How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Eşimde hiç istemiyor epidural geçen haberlerde çıkan bi olay yüzünden çok korktu gittiğim hastanede epidural çok yapılıyor ama kaderde varsa en iyisine gitsem nafile hepsinin riski var diyorum eşim zaten yanımda olmıcak sancı çekerken annem olacak o an karar vericem bi arkadaşım ağrı yüzünden bayılmış hemen sezeryana almışlar bende korkuyorum ya bayılırsam diye :) nasıl bişey olduğunuda bilmiyorum kıyaslama yapamıyor insan
benım kadar panık benım kadar canı kıymetlı kımse yoktur.. ben bıle bayılmadıysam gerısını sız dusunun :) o sancı tarıf edılcek gıbı degıl gercekten ama suni sancıyla zor, normal dogum sancısıyla dogurmak cok daha kolaymıs

Merhaba hanımlar fırsat bulmuşken yazayım dedim.

Perşembe günü sabah kizimi kucagima aldim :)

Çarşamba sabah kalcama giren hafif sanciyla uyandim. Öğlene doğru artmaya başladı. sürekli ama azar azar artmaya devam etti.
aksam 5 den sonra dayanilmaz bi ağrı oldu.
2 dk da bir gelen sancilar..

Sonra gece 1 de hastaneye gittik. Muayene etti ebeler. 4 cm açıklik vardı ve bebek kanalda değildi.
yatışim yapıldı. 5 saat sanci sonrası sadece 1 cm artik oldu.
ondan sonrasi dayanilmazdi. Sürekli nstye bağlıydim. bebegimin kalp atislari eşliğinde sancilari çektim. Hemşire gelip bi eliyle alt tarafa diğer eliyle karnima bastırarak bebeği kanala soktu. Sabah saat 6 gibi falan aciklik 7 cm oldu. 7 cm olunca suyum geldi.
10 cm ye ulasinca açıklik bi ikinma hissi geliyor yatağımda uzanırken gelen o ikinma hissiyle bebeği ittirdim. ama çok zor bi sey o. Ebeler sürekli muayene ediyolardi alttan. Bebek çıkışa yarim parmak uzaklıktayken beni dogum masasına aldılar.
orda da gelen ikinma hissi ve sancilarla bebeği ittirmeye devam ettim. saatler Sanci süreci beni yordugundan ittiremiyordum bebeğimi.
baska bi ebe karnima bastirirsa doğum hemen olur dediler.
o acilardan kurtulmak için kabul ettim. Son bir nefes alıp çığlık kıyamet doğurdum kızımi saat 8:30 da :))
zeynep 3.650 gr ve 50 cm minik bi Kız :)

Bir gece hastanede kaldık. Bugun evimizdeki 3. Günümüz.
Zeynebim de ben de iyiyiz :) benim dikişler zorluyor biraz..

Bizden bu kadar :)
Maşallah tebrik ederim hiç de minik bir kız sayolmaz:) ne güzel bekledin ve normal yaptın

Benim fazla inmedi ben bugun korse taktım 6. Günüm doğumdan sonra. Ama iner inş etrafımızda sezeryanlı bol
ben normal doğum yaptım göbek bıngıl bıngıl sallanıyo. ben de korse taktım bugün. umarım işe yarar. gerçi hamileliğimde çok yedim aldım kiloları. emzirmede veririm dedim ama dayanamıyorum. elim ayağım kesiliyor. gece 3 te emzirip karnımı doyuruyorum düşünün.

ben normal doğum yaptım göbek bıngıl bıngıl sallanıyo. ben de korse taktım bugün. umarım işe yarar. gerçi hamileliğimde çok yedim aldım kiloları. emzirmede veririm dedim ama dayanamıyorum. elim ayağım kesiliyor. gece 3 te emzirip karnımı doyuruyorum düşünün.
Zaten kilo alınıyor kafaya takma süt verirken de gider o kilolar inş. Sen normal dogum yaptiysan kilotlu da giyebilirsin. Ben acıkınca ayva kompostosu yiyorum tok tutuyor feci

peki nisandan sonra dogum cok suruyormu? Arkadasim cevabin icin tesekkurler.
benim nişanımın geldiği gün 2cm açıklık vardı. yavaş yavaş doğuma yaklaşıyordum galiba .sancım falan yoktu. fakat bende gebelik kolestazı ortaya çıktığı için beklemeden suni sancıyla normal doğum yaptım. belki kendi sancılarım olsa daha iyi olacaktı ama kısmet. kızım 3.5 kg doğdu belki daha da kilo alacaktı. her şeyde bir hayır var yani.

benim nişanımın geldiği gün 2cm açıklık vardı. yavaş yavaş doğuma yaklaşıyordum galiba .sancım falan yoktu. fakat bende gebelik kolestazı ortaya çıktığı için beklemeden suni sancıyla normal doğum yaptım. belki kendi sancılarım olsa daha iyi olacaktı ama kısmet. kızım 3.5 kg doğdu belki daha da kilo alacaktı. her şeyde bir hayır var yani.

kilosu bence cok guzel. Allah anaali babali buyutsun. mutlulugunuz daim olsun. bende kızımi bekliyorum ama gelme niyeti yok sanirim. doktor haftasini gecebilir dedi.

doğum yapalı 6. gün bugün. ama ben bazen çok mutlu bazen çok çok mutsuz bir anneyim. lohusalık sendromuna giriyorum galiba. doğumdan sonra hastaneden çıkmadan önce kızımın işitme testini geçemediğini öğrendim. bunun çok anlamlı olmadığını paniğe gerek olmadığını söyleselerde yıkıldım. ilk 2 gün üzüntüden ilgi bile gösteremedim ama uyuduğumda boynumda bir ağırlık hissettim hep. sanki ben uyurken bile göğsüme uzanmış beni bırakmıyodu. sonra tam toparladım derken kızımın ismini son anda karar verdik ve Derin koyduk. bu sefer insanlar o ne ya falan oldular. Çok üzüldüm. çokmu anlamsız bir isim koyduk dedim. kızıma adını söyleyemiyorum. Ve dahası... :( oysaki ben onu çok istedim. sanırım ben çok güçsüzüm. insanların ne dediğini fazla önemsiyorum. sürekli kendimi sorguluyorum yanlış bir tercih mi diye :KK42::KK42::KK42:

doğum yapalı 6. gün bugün. ama ben bazen çok mutlu bazen çok çok mutsuz bir anneyim. lohusalık sendromuna giriyorum galiba. doğumdan sonra hastaneden çıkmadan önce kızımın işitme testini geçemediğini öğrendim. bunun çok anlamlı olmadığını paniğe gerek olmadığını söyleselerde yıkıldım. ilk 2 gün üzüntüden ilgi bile gösteremedim ama uyuduğumda boynumda bir ağırlık hissettim hep. sanki ben uyurken bile göğsüme uzanmış beni bırakmıyodu. sonra tam toparladım derken kızımın ismini son anda karar verdik ve Derin koyduk. bu sefer insanlar o ne ya falan oldular. Çok üzüldüm. çokmu anlamsız bir isim koyduk dedim. kızıma adını söyleyemiyorum. Ve dahası... :KK43: oysaki ben onu çok istedim. sanırım ben çok güçsüzüm. insanların ne dediğini fazla önemsiyorum. sürekli kendimi sorguluyorum yanlış bir tercih mi diye :KK42::KK42::KK42:
lohusalık zor bir dönem gercekten ben oturur aglardım.. sen insanların ne dediğiyle neden ilgileniyorsun herkes bir şey der benimde hiç sütüm yok kızım anca keyfi memede uyusun diye her mama oncesı emzırıyorum bana da ılk zamanlar ay sutun yok bılmem kımın cocugu 6 ay anne sutu ıle beslendı vay efendım fılancanın goguslerı dolu sutlerı akıyor bebege mama veremedım ac kaldı sarılık oldu ne oldu sonra baktım kımsenın dogru duzgun sutu yok
ınsanlar ac kalınca mecbur cocuklarına mama vermısler bende verdım sıkıntımız yok sukur.. ınsanların ne dedıgıne cok takılma bence kızının ısmı gayet guzell..

lohusalık zor bir dönem gercekten ben oturur aglardım.. sen insanların ne dediğiyle neden ilgileniyorsun herkes bir şey der benimde hiç sütüm yok kızım anca keyfi memede uyusun diye her mama oncesı emzırıyorum bana da ılk zamanlar ay sutun yok bılmem kımın cocugu 6 ay anne sutu ıle beslendı vay efendım fılancanın goguslerı dolu sutlerı akıyor bebege mama veremedım ac kaldı sarılık oldu ne oldu sonra baktım kımsenın dogru duzgun sutu yok
ınsanlar ac kalınca mecbur cocuklarına mama vermısler bende verdım sıkıntımız yok sukur.. ınsanların ne dedıgıne cok takılma bence kızının ısmı gayet guzell..
hiç düşünemedim bu tepkilerle karşılaşacağımı. içim cızzz ediyo sürekli bir yanma bir sıkıntı. kimseye belli etmemeye çalışıyorum ama nefes alamıyorum. :(

hiç düşünemedim bu tepkilerle karşılaşacağımı. içim cızzz ediyo sürekli bir yanma bir sıkıntı. kimseye belli etmemeye çalışıyorum ama nefes alamıyorum. :KK43:
bence kendını cok kaptırma.. sonra ısın ıcınden cıkamazsın ben mesela baktım baya bunalıyorum esım anneme bıraktı 10 gun orda kaldım dınlendım kendıme geldim.. cunku esımle tartısmaya falan baslamıstık bız..

ben de aynı durumdayım. kızıyorum sinirleniyorum alttan almaya çalışıyo beni. ama bir yere kadar onu da biliyorum.

Back