canım tabi doktor vermiş ama ekmek şekeri aynı şeker gibi yükseltmiyor mu? yanlış anlamazsan ekmek çok bence. ben şuanda ekmek hiç yemiyorum, daha önce çok uzun süre karatay beslenmesi yaptım o dönemde alıştım ve yemeye yemeye tatlı isteğim de kesildi ve insulin direncim kırıldı. eskiden kayısı vs beni kesmezdi şimdi yiyemiyorum aşırı şekerli geliyor, meyve suyu içemiyorum elmayı bile zor yiyorum. kahvaltımı ekmeksiz yapıyorum 2 yumurtayla. yumurta çiftlik yumurtası alıyorum zaten 2 tanesi market yumurtalarının 1ine anca denk geliyor:) hamileliğin başlarında hiçbişey yiyemez olmuştum o dönem ekmeğe geri döndüm malesef. sonra yine bıraktım.
şekeri düşük tutmanın püf noktası glisemik indeksi düşük gıdalarla beslenmek. proteinin sütün yumurtanın kavrulmamış çerezlerin ve birçok sebzenin g.i si sıfır. meyvelerin şeker oranına göre gittikçe yükseliyor. muzun gi si 100 mesela. çok yüksek. sulu yaz meyvelerinin de oldukça yüksek. meyvenin yanında süt veya yoğurt tüketmek şekerin yükselmesini bir nebze engelliyor. mercimek evet blenderdan geçmemeliymiş posa azaldıkça gi yükseliyor gıdalarda..