• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

Bu ikili tarama nasıl birşey muayene ücreti dışında ekstra parası nasıl ?

Cnm bu down sendr. Riskine bakiliyor ve bebegin organlarina ense kalinligina falan ayni gunde sendende kan alip pc ye o degerleri girip sonuclandiriyorlar ucreti var ve degisiyo her hastaneye gore ama ssk hast. Ucretsiz 6. Haftada gidersen gun veriyorlar ben gec kaldigim icin 10. Hafftada gittim gun vermediler oyle yani bende ozelde yaptirdim kendi dr. Umda ayrica bu tahlil gebeligin 11.-14. Haftalari arasi yapiliyo bildiklerim bunlar arastir sen istersen :)

Benim doktorum gün aşırı 3 taneden 2 ye düşürdü. Clinone jeli de günde 2den 1 e düşürdü. Elevit günde bir aynen devam.

Neden doz azalttık dediğimde ilaçlarla tutunma sağlamanın doğru olmadığını, eğer embriyo sağlıksızsa anne karnındaki süreyi ilaçlarla uzatmanın anlamı olmadığını söyledi. Başta biraz acımasız bir yaklaşım gibi gelmişti ama şimdi mantıklı geliyor. Sağlıklı embriyo ne yaparsak yapalım kalacaktır diyor.
Canim elevitte domuz katkısı varmis onun yerine ben decavit kullaniyorum araştır sende istersen

Cnm bu down sendr. Riskine bakiliyor ve bebegin organlarina ense kalinligina falan ayni gunde sendende kan alip pc ye o degerleri girip sonuclandiriyorlar ucreti var ve degisiyo her hastaneye gore ama ssk hast. Ucretsiz 6. Haftada gidersen gun veriyorlar ben gec kaldigim icin 10. Hafftada gittim gun vermediler oyle yani bende ozelde yaptirdim kendi dr. Umda ayrica bu tahlil gebeligin 11.-14. Haftalari arasi yapiliyo bildiklerim bunlar arastir sen istersen :)
Sağol canım bilgilendirdiğin için bnm doktorun beni tekrar çağırdığı tarih 11. Haftaya denk geliyor demekki o zmn ikili taramamızda yapılacak :)

Aranızda hamile kaldıktan sonra Climara Forte östrojen bantlarına devam eden var mı? Hamile kalındıktan sonra bırakılmalı yazıyor prospektüste ama ben hala gün aşırı 2 tane takıyorum.
Ben kullandim daha gecen hafta biraktirdi doktor bi sikintida olmadi Allah a sukur

Canım Down sendromunun diğer adı Trizomi 21'miş. Yani , 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu ve bunun sonucunda hastalık ortaya çıkma durumuymuş. Benim tüpçünün söylediğine göre Amniosentez yerine yapılan noninvaziv bir test varmış. Bu testte 13.-18.-21. kromozomlara bakılıyormuş ve %99 kesin sonuç veriyormuş. Test Türkiye'de yapılmıyormuş kanı yurtdışına gönderiyorlarmış , fiyatıda 1500 lira civarıymış.

Çok teşekkür ederim canım, testin adı ne acaba ? noninvazif testin yapılış şekli....

Canım selam. Ben de 36 yaşındayım. Ben sanıyodum ki 35 yaşın üstüne amniyo sentez mutlaka yapılıyor. Sonrasında düşük tehlikesi olduğu için de korkuyordum. Ama 40 yaşın üstüne yapılıyormuş. Ben ikili dörtlü testimi yaptırdım, ayrıntılı ultrasounda girdim. Testler de hep düşük risk çıktı, ayrıntılıda da aksi hiç bişi görülmedi çok şükür o yüzden de amniyo senteze gerek kalmadı.

Çok teşekkür ederim, içimi rahatlattın, ben banada yapılacak diye düşünmüştüm, inşallah benim değerlerde düşük çıkar...

Bence kafana takma yaş 28 benim riskli çıktı amiosentez vs istemiyorm şimdiki düşüncem bu 3 lü testim var Ocak'ta Rabbim evlatla imtihan etmesin kimseyi

Amin erre, doğru söylüyosun, bazen down deseler vazgeçermiyim bilmiyorum, on yıldır bekliyorum, allah hepimize hakkımızda hayırlısını versin...

Sonuca bakmadan riskli diyemessin canım kanda bakacaklar önce

Yaş faktörü az yada çok etkiliyor, 35 yaş üstü olmak zaten bir risk faktörü, sana göre çıkma olasılığım yüksek de ondan dedim, kimsenin yüksek çıkmaz inşallah, zaten kan değerlerindede yüksak çıkıp amniyosentez yaptıranların %90 nında problem çıkmıyormuş...

Ceviz büyüklüğünde crinone jel topağı düştü az önce. İçinde minik minik kahverengi lekeler var. Normal mi ya:KK43: 6 haftalık hamileyim bu arada.

Normal canım, ben 10. haftadayım, benimde 6. haftada aynısı olurdu, kese rahimde yer açıyo, eski kanama kahverengidir, sorun olmaz, ancak 7. haftada hafif pembe sıvı geldi, yani taze kan, biraz rapor aldım, yattım, crinone jeli sadece sabah kullanıyodum, sabah akşam kullanmaya başladım, bide corasprini bıraktım. şimdi herşey yolunda üç ggünde kesildi pembe renk gelmesi, Oda normalmiş, 7. haftada daha çok büyüyor kese. sende pembe ve kırmızı renklere dikkat et, crinone nun hep öyle posası gelecek, özellikle sıcak suyla temizle.

Normal canım, ben 10. haftadayım, benimde 6. haftada aynısı olurdu, kese rahimde yer açıyo, eski kanama kahverengidir, sorun olmaz, ancak 7. haftada hafif pembe sıvı geldi, yani taze kan, biraz rapor aldım, yattım, crinone jeli sadece sabah kullanıyodum, sabah akşam kullanmaya başladım, bide corasprini bıraktım. şimdi herşey yolunda üç ggünde kesildi pembe renk gelmesi, Oda normalmiş, 7. haftada daha çok büyüyor kese. sende pembe ve kırmızı renklere dikkat et, crinone nun hep öyle posası gelecek, özellikle sıcak suyla temizle.
Teşekkür ederim. Gerçekten rahatladım. Ilk defa oluyor çünkü. Cuma günü kontrolüm vardı, yarına çekeyim ben onu. İçim rahatlasın.

Merhaba kızlar bende uzun zamandır giremiyordum sayfaya bugün doktordaydık dun lekelenme olmuştu o yüzden gittik kalp atışlarını da duyduk çok güzeldi ya düşük riskim varmış doktor öyle dedi aspirini bıraktım hayırlısı artık

Gözün aydın, düşük riskinin olduğunu nasıl anladı acaba ?

Aranızda hamile kaldıktan sonra Climara Forte östrojen bantlarına devam eden var mı? Hamile kalındıktan sonra bırakılmalı yazıyor prospektüste ama ben hala gün aşırı 2 tane takıyorum.
Ben transfer gunu basladim ve 4 gunde bir degistiryorum. Elimde 2 kutu vardi onlar bitince dr.um bırakabilirsin dedi. Birde gobegim killanmaya basladi bantlari cikiarinca cok aciyor cnm :)

Back