2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

canım benımkıde ortama senınkı ıle aynı buyuklukte.bende eline oyuncak verıyou tutabılecegı buyuklukte ama 15 sn ancaa tutuyo bırakıyor.bnımkı oyuncak sevıyorgıbı ama tutup agzına goturmey calısıyor.sanırım boyle seyler yavas yavas baslıyor

Kizlar bebekleriniz kac saatte bir emiyor? Benim ki sanki emmeyi birakacak gibi cok korkuyorum. Bazi gunler 3 saatte bir emiyor bazen 7_8saat emmiyor surekli agliyor. Sabah 4 te emdi sonra 11 de ve 5 saat oldu hala emmiyor. Sadece anne sutu aliyor ve nerdeyse gun asiri emmemezlik yapiyor.

Kizlar bwbegin atak be Kollarini tersten capraz kavusturmak gerekiyomus kv Dem soledu ama erken degilmi siz nasilmasaj yapiyosunu

Canim ben öyle saat hesabi yapmiyorum her istediginde agzinda meme. Ama benimki gece bile 2 saate bi acikip uyaniyo emiyo. Agliyo demişsin actir o 5 saat uzun bence kilo alimi nasil bilmiyorum ama bana cok uzun gelsi bu kadar sure.

Cevapladigin icin cok tesekkur ederim... elleri aklima takiliyo iste dedigin gibi Yavas yavaş olavak bu isler ama annelik iste bi kirpik hareketine bile anlam yüklüyoruz:)))

Benim bebegimde bazen ayni seyi yapiyor.ozellikle gunduzleri .memeye aliyorum aglamaya basliyo.yalanci emzikle kandiriyorum sonra memeyi veroyorum emiyo.herzamn olmasada bu tarz bi sorunumuz var .uc saatte bir kesin emziriyorum

B
Cevapladigin icin cok tesekkur ederim... elleri aklima takiliyo iste dedigin gibi Yavas yavaş olavak bu isler ama annelik iste bi kirpik hareketine bile anlam yüklüyoruz:)))
Benimkide ayni tutsun diye yaklastiriyorum tutuyo agzinia goturuyo sonra birakiyo.uzanipta kendisi almiyo.bizde uc ay onuc gunluguz.eli surekli agzinda salyalar obicim :)) birde artik donmeye basladik nadirde olsa ara ara yapiyo.bezini degistirirken donuyo

Canim ben öyle saat hesabi yapmiyorum her istediginde agzinda meme. Ama benimki gece bile 2 saate bi acikip uyaniyo emiyo. Agliyo demişsin actir o 5 saat uzun bence kilo alimi nasil bilmiyorum ama bana cok uzun gelsi bu kadar sure.
Gece iki sattte bi uyanmasin artik canim.senin isin zor vallahi.benimkisi nerdeyse bir aydir 6 saat uyuyor gece.sanirim bircok kisinunkude bu sekilde.yinede uyutmaya calis bu sekilde alistirma.cok zorlanirsin

Ben geçen hafta cumaya kadar gece her mıkırdanışına emziriyordum, o da ilk yatırdıktan sonra 3 veya max 4 saati buluyordu genelde, tabi daha kısa sürede olduğu da oluyordu. Sonraki emzirme aralıklarım da 2 saatte bi oluyodu genelde, yine 1-1,5 saati Bulduğu da oluyordu. Böyle yapınca hiç uyandırmadan emzirmiş oluyordum, devam ediyordu uyumaya, hatta bez bile değiştiriyordum 1 veya 2 defa. Cuma esk.deki Dr geceleri 3-4 saatte bi emzirebilirsin, çok da sık olmasın ki sen de uykunu al dinlen dedi. Ist.daki Dr umuz da geceleri siz uyandırmayın, bebek ne zaman isterse o zaman emzirin bundan sonra dedi. 2 gündür seyrelteyim dedim ama bu sefer de bana sıkıntı verdi, dolgun ve sert olunca rahatsız oldum tabi gerginlikten, emzirdim haliyle. Bakalım 4.ay kontrolümüzde bunu da soracağım, işbaşı tarihine yakın yapmamız gereken alıştırmaları da tabi.

Kızlar bir de esk.deki Dr kakasını seyrek yapıyor dediğimde çocuk cerrahıma bi gösterin, makar darlığı 1.aydan sonra başlar çünkü dedi. Bizim de 1.aydan sonra seyreldi, ama zorlanarak yapmıyor yaptığı zamanlarda, yapmadığı günler farklı bi durumu huzursuzluğu da olmuyo çok şükür. Ist.daki Dr umuz ise 1.aya kadar 3 günde 1, 1.aydan sonra da 5 günde 1 yapması ok, ama max günleri geçerse araştırmak lazım demişti. Internette de 2.aydan sonra 1 haftaya hatta 10 güne kadar normal okudum. Siz ne düşünüyorsunuz/biliyorsunuz?

Günaydın kızlar size çok özel bi soru soracağım utanaraktan soruyorum bagislayin dogum kontrol hapı kullanıyo musunuz kaçıncı ayda başlamak lazım bi bilgisi olan var mı ben tekrar hamile kalmaktan çok korkuyorum

Hayir. Hic kullanmadim. Kullanmayi da düşünmüyorum. Farkli yontemler de var sonuçta

Kad

Demir hapini 4ay daha kullan dedi doktorum

Evet. Eleviti hic birakmadim. Kadin dogumcum biraktirmadi hala

Bende vitamin ve demir ilacına devam ediyorum.

Bir benimki sanırım devam ettirmedi.. ağrılarım halen devam ediyor..

Bebeğiniz ağladığı zaman göz yaşı akmaya başladımı . Benim oğlum 3 buçuk aylık ağladığında hiç göz yaşı akmıyo
1-2 haftadır bizde başladı ...

elevit çok çok çooook kilo aldırıyormuş :/
ben ilk gebeliğimde çok almıştım elevit sağolsun :)

Bende yarın gidicem doktora...

hiç kullanmadım.. regl olduktan sonra tekrar spiral taktırmayı düşünüyorum.

Bizim gündüz uykularımız toplamda 2 saat buda beni çok yoruyor.. sizlerin nasıl? birde yalancı emzik almıyor ne yaptırsam .. Nasıl alıştırırım bir fikri olan varmı?

Birde sürekli meme isteyen ağlayan bir çocuk var.. her yerde ağlıyor.. pusette evde yatakda kucakta... ama öyle katılarak değil mırmı ağlama ... biraz duruyor ağlıyor.. kucaktan başka bir yerde uyumuyor.. ille orda uyucak sonra yüz üstü koyunca uyuyor sırt üstü koyunca uyanıyor. birde gözleri şapka ile kapalı olcak.. açıksa yine uyanıyor..

Canim ben o emzigi alistirana kadar neler cektim 2-3 gun yılmadan dene. Ama bebegin aglarken deneme bunu. Asla almiyor cunku. Sakinken dizine yatir hafif sallayarak arada da yanagini dürterek alistirmaya calis. Benim oglusumda cok agliyor kucaktan inmek istemiyor. Alistilar artik yapacak bisey yok bikac ay daha sabretmemiz lazim.

Bende pztesi doktora gidicem... Çok ağrılarım var... Dizlerim ve topuklarım en ağrıyan yerim... D vitamini kalsiyum ve magnezyum almak lazımmış... Bizden gidiyormuş yoksa onlar yerini doldurmak lazımmış.
Bana da vitamin hakkinda bisey demedi doktor, gecen hafta gittim tuğba hanm yoktu. Benimde dizim ve belim agrimaya basladi, saclarimda asiri dokuluyor. Doktora gidince vitaminle ilgili ne soyledigini haber verir misin bana da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…