2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Merhaba kizlar..sizleri okuyorum ama pek yazmiyorum...son sayfalari okuyunca paylasma istedim. Biz Istanbuldayiz, burda havalar iyice isindi. Ben bebegimi bayagi ince giydiriyorum, kisa kollu badi ustune penye uyku tulumu evdeyken, disaridayken tulum yerine takim yada gezmelik suslu tulum. Basina da ince penye bere ki o da basini hareket ettikce dusuyor tekrar takmiyorum. 2 aylik kontrolune de gittin 4 gun once bu giyim konusunu da doktora sordum cok iyi yapiyorsun dedi. Evde bere uzun zamandir giydirmiyorum, tulum icine corap da giydirmiyorum. Ben sicakliyorsam bebegim de sicakliyordur mantigi ile hareket ediyorum. Hatta cok huysuzlandigina soyuyorum onu bir sure badi ile birakiyorum.

Bir de her gun yikiyorum bebegimi, ayni saatte yapmaya calisiyorum banyosunu, rutin olsun. Eger mizmizlaniyorsa yorgundur demek deyip daha erken yapiyorum. Acsa emziriyorum, sonra sakin ise yataginda birakip isigi kapatip cikiyorum. Sakin degilse bir sure ayakta salliyorum gozler kapanmaya baslayincaya kadar. Illa sac kurutma sesi dinletiyorum ama (sleep baby aplikasyonu). Bu sekilde 9-9.30 da uyumus oluyor. Gece de ilk sesten memeyi veriyorum uykusu gozu acilmadan emiyor, omuzda gazini aliyorum yine yatagina birakiyorum. Bunlari rutin haline getirmek icin her gece simdiye kadar ugrastim, hatta paylasmistim yaptigimi. Simdi cok sukur cok rahattiz masallah.

Kaka konusuna gelince, arada sumuksu olmasi normal demisti doktorumuz. Surekli oluyorsa annenin yedigi bir seye reaksyondur (gida alerjisi) diye biliyorum, kuzenimin bebeginde olmustu calprotektin seviyesine gore diyet listesi vermisti ona doktor.

Son olarak benim bebegim cingiragi cok seviyor denediniz mi?

Bebegimin bana ogrettikleri bunlar, her bebek farklidir bence deneye deneye hosuna gideni bulmamiz gerekiyor. Benimki kucakta yuzu bana donuk hic sevmez mesela. Ruzgari gurultuyu sever. Acligini elini yalayaraktan belli eder. Emzigi alir ama sakinlesmek icin. keyfi yerindeyse gulumseyip diliyle iter. Uyanir, emer, biraz konusuruz oynariz, sonra eli gozune kulagina gitmeye basladiginda dikkatini cekecek seyleri birakip ayakta sallayarak, anakucaginda sallayarak yada uzanmis bir sekilde bir elimle gogsunde pat pat kalp atis ritminde yaparaktan uyuturum.

Uzun yazdim, kusura bakmayin, uzun zaman yazmayinca konularim birikmis :)
Hepinize bol uykulu neseli gulucuklu saglikli gazsiz gunler diliyorum :)

Merhaba anneler bizim bugün 2. ay aşımiz vardi fakat yapılamadık. Çünkü arabamiz arizalandi babamiz yolda kaldi ve gelemedi bizde gidemedik. Tek başıma da gitmek istemedim galiba :KK43: sağlık ocağıni aradim haftaya perşembe gelin bu aşı haftada sadece bir gün yapiliyor dedi. Ne alakasi var dedim tum turkiye de böyle dedi. Sizlerde perşembe günümü yaptirdiniz bugün 65 günlük olduk üstelik haftaya çok geç olmaz mi ya..

Canim heryerde ayni sistem varmis cunku acilan ilac tek kullanimlik degilmis ve acilinca o gun gelen tum bebeklere vururlarmus o yuzden tek gun belirliyorlar her kurum gunu kendisi ayarliyo

Canim heryerde ayni sistem varmis cunku acilan ilac tek kullanimlik degilmis ve acilinca o gun gelen tum bebeklere vururlarmus o yuzden tek gun belirliyorlar her kurum gunu kendisi ayarliyo
Himm anladım öyleyse mecburen beklicem haftaya persembeyi..o_O inşallah gec olmaz 70 günlük oluyor geciyor bile. En iyisi yarin tekrar arayip detayli bilgi almak. Teşekkür ederim cevabınız için :)

Merhaba kizlar..sizleri okuyorum ama pek yazmiyorum...son sayfalari okuyunca paylasma istedim. Biz Istanbuldayiz, burda havalar iyice isindi. Ben bebegimi bayagi ince giydiriyorum, kisa kollu badi ustune penye uyku tulumu evdeyken, disaridayken tulum yerine takim yada gezmelik suslu tulum. Basina da ince penye bere ki o da basini hareket ettikce dusuyor tekrar takmiyorum. 2 aylik kontrolune de gittin 4 gun once bu giyim konusunu da doktora sordum cok iyi yapiyorsun dedi. Evde bere uzun zamandir giydirmiyorum, tulum icine corap da giydirmiyorum. Ben sicakliyorsam bebegim de sicakliyordur mantigi ile hareket ediyorum. Hatta cok huysuzlandigina soyuyorum onu bir sure badi ile birakiyorum.

Bir de her gun yikiyorum bebegimi, ayni saatte yapmaya calisiyorum banyosunu, rutin olsun. Eger mizmizlaniyorsa yorgundur demek deyip daha erken yapiyorum. Acsa emziriyorum, sonra sakin ise yataginda birakip isigi kapatip cikiyorum. Sakin degilse bir sure ayakta salliyorum gozler kapanmaya baslayincaya kadar. Illa sac kurutma sesi dinletiyorum ama (sleep baby aplikasyonu). Bu sekilde 9-9.30 da uyumus oluyor. Gece de ilk sesten memeyi veriyorum uykusu gozu acilmadan emiyor, omuzda gazini aliyorum yine yatagina birakiyorum. Bunlari rutin haline getirmek icin her gece simdiye kadar ugrastim, hatta paylasmistim yaptigimi. Simdi cok sukur cok rahattiz masallah.

Kaka konusuna gelince, arada sumuksu olmasi normal demisti doktorumuz. Surekli oluyorsa annenin yedigi bir seye reaksyondur (gida alerjisi) diye biliyorum, kuzenimin bebeginde olmustu calprotektin seviyesine gore diyet listesi vermisti ona doktor.

Bebegimin bana ogrettikleri bunlar, her bebek farklidir bence deneye deneye hosuna gideni bulmamiz gerekiyor. Benimki kucakta yuzu bana donuk hic sevmez mesela. Ruzgari gurultuyu sever. Acligini elini yalayaraktan belli eder. Emzigi alir ama sakinlesmek icin. keyfi yerindeyse gulumseyip diliyle iter. Uyanir, emer, biraz konusuruz oynariz, sonra eli gozune kulagina gitmeye basladiginda dikkatini cekecek seyleri birakip ayakta sallayarak, anakucaginda sallayarak yada uzanmis bir sekilde bir elimle gogsunde pat pat kalp atis ritminde yaparaktan uyuturum.

2 ayda nasıl da çabuk tanidin bebeğini bizim bi günümüz bi günümüze tutmuyo bizim bebiste şimdi uyudu 2.30
yine çok ağladı sebebi gaz
Ve galiba gazın sebebi de dondurma..
Bu yaz

2 ayda nasıl da çabuk tanidin bebeğini bizim bi günümüz bi günümüze tutmuyo bizim bebiste şimdi uyudu 2.30
Bu yaz ilk defa yedim yemez olaydım. .
bilsem yermiyim hiç....:KK43:
BIde bebeğini tek başınami yikiyosun?
Eger oöyleyse nasıl yikiyosun ben daha yalnız yikayamadimda :KK48:

Merhaba anneler bizim bugün 2. ay aşımiz vardi fakat yapılamadık. Çünkü arabamiz arizalandi babamiz yolda kaldi ve gelemedi bizde gidemedik. Tek başıma da gitmek istemedim galiba :KK43: sağlık ocağıni aradim haftaya perşembe gelin bu aşı haftada sadece bir gün yapiliyor dedi. Ne alakasi var dedim tum turkiye de böyle dedi. Sizlerde perşembe günümü yaptirdiniz bugün 65 günlük olduk üstelik haftaya çok geç olmaz mi ya..
Canim verem asisi varya 2. Ay asida dogru saglik ocaklarinda haftada 1 gun yapiliyo. Sizinpersembe demis bizimde carsambalari yapiliyo sadece. Doktorda oyle dedi. Haftada 1 gun geliyo o asi. Haftaya kalsada sorun etme bisey olmuyo 1 haftadan. Beenim oglum rahatsizdi yaptirmak istemedim doktor bisey olmaz 1 hagta sonra yaptirsanda olur dedi.

Canim masallah guzel duzen oturtmusun. Boyle devam eder zaten insallah yani. Uyku konusunda bizdeiyiyiz aksam yattimi emmek icin uyaniyo emiyo hemn uyuyo sonra ama bizim baska hir sorun var herhalde gun icinde hemen hic uyumuyo cok agliyo ama bagira bagira sanki biyerini kopariyolar oyle yani. Iate onun nedenini cozemedim . Biee sumuksu kaka arada olur demissin bizimde 3 4 gun sumuksu yapti dun de hic yapmadi bugunde yapmazsa 2 gun olacak. Giyim konusu ben ilk gunden beei bu sekilde giydirdim citcitli bsdi ustune bi takim o kadar ha bie corap. Diaari cikincada ustune bi hirka aliyoeum arabada battaniyesinde uzaniyo zaten.

Bu yaz
Canim uyku soruni devam ediyo sizde degilmi.insallah duzene girer. Banyoyu dene ama bence. Bide gazdan agliyo demissin ya bizimkide cok agliyo gaz ki anlamadim bazen ikina ikina anid3n biyerine bisey olmus gibi bagiriyo oyke mi seninkide bu gaz aglamasi degil mi?

Günaydın bayanlar

İki gündür meme ucu ağrım arttı ilk günlü gibi ama sadece sol...
Napsam ki?

Bu yaz
Ben istikrarli davranmaya ugrastim, gece emziriken ayni seyleri yapmaya calistim, sessizlik, karanlik, uyku oncesinde banyo rutini. Tabii ki her gun ayni degil, gunduzleri keyfi oldugu gibi hareket ediyoruz ama disariya cikmanin avantajini gordum. Sabah kahvalti sonrasi arabasiyla gezmeye ciktigimizda hemen uyuya kaliyor 3 saatlik derin uykudan sonra gun icinde de iyi uyuyor. Bizim de aksam 5-8 arasi aglama krizlerimiz oldu , sumuklu kaka oldu, hep ben ne yedim de oldu kendimi suclu hissediyordum. Sonra gaz damlasini duzenli verip, annemin sozunu dinledim biz herseyi yiyiyorduk kizim, kuru fasulye eksik olmazdi soframizdan dedi sen takma kafana dedi tekrar yumurta peynir yogurt yesil sogan mercimek yemeye basladim ben stresten uzak kalinca bebegim de sakinlesti. Bir de sunu farkettik. Gazdan dolayi agladiginda ben saatlerce sakinlestirmeye calisirken, artik ben de yorgunluktan stresten aglamakli olurken annem aliyordu sakin bir sekilde hemen susuyordu. Yani oyle bir durumda yanindaki birine vermeye calis. Bebekler yanindaki insanin stresini negatifligini cok iyi hisseder sen saate bakip simdi gazdan aglamaya baslar dusunursen kesinlikle baslar. stressiz bol uykulu gunler diliyorum canim..

Canim masallah guzel duzen oturtmusun. Boyle devam eder zaten insallah yani. Uyku konusunda bizdeiyiyiz aksam yattimi emmek icin uyaniyo emiyo hemn uyuyo sonra ama bizim baska hir sorun var herhalde gun icinde hemen hic uyumuyo cok agliyo ama bagira bagira sanki biyerini kopariyolar oyle yani. Iate onun nedenini cozemedim . Biee sumuksu kaka arada olur demissin bizimde 3 4 gun sumuksu yapti dun de hic yapmadi bugunde yapmazsa 2 gun olacak. Giyim konusu ben ilk gunden beei bu sekilde giydirdim citcitli bsdi ustune bi takim o kadar ha bie corap. Diaari cikincada ustune bi hirka aliyoeum arabada battaniyesinde uzaniyo zaten.
Canim oyle aglarken hemen kucagina al disariya cikar hemen sakinlesecektir. Dis kiyafeti bile giydirmeye ugrasma sar battaniyeye cik. Dolasmaya bile gerek yok. Ben aksam aglamalara oyle yapiyordum hava soguktu tulumuna sokup binanin onunde volta atiyordum. 10 dakkada sakinlesip uyuya kaliyordu

Günaydın bayanlar

Napsam ki?
Ben çok çektim bundan canım hala da çekiyorum bir an önce geçer inşallah. Şu anda ben burdan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bactroban krem kullanıyorum iyi de geldi. Çok zor bu ağrılar

Anneler mevlut yaptinizmi yada ne zaman yapmayi dusunuyorsunuz. Ben nasipse haftaya yani iki aylik oldugunda yapacagim, hazirlik yapmaya basliycam fikir verirseniz sevinirim. Cerceveli magnet dagitmayi dusunuyorum birde tavulu pilav, ayran. Siz nasil dusunuyorsunuz

Günaydın bayanlar

Napsam ki?
Bana doktorum zeytinyagi kullan dedi hem pamukcugu onluyormus hemde yarayi.ben hep lansinoh gogus ucu kremi kullandm yara oldukca.iyilesti.zeytinyagini denemedim

Ben çok çektim bundan canım hala da çekiyorum bir an önce geçer inşallah. Şu anda ben burdan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bactroban krem kullanıyorum iyi de geldi. Çok zor bu ağrılar
Yıkama gerektiriyormu emzirme öncesi?
Bana doktorum zeytinyagi kullan dedi hem pamukcugu onluyormus hemde yarayi.ben hep lansinoh gogus ucu kremi kullandm yara oldukca.iyilesti.zeytinyagini denemedim
O kremden bitirdim bir aydır bişey yoktu yeniden başladı... Şimdi zeytinyağı sürdüm :KK43:

Yıkama gerektiriyormu emzirme öncesi?

O kremden bitirdim bir aydır bişey yoktu yeniden başladı... Şimdi zeytinyağı sürdüm :KK43:
Evet Yıkama gerektiriyor. Ilk Başlarda zeytinyağ bile fayda etmedi bana. Ama seninki başlangıçtaysa yeniden oluşmuş çünkü zeytinyağ da mantıklı.

Evet perşembe yapılıyormus.

Merhaba Guzel Anneler...
anca simdi yazmaya vakit buldum dogumdan 50 gun sonra! epidural anestesi ile sezeryan oldum bebis 2600 dogdu, kizimin adini babasi seyda koydu... epidural olmama ragmen anstesi beni fena etkilemisti 3 gunluk hastane surecim ve sonraki 20 gun fena gecti pek sutumde gelmedi bebegi mama ile besliyorum cogunlukla...

kizimin memislerine cok fena sut indi basta sonra gobegi yeni iyilesti irinledi acayip cok agliyor ve de kipkirmizi olup hatta mosmor olup agliyor...bu pazartesi doktora gittik simide kulaklari iltihaplanmis/...boyle boyle geciyor gunler...acayip depresyondayim evde oturup kalmak boraz sinirlerimi bozdu galiba kizlar eve geldigim ilk gunler annemlerin yaninda surekli kocamla kavga ettim dusunun :KK43: cok kusuyor bir de neyse yine de tazecik annecik olmanin keyfini suruyorum... sizleri cok ozledim...

Merhaba hanimlar herkese hayirli cumalar umarim herkes iyidir cunku biz uykusuz bi gece gecirdik esimle oglumuz uyumadi sancisi vardi :KK43: ona kiyamiyoruz ama geceleri insan uykusuz kalinca kafayi yiyor bizde dayanamayip hafiften sesimizi yukseltiyoruz yeter artik diye bitsin bu aglayislar ... ama sonra cok pisman oluyoruz cunku onun bir gulusu herseye bedel cok seviyoruz oglumuzu ona zarar vermekte istemiyoruz ama yavrum gaz sancisindan kivraniyo uyumuyo ne yaptiysak ise yaramadi .. bir an once iyilesir diye umut ediyoruz insallah 4 aylik olunca daha iyi oluyo diyolar bizde 2.ci aybitti 3 e gectik 2 gun once .... saglik durumu iyi cok sukur kilosunda boyunda bi problem yok Allahima sukurler olsun ki.. simdi yataktayiz oglumla uzaniyoruz tabi o uyuyo :KK70: kizlar bide bisey sorucam ben ilk adetimi nisan 22 de oldum ve tekrar 3 mayista basladi ve halada suruyodu normal mi ? Sizdede varmi oyle? Bide hic kilo aldiniz mi cunku ben emzirmedigimden cok kilo aldim ve cok sinirim bozulmus durumdayim oglumun verdigi stress de uzerine eklenince kilo aldim .. :KK43: ne yapabilirim lutfen yardim edin ... sizlerle paylasmaktan fikir alinca seviniyorum lutfen yorumlarinizi bekliyorum..

X