2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Rica ederim :) hurmayı bilmiyorum. Ancak normal yemek yapmamı doktorumuz tavsiye etti. Prof. Dr. Esra Önal'a gidiyoruz. Kendisine güveniyorum ve onun tavsiyelerine uymaya çalışıyorum. Tuz ve şeker kesinlikle yok. Kimi zaman yemek pişiriyorum kimi zaman da yine sebze haşlıyorum. Her gün 1 yumurta sarısı verdi doktorumuz ancak bizim minik nefret ediyor. Ben de pişirdiğim yemeği yedirirken içine ufalıyorum çaktırmadan :) zeytinyağını haşladığım sebzelerin içine hep sonradan koyuyorum, ama yemek pişirirken yağı yakmadan soğanla aynı anda koyuyorum kavuruyorum soğanı. Domatesi de doktorumuz tavsiye etti. Sabahları kahvaltıya doğradığım domatesin suyunu bile veriyorum ben. Yalnızca 1 yaşına kadar ıspanak yasak. İçindeki nitritin nitrata dönüşüp böbrekleri yorması sebebiyle... Onun dışında kısıtlama yok. Nacizane tavsiyem, avokadonun faydalarını okumanızı tavsiye ederim. Ben ara sıra günde yarım avokadoyu ezip üzerine de zeytinyağı koyuyorum. Severek yiyor. Artık günde 1 öğün yemek, 1-2 öğün meyve, 1 öğün de tarhana çorbası veriyorum. Emmeye de devam ediyor, mama da alıyor ama günde 2'ye düşürdük mamayı. Başka merak ettiğiniz sorular varsa cevabını bildiklerimi seve seve cevaplarım.
Alerjik bebegi olan arkadaslar hangi mamayi veriyorsunuz
Neocate kullanıyoruz biz. Ancak ek gıdaya 4. Ayda geçtiğimiz için sanki artık biberonla tam içemiyor gibi. Valla mama içerken biberonla savaşıyor mu içiyor mu belli değil. Suyu bile kaşıkla veriyorum. Tam beceremiyor artık biberonla içmeyi. Tıkanıyor hep. Kendine getirip toparlayana kadar ödüm kopuyor. Onun için de kaşıkla veriyorum.

Arkadaşlar evde kendim ekmek yapsam yemeklerine ufalasam olur mu? Bugün doktoru da arayıp sormayı düşünüyorum... Tok tutsun verdiğim sebze yemekleri istiyorum. İçime sinmiyor mama vermek. Onun için olabildiğince beni emsin ve ek gıda alsın istiyorum. Bir de su için alıştırma bardağına geçen var mı? Bizimki biberonla içmeyi unutuyor sanki. Aldım alıştırma bardağı. Avent.. Ama cesaret edemiyorum. Kocaman delikleri...

Korkma canım başta içerken bikaç kez Boğazına kaçırdı ama Iki öksürükle geçti sonra da alıştı zaten :)

Ben de aventin alistirma bardagini aldim. Cok guzel iciyor ama delikleri yok sadece ucunda cizgi seklinde bir cizik var. Mor lu pembeli bisey. Tavsiye ederim.

Merhaba Arkadaşlar,
Bugün doktorumuzu aradım. Bebeğimin yemeklerinin içine tam tahıllı/ tam buğday ekmeklerinden ufalayabileceğimi söyledi. Ayrıca sıcaktan isilik oldu miniğim. O kendi kendine geçecektir, ancak Koresatin Pomad sürebilirsiniz isterseniz dedi. Terlemesin, ince giydirin, sık sık banyo yaptırın dedi. Bunları yapıyorum. Bakalım geçer inşallah. Ama bir şey sürmeyi düşünmüyorum... Ayrıca yumurta sevmeyen bebekler olursa deneyip başarılı olduğum bir yöntem söyleyeyim, süt sağıyorum tabağa döküyorum. İçine de haşlanmış yumurta sarısını karıştırıp kaşıkla yediriyorum.

Maalwsef isilik herkesin derdi.. Komik gelebilir ama ben sütümü sagıp sürüyorum.. Ekmek yemesi şartmı ??

Maalwsef isilik herkesin derdi.. Komik gelebilir ama ben sütümü sagıp sürüyorum.. Ekmek yemesi şartmı ??
Şart değil tabiki. Ama ben mama vermek istemiyorum artık mamayı tamamen kesmek istiyorum. Bu nedenle de ek gıdalar tok tutsun istiyorum. Yoksa günde 2 kez 90'ar cc mama içiyor. Sanırım tam tahıllı ekmek mamadan daha zararsızdır bilemiyorum. Sütünüzü sürmek de çok mantıklı aslında. Daha doğal ne olabilir ki...

Bende aptamil ceriyorum günde 75 cc bir kere. Sanırım haklısınız. Önerdiğiniz bir marka var mı ekmek içi

Bende aptamil ceriyorum günde 75 cc bir kere. Sanırım haklısınız. Önerdiğiniz bir marka var mı ekmek içi
Henüz hiç araştırmadım ama normal bir fırına/ekmekçiye girip tam tahıllı ekmek almayı düşünüyorum şimdilik. Günlük olsun ki taze olsun. Poşetli markalı ekmeklerde koruyucu vardır diye tahmin ediyorum. Keşfettiğim bir şey olursa paylaşırım. Bu arada, hepinizin kandili mübarek olsun anneler...

Ben sütaşın benim ilk yogurdum diye bi ürünü var ondan alıyorum.. Bizim buralards süt bulunmuyor. Hazır sütten yapmakta hazır yoğurt almak arasında pek fark yok sanırım
Hazir sutle hazir yogurt farklidir diye dusunuyorum. Sonucta gunluk sut hemen bozuluyor. Ama yogurt gunlerce beklese de ayni kaliyor koruyucu icerdiginden sanirim.

Sanada hayırlı kandiller canım

Hazir sutle hazir yogurt farklidir diye dusunuyorum. Sonucta gunluk sut hemen bozuluyor. Ama yogurt gunlerce beklese de ayni kaliyor koruyucu icerdiginden sanirim.
Haklısım galiba canım ama ben yoğurt yapmaktan pek anlamıyoru m

Neocateyi raporla mi aliyosunuz eğer öyleyse alerji testi yapılıp da mi ckartlyo rapor

Neocateyi raporla mi aliyosunuz eğer öyleyse alerji testi yapılıp da mi ckartlyo rapor
Alerji testi yaptırmadık, bizimkinin alerjisi çok barizdi. Süt olduğunu da keşfetmiştik. Doktor muayenesinden sonra rapor çıktı. Ancak rapor işleri biraz sıkıntılı oluyor. Sgk bir sürü gereksiz gereklilik koymuş. Kaç kez yenilettik raporu. Siz de neocate mi kullanıyorsunuz?

benım kızada doktor neocate verdı raporlu 11 kutu verdıler ama benım kız reddettı mamayı oldugu gıbı cıkardı alerjı testınede sokmuslardı temız cıkmıstı ama yınede verdı yuzunde kabarcıklar cıkmıstı ve cıldınde kuruma olmustu cok sukur gectı meger ben fıstık yumurta peynır felan yedıgım ıcın oluyomus onları bıraktım geçtı

slm kızlar benım cımcıme emeklemeyı ogrendı ama bı degısık emeklıyo :d halka fılmınde tvden cıkan kız gıbı bıde kendı basına yattıgı yerden kalkıp oturmayı ogrendı oda tam degıl yan oturup elıyle desteklıyo kendını evın heryerı yorgan düşsede bişe olmuyo

Aynen benimkide oturma işini yapıyor:) emeklemeye gelince çok komik tırtıl hgibi ileri geri ileri geri hop atiyor kendini one aynı penguen dansi gibi

Altın kadar değerli bilgiler için coooooooooook teşekkür ederim :) bilgiler harika

Bu arada herkesin bayramı mübarek olsun..
Rabbim ülkemizi belalardan korusun son zamanlarda üzücü olaylar ardı ardına geliyor keşke herkes kardeşçe yaşamayı bilse din dil ırk mezhep renk ayırımı yapmadan hepimizi Allah yarattı sonuçta insan insanın canına nasıl kiyabiliyor dünya korkutmaya başladı..
Bebislerimizi her türlü kötülükten kazalardan belalardan kötü insanlardan hastalıklardan korusun Allahım ülkemizi dünyamızı feraha çıkarsın insanlar mutlu olsun artık Allah yukarda bu tip olaylara kimler sebep oluyorsa Allahima havale olsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…