2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Canım bebeğin çok küçük bazı bebekler kakasını yaparken hangi kasını çalıştıracağını bile bilmiyormuş gereksizce yüz kaslarını bile sıkıyolarmış hiç korkulacak bi durum yok görümcemin oğluda aynen öyleydiKeşke hiç doktora götürüp gereksiz muayene ettirmeseydin. Bebişlerin makatı zaten küçücük varlığı yokluğu belli değil. Parmakla muayene edilemeyecek darlıkta canı nasıl yanmıştır yavrucağın

Kizlar merhaba biz de iki aylik olduk dun gece ilk defa her saat basi uyandi saglik ocagindaki kontrolde hemsire mama denee dedi. Istemedim ilk basta aksam okdr agladi ki siktim baktim sut akmiyor goguslermden bir kez mama verdm yarisini icti 4 saat uyudu :-( suan vicdan azabi cekiyorm resmen bunu yasayan var mi hem mama hem anne sutu veren

Ben veriyorum canım yetmiyor sütüm günde iki veya üç kez mama veriyorum 120 lık yapıyprum ama bitirmiyor emziriyorım baştan çünkü 90 lık tam geliyor aslında.

Mamayi bukafar olum kalim haline getirmeyin yaa.sonucta anne sutundeki minaralleri aliyo mamada yararsiz birsey degilki mamadaki vitamunleride aliyoo.
Bende anne sutu mama veriyorum.cevremdeki cogu kiside o sekilde.cocugun doymayip on dk bi aglamasimi daha iyi karnini doyurup rahat huzurlu olmasimi.
Bazen hayret ediyorum cocuk acliktan agliyo saniyolarki kolik..
Keske bolbol sutumuz olsa...ama ancak bukadrsa dahada sorgulamamak gwrekiyoo bence

Ben en başından beri emdiremeyenlerdenim, şimdilik sağıyorum. Yani hem anne sütü hem de mama veriyorum. Ama bu ay bırakmayı düşünüyorum süt sağmayı, benim için çok zor oluyor. Bize hastanedeyken bebiş doğunca çocuk doktoru söylemişti, şimdiki mamalar anne sütüyle eşdeğer olduğunu, nerdeyse emdirmeye uğraşmayın diyecekti :)
Eğer sütün yeterli değilse, mama vermelisin vicdan azabı çekmeden. Herşey onların sağlıklı yaşamı için

Ben veroyorım sutum az anne sütü dıye dıretmemin anlamı yok bence ac kalmamalılar bebişler

Bende senun gıbıyım ama sapmayı bırakmıcam gıttıgı kadar sagarım. İşe başlayınca bırakırm yada.zaten sonrada ek gudaya başlıcaz

biz özellikle götürmedik,1.ay kontrolünde rutin Bi şeymiş,ağlamadı hiç,canı yanmadı,dr çocuk cerrahına gönderdi,gitmeli miyim sizce

bende sütün yetmiyo diye 2 gün söylenen kv yüzünden bir kere verdim,hala sinir oluyorum,bebişimin kilosu,gelişimi iyi,herkes çok biliyo,çok konuşuyor deli oluyorum

Kızlar mama konusunda neden dıretıyosunuz. Anne sütü tsbıkı önemli ama yetmiyorsa mama takviyesi şart.bebeğin açlıktan aglaması ıyımı sanıyorsunuz çok aglaması kılo kaybına oda kandakı sodyum oranının düşmesine sebep oluyor.

arkadaşlar merhaba ben yeni üye olum sayılır başlığı görünce çok mutlu oldum. 2 martta geldi benim bebeğimde :) ben birşey sormak istiyorum. bebekleriniz kaç dakika emiyo benim ki 5 dk dan fazla emmiyo. gazıda çok olduğundan düzenli değil emzirme aralıkları. sütüm yetiyomu doyuyomu diye merak ediyorum...

bende bunu merak ediyorum. ben vermiyorum doktorum gerek yok afrika sıcağında bile olsa susamaz bebekler anne sütünden alıyor o dedi. bu arada ben sadece anne sütü veriyorum mama vermiyorum.
Sadece anne sutu aliyorsa gerek yok.anne sutunun yuzde sekseni su imis.mama veriliyorsa vucut suya ihtiyac duyuyormus.gunde iki uc caykasigi yeterliymis.ben veritorum mamadan sonra.hazmini kolaylastiriyor..

[QUTeşekkürterlove, post: 40680459, member: 424986"]Sadece anne sutu aliyorsa gerek yok.anne sutunun yuzde sekseni su imis.mama veriliyorsa vucut suya ihtiyac duyuyormus.gunde iki uc caykasigi yeterliymis.ben veritorum mamadan sonra.hazmini kolaylastiriyor..[/QUOTE]
Tesekkur ederim canim

biz özellikle götürmedik,1.ay kontrolünde rutin Bi şeymiş,ağlamadı hiç,canı yanmadı,dr çocuk cerrahına gönderdi,gitmeli miyim sizce
Çocuğun kaka yapıyosa zorlansada sorun yapma bence. Hiç gitme. Kendini sıkıyosada bikaç aya büyüdükçe geçer bizzat görümcemin oğlu öyleydi yenidoğan 40 günlükken çocuk kaka yapayım derken yüz kaslarına kadar tüm kaslarını sıkıyodu kıpkırmızı oluyodu yavrucak bi sorunu olduğundan değil kaka yaparken hangi kasını çalıştıracağını bilmiyo daha. Biraz bekle bebeğine cerrahi müdahale yapılmaması için şans ver. büyüdükçe böyle bisorun kalmaz. Bi varmış bi yokmuş olur.

Tesekkur ederim canim[/QUOTE]
Mamayıdaa suyla yapıyoruz benimki 1lt su tuketıyo günde mamadan dolayı

Gunaydin herkese yeni bir gune baslasik biz sabahin 6 sindan beri ayaktayiz. Allahim bu gunde sabir ver saglik ver diyerek dua ediyorum.tek basimayim ben bebege tek bakmak cok zormus. Inanin yemek yemege vakit bulamiyorum. Yanindan 1 ddk ayrilamiyorum. Sizlerde durum nasil. Sadece ben ki boyleyim. Lohusa sendrumana grecem yeminle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…