• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Herkese merhabalar nasilsiniz? Bizim dün kontrolunuz vardı kuzumun sarılığı 7.5 düşmüş ama dikkat etmemiz gerekiyor.

Giz
Kizlar gunaydin bizde dogduk :)

17 mart sali gunu sezeryana alinacaktim., 15 mart aksami tum hazirliklarimi yapip dusumu alip kisisel islerimi halledip 16 mart sabahi anestezi doktoru ile gorusmek ve son muayeneyi olmak icin midyat devlet hastanesine gittim.

Tam muayeneyi oldum herifin biri iceri girdi ve doktoruma bu hafta nusaybin ilçesinde gorevlendirildiniz dedi.Doktorum şok oldu.Nasil olur benim yarin ameliyat gunum derken ben basladim oda da hüngür hüngür aglamaya...Ben sizden baskasina ameliyat olmam lutfen beni bugun alin diye resmen agladim.doktorum nasil alirim bak ben kendim seni doktor arkadasa emanet etcem yarin onda olursun dediyse de ben asla olmaz diye nasil agliyorum. Bak dedi ameliyathanede bugun benim gunum yok.anestezi doktoru kabul etmez hem yapsam yarin seni kim takip edecek dedi.Ameliyathaneyi ayarlasam ve tum sorumlulugu alsam , yarin kontrolleri baska doktora devretseniz ,beni bugun ameliyata alir misiniz dedim.Anestezi doktoru ile gorus bos ameliyathane varsa ve o da musaitse ogle arasi alayim seni , ama bu yaptigim dogru degil takibini yapamayacagim dedi.olsun dedim.
Esim tanidiklari devreye soktu ve 10 dk icinde onay aldik anesteziden.saat 10 :00 da yatis yaptik ve 12:30 da spinal anestezi ile oglum dogdu.boynuna br defa kordon dolanmisti ve ben telas ettim.sonra onu saglikli gorunce herseyi unuttum.dikislerim yapilirken beni kisa uyuttular.odaya ciktim ve hemen emistik hersry baslangic haric cok güzel oldu.Devlet Hastanesinin sartlari gercekten cok iyiydi.ebeler cok ilgiliydi ve her yer tertemizdi.odamiz cok guzeldi ve canim esimle gorumcem ben cikmadan heryeri suslemislerdi.

6 saat sonra sivi gidalar sldim 8 saat sonra yürüdüm gazimi gece cikardim ve Ertesi sabah bir baktim doktorum karsimda :) akli bende kalmis ve gelip gorup oyle gitmek istemis...Yarim saat yanimda kaldi kontrollerimi yapti ve aksam eve gidrbilirsiniz dedi .saat 16:00 da cikis yapip evimize geldik. ..

Cok uxun oldu demi :) herkese hayirli dogumlar ins...
gözün aydın canım allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.

Kızlar yaa ben hasta oldum ilaçta alamıyorum öksürüyorum balgamlı şekilde :( birde boğazım acıyor ne önerirsiniz bana

herkese selamlar kızlar. ne güzel doğum haberleri arka arkaya geliyor. bakalım biz doğum yapmayanlar ne zaman yazacağız güzel haberleri. artık her sabah bi 5-6 kişiye bugün de doğurmadım mesajı atıyorum. herkes soruyor. doktor strese girme dese de insan beklerken mutlaka strese giriyor.

Aynı durumları biz de yaşıyoruz .Bu gün 9 günlük oldu bebeğim.gecem ve gündüzüm birbirine karıştı. Bebeğim 3.220 doğdu 3 e kadar inmis kilosu. .o yüzden Dr Mama takviyesi yapmamızı istedi . Mamaya da alışınca emmeyi reddediyor.zorla da olsa emzirmeye çalışıyorum. Çok yoruluyorum bunaldım. Annelik çok zor .Anne sütünü arttırıcı çaylar aldık onları içiyorum bol bol .Bakalım iyi olur inşallah.

Emmese de sağabildiğin kadar sağ biberonla ver, içsin yeter ki

senin karnın indimi benim sanki hala içinde bebek var gibi şiş. korse takıyom ama bişede olduğu yok ne kadar sürede iner acaba.

Benim ilk hafta vardı sonra geçti
Herkes eskisi gibisin diyo da bence yine var fazlam
Korseyi en tek hastanede ve eve geldiğim bikaç gün taktım dikiş için o kadar
Zararı olabilir ? bi doktoruna sor istersen

Ogretmen arkadaslarim dogum 40hafta icinde dogmazsa rapor almaniz gerekiyo bana da dediler araştırdım bi belge veriyorlar izin uzatildi diye ucu acik uzatiliyor 42.hafta dolana kadr suremiz var :anneadayı:

Ogretmen arkadaslarim dogum 40hafta icinde dogmazsa rapor almaniz gerekiyo bana da dediler araştırdım bi belge veriyorlar izin uzatildi diye ucu acik uzatiliyor 42.hafta dolana kadr suremiz var :anneadayı:
o zamana kadar doğurmazsak milli eğitim olaya el koyar artık:pBeklemek ne zormuş.İnsan 9 ay dayanıyor da son günler geçmek bilmiyor.Acaba bugün gelir mi diye uyanmak ve akşam tık olmadan uyumako_O

Ben geldim kontrolden cok yoruldum artik disari cikmak bile cok yoruyo. Nst de sancim 70e kadar cikti doktor normal dedi. birkac gundur elim ayagim sismeye basladi birde damar darligini kontrol icin idrar tahlili yaptirdi enfeksiyon cikti tek kullanimlik toz ilac verdi. Migde yanmasinin ve bulantinin bu donemde artmasi normal dedi. Gecen haftadan bu haftaya fazla kilo almamis ama yinede herseyi iyi cok sukur. Artik bekliyoruz gelsin diye

o zamana kadar doğurmazsak milli eğitim olaya el koyar artık:pBeklemek ne zormuş.İnsan 9 ay dayanıyor da son günler geçmek bilmiyor.Acaba bugün gelir mi diye uyanmak ve akşam tık olmadan uyumako_O
Valla aynen oyle ya doktor gecen hafta kirka kalmazsin demisti ben de heveslendim bugun de alttan bakti rahimde acilma yok hic dedi sancim da cikmadi hem canim acidi hem bebek gelmiyo diye uzuldum herkes sorup duruyo her gun dogmadi mi diye

Offf offff bende de ne gelen ne giden var hala keyfimiz yerinde hala yolda değil..iki gündür ayaklarım çok şişiyor ayakta durmama rağmen :(

benim de sorduğum buydu. o belgenin bir örneği varsa bana gönderir misin? ya da tam olarak ne yazdırmam gerekiyor doktora?

kızlar 5 dk önce lavaboda nişan geldi.hem de baya bir geldi.Şuan heyecandan ellerim titriyo.Eşimin okuldan gelmesini bekliyorum.Doktorum hemen gel dedi.Bana dua edin inşallah normal doğumla bebeğimi kucağıma alırım.
hadi hayırlısı canım. inşallah kolay ve rahat bir doğum olur

Ben geldim kontrolden cok yoruldum artik disari cikmak bile cok yoruyo. Nst de sancim 70e kadar cikti doktor normal dedi. birkac gundur elim ayagim sismeye basladi birde damar darligini kontrol icin idrar tahlili yaptirdi enfeksiyon cikti tek kullanimlik toz ilac verdi. Migde yanmasinin ve bulantinin bu donemde artmasi normal dedi. Gecen haftadan bu haftaya fazla kilo almamis ama yinede herseyi iyi cok sukur. Artik bekliyoruz gelsin diye
senin yine sancın var. ben de 2-3 günde bir kontrole gidiyorum. bugün de gittim. sancı mancı hiçbişe yok

Hadi hayırlısı o zaman benim kızımda minik geçen perşembe 2880 di bakalım yarın ne çıkacak 37 hafta ile 38 arası kilo almamıştı inşallah bu hafta almıştır artık her dr a güven kalmadı herşeyi bahane edip sezeryan yapıyorlar bende normali çok istiyorum şimdilik sorun gözükmüyor bide kızım kanala soksa başını rahatlıcam :)
benim de 37-38 arasında almadı. ama 38-39 arası 500 g almış. şu an 3.5 kilo. daha almasın diyorum

Kızlar yaa ben hasta oldum ilaçta alamıyorum öksürüyorum balgamlı şekilde :KK43: birde boğazım acıyor ne önerirsiniz bana
ilaç alabilirsin neden almıyrsun? ben de gecen haftalarda bronşit oldum. antibiyotik kullandım. Doktorum kullan dedi. iyileştim o sayede. yoksa daha kötüye giderdi.

Back