2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Hayir ben 1 saat sonra bakiyorum tokluk sekerine,gebelere 1 saat sonra bakiliyor.
bana soylenen hep bu sekilde.
doktormu 2 saat sonra bakicaksin dedi?
ilk gebeligimde cogunlukla tokluk sekerine bakilmisti hergun gunde 3 defa bakiyordum. ara ara aclikta bakiyordum.
bu gebeligimde sabah ve oglen tokluk sekerine baktim.yuksek cikti.simdide son 3 gun hem aclik hem tokluk bakicam ona gore dahiliyeye gidilecek.

Sanada gecmis olsun...ben basladim insuline dustu degerlerim simdilik diyete dewam bakalim hayirlisiyla gecsin su gunler
Ne guzel seninki dusuyor.benimki dusmuyordu.gerci bir zararini da gormedim.doktorlar sana degil bebege zarar verir demisti.
bende cok özen göstermistim.
sanada gecmis olsun ama diyeti falan uygulayinca hic bir sorun olmuyor.Allah beterinden korusun.
Biz hic sorun yasamadik Şükür.

Canim ben gunde 6 kere aclik ve yemekten 1 saat sonra tokluk sekerime bakiyorum aclik 95in altinda tokluk 145in altinda olmasi gerekiyo.benm sabah degerlerim yuksek ciktigi icin gece yapilan bi insuline basladm hemen dusurdu sekerimi yine bakmaya dewam ediyorum ayni zamanda diyete dewam ediyorum

Ben doymuyordum hep aclik hissi vardi bende,sanirim o yuzden cok vermis.ama ekmekler şu küçük ince dilimler varya onlardan.şimdi bundanda az yiyorum.
meyveye tarcin dokebilursin demisti sekeri azaltiyormus.ama makarna yoktu listemde.
bir ara esmer makarna yedim.canim cok cekti deyince verdi.pilav patates bezelye karpuz kavun üzüm kiraz pismis havuc yok.Hergun 1 tane çiğ havuc yerdim ama.
sebzelerde fazla kalori yok yesillik falan yiyebilirsin derdi.

Insallah sorunsuz tamamlariz hepimiz bebislerimize bisi olmasinda ben bisi yemeemeye raziyim

canım bende bu kadar ekmek yemiyorum.benim nasıl sınır çıktı anlamış değilim.
yesem demek ki tavan yapardı.canım süt artırıyormuş heralde.
meyvenin yanında ayranı ilk kez duyuyorum bende öyle yapayım.

Canım makinan mı var nasıl ölçüyorsun?
birde suyu az içmek şekeri artırır mı bilgin var mı canım?

canım tabi doktor vermiş ama ekmek şekeri aynı şeker gibi yükseltmiyor mu? yanlış anlamazsan ekmek çok bence. ben şuanda ekmek hiç yemiyorum, daha önce çok uzun süre karatay beslenmesi yaptım o dönemde alıştım ve yemeye yemeye tatlı isteğim de kesildi ve insulin direncim kırıldı. eskiden kayısı vs beni kesmezdi şimdi yiyemiyorum aşırı şekerli geliyor, meyve suyu içemiyorum elmayı bile zor yiyorum. kahvaltımı ekmeksiz yapıyorum 2 yumurtayla. yumurta çiftlik yumurtası alıyorum zaten 2 tanesi market yumurtalarının 1ine anca denk geliyor:) hamileliğin başlarında hiçbişey yiyemez olmuştum o dönem ekmeğe geri döndüm malesef. sonra yine bıraktım.

şekeri düşük tutmanın püf noktası glisemik indeksi düşük gıdalarla beslenmek. proteinin sütün yumurtanın kavrulmamış çerezlerin ve birçok sebzenin g.i si sıfır. meyvelerin şeker oranına göre gittikçe yükseliyor. muzun gi si 100 mesela. çok yüksek. sulu yaz meyvelerinin de oldukça yüksek. meyvenin yanında süt veya yoğurt tüketmek şekerin yükselmesini bir nebze engelliyor. mercimek evet blenderdan geçmemeliymiş posa azaldıkça gi yükseliyor gıdalarda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…