2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar iyi geceler pazartesi gunu dogumum var kizimizin ismini hep en basindan beri begüm diye istedik bugnde yeni bie iaim bgendim güneş diye szce güneş begüm nasil olur iki isim ?

Kızlar bugün saat 12:00 da 3380 gr ve 48cm boyunda kızım dünyaya geldi.. Spinal anestezi ile sezaryen oldum.. Anestezi yapıldıktan sonra doktoru beklerken biraz tansiyonum düştü bi ilaç yapıldı nabzım ve tansiyonum düzeldi.. Bebeğimi çıkardıktan sonra küçük bir miyomum vardı gebelikle oluşan doktorum onu da aldı operasyon sırasında.. Bacaklarımın uyuşukluğu kısa sürede geçti çok uzun sürmedi yani.. Bu saate kadar 2-3 saatte bir ağrı kesici vurdular çok ağrım oluyor çünkü.. Ameliyattan 4 saat sonra önce sıvılar olmak üzere bir şeyler yemeye başladım.. Kafein almamı söylediler bir bardak nescafe içtim.. 8 saat sonra ise yürüttüler.. Ama çok canım yandı ilk ayağa kalkışımda.. Bu saate kadar toplamda 4 kere yürüyüş yaptım.. Süt olayına gelince damla damla geliyor henüz çok sıkmam gerekiyor ama ilk sarı olan sütümden içti kızım.. 1.5-2 saatte bir emzirdim ama ne kadar sütüm geldi doyurdu mu kimse anlayamadı.. Bir kere bezi ıslandı kakasını henüz yapmadı... Biraz önce sütüm çok az olduğu için doymadı sürekli yalandığı için çok az mama verdik şapur şapur yedi :) daha yeni uyudu teyzeleri :) tek sıkıntım ağrımın olması o geçsin yeter... Henüz kızıma doyamadım ağrılarımdan doğru dürüst ben ilgilenemiyorum. Hastanede eşim ve annem kaldı benimle.. Annem bebekle eşim de benimle ilgileniyor.. Hala hayal gibi her şey idrak edemedim anlayacağınız :) ama şu bir gerçek annelik bambaşka bir şeymiş tarif edilmwz bir mutluluk :) benim doğum hikayem de bu

hayırlı olsun canım Allah analı babalı buyutsun inşallah

gozun aydin canim Allah agrilarina sifa versin insallah.

Bu arada ismini mina koyduk kızımın onu yazmayı unutmuşum :)

Gozun aydin canim Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin
Benimde kontrolum var uyku tutmadi birde migde yanmasi eklendi ustune bu saatte ayaga dikildim. Inceden agri vuruyo alt tarafima bakalim nst de bisey cikacakmi

kilosu 3860 gr cnm. dr karin buyuk olursa omuz geldikten sonra zor olur riskli olur dedi karin zor gelirmis.

Hadi hayırlısı o zaman benim kızımda minik geçen perşembe 2880 di bakalım yarın ne çıkacak 37 hafta ile 38 arası kilo almamıştı inşallah bu hafta almıştır artık her dr a güven kalmadı herşeyi bahane edip sezeryan yapıyorlar bende normali çok istiyorum şimdilik sorun gözükmüyor bide kızım kanala soksa başını rahatlıcam :)

Öğretmen arkadaşlar. 40. Haftada bebek dogmazsa yeniden rapor mu alicaz? Bizim mudur Yard oyle diyor. Ama bana cok sacma geldi
Benden öyle bişi istemilediler memur erken yada geç doğum yapınca belgeni getir o tarih üzerinden işlem yapılır dedi
sizin idare bi tuhaf zaten Enteresan uygulamaları var:)

Benden öyle bişi istemilediler memur erken yada geç doğum yapınca belgeni getir o tarih üzerinden işlem yapılır dedi
sizin idare bi tuhaf zaten Enteresan uygulamaları var:)
Aynen canim. Tuhaflar. Bence bir sey bildikleri yok o nedenle öyle. Beni de strese sokuyorlar.

Kizlar gunaydin bizde dogduk :)

17 mart sali gunu sezeryana alinacaktim., 15 mart aksami tum hazirliklarimi yapip dusumu alip kisisel islerimi halledip 16 mart sabahi anestezi doktoru ile gorusmek ve son muayeneyi olmak icin midyat devlet hastanesine gittim.

Tam muayeneyi oldum herifin biri iceri girdi ve doktoruma bu hafta nusaybin ilçesinde gorevlendirildiniz dedi.Doktorum şok oldu.Nasil olur benim yarin ameliyat gunum derken ben basladim oda da hüngür hüngür aglamaya...Ben sizden baskasina ameliyat olmam lutfen beni bugun alin diye resmen agladim.doktorum nasil alirim bak ben kendim seni doktor arkadasa emanet etcem yarin onda olursun dediyse de ben asla olmaz diye nasil agliyorum. Bak dedi ameliyathanede bugun benim gunum yok.anestezi doktoru kabul etmez hem yapsam yarin seni kim takip edecek dedi.Ameliyathaneyi ayarlasam ve tum sorumlulugu alsam , yarin kontrolleri baska doktora devretseniz ,beni bugun ameliyata alir misiniz dedim.Anestezi doktoru ile gorus bos ameliyathane varsa ve o da musaitse ogle arasi alayim seni , ama bu yaptigim dogru degil takibini yapamayacagim dedi.olsun dedim.
Esim tanidiklari devreye soktu ve 10 dk icinde onay aldik anesteziden.saat 10 :00 da yatis yaptik ve 12:30 da spinal anestezi ile oglum dogdu.boynuna br defa kordon dolanmisti ve ben telas ettim.sonra onu saglikli gorunce herseyi unuttum.dikislerim yapilirken beni kisa uyuttular.odaya ciktim ve hemen emistik hersry baslangic haric cok güzel oldu.Devlet Hastanesinin sartlari gercekten cok iyiydi.ebeler cok ilgiliydi ve her yer tertemizdi.odamiz cok guzeldi ve canim esimle gorumcem ben cikmadan heryeri suslemislerdi.

6 saat sonra sivi gidalar sldim 8 saat sonra yürüdüm gazimi gece cikardim ve Ertesi sabah bir baktim doktorum karsimda :) akli bende kalmis ve gelip gorup oyle gitmek istemis...Yarim saat yanimda kaldi kontrollerimi yapti ve aksam eve gidrbilirsiniz dedi .saat 16:00 da cikis yapip evimize geldik. ..

Cok uxun oldu demi :) herkese hayirli dogumlar ins...

kızlar sezeryan sonrası göbek nasıl gidicek sanki ikizi duruyo gibi karnım hala kocaman
Kimyon cayi yap canim benim 1 haftada indi hemen hemen eski gobegim gibi kaldi ilk hafta cocuklar bile hic dogum yapmamis gibisin anne diyorlardi hemen kimyon cayimi yaptim ust uste fincan fincan ictim cok terledim neredeyse 12 kg vermisim bile caydanligin icine suyu koy kaynat 1 yada 2 yemek kasigi tane kimyon at az bisidw onla kaynat 5 dk demlenmeye birak sogumadan sekersiz ic

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…