2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Ben artık uykudan geçtim İnan 6 ay 1 yaş 2 yaş bekle bekle değişen biley yok bizde geç yatıyoruz gece uyanıyo zor uykuya dalıyo artık uyumayacağına kabullendim

M mambur uzuldum canim, biz neysede cocuklar cok etkileniyor şu sinavlardan.
Sen calış didin sonunda boyle olsun..
Zor cidden egitim iyice zorlasti

DonukPudra boool sans simdiden insallah

G GCA nasipse eylulde basliyoruz biz
o yine hazir ama bana sor hazirmisin diye.. simdiden o orda ne yapar ne yer ne icer diye dusuncelerdeyim

Birde size oluyormu bilmem gittikce kendi arkadas cevresini kuruyor mesela onun yaşitinda bir cocukla cok oynuyorlar benim dedigimi duymuyor bile , benden kopmaya basladi kendi cevresi oluyor diye simdiden bir duygusala bagladim

Pedagogun söylediği şeylerin çoğunu biliyoruz canım ama mesele uygulamakta malesef
O anı yaşarken onların hiçbiri kalmıyor akılda
Aynen çok seviyor ama istemiyor da

Zaten kayınvaldeler burda canım göndermedim ramazan diye
Eşim oruç tutuyor birde bu telaşenin arasında sahur iftar düşünemem diye
İnşallah sağolasın
wakewake inş bir an önce atlatıtsınız canım. Kıskanmasına sebep olanlar var mı, direk içgüdüsel mi öyle?
Tek sorun beni paylaşamamak canım başka derdi yok
Su içecek mesela onu bile başkasının elinden içmiyor inadından
Zaten her gün dışarıda canım ben duruyu bırakıp mutlaka onunla parka çıkıyorum hem kendim hem onun için
Zaman ayırmakta sıkıntı yok kayınvalde buradayden
Ve o bakım işlerinin çoğunu birlikte yapıyoruz ama onlar falan etkili olmuyor

Burdalar canım gitmediler
Evet dediğin gibi onu korumaya çalıştıkça daha çok hırslanıyor saldırıyor
Evet neler atlatmadık hala uykusuz gecelere devam
Ama bugün durunun kontrolü vardı doktor artık gece uyursa emzirmek için sakın uyandırma dedi uyku düzenini oluşturur artık eğer onu bir bozarsan 6 yaşına kadar düzene girmez dedi
Oysa ki göktugun doktoru uyandır diyordu hep aç kalmasın diye
Hayır o ilk ay için geçerli kan şekeri falan düşmez artık dedi bu doktor

Tuvalet eğitimini bende Temmuz ağustosa bıraktım ama şimdiden bi lazımlık alıp koydum klozetin yanına
Bu senin diyorum sende buraya yapacaksın istediğin zaman dedim
Benimle girdikçe de söylüyorum belki ister alışır diye ama şu an bende hazır değilim psikolojik olarak
Allah kolaylık versin bunda bari sıkıntı yaşamayalım

bu gece mira da çok kötüydü ya bizimle yatıyordu ben odasında uyuttum masal kitap uyudu ama 2 de uyandı bir saat uyumadı benimle yat benimle yat, kıpırdasam anne gitme valla öldüm ne uyku ne dinlenme
Gunaydin kizlar
Ben ekimden sonra 2gunluk yarim gun oyun grubu dusunuyorum. Ama oglen uyudugu icin nasil olur bilmiyorum. Gidip gorusmedim henuz.

Merhaba nasılsınız..
Keremi cuma göz kontrole götüreceğim ders çıkışı..

Daha ne zamandır gideceğim sozde...
Kreşi de dün yanlış yazmışım .. En az 3 gün istiyorum . ilk tercihim işyerine yakın olanlar olacak.. Evin çevresinde genelde anaokulu var çünkü .
Öyle böyle büyüdüler bizim küçük ergenler.
Hayırlı bez de bıraktılar mi , mahremiyet bilgisi ile.. Bir insanın büyümesi 3 sene resmen.

Takip ettim sosyal medyadan ..
14 yaşındaki çocuklar cimlerde döne döne neden agliyorlar diye çok mesaj vardı. Yazık ..çocuklarımız yarış ati gibi ...

sagolun kizlar tek umidimiz siralama zaten . tubaa1 canim bizim bes netimiz netimiz var matematikten .yani 10 bos ,4yanlis 6 dogru .
Fen 19 dogru bir yanlis
Sozeldede 3yanlis var.
Ne olacak bilmiyorum .sorulara standart sapma koyarlarsa hic umit kalmaz.birrde cogunluk boyleymis yani yigilmalar olacakmis bu dilimde,eger matematikte o 4yanlisi yapmasaydi ve 10 neti ciksaydi kesindi.
allahim gunlerdir kafayi yicem .nezor ismis bunlar bide secim icin sonuclarda ertelendi ..
Dusunsenize bir gun sonra girdigi bursluluk sinavinda 100 soruda 6 yanlisi cikti.bu ne buyuk tezatliktir

Canim benim kucuk oglanda aynen boyleydi .bir hafta heryere isedi hemde hic aksatmadan hatta yazdi halilari toplamistim işer kacar ve kayıp şaakk diye yere duserdi .artik oglum olmaz boyle bezi baglayalim dedim .baglatmadi tamam soz yapmicam dedive birdaha hep tuvalete yapti.simdi dusundukce bile o bir hafta kabus gibiydi

Canım bizim ki 10 oldu son 2 gündür sıkmaya başladı ne altına yapıyo ne vc ye karnı davul gibi var ama yapmıyo yarın bende soracağım artık bez istiyorsa Bağlıcam sıka sıka biley olur die korkar oldum buara okadar yıprandım ki anlatamam sürekli gözlerim dolu dolu biri nasılsın dese patlıcam herhalde

Canim fen netiniz cok iyi sozelde cok iyi.bence siralamaniz iyi olcak.mat herkesin dusuk.fen netleri yukseltir siralamanizi.insallahh canim.

Bizde pybs girdik.3 bos 8 yanlis.o kadar heyecanliydiki girdigi ilk resmi sinavdi.8 yanlis yaptigina inanamiyo cok agladi.uzuldu.mat dan en zor alan sorularini yapmis en kolay parentezli soruyu yapamamis.kendide sok oldu bende.turkce sosyal fuldu.teselli ettim ama bende uzuldum niye boyle oldu diye.heyecanlanmamayi sakin olmayi nasil ogretcem onu dusunuyorum.yazililarda hic heyecan yok tikir tikir yapiyo.deneme sinavlar dada heyecanli.hersey nasip kismet.onca zaman hazirlaniyosun emek veriyosun 2 saate sigdiriyolar butun emeklerimizi..

Insallah bizim doneme degistirirler bu sistemi.cok daha zor oldu.

Son düzenleme:

Yarin kendim icin gidicem nasipse. Gitmisken bende cikarsammi acaba daha hic goturmedim goz druna.
Halbuki 1.5 yasinda getirin demislerdi
Biraz uzak yere gidicez kararsizim gotursemmi diye

Günaydın kızlar iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ama tekrar altını bağladım 10 günlük emek çöp

Canım bence iyi yaptın, senin stresin arttıkça Ertuğrul da gerilecekti. Gerek yok bence bunun için üzülmeye. Her çocuk aynı değil bunu biliyoruz ama uygulamaya gelince neden yapamıyor diye stres oluyoruz. Demekki hazır değilmiş yavrum. Daha sonra yine denersiniz. Bu süreçte tamamen uzaklaşmasın diye sabahları kalkınca ilk çişi için direkt götürsen bide gece yatmadan deneseniz hafif hafif alışır. Ha bide etrafa çok takılma, elalemin her şeye fikri var sonuçta. Kendini yıpratma

Oruçta kendimi yıprattıgımla kaldım canım bende ara ara altını açım die düşünüyorum ama bezden de hiç rahatsız değil nasıl olacaksa

Oruçta kendimi yıprattıgımla kaldım canım bende ara ara altını açım die düşünüyorum ama bezden de hiç rahatsız değil nasıl olacaksa

Rahatsız olacağı dönemde gelir canım bir şekilde hallolur bu kadar kafana takma. Yavrularımız mimiklerimizden tanıyor bizi. Geçen bişey düşünüyorum mira geldi ve neden kızgın bakıyorsun anne diyor. Demem o ki hiç kasma kendini bir bakarsın bezi çıkarır atar kendisi.

Günaydın kızlar iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ama tekrar altını bağladım 10 günlük emek çöp
Üzme kendini canım zamanı gelince çok rahatlıkla bırakacaktır eminim şimdi zamanı değilmiş. Her çocuğun her şeyi yapma sırası, zamanı farklı. Seninki çok erken konuşur, her dediğini anlar, kalemi çok erken düzgün tutmaya baslar, kendi yemeğini erken yemeye başlar vs bir baskasininki bunları çok geç yapar ama WC ye erken başlar..

Gorumcemin ikizleri var düşün ikiz yani oğlan kızdan 6 ayonce öğrendi tuvaleti. Kız zor öğrendi.ama küçücukken renklerin sayıların ingilizcesini öğrendi. 6 yaşına geldiler oğlan hala öğrenemedi. Elbet o da öğrenecek ama demem o ki cocuklar farklı alanlarda farklı zamanlarda farklı gelişim gösteriyorlar.. bize düşen biraz sabır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…