepsini denedim.. almıyor almıyor... ya kucakda olucak ya emicek.. uykuda yokCanım farklı şekilde emzikler dene Kauçuk Damaklı dene istersen benim bebeğimde aynen öyleydi uyanık olsun istemiyordum çünkü durmuyordu ancak kucakta hoplata zıplata duruyordu ... 5. Emzik bu .. Alıştırmaya gelince öyle reçele tatlıya Batırmadim 2. Ayına girince Aldı benimki ve artık uyanık olsa da emzik sayesine rahatız o da biz de ... O Sırada sallanan bambam diye beşik aldım emzik sayesine ona da alıştı hemen,. Bunların hepsi 1 hafta içinde oldu ..
Kilo alımından malesef bur wyda 359 gr aldı.gazi yok mama yediğinde yatıyor. Zaten dr kontrolünde başladıkKolo alımımi yetersizdi yoksa bezden mi anladiniz sutun yetmedigini? Dyrduk yere mama vermeyin. Ilk zamanlar ben de iyle sanirdim ama gazdan agliyormus.
Ilacin markası ne caninkadın doğumcumda bana sütün kalitesini yapısını bozmayan hap yazdı,iğneyi sordum önermiyoruz kanamayı çopaltıyo dedi,spiraldende ben korkuyorum
gecen cok huysuzlanınca ellerını emerken doktora goturduk bı jel verdı mor renkte gunde uc defa surun dıe ama kullanmadım o jeller dıslerı gec mı ne cıkarıyormus belkıde bu dedıgın sey yuzundendıraynen bzimde öyle iki elinide yumruk yapıp agzına sokmaya calısıyor. ben parmagımı agzına götürdüm bir kere, damagıyla ezdi. damakları kaşınıyor galiba.. her tarafımız salya tükürük :) almanya'da bu aylarda diş çıkarma ihtimali olan çocuklara ilaç verip dişleri erteletiyorlarmış sağlıklı çıkmadığı için.
Canim nasil arkaya atiyor. Benim oglumda devamli yapiyor ayaklariyla ittiriyor kendini. Bas ustunden bakma nasil oluyor. Kafam karisti simdiGünaydın arkadaslar benim Kızımın kendini devamlı arkaya atma bas üstünden bakma problemi vardı Dr masaj a göndermişti fizik tedavi de deniyor sanırım 5 oldu toplam 10 kere gidicez ama değişen birşey yok cok canım sıkılıyor bu duruma
kızım 8 aylıkken taktırmıştım.. şimdi 8 i bitti..7 yıl kullandım birfiil.. çıkardığımın ertesi ayı oğluma hamile kaldım.. hormon yok neticedeDaha once spiral taktirmis miydin sonrasında çıkarma filan tekrar gebe kalma sorun oluyor mu
Evet tugba gurbuzde yaptim, hatirlarsan doguma bir ay kala gitmisti benim doktorum nukhet hanim. Yarin rota asisi icin saglik ocagina gidecegim aile hekimine sorayim bende o zamanhergün deniyorum Allahın her günü.. evet sakinken deniyorum ama almıyorsinirli ve ağlarken veirsem dahada ağlıo zaten.
Sendemi Tuğba Gürbüz'de doğum yaptın? ben ona gitmicem Aile hekimine gidicem...
6 -7 tane var emzik evde çeşit çeşit hepsini denedim.. almıyor almıyor... ya kucakda olucak ya emicek.. uykuda yok
Göbeğim azcık vardı. Tabi ben hamilelikten mnce spor yapıyordum büyük çoğunluğu zaten spordan dolayı topladı. Birde hamilelikte yağ yapan yiyecekler çok tüketmedim.Dogumdan sonra ben de taktim canim, su an kalan gobek icin korseyi onermiyor demek istedim. Karin kaslarinin gucuyle de alakali bu durum, o yuzden spor yapmis olanlar daha cabuk toparlaniyor. Senin onceden de gobek kilo sorunun yoktu dimi?
Allah yardıncın olsun. Eminim çok zordur. Benim daha başlamama var ama kara kara düşünüyorumben bugün işe başladım. oğlumu çok özledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?