Rica ederim. Öğrendikçe paylaşırım yine:)Altın kadar değerli bilgiler için coooooooooook teşekkür ederim :) bilgiler harika
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Rica ederim. Öğrendikçe paylaşırım yine:)Altın kadar değerli bilgiler için coooooooooook teşekkür ederim :) bilgiler harika
Acil yardımm... Bebeğim 6.5 aylık oldu. Ben de 29 haziranda ilk kez adet oldum. Sütüm birden azaldı. Benim doğumdan önce de 7 gün sürerdi. Az az yine öyle oldu. Normalde bebeğim 1-2 kere uyanırdı. Emip 3-4 saat uyurdu. Adet olduğumdan beri yenidoğan gibi gece 2 saatte bir uyanıyor. Her emdiğinde doymuyor çünkü. Bundan sonra sütüm artar mı? Kesilmesinden çok korkuyorum Tavsiyeniz var mı?
Teşekkür ederim ya inşallah artar...Kesin
Kesinlikle artar :) adetten sonra öyle bir etki oluyor gerçekten ama bebek sık emdiği için yine eski düzene devam ediyor. Endişelenmeyin.
Şart değil tabiki. Ama ben mama vermek istemiyorum artık mamayı tamamen kesmek istiyorum. Bu nedenle de ek gıdalar tok tutsun istiyorum. Yoksa günde 2 kez 90'ar cc mama içiyor. Sanırım tam tahıllı ekmek mamadan daha zararsızdır bilemiyorum. Sütünüzü sürmek de çok mantıklı aslında. Daha doğal ne olabilir ki...
Bebeğimin 2. ayından itibaren formül mama vermek zorunda olduğum halde benim gözümde hepsi öcü. Ama vermek zorundaydım ve artık büyüdüğü için olabilidiğince mamadan koparmak istiyorum. Ekmeğe zorunlu kalmadıkça başlamam ama en azından tam tahıllı ekmek verirken neyi ne kadar boşa verdiğimi bilirim. Mamalarda bilmiyorum... Tabi bu görüş hep ikiye ayırır insanları. Siz verin, ben uzak tutmaya çalışacağım. Herkes ayrı düşer bu konuda :)Bu ne kadar yanlış bir düşünce. İlk bir yıl bir bebeğin ana besin kaynağı süt olmalıdır. Anne sütü yoksa formül süt. Süt yerine tahilli ekmek tercih edip boş kalori ile midesini mi dolduracaksiniz? Ben emziriyorum ama formül sütlere asla katı bakmadım. Anne sütüne en yakın şekilde uretiliyorlar.mamalar öcü değil .
Evet cnm. Bir yaşina kadar bebege sut verilmiyor. Anne sutu yoksa bebegin ihtiyac oldugu sut firmul mama yada sutlu kAşik mamadan saglanmali bunu uzmanlar drlar diyor. Teknoloji cagindayiz. Millet uzaya gidiyo. Mamayi mi anne sutune yakin yapamayacaklar. Tabiiki ilk tercih annesutu . Annesutunun yerini hic birsey tutamaz. Vermek istemeyenin kendi tercihi tabii. Bebeginin beslemek kendi sorumlulugunda. Mamaya ocu gozu ile bakanlari bende anlamiyorum. Bu insanlar eve pakette hic mi birsey almiyor omur boyu cocuklari tek bir abir cubur birsey alniyor ve tamamen organik besleniyorlardir. Ancak biyle olsbilir.Bu ne kadar yanlış bir düşünce. İlk bir yıl bir bebeğin ana besin kaynağı süt olmalıdır. Anne sütü yoksa formül süt. Süt yerine tahilli ekmek tercih edip boş kalori ile midesini mi dolduracaksiniz? Ben emziriyorum ama formül sütlere asla katı bakmadım. Anne sütüne en yakın şekilde uretiliyorlar.mamalar öcü değil .
haha aynen ya cok komıkler benımkı bıde dondurma yemeye basladı onun yalancanı nerden bılıyosa külahı gosterınce dili dışarı cıkıyo bır ıkı yalatıp gerı cekıyorumAynen benimkide oturma işini yapıyor:) emeklemeye gelince çok komik tırtıl hgibi ileri geri ileri geri hop atiyor kendini one aynı penguen dansi gibi
Ay maşallah benim minik te 10 aralık doğumlu o kadar yemek vermeye korkuyorum anne şutu ağırlıklı besliyorum arada kendi yaptığım lor peyniri yoğurt ve haşlanmış sebze veriyorum ama tadımlıkSelam kızlar görüyorum ki pek az kişi giriyor buralara sağlık olsun. 3 Aralık doğumluyuz biz. Emekleme henuz yok her yere yuvarlanıyoruz oturmaya da tam başlamadı. Fikir açısından doktor tavsiyeli menümüzü yazayım sizlerde arada yazarsanız fikrimiz olur. Sabah 8 de süt Saat 10 gibi peynir tam buğday ekmek içi ceviz fındık pekmez anne sütü ile yumuşatıp kahvaltı yiyor yumurta ya da başladık az az ama sıcaklarda 2 gün arayla ver dedi doktor çok isilik oluyor biraz hassas. Öğlen kayısı elma muz karışık meyve bazen erik armut falan değişiyor. Arada süt ve uyku öğleden sonra kıymalı tarhana ve yoğurt arada isterse süt filesine kayısı ve hurma koyuyorum bayılıyor 5 gibi sebze yiyor patates havuç kırmızı mercimek soğan irmik haşlayıp veriyorum domates ve soğana yeni başladık kabak brokoli değiştirip veriyorum piştikten sonra zeytin yağı koyuyorum akşam arı mama pirinç unu var ondan muhallebi yiyor süt içip 10 buçukta gece uykusuna yatıyor genelde 3 e kadar uyuyor sonra emip 7 buçuk 8 gibi uyaniyor. Bu kadar yemeğe rağmen hala kesintisiz uyku yok mutlaka gece kalkıyor
Benim oğlum da alerjik egzama 10 aralik doğumlu 71 cm boy 10.5 kilo anne sütü aldı sadece yemeklere baslamadim tadımlık sadece doktor güneş kremi tavsiye etmedi saatlere dikkat edin güneşe çıkarmayın sabah yada akşam üstü guneslensin dedi doktor bronzlasmasi iyi olur dedibu arada egzemamızda var nasıl olur tatil aceba giden arkadaşlar yazarsa sevinirim bir de biz her yıl gidiyoruz ama malum çocuk yoktu çocuklu olunca odalarda beşik oluyor mu gidenlerden yardım lütfen neler almalıyız yanımıza minik kuş için emiyor zaten sadece anne sütü aldı mama vermedik şimdi anne sütü artı yemek meyve şeklinde gidiyoruz bir de 7,5 kiloyuz 2 aralık doğumlu sizlerin kiloları nasıl
3 aralık doğum bu ay basında 8,5 kiloyduk. mama hiç vermedık bizde şimdi ek gıda ya gectıkbu arada egzemamızda var nasıl olur tatil aceba giden arkadaşlar yazarsa sevinirim bir de biz her yıl gidiyoruz ama malum çocuk yoktu çocuklu olunca odalarda beşik oluyor mu gidenlerden yardım lütfen neler almalıyız yanımıza minik kuş için emiyor zaten sadece anne sütü aldı mama vermedik şimdi anne sütü artı yemek meyve şeklinde gidiyoruz bir de 7,5 kiloyuz 2 aralık doğumlu sizlerin kiloları nasıl
Hay maşallah canım sana.. Aynı gün doğum yapmıştık ben ek olarak enginar ve yulaf ezmesi de veriyorum sebzelere karıştırıp aklında bulunsun..ben pirinç unu vs hiç tattırmadım. Aptamil tahıllı meyveli karışımı var ondan aldım bi kere tadına baktı yemedi..Selam kızlar görüyorum ki pek az kişi giriyor buralara sağlık olsun. 3 Aralık doğumluyuz biz. Emekleme henuz yok her yere yuvarlanıyoruz oturmaya da tam başlamadı. Fikir açısından doktor tavsiyeli menümüzü yazayım sizlerde arada yazarsanız fikrimiz olur. Sabah 8 de süt Saat 10 gibi peynir tam buğday ekmek içi ceviz fındık pekmez anne sütü ile yumuşatıp kahvaltı yiyor yumurta ya da başladık az az ama sıcaklarda 2 gün arayla ver dedi doktor çok isilik oluyor biraz hassas. Öğlen kayısı elma muz karışık meyve bazen erik armut falan değişiyor. Arada süt ve uyku öğleden sonra kıymalı tarhana ve yoğurt arada isterse süt filesine kayısı ve hurma koyuyorum bayılıyor 5 gibi sebze yiyor patates havuç kırmızı mercimek soğan irmik haşlayıp veriyorum domates ve soğana yeni başladık kabak brokoli değiştirip veriyorum piştikten sonra zeytin yağı koyuyorum akşam arı mama pirinç unu var ondan muhallebi yiyor süt içip 10 buçukta gece uykusuna yatıyor genelde 3 e kadar uyuyor sonra emip 7 buçuk 8 gibi uyaniyor. Bu kadar yemeğe rağmen hala kesintisiz uyku yok mutlaka gece kalkıyor
Zaten doğduğunda 4.5 ki koydu canım çok dikkat ettim 12 kilo aldım hamileyken bizim oglan tosun oldu sütün yarıyor dedi herkes mama falan yemedi önemli olan sağlıklı olmaları rabbime emanet10,5 kilo nasil oluyo masallah :) benim minigim gram gram buyuyo olsun saglikli olsun rabbime hamdolsun . Biz 7 kiloyu zor gorduk gecen kontrolumuzde haziran 24 te .
Canim deniz suyu yetiskinlerin egzamasina iyi geliyor. Bebek cildine de iui gelir. Dr denize sokup cikarabilirsin dedi. Boynuna kadar denize sok biraz sok çikar.bu arada egzemamızda var nasıl olur tatil aceba giden arkadaşlar yazarsa sevinirim bir de biz her yıl gidiyoruz ama malum çocuk yoktu çocuklu olunca odalarda beşik oluyor mu gidenlerden yardım lütfen neler almalıyız yanımıza minik kuş için emiyor zaten sadece anne sütü aldı mama vermedik şimdi anne sütü artı yemek meyve şeklinde gidiyoruz bir de 7,5 kiloyuz 2 aralık doğumlu sizlerin kiloları nasıl