- 10 Haziran 2012
- 3.953
- 1.282
- 198
yok öyle yapıcam zaten ikili test muayeneden ucuzdu :)para tuzağı olabilir canım bence bildiğine git sen :)
o zaman hepsi böyle demek :)Ben de önce muayene oldum. İstem kağıdı istediler çünkü ikili test için. Önce doktor kontrol ediyor. Testten sonra tekrar gelmene gerek yok dedi. Kan testi sonucunu telefonla halledeceğiz. 1 ay sonra tekrar çağırdı.
Muayne olmak zorundasın canım cunkü ikili tarama sadece kanda bakılan bı durum değil doktor ultrasonla ölçümlerını yapıcak bebeğin kagıda sen ve bebek hakkında bılgılerı gırıcek sonra lab kan alıcak hepsı beraber incelenıcek muaynesız olmaz yanıhanımlar ikili testi başka hastanelerde yaptıranlar , gittikleri yerde muayene de oluyorlar mı?
benim bugün aradığım hastane muayene olmanız lazım dedi
bana saçma geldi.
Ben ilk gebeliğimde ikili test yaptırdım zaten 2012 doğumlu kızım varMuayne olmak zorundasın canım cunkü ikili tarama sadece kanda bakılan bı durum değil doktor ultrasonla ölçümlerını yapıcak bebeğin kagıda sen ve bebek hakkında bılgılerı gırıcek sonra lab kan alıcak hepsı beraber incelenıcek muaynesız olmaz yanı
ben gaz ağrılarına iyi geldiğini bilmiyordum benimde gaz sıkıntım oluyor ilacı üç gündür kullanıyorum umarım bana da iyi gelir, çoğu şeyi yiyemiyorum. Balık hapı kullanmıyorum haftada 1 mutlaka yemeye çalışıyorum.
bana 5 aya kadar hiç bir hap vermedi doktorum folik asit hariçhem ayrıca merak ettiğim bişey var... neden hamileleri ilaç küpüne çeviriyorlar... eskiden annelerimiz hiç ilaç kullanmamış ve gayette sağlıklı doğmuşuz... şimdiki bebekler daha doğar doğmaz hasta... mesela benim vitamin eksikliğim yok çok şükür ve doktorum ilerde bebek büyüyünce eksiklik olabilir dedi... ilaç yerine doğal beslensek ve gıdalardan o vitaminleri alsak
Hapin icinde zencefil varmis zencefil gaz agrilarina iyi geliyormus diye okumustum doktor bana balik hapini hergun kullan balik yedigin zamanlarda icme demisti bende hergun icemiyorum aslinda icilmesi lazim 4.ayda bebegin beyin gelisimi olusuyormus 4 ay onemli demisti doktorben gaz ağrılarına iyi geldiğini bilmiyordum benimde gaz sıkıntım oluyor ilacı üç gündür kullanıyorum umarım bana da iyi gelir, çoğu şeyi yiyemiyorum. Balık hapı kullanmıyorum haftada 1 mutlaka yemeye çalışıyorum.
radyasyon yaymadığı için sakıncalı değil diye biliyorum ama burda bazı arkadaşlarGüzel anneler, hepinize selamlar nasılsınızz? meleklerimiz bebişlerimiz nasıl ? bende sabırsızlıkla 1 haftanın geçmesini bekliyorum belki bir cinsiyet yorumu yapar sevgili doktorumbir de sık ultrasona girmek sakıncalımı herhafta mesela?
Canim benimde ole agrilarim halen var doktor vajina kaslarinin genisledigini soyledi hatta asagidan kontrol etti bir sorun olmadigini soyledi eger randevuna cok varsa git baktir icini rahat olur randebun yakinsa bosuna gitme doktolr vajina genislemesi diyorlarMerhaba arkadaşlar nasılsınız :) 12.haftada rahim ağrıları sızlamaları yaşayan var mı? Lekelenmem yok ağrı var sadece hareket ettikçe daha da hissediyorum. Aslında dinlensem geçiyor biraz ama dinlenemem çünkü çalışıyorum. Sizce doktora sırf bunun için gitmeli miyim?
Boswer canim pastorize olan yiyecekleri tuket bende gida teknikeriyim sut et urunleri mikroorganizma ureyen yiyecekler benim teyzem hamileliginde cok keci peyniri tuketirmis 8 aylik bebegini dusurdu bu yuzden icerisindeki mikroorganizma yuzden 2 hamilleginde agzina peynir koymadi pastoroze olmasi sart...normalde öyle yapıyorum aslında ama mayalayıp getirenler oluyor ya da daha yararlı diyenler oluyor ama haklısın risk almaya değmez
Korkma canim onlem diye yazmistir, progestan dusugu onlemiyor zaten sadece rahim duvarini kalinlastirarak bir nebze de olsa yardim ediyor saglikli hamilelige. Bende de kasik agrisi var. 13. Haftadan itibaren normal dedi dr bana. Korkmamaya calis...merabalar günaydın hanımlar... Dün geceyi kasık ağrısından hastanede gecirdim ve doktor çıkışım yapılırken progestan yazdı düşük tehlikem olduğunu falan sölemedi sadece düşük tehlikesi olanlar mı kullanır bu ilacı
Ben de ayni fikirdeyim ama yedigimiz gidalar annemizin zamanindaki gibi degil sanirim. :/hem ayrıca merak ettiğim bişey var... neden hamileleri ilaç küpüne çeviriyorlar... eskiden annelerimiz hiç ilaç kullanmamış ve gayette sağlıklı doğmuşuz... şimdiki bebekler daha doğar doğmaz hasta... mesela benim vitamin eksikliğim yok çok şükür ve doktorum ilerde bebek büyüyünce eksiklik olabilir dedi... ilaç yerine doğal beslensek ve gıdalardan o vitaminleri alsak
Bugun yatakta uzanirken birden kramp girdi... Ancak cok normalmis bu haftalarda icini ferah tut.Arkadaşlar cevap veren yok mu hiç rahim ağrısı çeken yok mu cevap bekliyorum
oktorun nasi ilac onermiyor yaaa? Ama mantar ilerlerse seni cok rahatsiz eder...kızlar merhaba, 2 haftadır mantar enfeksiyonundan ölüyorum resmen. zilan diye bir krem var onu kullanıyorum ama geçmiyor. bir de sebamed in vajinal sabunu ile yıkıyorum ama yok bana mısın demiyor. dr um da başka ilaç önermiyor. sizin öneriniz var mı ????nasıl kurtulurum (((
Geçmiş olsun canım evet yukardan mide bulantısı yapıyor canım ben vajinal yoldan aliyordumGünaydınlar herkese. Pazartesi doktor kesen çok aşağı inmiş düşük tehlikesi var deyip progestan verdi. Önceki iki üç gün mide bulantılarım neredeyse hiç olmamıştı ama ilaca başlayınca yeniden nüksetti. Yani ben ona bağladım. Yan etkileri de okumak istemedim belki psikolojik olarak etkilenirim diye, bu hormon ilacının bulantı gb bi etkisi var mı kızlar duydunuz mu hiç???
İnşallah miğdem bulansın ama halsizlik olmasın istiyorum artık.bendede iştahsızlık var bulantılarım geçti gibi ama halsizlik felan devam ediyor .inş yakında onlarda biter rahatça geçer günlerimiz :)
Kızlar sizde de yemek yediğiniz halde doymamış hissi oluyor mu? Bu his beni sinir eder oldu.. Çok şükür şu bir kaç gündür iyiyim. Ama şu açlık hissi yüzünden ne yiyeceğimi şaşırdım.. Canım bişey yemek istemiyor ama yemek yeme hissi var sürekli..
.Günaydınlar herkese. Pazartesi doktor kesen çok aşağı inmiş düşük tehlikesi var deyip progestan verdi. Önceki iki üç gün mide bulantılarım neredeyse hiç olmamıştı ama ilaca başlayınca yeniden nüksetti. Yani ben ona bağladım. Yan etkileri de okumak istemedim belki psikolojik olarak etkilenirim diye, bu hormon ilacının bulantı gb bi etkisi var mı kızlar duydunuz mu hiç???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?