How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar uzun zamandır girmiyorum en son doğum hikayemi yazmıştım 6.03.2015 te doğumum gerçekleşmişti çok şükür sanırım Mart annelerinin hepsi doğum yaptı :) Allahım herkese yavrulariyla uzun omurler versin inşallah ve bol bol sabır ... kızlar benim ilk başlarda göğüslerim in ucu yara oldu ve halada birazda olsa var bi doğum sancisi bide göğüs açısından zor bişey yok .. ama çok şükür şimdi ıyim bebeğim de iyi ama sürekli emmek istiyor bu normal mi kızlar ? Sizin bebeler nasıl ne durumda?

Seni oyle iyi anliyorum ki stres yapmamaya calis cok zor biliyorum. Allah yardimcin olsun insallah en kisa zamanda hepimiz dogururuz hayirlisiyla
doğum yapalı 6. gün bugün. ama ben bazen çok mutlu bazen çok çok mutsuz bir anneyim. lohusalık sendromuna giriyorum galiba. doğumdan sonra hastaneden çıkmadan önce kızımın işitme testini geçemediğini öğrendim. bunun çok anlamlı olmadığını paniğe gerek olmadığını söyleselerde yıkıldım. ilk 2 gün üzüntüden ilgi bile gösteremedim ama uyuduğumda boynumda bir ağırlık hissettim hep. sanki ben uyurken bile göğsüme uzanmış beni bırakmıyodu. sonra tam toparladım derken kızımın ismini son anda karar verdik ve Derin koyduk. bu sefer insanlar o ne ya falan oldular. Çok üzüldüm. çokmu anlamsız bir isim koyduk dedim. kızıma adını söyleyemiyorum. Ve dahası... :KK43: oysaki ben onu çok istedim. sanırım ben çok güçsüzüm. insanların ne dediğini fazla önemsiyorum. sürekli kendimi sorguluyorum yanlış bir tercih mi diye :KK42::KK42::KK42:
Canim benim kafana takma herseyi ismi güzel eğer senin içine sindiyse insanların ne düşündüğünü o kadar düşünme benim kızıma koyacağım isim de zeynep sena olacak inşallah hatta kayinvalidem halasi koysun ismini dedi de ben o benim ilk cocugum neden o koyacakmis dedim yani buna anca ben veya esim karar vermeli ben kimsenin düşüncesini almadım bu konuda kim ne derse desin umrumda bile olmaz 9 ay yaşıyorsun onunla neler yasiyorsun

Canim benim kafana takma herseyi ismi güzel eğer senin içine sindiyse insanların ne düşündüğünü o kadar düşünme benim kızıma koyacağım isim de zeynep sena olacak inşallah hatta kayinvalidem halasi koysun ismini dedi de ben o benim ilk cocugum neden o koyacakmis dedim yani buna anca ben veya esim karar vermeli ben kimsenin düşüncesini almadım bu konuda kim ne derse desin umrumda bile olmaz 9 ay yaşıyorsun onunla neler yasiyorsun
haklısınız sanırım.

KIZLAR oğlumuz doğdu cuma akşamı normal doğumla. 2800 47 cm minik bir oğlan :) normal oldu doğum.. İsmini Oğuz Eren koyduk.

12 mart perşembe günü 39+3 te rutin kontrole gitmiştim. Kontrolde NST 'de düzenli doğum sancıları çıktı, ben en ufak bir kasılma hissetmiyordum. Doktorum eve gidip dinlenmemi söyledi. O gece de kayınvalideleri çağırdık. Akşam arkadaşlarımız bizdeydi, çay içtik. Arkadaşımın zoruyla gece acile nst ye bağlanmaya gittim. Düzenli sancılar orda da doğrulandı. Ertesi gün 10-11 gibi suyum geldi. Kayınvalidemler de sabahtan gelmişlerdi. Kalktım, duş aldım. KAhvaltı hazırladık, kahvaltımızı yaptık, sakin sakin hastanenin yolunu tuttuk. Hastanede nst ye alındım. 1 cm. açılma vardı, bende en ufak bir sıkıntı yoktu. 3-4 cm e kadar hiçbişey hissetmedim. Öğleden sonra 3 gibi açılmam 4 cm kadarken beni sancı odasına aldılar. Açılma 5-6 cm olana kadar çok fazla sancı hissetmedim. Bu arada saat 5-6 gibi olmuştu. Sancım daha da şiddetlendi zamanla. Sancı şiddetim arttıkça zannediyorum stresten kasılma aralarındaki zaman düzensizleşmeye başladı. Düzenlemek için az miktarda suni sancı verildi. Son bir saat suni sancıyla açılmam ilerledi. 9 cm olduğunda, ıkınma isteği hissettim. Doğum ekibinin talimatlarını dinleyerek gerektiği şekilde davrandım. Bebeğimin dış dünyayla buluşması toplamda 20-25 dakika sürdü :) Ama tabi bu kadar masum değildi hikayem. Son iki saatlik sancı dönemimde, önce sezeryan istedim, sezeryana yanaşılmayınca epidudural anestesi istedim. Ekibimin canına okudum yani anlayacağınız. Herşey olup bittikten sonra bugün geriye dönüp baktığımda, iyiki de doğum ekibim beni normal için ikna etmiş, zorlamış, taleplerimi dikkate almamış diyorum. Şuanda içerden 2-3 , dışarıdan da 3 dikişim var. Dikişlerim iyileşti. Eve geldiğimden beridir her işimi kendim görebiliyorum. En ufak bir rahatsızlığım yok. İllaki dikişler iyileşene kadar hissettim sıkıntısını. Ama buna çok şükür. Göbeğim bile kalmadı diyebilirim. Süper bir tecrübeydi. Gazi Üniversitesi Hastanesine teşekkürler...

Kızlar hayırlı olsun hepinize :) bende Temmuz annesi olcam inş ama Haziran sonu olur büyük ihtimal,bir geçse 3 ay çok korkuyım bişi olcak bebeğime diye, bende normal doğum yapcam inş , bazılarını okudum gözüm korktu ama başa gelen çekiliyor sanırım

Selam arkadaşlar,
10 gün önce suni sancıyla başlayıp sezeryanla Başlayan doğum serüvenim oldu. 39. Haftada Dünyalar Tatlısı Minicik bir kızım oldu. 2,340 gr ve 49 cm. Bir hafta hastanede kaldık, ufaktan bir sarılık atlattık. Onun dışında Allah'a şükür sağlıklı kızım. :nazar::nazar: Ama şimdi kocaman bir savaşımız var Emmek. Daha başarılı olamadım, mama takviyesi de veriyoruz mecburen. Çenesi henüz güçlü değil çünkü. Inşallah başarılı olabiliriz.
Geçmişi okuyamadım maalesef.. Doğum yapan tüm arkaşların gözleriaydın olsun, allahım analı babalı büyütsün ve bir ömür boyu mutlu olsunlar. :KK46:
Doğum yapacak arkadaşlarımız da umarım en kolay şekilde bebişlerini kucaklarına alsınlar. :anneadayı::KK46:
:KK75::KK74::KK15:

selam kızlar. doktordan geldim yeni. bugün tam 40. haftam doldu. doktor ilk kez alttan muayene etti açılma hiç yok hatta bebegin kafası kanala girmemiş. plesentanın durumu iyi olduğundan bekliycez biraz daha. sonra duruma höre bir karar alıcaz artık hala sancım filan gelmezse.

selam kızlar. doktordan geldim yeni. bugün tam 40. haftam doldu. doktor ilk kez alttan muayene etti açılma hiç yok hatta bebegin kafası kanala girmemiş. plesentanın durumu iyi olduğundan bekliycez biraz daha. sonra duruma höre bir karar alıcaz artık hala sancım filan gelmezse.
canım inş bebeğin seni çok bekletmez artk..
ben de yarın doktora gidicm, bebeğin kafasının kanala girip girmediğine nasıl baktı geçen hafta rahimde açılma yok dedi ama bebekle ilgili bişey demedi bana

canım inş bebeğin seni çok bekletmez artk..
ben de yarın doktora gidicm, bebeğin kafasının kanala girip girmediğine nasıl baktı geçen hafta rahimde açılma yok dedi ama bebekle ilgili bişey demedi bana

eliyle alttn baktı ordan anladı. heralde elinin bebeğin başına değmesi gerekiyor bebek kanaldaysa canim.

bende çok beğendim isimini inş ismi gibi derin bir ruha ve akla sahip olur gerisini boşver ikinizde iyisiniz, siz şimdi ana kız neler yaparsınız mutlu ol :):):):)
ne kadar güzel yazmışsın. beni ne kadar mutlu etti yorumun inanamazsın. o kadar çok duygusalım ki kızımın ismine anlam katarak beni mutlu ettim. teşekkür ederim brc06 :)

Biz yine doğmadık bugünde kızlar. Bugun bacak arama ara ara sancı giriyor ama normal mi acaba

Back