2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Dr unu aradim takip et sonraki bezlerini dedi. Alerninin baska belirtileri var mi peki? Sabahlari kaka yaparken agladigi icin poposunda catlaktan supheleniyorum.
Alerjinin belirtileri bebekten bebeğe değişiyor. Benim bildiklerim kanlı mukuslu kaka, kaka yapmada zorlanma, yanaklarda egzama, deride döküntü... Daha başka farklı belirtiler de oluyormuş ama şimdi aklımda değil. Bu belirtilerin hepsi birden olacak diye bir şart yok. Bir iki tanesi yetiyor. Ama en yaygın belirti kanlı mukuslu kaka...
Kızlar doğumdan sonra hala hastalanmadım normal mi acaba?
Ben de hastalanmadım canım. 16 martta kadın doğumcuma muayeneye gittiğimde sordum. Emzirdiğin süre boyunca olmayabilirsin, ancak doğumdan sonra yumurtlama başlar dedi. O yüzden şimdilik eşin korunsun, emzirmen bittiğide doğum kontrol hapına başlayabilirsin dedi. Emzirirken alınabilen haplar da varmış ama yine de gerek yok dedi... İnşallah yazı da olmadan geçiririz :)

Sutunu sagip buzdolabına atan arkadaşlar?

Benim sutum az simdi gunde kin kere mecbur mama veriyorum kusma önleyici sutum iyice azalmanın diye mama verince saymaya başladım bugün hem belki bollasir. Size sorum;

1-ben iki kere saydım bugün mesela bi sabah onu sut saklama posetin koydum 50cc flandi sonra öğleden sonra sagdim 70cc filan buzdolabından 50 nin üzerine 70 i koydum 120cc oldu gününü yazdım difrize koydum. Bu şekil dogru mu? Ayni gun dağılan sut bi posete konur mu? Ve ikinci sağına kadar ilk sağlığımı buzdolabının normal yerinde beklettin oda sicak diye doğru müdür?

2-şutu bebeğine vereceğim zaman nasıl yapicam? Anladığım kadarıyla difrizden çıkarıp buzdolabinin normal yerine koyup cozdurucem de. Sonra nasil ısınmak orayı anlamadım. Sıcak suyun içine koyup mu ilinicak?

Yardımcı olursanız sevinirim
ben de bazen porsiyon porsiyon koyuyorum buzluğa yani tek içimlik bazen de birleştiriyorum.Buzluktan buzdolabına alına çözülünce kaç cc vereceksen onu biberona koyup biberonu sıcak su içine koyup ısıt geri kalanını da bir sonraki verişinde ısıtırsın tabi aynı gün içinde

cnm bn sagdıgım zamn posete koyup hemen koyuyodum derın dondurucuya. birlestirmiyodum. tek seferlik icsin bitirsin diye. hatta fazla cikmissa ikiye bolup koyuyodum. cikarincada biraz disarda erimesini bekliyodum sonrasinda biberona yoyup sicak suya isliodum isinsin die
Canim ilk sagdigim 50 cc cikti posetin dibinde oldu anca ondan ikinci sayısını da bekledim toplamda 120 cc anca oldu nerde oyle cok çıkmakta ikiye bolucem:KK43:(

ben de bazen porsiyon porsiyon koyuyorum buzluğa yani tek içimlik bazen de birleştiriyorum.Buzluktan buzdolabına alına çözülünce kaç cc vereceksen onu biberona koyup biberonu sıcak su içine koyup ısıt geri kalanını da bir sonraki verişinde ısıtırsın tabi aynı gün içinde

Sağol cvp için bende böyle düşünmüştüm mantıklı az çıktığı için birleştirdi m ben zaten koca gun 120 cc cikti anca. Bugün hic sağladım daha hatta disardaydik hep emzirdim

Alerjinin belirtileri bebekten bebeğe değişiyor. Benim bildiklerim kanlı mukuslu kaka, kaka yapmada zorlanma, yanaklarda egzama, deride döküntü... Daha başka farklı belirtiler de oluyormuş ama şimdi aklımda değil. Bu belirtilerin hepsi birden olacak diye bir şart yok. Bir iki tanesi yetiyor. Ama en yaygın belirti kanlı mukuslu kaka...

Ben de hastalanmadım canım. 16 martta kadın doğumcuma muayeneye gittiğimde sordum. Emzirdiğin süre boyunca olmayabilirsin, ancak doğumdan sonra yumurtlama başlar dedi. O yüzden şimdilik eşin korunsun, emzirmen bittiğide doğum kontrol hapına başlayabilirsin dedi. Emzirirken alınabilen haplar da varmış ama yine de gerek yok dedi... İnşallah yazı da olmadan geçiririz :)
2 gündür neocate veriyorum rapor çıkartmıştım ama bugün vucudu ve yüzü komple döküntülerle doldu anlam veremedim mamadan mı oldu acaba bu kadar çok olmazdı yüzunde ve göğsünde sadece isilik gibi olurdu şimdi tum vucudunda ve kaşıntıdan duramıyo çok canım sıkıldı alerji doktoru da bulamadık koca memlekette sadeve ünv.hastanesinde var o da ćok ileri bir tarih veriyor şaştım kaldım neocateyi vermeyeceģim ondan oldu gibi:KK43:

2 gündür neocate veriyorum rapor çıkartmıştım ama bugün vucudu ve yüzü komple döküntülerle doldu anlam veremedim mamadan mı oldu acaba bu kadar çok olmazdı yüzunde ve göğsünde sadece isilik gibi olurdu şimdi tum vucudunda ve kaşıntıdan duramıyo çok canım sıkıldı alerji doktoru da bulamadık koca memlekette sadeve ünv.hastanesinde var o da ćok ileri bir tarih veriyor şaştım kaldım neocateyi vermeyeceģim ondan oldu gibi:KK43:
Allah Allah çok şaşırdım canım. Hatta mamanın üzerinde hipoalerjenik özel tıbbi amaçlı diyet gıda yazıyor. Verme tabi öyle olduysa. O zaman sizde inek sütü proteini dışında da alerjiniz olabilir.. Cuma günü doktor randevumuz var bakalım bize ne diyecek. Kakamız hala aynı. Ama bu ara gözlerini kaşıması arttı. Bilmiyorum neden. Daha ne yemeyi kesebilirim ki :KK43:

Allah Allah çok şaşırdım canım. Hatta mamanın üzerinde hipoalerjenik özel tıbbi amaçlı diyet gıda yazıyor. Verme tabi öyle olduysa. O zaman sizde inek sütü proteini dışında da alerjiniz olabilir.. Cuma günü doktor randevumuz var bakalım bize ne diyecek. Kakamız hala aynı. Ama bu ara gözlerini kaşıması arttı. Bilmiyorum neden. Daha ne yemeyi kesebilirim ki :KK43:
Çok geçmiş olsun kızlar. Bize de inek sütü alerjisi dedi dr. Kulaklarının arkasında egzama gibi bulgular var ve kakada mukusda bol lökosit çıktı. Sizde başka nasıl belirtiler oldu?

Ateşlendik durduk yere 38.5 oldu fitil verdim bekliyorum sanırım diş olabilir hep elleri ağızda damarlarını kaşıyınca hoşuna gidiyor bol su akıtıyor yarın gideyim diyorum doktora

kızlar bebeğinizi kaç kat giydiriyosunuz ? oda sıcaklığınız kaç derece ?
Yarım kollu atlet üstüne normal badi altına kısa çorap ve patik normal eşofman giyiyor yelek hiç kullanmadım Doğduğundan beri böyle gerek yok kat kat evin sıcaklığı aynı olursa hiç bişey olmaz kuzucuklara

Hiç bilemiyorum böyle giderse herşeyi kesmek zorunda kalcaz :KK43:

Kızlar banyodan sonra bebeğin yüzüne ne suruyorsunuz. Vücudunu yagliyorum ama yüzü kuru kalıyor. Sebamed şampuan çok kurutuyor heralde pek memnun kalmadım. Vücut losyonu kullanıyormusunuz yoksa sadece yağ mi kullanıyorsunuz

Kızlar banyodan sonra bebeğin yüzüne ne suruyorsunuz. Vücudunu yagliyorum ama yüzü kuru kalıyor. Sebamed şampuan çok kurutuyor heralde pek memnun kalmadım. Vücut losyonu kullanıyormusunuz yoksa sadece yağ mi kullanıyorsunuz
Sebamed sampuan yuzde kurulugu bizdede yaptı sebamedin losyonunu ara ara suruyorum yumuşatıyor

Ben yüzüne birsey surmuyorum sadece vücudunu yagliyorum dalin şampuan kullanıyorum hiç kurutmuyor yüzünü

Arkadaşlar sutum bazen yetmiyor kızım saatlerce emiyor bırakmıyor göğsümü biraktirinca ağlıyor bende bu yuzden aptamil 1 mama aldım ama daha vermedim sizce vermelimiyim mama vermek istemiyorum aslında ama napmaliyim sizce kızım daha 4 aylık sadece 6 ay emziricem kullanan varmı mama yan etkileri oluyor mu

Ateş düşmedi hastahane deyiz idrar tahlili yapılıyor 4 gün sonra 4 aylık olacak 25 günde 500 gr almış boy 64 doktor çok iyi dedi 7100 gr olmuş sanki az gibi kilo alımı ama doktor bundan sonra 400 500 arası dedi

Arkadaşlar sutum bazen yetmiyor kızım saatlerce emiyor bırakmıyor göğsümü biraktirinca ağlıyor bende bu yuzden aptamil 1 mama aldım ama daha vermedim sizce vermelimiyim mama vermek istemiyorum aslında ama napmaliyim sizce kızım daha 4 aylık sadece 6 ay emziricem kullanan varmı mama yan etkileri oluyor mu
Kilo alımı nasil sadece memede duruyor ve çekince agliyor diye mama vermemelisin bence çünkü bizimkide yapıyor aynısını gelişigüzel mama kullanmamalisin

Selamlar... Bugun kizimin bezini degistirirken kakasinda iplik gibi kan gorduk. Kakanin rengi de yesil
Boyle biseyle karsilasan oldu mu? Sabahlari kaka yaparken biraz ikiniyor zorlaniyor gibiydi ama gunde 3, 4 kez yapiyor aslinda.
Süt alerjisinde kakada kan oluyor. Ya da makatta çatlak olabilir. Belki bir kerelik önemsiz birseydir. Devam ederse doktora danışmakta fayda var. Geçmiş olsun.

Ben rutinde birşey sürmüyorum. Pek kurumuyor zaten. Arada cildi kötü olursa bepantholün losyonunu sürüyorum.

Bence mama verme. Doymadığı için değil sana yakın olmak için de emiyor olabilir. Ya da büyüme haftasındadır. Mama vermeye başladığın an sütün daha da azalır.

Ateş düşmedi hastahane deyiz idrar tahlili yapılıyor 4 gün sonra 4 aylık olacak 25 günde 500 gr almış boy 64 doktor çok iyi dedi 7100 gr olmuş sanki az gibi kilo alımı ama doktor bundan sonra 400 500 arası dedi
Geçmiş olsun canım. Sonuç ne oldu? Bize de haber ver. Diş çıkarmasından mı şüphelenmiştin?
Bizim doktorumuz 4. aydan sonra aylık kilo alımı 750 gr.daha sonra da 500 gr.dedi. Doktorun çok iyi dediyse iyidir. Boş yere endişelenme canım.

Bilmiyorum ki belki de öyledir ama gogsumden alınca iki elini birden ağzına koyuyor ve ağlıyor bende anlayamadım:KK43:

Bilmiyorum ki belki de öyledir ama gogsumden alınca iki elini birden ağzına koyuyor ve ağlıyor bende anlayamadım:KK43:
Gazi vardir bizimkide oyle pispisliyorum gaz cikarinca rahatliyor bazende kakis yapiyor kilo alimi var ve kkasini yapiyorsa skinti yok

Yapiyo kilo alımı da var ama altı aylık olunca sütten keseceğim için alistirmam lazım bir yandan mamaya da ama şimdiden başlasam mi beş aylık olduğunda mi başlasam bilmiyorum hemen mama yer mi biberon tutar mi napcam bilmiyorum off

X