2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Bu arada elindeki mamaya vanilya şurubu da katabilirsin birkaç damla. O da tadını bastırıyor.

Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır yazamıyordum. Miniğim büyüdükçe işim kolaylaşır diye düşünüyordum ama tam tersi oldu :)
Biz 4. Ayı doldurunca doktor kontrolünde ek gıdaya başladık. Günde bir kere az suda iyice haşlanmış sebzeleri çatalla ezip ılıyınca üzerine doğal zeytinyağı döküp yediriyorum. Ek gıdaya başladığımız için suya da başladık. Kaynamış ılımış içme suyu vermemizi söyledi doktorumuz. Bunun yanında günde 1 kere muhallebi. Ancak bebeğim alerjik bir bebek olduğu için pirinç ununu hazır suyla pişiriyorum. Ilıyınca da üzerine sağılmış anne sütü ekliyorum. Daha besleyici oluyor. Doktor önerisi üzerine tabiki... Ayrıca kayınvalidem yoğurtsuz tuzsuz tarhana yaptı. Günde 1 kere de ondan veriyorum. Ama dönüşümlü yapıyorum bunları. Yani günde 1 veya 2 öğün ek gıda veriyorum. Damak tadı tatlıya alışmasın diye henüz biz de meyve pürelerine başlamadık. Bebeğim dün 5. Ayını doldurdu. Yarın doktor kontrolümüz var. Bakalım belki başlarız. Cam rende aldım. Aynı doktora götüren arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla meyve suyu değil de direkt pürelerini yedirmemizi söylüyormuş doktorumuz... Şimdilik sadece arada bir erik kiraz filan diline sürüyorum sadece yalıyor. Emmeye de devam tabiki bu arada... Uyku konusunda ise bir yetişkin gibi davranıyor oğluşum. Mesela gündüz 2-3 saat uyuyor. Sonra gece 1'e kadar ayakta. Diş çıkaracak olmasından şüpheleniyorum. Son 2-3 gündür huyu suyu değişti bebeğimin...

Kizlar gunaydin. Benim kizimin 5 ayi bitti. Disleri cok kasiniyor. Dun dis kasiyicisina kan bulasti. Baktim bazi yerler beyazlamis heralde dis cikaracak. Erken degil mi daha. Var mi bebisi dis cikaran?

Kizlar gunaydin. Benim kizimin 5 ayi bitti. Disleri cok kasiniyor. Dun dis kasiyicisina kan bulasti. Baktim bazi yerler beyazlamis heralde dis cikaracak. Erken degil mi daha. Var mi bebisi dis cikaran?
Cnm buyuk oglumun 4 bucuk aylikken cikmisti ilk. Bazisinin erken cikio

uykumuz iyi bizim ama düzensiz. sabah 7-8 kalkar. bi kaç saat sonra 2 saat uyur. öğleden sonrada 2 saat uyur. aksamda en geç 9 da uyur. gece kalkıyor emiyor. sabah uyandığında emiyor. ama gündüz ölse açlıktan emmiyor memeyi itiyor. tok bu çocuk diyorum. bi kaç saat böyle geçtikten sonra dayanamayıp mama veriyorum cuk cuk dibini görene kadar emiyor. sorun ne şimdi anlamıyorum. emmese gecede sabahta emmez. bazı günler hiç bişi vermedende geçiyor günümüz sadece emerek. ama çoğu zaman hep mama.. hep işe başladıktan sonra oldu bunlar. sağsamda azaldı..

Bebegimin cikti. 4.5 aylikken. 1 hafta cok huzursuzdu 1 gece ateslendi baktim sabah isiriyo

Kızlar bilen varsa acil ya şimdi bebeğim 5.5 aylık aşı yeri arada kuruyor bazen iltihap atılıyor iyileşiyor demişti doktor ama şuan tatildeyiz denize girdirsem sorun olur mu ki aşı yeri ?

Aynı sorunu ben de yasıyorum.bebegim 4 aylık sütüm azken bi sorun yoktu hiç ayrılmak istemiyordu ne zaman sütüm arttı sorunlar başladı emerken yutmuyor boğulacak gibi oluyor sonra da emmemek için agliyor. Sadece uykuya dalar ken emiyor ya da uykuda uyanıkken ne biberonla ne kaşıkla hiç birini kabul etmiyor. Annem uyuyan çocuk uyandırıp emzirilmez dedi onu dinlemedim 3 saatte bir emzirdim uyandırıp acaba bu sebep olmuş olabilir mi bebeğınizin beslenmesinde siz nasıl bi yol izlediniz. Çok zor durumdayım

Katı gıdaya başlayan anneler, bebeğinizin kaka düzeni nasıl? Bizimki katı gıdaya başlamadan önce her gün 2-3 kez kaka yapardı. Başladıktan sonra 2-3 güne bir püre kıvamında yarı katı kıvamlı kaka yapmaya başlamıştı. Doktora sorarak et suyuna başladık. Ben tarhanayı et suyuyla yapıp bir de zeytinyağı koydum. O akşam da avokado yedirdim bayıla bayıla yedi. Ancak ishal oldu.. Sanırım aynı gün içinde çok yüklendim. Bugün bol patatesli pirinçli brokoli havuç püresi verdim. Şimdi bir iki gün sadece meme+mama yapıp bağırsaklarını dinlendirmeyi düşünüyorum... Başka önerisi olan var mı??

Ay buraya gelmeyeli ne cok olmus. Bebisler buyuduu benim oglum 5 bucuk aylik oldu.
Hala emiyor ayni zamanda 1 aydir duzEnli ek gidaya gectik. Cunku bizi hic rahat birakmiyordu. Ne yersek agzimizin icine bakarak yalaniyordu. Doktorumuzda sebze purelerinden baslamamizi tavsiye etti. Suan sebze ve meyve pureleri yiyor. Haziranda turkiyede olcam. Orada neler yedirmemi tavsiye edersiniz. Cunku burdaki doktorumuz hazir pureleri tavsiye etti. Guvenilir oldugunu ve evde yapmaya degmeyecegini soyledi. Sonucta az bisey yiyor ve bunun icin degmez dedi. Ki eger ben evde yapicak olsaydim bio urunler tercih etmeliymisim. Mesela benim yedigim havuctan degil ona ayri bio havuc almam lazimmis vs vs. Peki ya turkiyede ne yapmaliyim? Malum birde hava su degisikligi var. Cocugu hepten tepetaklak etmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…