bahser .!.:Canim uyku soruni devam ediyo sizde degilmi.insallah duzene girer. Banyoyu dene ama bence. Bide gazdan agliyo demissin ya bizimkide cok agliyo gaz ki anlamadim bazen ikina ikina anid3n biyerine bisey olmus gibi bagiriyo oyke mi seninkide bu gaz aglamasi degil mi?
Bizimde dun 40. Gunumuzdu.zaman cok cabuk geciyor.hamileligimi ogrendigim ilk gun hic aklimdan cikmiyor daha dun gibi.bebisler buyuyup kocaman oldugunda bu gunleri tatli bi gulumsemeyle hatirlicaz belki.lohusa psikolojisi mi bilmiyorum.dogumdan sonra olumu daha fazla hatirlamaya basladim.vucudum o kdr yipranmis ki lekeler,catlaklar vs.bekarken ve hamilelik oncesinde cok dikkat ederdm kendme.istemesekte bu beden eskiyip yaslanacak.dusunmesi bile cok canini acitiyor insanin.bide esleri yaninda olan anneler halinize sukredin.benim esim gorevden goreve gidiyor.hamileligimden beri kendi evimin disinda bi yerlerde kaliyorum hep.simdide kv nin yanindayim.cok zor insan kendini sahipsiz hissediyor.bu zor donemlerimde esimin yanimda olmasini isterdim.aglamak istedgmde kafami yaslayip aglayacagm kimse yok yanimda.icime atiyorum hep.neyse....demem o ki,eslerinizin kiymetini bilin.hic birsey yapmayip yaninizda bile durmasi herseye deger
Ben istikrarli davranmaya ugrastim, gece emziriken ayni seyleri yapmaya calistim, sessizlik, karanlik, uyku oncesinde banyo rutini. Tabii ki her gun ayni degil, gunduzleri keyfi oldugu gibi hareket ediyoruz ama disariya cikmanin avantajini gordum. Sabah kahvalti sonrasi arabasiyla gezmeye ciktigimizda hemen uyuya kaliyor 3 saatlik derin uykudan sonra gun icinde de iyi uyuyor. Bizim de aksam 5-8 arasi aglama krizlerimiz oldu , sumuklu kaka oldu, hep ben ne yedim de oldu kendimi suclu hissediyordum. Sonra gaz damlasini duzenli verip, annemin sozunu dinledim biz herseyi yiyiyorduk kizim, kuru fasulye eksik olmazdi soframizdan dedi sen takma kafana dedi tekrar yumurta peynir yogurt yesil sogan mercimek yemeye basladim ben stresten uzak kalinca bebegim de sakinlesti. Bir de sunu farkettik. Gazdan dolayi agladiginda ben saatlerce sakinlestirmeye calisirken, artik ben de yorgunluktan stresten aglamakli olurken annem aliyordu sakin bir sekilde hemen susuyordu. Yani oyle bir durumda yanindaki birine vermeye calis. Bebekler yanindaki insanin stresini negatifligini cok iyi hisseder sen saate bakip simdi gazdan aglamaya baslar dusunursen kesinlikle baslar. stressiz bol uykulu gunler diliyorum canim..
Canim yaa inan 3 ayi dolsun diye gun sayiyorum gazi biter insalkah. Emmesi artmis demissin sutunvarsa ver istedigi kadar bence hani doymuyomu hep istiyo yoksa istahimi artti. Sen yinede hep emzir hem sutun de artar. bizd3 bide kaka sorunu var sumuksu yapiyodu simdi de 2 gundur hic yapmadi. Ne yapim bilmiyorum.Aynen canım bizimde öyle gaz aglaması..ben öyle olunca bacaklarını karnına çekip cçıkarıyorum gazını e tabi o da bi yere kadar bayaa uğraşıyoruz anlican..başından ayrilamiyorum bazen.
iişlerim birikip kkalıyo. bidee bizimki bu ara çok sık emmeye basladi.normal mi bu?
Canim o gaz sancilari bizde de var ve resmen kabusumuz oldu gazdan baska bisey dusunemez ve konusamaz durumdayiz. Aynen bende gun sayiyorum 3. Ay bitince bitecek insallah. Bizde 2 ay 6guunluk oldu oglusumuz. Bide kaka sıkıntikiz bar bi ishal okuyo bi sumuksu yapiyo ssimdi d 2 gundur yapmiyo anlamadim ben bu isi. Canim kilolarini hic takma bende hala kiloluyum giyecek hicbisey bulamiyorum 36 bedendim simdi 42 anca ya olur ya olmaz. benim normal kanamam gecenbhaftaya kafar devam ettikorktum doktor gel dedi gidemedimdesenin bitmis adet olmussun ama duzensiz olmasi normal 1 yila anca duzene girer.onu cok takma kafana. Bende bu forumda benim yasadiklarimi yasayanlari gordukce teselli oluyorum. En azindan yalniz degilim diyorum.Merhaba hanimlar herkese hayirli cumalar umarim herkes iyidir cunku biz uykusuz bi gece gecirdik esimle oglumuz uyumadi sancisi vardiona kiyamiyoruz ama geceleri insan uykusuz kalinca kafayi yiyor bizde dayanamayip hafiften sesimizi yukseltiyoruz yeter artik diye bitsin bu aglayislar ... ama sonra cok pisman oluyoruz cunku onun bir gulusu herseye bedel cok seviyoruz oglumuzu ona zarar vermekte istemiyoruz ama yavrum gaz sancisindan kivraniyo uyumuyo ne yaptiysak ise yaramadi .. bir an once iyilesir diye umut ediyoruz insallah 4 aylik olunca daha iyi oluyo diyolar bizde 2.ci aybitti 3 e gectik 2 gun once .... saglik durumu iyi cok sukur kilosunda boyunda bi problem yok Allahima sukurler olsun ki.. simdi yataktayiz oglumla uzaniyoruz tabi o uyuyo kizlar bide bisey sorucam ben ilk adetimi nisan 22 de oldum ve tekrar 3 mayista basladi ve halada suruyodu normal mi ? Sizdede varmi oyle? Bide hic kilo aldiniz mi cunku ben emzirmedigimden cok kilo aldim ve cok sinirim bozulmus durumdayim oglumun verdigi stress de uzerine eklenince kilo aldim .. ne yapabilirim lutfen yardim edin ... sizlerle paylasmaktan fikir alinca seviniyorum lutfen yorumlarinizi bekliyorum..
Saol canim ya ama adet duzensizligi benim moralimi bozuyo insallah 1 seneyi bulmadan duzene girer bide kilolarimi cok sıkıntı yapiyorum bir an once kilo vermek istiyorum hem ben emzirmiyorum bebegimi mama veriyorum hastaligimdan dolayi ilac aldigimdan ama kilo vermek icin hic motive degilim esimde diyo kilo aldin ama ne yapim olmuyo iste stress'ten ne yedigimi bile bilmiyorum biri motive etse destek olsa pazartesi gunu diyete baslamak istiyorum insallah hem kendim icin hemde esim beni zayif gormek istiyo ama kararliyim olacak insallah benimle beraber zayiflamak isteyen var mi hanimlar ? Yada beni motive edebilirmisiniz lutfen ..Canim o gaz sancilari bizde de var ve resmen kabusumuz oldu gazdan baska bisey dusunemez ve konusamaz durumdayiz. Aynen bende gun sayiyorum 3. Ay bitince bitecek insallah. Bizde 2 ay 6guunluk oldu oglusumuz. Bide kaka sıkıntikiz bar bi ishal okuyo bi sumuksu yapiyo ssimdi d 2 gundur yapmiyo anlamadim ben bu isi. Canim kilolarini hic takma bende hala kiloluyum giyecek hicbisey bulamiyorum 36 bedendim simdi 42 anca ya olur ya olmaz. benim normal kanamam gecenbhaftaya kafar devam ettikorktum doktor gel dedi gidemedimdesenin bitmis adet olmussun ama duzensiz olmasi normal 1 yila anca duzene girer.onu cok takma kafana. Bende bu forumda benim yasadiklarimi yasayanlari gordukce teselli oluyorum. En azindan yalniz degilim diyorum.
Ben varim hic. Bi kiyafetim olmuyor ama eşim beni böyle beğeniyor basenlerim olmasa kötü durmuyorSaol canim ya ama adet duzensizligi benim moralimi bozuyo insallah 1 seneyi bulmadan duzene girer bide kilolarimi cok sıkıntı yapiyorum bir an once kilo vermek istiyorum hem ben emzirmiyorum bebegimi mama veriyorum hastaligimdan dolayi ilac aldigimdan ama kilo vermek icin hic motive degilim esimde diyo kilo aldin ama ne yapim olmuyo iste stress'ten ne yedigimi bile bilmiyorum biri motive etse destek olsa pazartesi gunu diyete baslamak istiyorum insallah hem kendim icin hemde esim beni zayif gormek istiyo ama kararliyim olacak insallah benimle beraber zayiflamak isteyen var mi hanimlar ? Yada beni motive edebilirmisiniz lutfen ..
Canim yaa inan 3 ayi dolsun diye gun sayiyorum gazi biter insalkah. Emmesi artmis demissin sutunvarsa ver istedigi kadar bence hani doymuyomu hep istiyo yoksa istahimi artti. Sen yinede hep emzir hem sutun de artar. bizd3 bide kaka sorunu var sumuksu yapiyodu simdi de 2 gundur hic yapmadi. Ne yapim bilmiyorum.
Canim pazartesi gunu basliyalim mi diyete istedigini yiyebilirsin ama azar azar gunde 2.5 3 litre su icelim benim disariya cikmaya vaktim yok o yuzden evde egzersiz yapicam bi pilates topu alicam.. haftada bir kerede esimle disari cikariz yuruyuse ...Ben varim hic. Bi kiyafetim olmuyor ama eşim beni böyle beğeniyor basenlerim olmasa kötü durmuyor
Merhaba Guzel Anneler...
anca simdi yazmaya vakit buldum dogumdan 50 gun sonra! epidural anestesi ile sezeryan oldum bebis 2600 dogdu, kizimin adini babasi seyda koydu... epidural olmama ragmen anstesi beni fena etkilemisti 3 gunluk hastane surecim ve sonraki 20 gun fena gecti pek sutumde gelmedi bebegi mama ile besliyorum cogunlukla...
kizimin memislerine cok fena sut indi basta sonra gobegi yeni iyilesti irinledi acayip cok agliyor ve de kipkirmizi olup hatta mosmor olup agliyor...bu pazartesi doktora gittik simide kulaklari iltihaplanmis/...boyle boyle geciyor gunler...acayip depresyondayim evde oturup kalmak boraz sinirlerimi bozdu galiba kizlar eve geldigim ilk gunler annemlerin yaninda surekli kocamla kavga ettim dusununcok kusuyor bir de neyse yine de tazecik annecik olmanin keyfini suruyorum... sizleri cok ozledim...
Canim o gaz sancilari bizde de var ve resmen kabusumuz oldu gazdan baska bisey dusunemez ve konusamaz durumdayiz. Aynen bende gun sayiyorum 3. Ay bitince bitecek insallah. Bizde 2 ay 6guunluk oldu oglusumuz. Bide kaka sıkıntikiz bar bi ishal okuyo bi sumuksu yapiyo ssimdi d 2 gundur yapmiyo anlamadim ben bu isi. Canim kilolarini hic takma bende hala kiloluyum giyecek hicbisey bulamiyorum 36 bedendim simdi 42 anca ya olur ya olmaz. benim normal kanamam gecenbhaftaya kafar devam ettikorktum doktor gel dedi gidemedimdesenin bitmis adet olmussun ama duzensiz olmasi normal 1 yila anca duzene girer.onu cok takma kafana. Bende bu forumda benim yasadiklarimi yasayanlari gordukce teselli oluyorum. En azindan yalniz degilim diyorum.
Sutune masallah canim insallah hep oyle olur bebisinee doya doya yer. Bu kaka bildigin sorun oldu yaa bizikkide sari sumuksuydu damla ve aurup verdi doktor. Simdide yapmiyo 2 gundur. Ne yapalim bilmiyorumSütüm maşallah hep var hiç azalmadida iştahı arttı sanırım bizimkinin. Bazen bi saati bile bulmuyor arası :)
Bizim kakamızda yesildiya altın gibi şimdi. Ama bu sefer sumuksu neden oluyo ki bu ??
Cok geçmiş olsun canım umarım sıkıntılar atlatırsın cabuk , kendini evde durmaya şanrtlandırma cık kızınla temiz haba al bir kahve ic gel bak cok iyi gelecek evde durup devamlı problwrle ugrasmak zaten lohusa psikolojisi cok zor eşkerimize yansıtıyoruz ister istemez heö bebegine de yansıyor senin ruh halin inan bana ne kadar mutlusun bebegin o kadar mutlu oluyorMerhaba Guzel Anneler...
anca simdi yazmaya vakit buldum dogumdan 50 gun sonra! epidural anestesi ile sezeryan oldum bebis 2600 dogdu, kizimin adini babasi seyda koydu... epidural olmama ragmen anstesi beni fena etkilemisti 3 gunluk hastane surecim ve sonraki 20 gun fena gecti pek sutumde gelmedi bebegi mama ile besliyorum cogunlukla...
kizimin memislerine cok fena sut indi basta sonra gobegi yeni iyilesti irinledi acayip cok agliyor ve de kipkirmizi olup hatta mosmor olup agliyor...bu pazartesi doktora gittik simide kulaklari iltihaplanmis/...boyle boyle geciyor gunler...acayip depresyondayim evde oturup kalmak boraz sinirlerimi bozdu galiba kizlar eve geldigim ilk gunler annemlerin yaninda surekli kocamla kavga ettim dusununcok kusuyor bir de neyse yine de tazecik annecik olmanin keyfini suruyorum... sizleri cok ozledim...
Canım emzirmedigini yazmıssın hafiften diyete basla yani misal akşam 6 dan sonra yemesen bile fayda edecek yada yedigin sırf salata ve meyve olsun ben öyle yapıyorum birde günde 20 mekik cek az gibi ama hergün yap cok iyi geliyor dene derim . Bende cok kilo kaldı doguödan sonra cok sıkı diyet yapmıyorum ama bu dediklerimle yavas yavas gidiyorMerhaba hanimlar herkese hayirli cumalar umarim herkes iyidir cunku biz uykusuz bi gece gecirdik esimle oglumuz uyumadi sancisi vardiona kiyamiyoruz ama geceleri insan uykusuz kalinca kafayi yiyor bizde dayanamayip hafiften sesimizi yukseltiyoruz yeter artik diye bitsin bu aglayislar ... ama sonra cok pisman oluyoruz cunku onun bir gulusu herseye bedel cok seviyoruz oglumuzu ona zarar vermekte istemiyoruz ama yavrum gaz sancisindan kivraniyo uyumuyo ne yaptiysak ise yaramadi .. bir an once iyilesir diye umut ediyoruz insallah 4 aylik olunca daha iyi oluyo diyolar bizde 2.ci aybitti 3 e gectik 2 gun once .... saglik durumu iyi cok sukur kilosunda boyunda bi problem yok Allahima sukurler olsun ki.. simdi yataktayiz oglumla uzaniyoruz tabi o uyuyo kizlar bide bisey sorucam ben ilk adetimi nisan 22 de oldum ve tekrar 3 mayista basladi ve halada suruyodu normal mi ? Sizdede varmi oyle? Bide hic kilo aldiniz mi cunku ben emzirmedigimden cok kilo aldim ve cok sinirim bozulmus durumdayim oglumun verdigi stress de uzerine eklenince kilo aldim .. ne yapabilirim lutfen yardim edin ... sizlerle paylasmaktan fikir alinca seviniyorum lutfen yorumlarinizi bekliyorum..
Allah yardımcın olsun canım bebegin sana arkadas bundan sonra :))Bizimde dun 40. Gunumuzdu.zaman cok cabuk geciyor.hamileligimi ogrendigim ilk gun hic aklimdan cikmiyor daha dun gibi.bebisler buyuyup kocaman oldugunda bu gunleri tatli bi gulumsemeyle hatirlicaz belki.lohusa psikolojisi mi bilmiyorum.dogumdan sonra olumu daha fazla hatirlamaya basladim.vucudum o kdr yipranmis ki lekeler,catlaklar vs.bekarken ve hamilelik oncesinde cok dikkat ederdm kendme.istemesekte bu beden eskiyip yaslanacak.dusunmesi bile cok canini acitiyor insanin.bide esleri yaninda olan anneler halinize sukredin.benim esim gorevden goreve gidiyor.hamileligimden beri kendi evimin disinda bi yerlerde kaliyorum hep.simdide kv nin yanindayim.cok zor insan kendini sahipsiz hissediyor.bu zor donemlerimde esimin yanimda olmasini isterdim.aglamak istedgmde kafami yaslayip aglayacagm kimse yok yanimda.icime atiyorum hep.neyse....demem o ki,eslerinizin kiymetini bilin.hic birsey yapmayip yaninizda bile durmasi herseye deger
Kremleri var kullanabilirsinKızlar sizlere bir kkaç sorum oolacak.
1- kızım uykudan uyaninca bir iki defa öksürüyor. sizede oluyo mu?
2- ağzında sadece dilinde azcık pamukçuk olmaya bbaşlamış nasıl geçiririm?
Kac kilosun canımSaol canim ya ama adet duzensizligi benim moralimi bozuyo insallah 1 seneyi bulmadan duzene girer bide kilolarimi cok sıkıntı yapiyorum bir an once kilo vermek istiyorum hem ben emzirmiyorum bebegimi mama veriyorum hastaligimdan dolayi ilac aldigimdan ama kilo vermek icin hic motive degilim esimde diyo kilo aldin ama ne yapim olmuyo iste stress'ten ne yedigimi bile bilmiyorum biri motive etse destek olsa pazartesi gunu diyete baslamak istiyorum insallah hem kendim icin hemde esim beni zayif gormek istiyo ama kararliyim olacak insallah benimle beraber zayiflamak isteyen var mi hanimlar ? Yada beni motive edebilirmisiniz lutfen ..