Valla acil doguma giriyorsun deyince bende cok sasirdim
, 3 hastane gezdik dun gece. Disaridan hasta kabul etmeyenler,yenidogan bakim unitesi dolu olanlar, biz tam tesekkullu degiliz baska hastaneye gidin diyenler de oldu. Gittigim 3 hastanede bugun dogum yaparsin sen dedi. Ben hala pazarlik yapiyordum 1aralik a gun aldim,daha 3 haftam var diye.. mumkun degil beklemek deyip,apartopar aldilar.
Oysa ne hayallerim vardi;
odami susleyecektim ikramliklarim_serbetliklerim,cikolatalarim olacakti. Guzel,konforlu bir hastane arayisindaydim. Cocuklar 1 aralik da ,yeni bir ayda dogacakti. Saclarimi boyatacaktim,fönlü olup foto cektirecektim..
Hicbiri olmadi,biz ne desek boş. Dogumun da ölümün de 1 saniyesi yokmus..
Gelelim belirtiye,
Hayatimda ilk defa 25.haftada nts ye girdim.onda da serklaj ameliyati oldum agri_kramp olmayinca.
Dun gece belim agridi, uyuyamadim,2 saat icinde 7 kere lawb girdim acaba idrar mi var diye,yoktu. Bu esnada beyaz su geldi ama ben konduramadim. Kanama vs yoktu. Adet sancisi gibi biseydi,makata vurdu.kivranip durdum. 10 dk da bir siddetli kasilmalarim oldu,oturamadim,yatamadim. Uyuyim dedim 15_20 dk da yine uyandim. Agri kesici falan mi alsam dedim. Acaba bisey mi dokundu dedim. Cocuklara mi bisey oldu dedim. Sola yatinca soldaki tekmeledi. Sagdakinden emin olamadim.Daha 3 haftam vardi, acilde hap icerim sancim biter diyodum.
Megerse 1cm acilmis,cocugun kafa bas asagi gelmis serklaj dikislerini gecememis,nst agrilari 100 lerde..
Mecburuz dediler ve aldilar
Nasip buymus demekki,geliyoruz dediler ve geldiler.
Planli olsaydi boyle olmazdim belki, iyi napalim mecburum dedim ve yattim.hic bisey anlayamadim. Tanimadigim etmedigim adini da duymadigim bi hast de dogum yaptim. Zar zor kabul ettiler beni. Buna da sukur,herseyde var bir hayır. Cok sukur sagsalim,genel anestezi sezaryenle ciktik dogumhaneden.40 dk surmus odaya gelmem.
Benim icin unutmayacagim bir anı oldu.
Gurbetteyim, dogum yaptigima annem bile inanmadi şaka yapiosun olamaz dedi
Suan da kuvozdeler,daha gormedim kuzularimi yakindan. Odaya gelirlerse solunum sıkıntısından morarirlarmis,kiyamadim. Ciger gelistirici igne yaptirmistik gecen hafta, dogduklarinda kalp atisi cok yuksekmis(icerde kimbilir ne kdr sıkıştılar)sac bas diken gibi olmus cocugun. Yattigi yerde bile kimildayip duruyorlar hala.
Benm de dikis yerlerim aciyor. Onun disinda iyiyiz,minnoslar da iyi..
Allah herkesin gonlune goresini versin,bir cirpida kurtarsin. Vaktiyle,saglikla kucaklariniza almayi nasip etsin..