2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kızlar bugün biz de dayanamadik bebisi görmeye gittik maşallah oğlum 37 cm 1127 gr olmuş önde gidiyormuş gelişimi de bu doğum tarihini etkiler mi acaba ??
canım benimki de,10 gün önce 1212 gramdı doktor önde gidiyordedi. Doğum tarihini etkiler mi diye sordum doktora etkilemez dedi. İsteğe bağlı sezeryan da avantaj olur dedi. Ama ben zorunlu sezeryandan bile,korkuyorum hayyatta isteğe bağlı sezeryan olmam. Yaşasın normal doğum :)

bende normail istiyorum hatta epıdural normal olsun dıyorum ama çatı muayenı aklıma bıle gelınce cok korkuyorum..
yapabılırmıyım bılmıyorumki

Canım tabi dahasını görmediğin için endişelenmekte haklısın; oğlum kolikti saatlerce susmazdı canım yavrum ağrıdan; o durum ilk 3 aydan sonra azalıyor da, sebepsiz saatlerce ağlamalar çok olurdu bizde 5 aylıkken arabada gitmek istemediği için Çanakkale den Eneze varana kadar 2 saat susmadan ağlamıştı; arabadan inince susuyordu; işte Çocukların sağı solu belli olmuyor her çocuk ta değişik yani hiç sesini duymadığımız bebekler de oluyor Allah hayırlısını versin tabi en başta sağlık canım

sen o çevrendekilere bir sor bakayım ikinci meslekleri felaket tellallığımıymış. hiç,sıkma canını rabbim nasıl yazdıysa oyle olacak. Senntakma felaket telllallarını .

aynen öyle canım iki dk ayak üstü iş yerindeki kızlar gördü dün aa senin karnın çok aşağıda kız sen erken doğurursun.. şişmeye devam... vb. cümleler.. ben gayet sakin hayırlısı olsun diyorum.. aman ne yapim Allah bilir ne olacağımızı.. bi tane çocuk doğuran herkes doktor, uzman anne filan oluyor herşeyi biliyor oluyorlar.. en gıcık olduğum lafta ayy bende öyleydim ayy ben neler çektim artık duymamaya başladım ben herkese tavsiye ederim..

bende normail istiyorum hatta epıdural normal olsun dıyorum ama çatı muayenı aklıma bıle gelınce cok korkuyorum..
yapabılırmıyım bılmıyorumki

yaparsın canım benim yaparsın. Yeterli sağlığımız el versin. O korkular aşılacak o an geldiğinde meleklerimizi kucağımıza almak için herşeyi yapacağız.

çıkış saati gelmiş hiç farkında değilim daha wc ye gidicem.. dalmışım burda lafa öptüm sizi kızlar iyi akşamlar..

ayyy hiç sorma hepsi profesör bana da bir arkadaşım sen bebeği çok aşağıda taşıyorsun dedi bende o gün doktora gittim kontrolüm vardı sordum. Hayır aşağıda değil olması gereken yerde bebeğin. Zaten elinle karnının aşt kısmını elle boş olduğunu farkedeceksin. Aşağı inince orsı da sert olacak rahminin tepesi gibi dedi.

nasıl işteee hadi bana moral ver lutfennnn aklıma gelınce korkuyorumm
valla benim de ilk doğumum nasıl olacak bilmiyorum ama kendime çok guveniorum doğururum ben diorum. Benimki birazda sezeryan korkusundan heralde sezaryan olmaktan o kadar çekiniorum ki normal doğum bana cennet gibi görünüyor. Ben kendim sezeryanla doğmuşum hiç unutmuyorum 10 yaşlarında falandım aanneme sen beni doğuramamışsın bile ameliyatla doktorlar almışdemiştim. Anneciğim ne kadar üzülmüştür Allah bilir ama çocuk aklı işte yapmışım bir salaklık.

nasıl işteee hadi bana moral ver lutfennnn aklıma gelınce korkuyorumm

Bence korkma :) ben vajinismus yaşamamıştım ama doktorda alttan muayene olamayan biriyim.. O çatala çıkmak benim için işkence.. Kasılıp kalıyorum.. Çatı muayenesi inanılmaz korkutuyor gözümü ama normal doğumun tüm bu korkularıma rağmen en güzeli olacağını düşünüyorum :) düşünsene bebeğin doğduğunda ona rahatça sarılabilecek emzirebileceksin. Ben eltimi sezeryan sonrası görünce tamam dedim mecburi olmadığı sürece sezeryan yok kuzucuk. Dikişleri yüzünden doğrulamadı, oğlunu emzirmek işkenceydi.. Kaybettiğim bebeğimi normal doğumla doğurmuştum. Ölü bebek zor doğar, çok zordur diyor herkes ama zor olanı oysa başarabilirim, başarabiliriz :) bebekler yönlendiriyor aslında anneyi dinlemeyi bilsek yeter, bir de doktorumuzla da iletişimimiz iyiyse üstüne de duaları ekledik mi tamamdır :)) çevredeki o felaket tellallarını dinleme. Hep diyorum çok travmatik bi olgu olsaydı, ağrısı çekilmez olsaydı kimse ikinci çocuğu doğurmazdı hepsinden önce annelerimiz bizlere kıyamazdı illa uyarırdı. Doğum o kadar zor olsa şu an anneanneler babanneler torun heyecanından ziyade bizim derdimizde olurdu :) sen kendine güven ki doğumun da kolay olsun inşallah :)

çocukluk adı ustunde üzülme o laf için...bılmıyorum kendımı motıve etmek ıcın normal dogum hıkayelerı okumaya başladım umarım işe yarar

15 yasında abimin eşi doguma gırdı yanında bende gırdım bazı anlarına sahıt oldum tabı tam dogum anında benı odadan cıkardılar...acaba ondan mı bu korkum? o ana ait çok da bısey hatırlamıyorum uzerınden neredeyse 14 sene geçmiş..haklısın o bıle ıkıncı cocugunu normal yaptı...kotu bısı olsaydı zaten yapamazdı...kı normal dogum tarıhe karısırdı
bende korkmıcammm Allahım ızın ederse normal dogurucam ınsallah...hepımızın hakkında hayırlısı
bu arada destegın ıcın cok saol canımm

Yengenin sancı anında belki kötü bir anına denk gelmişsindir ondan etkilenmişsindir. Ama inan bak benim oğlum ölüydü, ölü bebek kendini ittiremezmiş anneye kalırmış herşey. İlk doğumumdu ve henüz doğuma dair hiçbirşey okumamıştım. O sancı anında nefesimi düzenlemeyi başta becerememiştim ben de biraz paniklemiştim ama sonrasında doğru nefesin sancıları rahatlattığını farketmiştim. Bir de sancı anında belime masaj yapılması ve sancı aralarında yürümek iyi geliyordu. O hani diyorlar ya sancılar öldürüyor, bebeğin başı çıkarken çok can yakıyorlar falan hepsi hikaye :) gerçekten hepsi sende bitiyormuş tecrübeyle sabit :) gönlümden geçen normal doğum, inşallah nasip olur ama son anda tıbbi gereklilik olarak sezeryan olursam da ki doktoruma bu konuda güveniyorum gerçekten risk görene kadar bekler o zaman da kısmet diyeceğim. ama illa sancımın gelip oğlumun hazır olmasını beklemek istiyorum :) inşallah hepimiz çoook güzel doğum hikayeleriyle evlatlarımızı kucağımıza alır evlerimize döneriz

ay benim eltimde sezaryeni ovup ovup duruyor yok şöyle rahatmış yok böyle güzelmiş çakacam ağzına iki tane:) hani o narkozdan çıkışını görmesem yürürken ağlayışına şahit olmasam bebeğini kucağında tutamayıp hungur hungur ağladığını bilmesem inanacağım. Tamam tıbbi bir,zorunluluk olur mecbur yatarız zaten o masaya kimse bebeğini ya da kendini riske atmak istemez ama kendin sezaryen oldun diye milleti de ikna etme çabası neden hiç anlamıyorum.

tabi birde şu var yengemde sezaryen oldu ama o eltim gibi kotu değildi. Kimsenin yardımı olmadan ameliyattan 4 saat sonra yurıdu. İki gün sonra taburcu olduğunda istediği gibi dolaşabiliyordu sadece öksürmek ve gülmek canını acıtıyordu ama o kadar da olsun yani. Bu kadar rahat eden yengem bile zorunlu olmadıkça sezaryen olma der eltim hala konuşuyor :)

Canım ben de bunu merak ediyorum, şu an 29 haftalığım. 32 . Haftada tatil olacağız ya ama biz yine de rapor Alıp okula verecek miyiz? Ben bilmiyorum da bu Konuları , nasıl yapacağız yardımcı olur musun canım?

Ben çektim sen de çek diyor bence seninki

50lik yüklediler biraz yüksek çıktı bikaç gün sonrada 100lük yüklediler evet çok kötü bişey hele benim gibi şekerle arası olmayan birine zulum geldi.
Canım bana 75lik yüklendi 8den 12 ye kadar aç kaldım o en son saat bayilacaktim çok kötü oldum geçmiş olsun sanada umarım bişe cikmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…