• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
suyu bol tüketmeye çalışıyorum...bunun ilacı falan varmı..yani çözümü nedir...bide mesela şimdi kaçak görüldü bu kaçak hepmi sürecek gebelik boyunca....şimdi baktımda erken doğum yapan varmış bu durumlarda
Bu gibi durumlarda yani idrarda enfeksiyon durumlarında kızılcık suyu içilmesini öneriyorlar enfeksiyonu atıyormuş idrardan.

Canim ben gunde 6 kere aclik ve yemekten 1 saat sonra tokluk sekerime bakiyorum aclik 95in altinda tokluk 145in altinda olmasi gerekiyo.benm sabah degerlerim yuksek ciktigi icin gece yapilan bi insuline basladm hemen dusurdu sekerimi yine bakmaya dewam ediyorum ayni zamanda diyete dewam ediyorum

canım bunun için bi makine var sanırım dimi? adı nedir cihazın? biz de alsak evde kontrol etsek?

canım bende bu kadar ekmek yemiyorum.benim nasıl sınır çıktı anlamış değilim.
yesem demek ki tavan yapardı.canım süt artırıyormuş heralde.
meyvenin yanında ayranı ilk kez duyuyorum bende öyle yapayım.

Canım makinan mı var nasıl ölçüyorsun?
birde suyu az içmek şekeri artırır mı bilgin var mı canım?
Ben doymuyordum hep aclik hissi vardi bende,sanirim o yuzden cok vermis.ama ekmekler şu küçük ince dilimler varya onlardan.şimdi bundanda az yiyorum.
meyveye tarcin dokebilursin demisti sekeri azaltiyormus.ama makarna yoktu listemde.
bir ara esmer makarna yedim.canim cok cekti deyince verdi.pilav patates bezelye karpuz kavun üzüm kiraz pismis havuc yok.Hergun 1 tane çiğ havuc yerdim ama.
sebzelerde fazla kalori yok yesillik falan yiyebilirsin derdi.
benim daha ölçülmediği için şimdilik yemekhanede çıkınca yiyorum makarna. ben gebeliğin başında gittim diyetisyene o zaman bana verdiği diyeti uygulamaya çalışıyorum ama, pek başarılı olamadım kanımca.

Canim ben gunde 6 kere aclik ve yemekten 1 saat sonra tokluk sekerime bakiyorum aclik 95in altinda tokluk 145in altinda olmasi gerekiyo.benm sabah degerlerim yuksek ciktigi icin gece yapilan bi insuline basladm hemen dusurdu sekerimi yine bakmaya dewam ediyorum ayni zamanda diyete dewam ediyorum

canım bunun için bi makine var sanırım dimi? adı nedir cihazın? biz de alsak evde kontrol etsek?

kızlar buda benden 25 haftalık

Eklentiler

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 167
yaa hem partiyi kaçırdım hem de 3000. sayfayı ;( bugün karne bastık kaç tane imza attım bilmiyorum. çook yoğun geçti. eşim geldi misafir ağırladık bi de o yoğunlukta. B-i-t-t-i-m:KK47:

kızlar bebek odasını ne renk yapıyorsunuz? ben açık yeşil tonları düşünüyorum da.

canım tabi doktor vermiş ama ekmek şekeri aynı şeker gibi yükseltmiyor mu? yanlış anlamazsan ekmek çok bence. ben şuanda ekmek hiç yemiyorum, daha önce çok uzun süre karatay beslenmesi yaptım o dönemde alıştım ve yemeye yemeye tatlı isteğim de kesildi ve insulin direncim kırıldı. eskiden kayısı vs beni kesmezdi şimdi yiyemiyorum aşırı şekerli geliyor, meyve suyu içemiyorum elmayı bile zor yiyorum. kahvaltımı ekmeksiz yapıyorum 2 yumurtayla. yumurta çiftlik yumurtası alıyorum zaten 2 tanesi market yumurtalarının 1ine anca denk geliyor:) hamileliğin başlarında hiçbişey yiyemez olmuştum o dönem ekmeğe geri döndüm malesef. sonra yine bıraktım.

şekeri düşük tutmanın püf noktası glisemik indeksi düşük gıdalarla beslenmek. proteinin sütün yumurtanın kavrulmamış çerezlerin ve birçok sebzenin g.i si sıfır. meyvelerin şeker oranına göre gittikçe yükseliyor. muzun gi si 100 mesela. çok yüksek. sulu yaz meyvelerinin de oldukça yüksek. meyvenin yanında süt veya yoğurt tüketmek şekerin yükselmesini bir nebze engelliyor. mercimek evet blenderdan geçmemeliymiş posa azaldıkça gi yükseliyor gıdalarda..
Doktor degil,diyetisyen vermisti.
Beyaz ekmek tehlikeli tabiki.canan karatay butun ekmeklere karsi.ama tam bugday diye abartmamak lazim.gunde 30 yumurta yeyin yada zeytin yeyin diyor. ben buna katilmiyorum.bence herseyin azi karar çoğu zarar.herseyden azar azar yenmeli.
ekmege gelince deminde yazmistim ben cok acikiyordum doymuyordum o yuzden fazladir belki.birde şu var diyetisyenin verdigi liste bu,o kadar liste varki elimde birinde 3 dilim,birinde 2 dilim diyor.yani o kaloriyi hesap ediyordur bütünüyle.bazen ara ögunde ekmek yok mesela.sekerime ve benim aclik boyutuma gore duzenleme yapiyordu.ben simdilik bunlara benzer diyet yapiyorum.bakalim bugun 2.gun cok acikmadim.ekmegide cok sevmiyorum aslinda.yemeği ekmeksiz yerim mesela.
evet kavrulmamis kuruyemis yiyeceksin diyordu.zaten hergun protein de aliyordum.
hemen hemen hergun et balik yiyordum.
ama o da sınırlı bir sekilde.süt ve yogurtta boldu.ben diyet yapmasaydim bunlari duzenli yiyemezdim.
Sütün şekeri cikardigini dusunmuyorum.
bir arkadas yazmis ama hic duymadim.

Son düzenleme:
Tuühh kacirdik mi partiyi. oglusumla kız bakarız diyoduk :KK70:
Gece yatamayanlar gündüz kalkamayanlar diye bi dernek parti vs bişey kuralım da başkanı ben olayım :confused:
çok kötü bel ve sırt ağrıları yaşıyorum ki bu sırt ağrıları sanırım gögüslerimin büyümesinden kaynakli. Ne uyuyabiliyorum ne uyuyabiliyorum ne olacak böyle bilemedim :mad:
Belimin ağrısından saatlerce kalkamadim daha yarım saat önce yaptım kahvaltimi bebisimde bana küstü galiba :KK61:
Böyle işte kısaca heryerim agriyo :KK61:

Back
X