2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Hamilelik çok ızun sürmüştü sanki :)Buraşar çok değişmiş, şöyle bir baktım ki gediklilerden pek kimse kalmamış, yeni arkadaşlar var hep:spor: sanki başka bir grup gibi:KK28::KK3:
Sabahlara kadar nasıl yazışırdık, aylarca neler paylaştık :eğlence::halay:evet gediklilerden kimse kalmamış:KK43: ahh ya ne gruptuk halbuki :KK14:

Aynı sorunu ben de yasıyorum.bebegim 4 aylık sütüm azken bi sorun yoktu hiç ayrılmak istemiyordu ne zaman sütüm arttı sorunlar başladı emerken yutmuyor boğulacak gibi oluyor sonra da emmemek için agliyor. Sadece uykuya dalar ken emiyor ya da uykuda uyanıkken ne biberonla ne kaşıkla hiç birini kabul etmiyor. Annem uyuyan çocuk uyandırıp emzirilmez dedi onu dinlemedim 3 saatte bir emzirdim uyandırıp acaba bu sebep olmuş olabilir mi bebeğınizin beslenmesinde siz nasıl bi yol izlediniz. Çok zor durumdayım

Bizde durum değişmedi malesef hala uyurken emziriyorum başka turlu beslenmek istemiyor. Sizin sorununuz süt fazlalığı olabilir. Hafif yatar pozisyonda emzirmelisiniz ve memeyi c şeklinde kavrayıp süt akışını yavaslatmaniz gerekiyor. Önce sagip sonra memeyi verebilirsiniz. Bende bunları denedim ama pek çözüm olmadı sadece sütün boğazına kaçması bir nebze olsun azaliyor. Alerji yada reflu belirtisi var mi? Bunların hepsi beslenme reddedine sebep oluyor. Bizde ikiside var.

Aynı sorunu ben de yasıyorum.bebegim 4 aylık sütüm azken bi sorun yoktu hiç ayrılmak istemiyordu ne zaman sütüm arttı sorunlar başladı emerken yutmuyor boğulacak gibi oluyor sonra da emmemek için agliyor. Sadece uykuya dalar ken emiyor ya da uykuda uyanıkken ne biberonla ne kaşıkla hiç birini kabul etmiyor. Annem uyuyan çocuk uyandırıp emzirilmez dedi onu dinlemedim 3 saatte bir emzirdim uyandırıp acaba bu sebep olmuş olabilir mi bebeğınizin beslenmesinde siz nasıl bi yol izlediniz. Çok zor durumdayım

Bizde durum değişmedi malesef hala uyurken emziriyorum başka turlu beslenmek istemiyor. Sizin sorununuz süt fazlalığı olabilir. Hafif yatar pozisyonda emzirmelisiniz ve memeyi c şeklinde kavrayıp süt akışını yavaslatmaniz gerekiyor. Önce sagip sonra memeyi verebilirsiniz. Bende bunları denedim ama pek çözüm olmadı sadece sütün boğazına kaçması bir nebze olsun azaliyor. Alerji yada reflu belirtisi var mi? Bunların hepsi beslenme reddedine sebep oluyor. Bizde ikiside var.

Arkadaslar iyi hosta. Uzun zamandir gorusmuyordunuz vs. Ne mutlusunuz suan. Onuda anladim. Peki bir Allahin kulunun bile cvb yazmamasi neyin gostergesi acaba? Yahu suraya bir soru sordum. O ona mendil salliyo digeri digerine bilmemne yapiyo.
Sanki orda yardim isteyen kimse yokmus gibi hareketler. Neyse. Size mutluluklar bolca halay cekmeler.

Halayları okuduğuna göre hiçbirimizin 6 ay bitmeden ek gıdaya geçmediğini okumuşsundur yani ek gıda geçmedik sana da cvp vermedik haliyle :duduk:hemen kavga çıkarmaya gerek yok
Kavga mi cikti suan? Benin haberim yok. Ek gidaya gecmedik demesi bu kdr zor degil bence.

Alarji
Bizde durum değişmedi malesef hala uyurken emziriyorum başka turlu beslenmek istemiyor. Sizin sorununuz süt fazlalığı olabilir. Hafif yatar pozisyonda emzirmelisiniz ve memeyi c şeklinde kavrayıp süt akışını yavaslatmaniz gerekiyor. Önce sagip sonra memeyi verebilirsiniz. Bende bunları denedim ama pek çözüm olmadı sadece sütün boğazına kaçması bir nebze olsun azaliyor. Alerji yada reflu belirtisi var mi? Bunların hepsi beslenme reddedine sebep oluyor. Bizde ikiside var.[/QUOT
Alerji olabilir çünkü bezinde kan oluyor bazen süt alerjisi olabilir dendi

Selam kizim 5 ay 10 gunluk. Bugun kontrolune gittik.rota vitusun ikinci dozunu aldik. Iki ogun ek gida yedi bi ay boyunca ... ve tabiki emdi hos ek gida yesede emdi ustune sonuc 400 gr almis butun ay... yani onca yedigi nereye gidiyo anlamadim .

Havuc
Patates
Elma
Armut

Bunlari kusma onleyici mamasiyla yedi ve pirinc unlu muhallebi yedi

Simdi yeni besinler ekledi doktorumuz.ben hata yapmisim ben yicekleri yemesi onemli sanip mamayi az kokuyodum.doktor 10 olcek mama yemesi lazim gunde . Ister havuca kat ister yogurda ister avakodaya yedir dedi... velasil kelam yeni besinletimiz

Seftali
Kayisi
Avakado
Muz
Elma
Armut

Yogurt

Havuc
Patates
Yerelmasi
Kabak
Beyaz sebzeler

Uzum pekmezi

Zeytin yag katicaz sebzelerine...

Boyu 64cm
Kilosu 6630gr
Bas cevresi 42,8

Bidahaki ay asisini olup kahvaltiya bslicaz ve eti ogunlerine katicaz dedi.

Gelisimi cok guzel cok sukur donuyo surunuyo yuvarlaniyo doktorla gurestiler acik :) doktorumuz cok ilgili ve bilgili bi doktor salyalar basla uykusuz geceler filan dedi zaten dedim kendi kendine uyuyan cocuk gitti surekli salliyorum dedim. 1 bucuk yasina kadar uyku arama annesi dedi. Disler disler dedi.daha disimiz yok. Sagligi yerinde . Hareketleri gelisimi iyi cok sukur. Kilosu en dusuk perselde olsada bu kiz adam olur dedi. 400 400 de olsa annesi mutfakta cok calisip bu hizdan dusmesin dedi.o iyi olsun nabalim bizden haberlet boyle

Bilmeyenler icin ek gidaya erken basladik cunku reflusu var asiri kusuyodu... biboron emzik asla kabul etmiyor. Kusma onleyici mamayi yemesi lazim cunku kilo alimi durmustu. O yuzden o mamayi basinlere katip ek gida olarak yiyo. Boylece emdigide midesinde kalabiliyo.

haksever haksever oncelikle Allah anali babali buyutsun bebegini:nazar:

Verdigin bilgiler icin tskler. Benim icin soylemis olmasanda faydalanacagim bilgiler. Beni. Oglumda emzik biberon almiyor. Suyu bile agzina damlatiyorum emme olayi yok biberonda. Sadece beni emiyor. Bizde 1 aydir ek gidaya gectik. Sadece sebze meyve puresi yiyor simdilik. Bir ay sonra muhallebi tarzi mamalar yiyebilecek sanirim.

haksever haksever oncelikle Allah anali babali buyutsun bebegini:nazar:

Verdigin bilgiler icin tskler. Benim icin soylemis olmasanda faydalanacagim bilgiler. Beni. Oglumda emzik biberon almiyor. Suyu bile agzina damlatiyorum emme olayi yok biberonda. Sadece beni emiyor. Bizde 1 aydir ek gidaya gectik. Sadece sebze meyve puresi yiyor simdilik. Bir ay sonra muhallebi tarzi mamalar yiyebilecek sanirim.
Benim kizim da hic agzina sokmuyo suyuda bardaktan iciyo :) sanki ogretilmis gb .

Ay buraya gelmeyeli ne cok olmus. Bebisler buyuduu benim oglum 5 bucuk aylik oldu.
Hala emiyor ayni zamanda 1 aydir duzEnli ek gidaya gectik. Cunku bizi hic rahat birakmiyordu. Ne yersek agzimizin icine bakarak yalaniyordu. Doktorumuzda sebze purelerinden baslamamizi tavsiye etti. Suan sebze ve meyve pureleri yiyor. Haziranda turkiyede olcam. Orada neler yedirmemi tavsiye edersiniz. Cunku burdaki doktorumuz hazir pureleri tavsiye etti. Guvenilir oldugunu ve evde yapmaya degmeyecegini soyledi. Sonucta az bisey yiyor ve bunun icin degmez dedi. Ki eger ben evde yapicak olsaydim bio urunler tercih etmeliymisim. Mesela benim yedigim havuctan degil ona ayri bio havuc almam lazimmis vs vs. Peki ya turkiyede ne yapmaliyim? Malum birde hava su degisikligi var. Cocugu hepten tepetaklak etmek istemiyorum.
Canm ben doktoruna katilmiyorum degmez konusuna ve hazir yiceklere. Soyle dusun kendi yaptigin sey iki gune bozuluyo . Yofurdun eksiyo. Ama o hazir seylere kimbilir ne katiyolar iki uc ay raf omru var. Bisuru makina insan icinde nasil oluyo kimbilir. Ben salca fabrikadi gordum mesela. Yere dusrnler geri konuluyo icine fare bile kacsa noluyo gidiyo bunlari gozumle gordum... o cocuk mamalarinda purelrindede sebzeler meyveler var carigi curugu kimbilir neler gidiyodur. o yuzden ben kendimizin yapmasi taraftariyim . Kizimda reflu var olmasa asla toz mama devam sutu bile vermezdim anne sutu ve biz nasil buyuduysek oyle buyuturdum. bence hazir seyler verme madem turkiyeye geliyosun burdaki herseyi vakumlatarak evine donerkende gotur. Ben olsam yurt didinda ete bile guvenmezdim.tr ye gelince bi kuzu kestirip kiymasini minik posetlerdim vakumlatirdim . Kemik sularini kaynatip dondururdum. Domatez ve meyvelerin purelerini kavanozlardim bulabildigim rn dogalini bularak. Nacizane fikrimi soyledim. Tabi herkes kendi evladini kendi dogrulariyla buyutmekte ozgurdur

Bebegine su verenler nsil veriyo. Bizim sularimiz asiri kirecli ve bembeyaz tadi cok kotu. Zaten hazir du iciyoruz. Cay ve yemekleri bile onunla. Bebeklere cesme suyunu kaynatip sogutup verilmeli deniliyi. Sma sular cok kotu hazir suyu mu kaynatip versrm?

Canm ben doktoruna katilmiyorum degmez konusuna ve hazir yiceklere. Soyle dusun kendi yaptigin sey iki gune bozuluyo . Yofurdun eksiyo. Ama o hazir seylere kimbilir ne katiyolar iki uc ay raf omru var. Bisuru makina insan icinde nasil oluyo kimbilir. Ben salca fabrikadi gordum mesela. Yere dusrnler geri konuluyo icine fare bile kacsa noluyo gidiyo bunlari gozumle gordum... o cocuk mamalarinda purelrindede sebzeler meyveler var carigi curugu kimbilir neler gidiyodur. o yuzden ben kendimizin yapmasi taraftariyim . Kizimda reflu var olmasa asla toz mama devam sutu bile vermezdim anne sutu ve biz nasil buyuduysek oyle buyuturdum. bence hazir seyler verme madem turkiyeye geliyosun burdaki herseyi vakumlatarak evine donerkende gotur. Ben olsam yurt didinda ete bile guvenmezdim.tr ye gelince bi kuzu kestirip kiymasini minik posetlerdim vakumlatirdim . Kemik sularini kaynatip dondururdum. Domatez ve meyvelerin purelerini kavanozlardim bulabildigim rn dogalini bularak. Nacizane fikrimi soyledim. Tabi herkes kendi evladini kendi dogrulariyla buyutmekte ozgurdur
Canim haklisin bende senin gibi dusunuyorum aslinda. Et konusundada biz etimizi kendimiz kesiyoruz yada camiden aliyoruz. Oyle daha guvenli oluyo.

Merhaba leyla nasılsın uzun zamandır girmiyorum insallah iyidir herkes..facede grubu takip ediyor0ğ0 um daha kolay oluyor burdan.sizleri merak ettim girip bakayim dedim..
Ayyy aslı cım canım bende takip etmiyorum açıkçası
Nasılsın bebeğin nasıl, biz çok iyiyiz aslı by arada özelden adını yazda seni facebook dan ekleyeyim

X