HaklisinPirinc vs bagirsak sagligi icin iyi degil buyuk insanlara bile yemeyin pirinc diyolar o bebek haliyle yerse ne olur sebze pureleri corbalari et sulari verin bebeklerinize meyveye bile hemen baslamayin
tek Kat uzun kollu gydiryrmKizlar havalar isinmaya başladı bebekleri nasil giydiriyosunuz
Ben sabahları 20 dakika akşamlarıda 20 dakika koşar adım yerimde hareket etmeye başladım iyi geldi biraz geçsin ip atlamaya başlayacağımBizde 5ayligiz bendede kilo var düşünüyorum nasik olacak diye sonra karar verdim.ek gidaya gececegimiz zaman diyetisyene gidicem anca oyle veririz kilo bence
Canım çok değil mi çocuğa. Bizim ki yoğurt ve meyve presiyle başlattı. Amaç doyurmak değil kaldırmak.face kullanıyorsanız bld türkiye diye bir grup var bebek beslenmesi üzerine doğru bilinen yanlislardan. bahsediyorlar. ama masallah kuzunaKizlar gida konusunda; ben Dr ile konuşarak başladım ben ilk gunlerden beri uyku ogunu olarak formul sut vermistim , bebeğim tam 5.5 aylik erkek bebek
7020 gr 65 cm dün kontrolumuz vardı
Ben aptamil sütlü pirinci veriyorum , mahalleni veriyorum , 3 sebzeni corba patates kabak havuç ayrıca tarhana başladım meyve elma havuç suyu , yogurt ve emmeye devam ediyor günde en az 3 kere bu saydıklarından veriyorum en fazla 5 kere . Gaz sorunu yok boşaltılm da problem yok . Mahallesi'leri yarı sut yarı su yapıyordum 4 aylikken simdi direkt sut ile hazırlıyorum . Dr ayin 25. İnde kahvaltı başlayacağız dedi tam 6. Ayı doldurulacağız çeyrek yumurta sarısı lor peynir aptamil mama kullanabilirsin sulandirmak icin dedi
Dr unuza danışın ek gıda dan korkmayın
bn buyuk oglumda yurutec almamistim cok gerek duymadim ama bu sefer almayi dusunuyorum yere birakamioruz cunku buyuk oglumdan en azindan onla ikisi biraz oyalanir die dusunuorum. cok uzun sure icinde tutulmasi da zararli olabilirms5 ayı geçtik hala bi uyku düzeni yok bazen gece 2 defa kalkıyo bazen 4
sabah genelde 8 de kalkıp 2 saat arayla 100 cc içiyo
45 dk falan uyuyor 2 yada 3 defa
işe başladığım için gündüz pek karışamıyorum
gecede 11 gibi uyuyor sizin durumlar nasıl kızlar
odalarını ayırdınız mı
birde erkek bebek yürüteç alan varmı pek tavsiye etmiyorlar
Ayın 14ünde biz de 5 ayı doldurduk. Uyku düzeni maalesef bizde de yok. Bir ara kendiliğinden düzene girmişti. Akşam 8de uyuyordu. Gece 3 de ve 6 da kalkıyordu. Şimdi tamamen karışık. Bazen 8 bazen 9 bazen 11.30 da uyuyor. Geceleri bazen 2 defa bazen her saat başı kalkıyor.5 ayı geçtik hala bi uyku düzeni yok bazen gece 2 defa kalkıyo bazen 4
odalarını ayırdınız mı
5 ayı geçtik hala bi uyku düzeni yok bazen gece 2 defa kalkıyo bazen 4
odalarını ayırdınız mı
Benimkide besinci ayi doldurdugu halde uykusu hala duzensiz5 ayı geçtik hala bi uyku düzeni yok bazen gece 2 defa kalkıyo bazen 4
odalarını ayırdınız mı
Ne zaman yurutec kullanmaya baslaniyor ki?*Benimkide besinci ayi doldurdugu halde uykusu hala duzensiz
5 ayı geçtik hala bi uyku düzeni yok bazen gece 2 defa kalkıyo bazen 4
odalarını ayırdınız mı
Arkadaşım merhaba. Ben de kasım annesiyim sizleri ara ara takip ediyorum. Mesajını görünce yazmak istedim. Benim bebeğim de alerjik. Bize de o mamadan verdiler bebeğim ağzına bile surmedi. Çünkü tadı gerçekten iğrenç. Bizim doktorumuz mamayi değiştirdi bunun tadı biraz daha iyi. Yarı alerjenik. İstersen bu mamadan bahset doktoruna. İsmi similak alim.t um.bebeğim 5.5 aylık ve 6.500 kilo..aynı yaşadıklarımız evin içinde günlük sadece bebeğimle uğraşmaktan ne dışarıya çıkabiliyorum ne de misafir gelsin istiyorum çok yıprandım..ek gıdaya başladım az az kızımın tepkisi daha çok oldu yüzü kızarmaya başladı ne versem ..dr alerji ihtimali var dedi kan verdik sonuç bekliyoruz ben de süt ürünleri ve kırmızı et dfiyetine başladım..bugün sadece toplamda 300lük süt içti o da uyurken 100erlik ..bittim artık dr alerjik mama verdi tadı iğrenç almıyor yemiyor ben ne verecem bebeğime
ya ben o kadar erken uyutamıyorum işten geldiğim için ancak yemek ye oyna zaten 8 gibi uyuyor ama yarım saat kalkıyor sonra 12 yi buluyor gece uykusu büyük beşiğe yatırıcam ama odası ayrı ya korkuyorumBizde 5.5 aylık olmak üzereyiz bizde de uyku düzeni tam rayinda değil maalesef. Gündüz 4 kez 30 - 40 dk arası uyuyoruz. Akşam 8-9 gibi yatıyoruz 1e kadar kesintisiz uyuyor ama 1den sonra saat başı kalkıyoruz. (Büyük beşiginde yattığı içinde biraz alışamadı bir türlü yatmak istemiyor onda.)Ve sabah 6.30 da uyanıyoruz. Kayınvalidem her ne kadar yürüteç al bu çocuğa desede almayı düşünmüyorum..
işten 7 gibi geliyorum maalesef o yüzden yemek sonrası 8 gibi uykusu geliyor ama en fazla yarım saat sonra kalkıyorGece uykusu için 11 biraz geç olabilir. Bebeğin sabah kalktığı saat 8 ise akşam en geç 8:30 da uyumus olması gerekir diye biliyorum. Benim bebeğim kaçta yatarsa yatsın sabah 6:30 7 gibi uyanıyor. Gece uykusunada 7:30 8 gibi geçmesini sağlıyorum. Gece beslenme konusunda bizim de bir düzenimiz yok. Sadece uyurken meme emdiği için ben o uyanmasada 2,3 saatte bir meme veriyorum . Gündüz emzirme aramız 3,4 saat . Gündüz uykularimizda aşırı duzensiz bazen sadece 10 dk uyuyup uyandığı bile oluyor.
Ayın 14ünde biz de 5 ayı doldurduk. Uyku düzeni maalesef bizde de yok. Bir ara kendiliğinden düzene girmişti. Akşam 8de uyuyordu. Gece 3 de ve 6 da kalkıyordu. Şimdi tamamen karışık. Bazen 8 bazen 9 bazen 11.30 da uyuyor. Geceleri bazen 2 defa bazen her saat başı kalkıyor.
Odayı ayırmayı düşünmüyorum. En azından 2 yaşına kadar aynı odada olma planlarım var
Önceden bu konuda çok katı kurallarım vardı. Okuyup araştırdıkça düşüncelerim değişti. Küçücük bebeklerin anneye ihtiyacı var.
Yürüteç konusunda da zararlı olduğu söyleniyor. Omurga sağlığı için iyi değilmiş. Ayrıca erkek bebeklere de önerilmiyor. Kızım olmasına rağmen almayı düşünmüyorum. Kısa süreli olmak şartıyla kullanılabilir belki.
YürüteÇ çok tavsiye edilmiyor arkadaşlar tabi yine karar sizin.biz de bugun 5,5 aylik olduk ama su aralar katı gidadan midir nedir geri döndük eski kolik günlere yavrum gözünden yaş geliyor ağlarken bende onla ağlar oldum 5,5 aylik halen gazlı olan var mı? Çok üzülüyorum bu duruma gazı olmadığında o kadar neşeli bir bebek kahkahalar atıyor ama bu gaz bizi mahvetti((
Kızlar biz 5.5 aylık olduk anne sütünün yanında artık ne başlamalamalıyım nasıl yapmalıyım günde kaç kez yapmalıyım ?
Kızımın beşiği de küçüktü. 2,5 aylık olduktan sonra park yatağa geçiş yaptık. Odasında büyüyen karyola var. Ona sadece gündüzleri dönence için yatıyor.odada kullandığı beşik küçük geliyor sanki. sakin bebek değil ki :)
eli kolu sığmıyor ondan odasında yatsın diyorum yoksa bende hiç istemiyorum bakıcam artık
yürüteç konusu benim içinde muamma zaten emeklemeden yürücek benimki tay tay duruyor resmen 6 aylık olmadan bende 9 aylık yürümüşüm bana benzerse gerek yok zaten ya da çok az kullanır gibi :)))