2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Arkadaşlar ek gıdaya baslayan varmi Ben yogurt ve elma havuç suyu olarak basladim ilk cocugumdada erken basladım sonrâ cok zorluk cekiliyor ek gıda ile tanışmada.Gaz problemi hala gecmedi emdigimizde gaz cikartiyoruz sizlerin gaz problemi gectimi
Ben suanda yavastan tattirma asamasindayim henuz tam baslamadik bizim gaz problemi daha tam gecmedi ama daha iyiyiz eskiye nazaran yani cok sukur sanci olmuyoruz

Allah razi olsun canim biraz nazliyiz ama iyiyiz cok sukur ben cok pimpirikliyim bi de gerci doktorlar yuzunden bu bebek cok beyaz astim olmasi muhtemel filan insani iyice pimpiriklendiriyolar boyumu 64cm kilomuz 8 civari tam de gil siz nasilsiniz gelisimi normal mi
Maşallah ayşecim çok güzelmiş gelişimi bizimde 63 cm 7160 gr olmuşuz ek gıdaya başlıycaz önümüzdeki ay onun heyecanı stresi var bende de

Arkadaşlar ek gıdaya baslayan varmi Ben yogurt ve elma havuç suyu olarak basladim ilk cocugumdada erken basladım sonrâ cok zorluk cekiliyor ek gıda ile tanışmada.Gaz problemi hala gecmedi emdigimizde gaz cikartiyoruz sizlerin gaz problemi gectimi
Biz basladik kusan bebege gore kusma onleyici mamasiyla elma armut cam rendede ... kusma onleyici mama havuc patates blendirda... ve pirinc unlu muhallebi... simdilik bunlar biz tattirarak degil.boyle basladik . Cunku biboron emzikalmiyo ve kusmamasi icin kati bisiler yemesi lazim. Bizimki boyle. Nirmal bebisler yogurt meyve basliyo ama uzmanlar artik sebze pureleriyle vaslamayi oneriyo cunku tatliya alisan cocuk sebzeyi reddediyo diye. Sizde gavuc patatesle baslayin isterseniz. Ben 100cc suya kucuk parmak boyunda havuc minik patatesin yarisini koyup hasliyorum blandirda geciriyorum bi kasik devam mamasi koyup ilik su damlatip boza kivaminda veriyorum doktorumuz oyle dedi... meyveyide bi dilim cam rendede hazirlayip yine toz mamasiyla boza kivaminda su ekliyorum. Muhallebide suan orfanik pirinc unu bulamadim o yuzden aptamilinkini aldim.

Ben ek gidaya basladim doktor su ver demedi ama kayinvaldem ver diyo ben emziriyorum sonrasinda zaten anne sutunun cogu su o yuzden vermiyorum versemm mi? Doktora mi sorsam.?

Maşallah ayşecim çok güzelmiş gelişimi bizimde 63 cm 7160 gr olmuşuz ek gıdaya başlıycaz önümüzdeki ay onun heyecanı stresi var bende de
seninkininde masallahi var zaten kizlarla erkekler arasinda en az 500 gr olmasi lazimmis persentil tablosuna gore bende merak ediyorum ne yapsak etsek diye kati meyve sikacagi almstim ama cam rende diyor arkadaslar simdi bakalim insallah skinti yasamadan herseyi yer kuzucuklar

Canım sen hemşire misin? Ne güzel bilip kendin yapıyorsun. Sağlık ocağındaki hemşire 2.ay ateş olduysa yine olur demişti. Ben 2.ay verem aşısının ateş yaptığını düşünüp 4.ay ateş olmayacağını sanıyordum.
evet canım.ebeyim aile hekimlginde sebep kasa iğne ucu ulaşamıyor toplu bebislerde bacaklar kalın olunca. Emilemeyince ateş yapıyor. Hastalarımda da olmuştu kızımda da oldu

Canım sen hemşire misin? Ne güzel bilip kendin yapıyorsun. Sağlık ocağındaki hemşire 2.ay ateş olduysa yine olur demişti. Ben 2.ay verem aşısının ateş yaptığını düşünüp 4.ay ateş olmayacağını sanıyordum.
evet canım.ebeyim aile hekimlginde sebep kasa iğne ucu ulaşamıyor toplu bebislerde bacaklar kalın olunca. Emilemeyince ateş yapıyor. Hastalarımda da olmuştu kızımda da oldu

Ben ek gidaya basladim doktor su ver demedi ama kayinvaldem ver diyo ben emziriyorum sonrasinda zaten anne sutunun cogu su o yuzden vermiyorum versemm mi? Doktora mi sorsam.?
Bizim de ayni sekilde. Dr ver demedi ama bizi bilgilendirmek adina okumamuz icin verdigi brosurde su verilir yaziyor. Arayip sormayi dusunuyorum. Ilk 10 gun elma puresi sonra sebze puresine gececektik. Kizim hic sevmedi yediremedik elmayi. Bugun sebzeyi deneyecegim. Insallah onu sever. Cam rendede yapiyorum ama ezip birakiyor bir de suyunu cikariyor. Yutabilecegi kadar kucultmuyor. Benim rendede mi is yok anlamadim ben:/

Bizim de ayni sekilde. Dr ver demedi ama bizi bilgilendirmek adina okumamuz icin verdigi brosurde su verilir yaziyor. Arayip sormayi dusunuyorum. Ilk 10 gun elma puresi sonra sebze puresine gececektik. Kizim hic sevmedi yediremedik elmayi. Bugun sebzeyi deneyecegim. Insallah onu sever. Cam rendede yapiyorum ama ezip birakiyor bir de suyunu cikariyor. Yutabilecegi kadar kucultmuyor. Benim rendede mi is yok anlamadim ben:/
Cam rende meyveleri blendir gb puruzsuz yapiyo ama elma armut seceeken uygun sec... biz kendimize kutur kutur elma aliyoruz ama ayse sare icin kepwkli deben yumusak elmalardan ve tereyag armutu denen yumusak armutlardan aldim 3 er tane... evimizin yakinina organik pazar acilcakmis heycanla bekliyirum. Bu sabah bi dilim elma bi dilim armut rendeleyip muhallebisine kattim yedi sukur.

Bide tek verme sende muhallebine kat istersen doktor demese odum kopardi 4 bucuk aylik yer mi diye yiyebiliyomus demekku ... sevcegi sekli bulcaksin sende deneyerek

Ek gidaya gecen annelerrr bebislerin sebze purelerine zeytinyag ekliyor musunuz kabizlik yapmasin diye? Bana oyle bisey soylemisti dr umuz. Pistikten sonra uzerine gezdrcm cok az.

Bu arada su meselesini dr a sordum. Anne sutu aldigi icin gerek yok simdilik, normalde 6. Ayda baslaniyor suya, ama cok sicak havalarda terlediginde ek gidanin arkasindan verebilirsin dedi. Ac verme dedi. Bir de su kaynamis ilinmis olacakmis, gunluk kaynat dedi.

sevgili ek gidaya gecen anneler oncelikle lütfen hazir kavanoz ürünleri alip bebeginize vermeyin. cunku onlarda kiruyucu var. onlarin yerine evde kendiniz yapabilirsiniz. yogurdu, suyu , meyve puresi günlük olsun. cam rendede iyice ezerek verin çünkü robot tarzi ürünler besin degerlerini öldürür.
anne sütü aliyorsa ayrica suya ihtiyac yok bunun yerine diz bolca su icin ama baktiniz bebeginiz terliyor ve emmiyor. o zaman verin. idrari en iyi yardimcinizdir. eger bezi sariya yakinsa hemen su verin. bezinde pembemsilik varsa susuzluk cekmistir.hemen su verin.
ek gisa verirken bebeginizi iyi gozlemleyin. kakasina ve vucuduna bakin. üç gün kuralini uygulayin. ilk gün cay kasigi ikinci gun tatli ucuncu gun yemek kasigiyla. sonra uc gun bekleyin. sonra baska bir seyi deneyin.

Kızlar bebisleriniz ne kadarlık olduki ek gıdaya başladınız

X