2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Kizlar biz bugun 104gunluguz ek.gidaya baslayaniniz vrmi mama veripde
Daha çok erken değilmi daha 3 atlılar hoş 4 ay dolunca erken ek gidaya b aslicaz dedi benim doktorum da ama bizimki kurmaktan kilo alamiyo tuvaletini yapamiyo. Sizde bi sorun yoksa 6 ay su bile verilmez. Gerek te yoktur emzirmek en güzeli rabbim hepimize 2 yaşına kadar emzirmeyi nasip etsin. Çok korkuyorum yavrum emmicek diye:KK43:

3 buçuk aylık olduk bütün huyumuz değişti emzik almıyor biberon sadece yarı uykuda alıyor gündüz beni çok zor emiyor tık sese kafayı çevirip emmeyi bırakıyor napıcaz bilmiyorum allahtan gece uyanınca güzel emiyor
Benim cadı da öyle nabıcam bilmiyorum bi emiyor bi bırakıyor çözüm bulan var mı acaba ek gıdalara mı başlamak lazım bilemedim gitti ben sadece emziriyorum mama da vermiyorum

Kizlar bebeklerinizin agzina bakiyo musunuz pamukcuk varsa bebek agzina alir birakir emmedigi icinde kilo alamaz bizimkinde var oyle yapiyor agzini karbonatli suyla siliyorum nikostatin diye bi ilac var onu veriyorum gunde bi iki sefer huysuzlanip almazsa ayakta emzirmeye calisiyorum o zaman aliyo bazen aglaya aglaya da olsa emzirmek icin biraz zorlamaniz gerek memeyi birakmasin bebekleniriniz sizde yemenize dikkat edin peynir yumurta kasar peynir tahin muhakkak yiyin benim oglum dogduktan sonra besyuz gram verdi hastaliktan ayini tamamlarken dogum kilosundan 900 gr fazlaydi iki aylikken 1 kilo almisti bugun uc aylik oldu 1.600 almis ben dogumdan sonra sadece rahim toplayana kadar 8 kilo filan verdim kilo vericem diyede ugrasmadim 6 ayimiz bi dolsun o zaman spor ve dikkat ederek verilr kilolar onemli olan onun gelismesi bu zamanlara tekrar donemicez cunki

Malesef kilo almiyo canim. Ilk ay 1500 gr aldi onun hürmetine gidiyo iste 3 aydır. 2. Ay 200 gr bu ay 300 gr almış. Doğum kilosu 3350 boy 52 cm... şimdi 5650 boy 60 cm. Geçen ay kilo almasada 6 cm uzatmıştı bu ay 2 cm uzamis doktor böyle giderse gelecek ay boy baş çevresinde durur dedi. Nabcaz bilmiyorum ilaç çok acı. Akşam moralim bozuldu yavrum ağzı kopurdu tükürük çıkardı hep:KK43:((. 3 aydır dileniyorum ilaç vermemek için ama gelişiminde dursun istemem tabi iyi olsun istiyorum.
Tekrar geçmiş olsun. İdrar yolları enfeksiyonu da bebeğin gelişimini durduruyormuş. Ona bakıldı mı? Gerçi doktorun şüphelense mutlaka bakardı.

Hande cim kakanın sırta kadar çıkması bezin küçük olduğu anlamına geliyor yanlardan taşarsa Bez büyüktür benim bildiğim kadarıyla
Leyla cığım nerelerdesin? Kaç gündür merak ettim. Gerçi baya kişi ortalıklarda yok. Herkes bebeklerden giremiyor sanırım.

Benim cadı da öyle nabıcam bilmiyorum bi emiyor bi bırakıyor çözüm bulan var mı acaba ek gıdalara mı başlamak lazım bilemedim gitti ben sadece emziriyorum mama da vermiyorum
Mama veya ek gıda bebeğin anne sütüne olan ihtiyacını azaltır. Henüz bebeklerimiz ek gıda için çok küçükler. Mecbur kalmadıkça verilmemeli. Bebelerimiz büyüdükleri için çevreye ilgileri artıyor. O yüzden emerken dikkatleri dağılıyor. Benim kızım da öyle. Emerken etrafı izleyip oyun oynamaktan emmeyi bırakıp duruyor.

Biz 3 numara prima kullanıyorum Ama büyük mü geliyor anlamadım hep sırtta kakalar birde daha önceki petek dokuydu iyi çekiyordu bu farklı çıktı Napsam bilemedim farklı marka kullanan memnun kalan var mı
prima Premium care kullandık hiç memnun kalmadım . uzun zamandır prima aktif bebek kullanıyorum gayet güzel tavsiye edebilirim

Kizlar bebeklerinizin agzina bakiyo musunuz pamukcuk varsa bebek agzina alir birakir emmedigi icinde kilo alamaz bizimkinde var oyle yapiyor agzini karbonatli suyla siliyorum nikostatin diye bi ilac var onu veriyorum gunde bi iki sefer huysuzlanip almazsa ayakta emzirmeye calisiyorum o zaman aliyo bazen aglaya aglaya da olsa emzirmek icin biraz zorlamaniz gerek memeyi birakmasin bebekleniriniz sizde yemenize dikkat edin peynir yumurta kasar peynir tahin muhakkak yiyin benim oglum dogduktan sonra besyuz gram verdi hastaliktan ayini tamamlarken dogum kilosundan 900 gr fazlaydi iki aylikken 1 kilo almisti bugun uc aylik oldu 1.600 almis ben dogumdan sonra sadece rahim toplayana kadar 8 kilo filan verdim kilo vericem diyede ugrasmadim 6 ayimiz bi dolsun o zaman spor ve dikkat ederek verilr kilolar onemli olan onun gelismesi bu zamanlara tekrar donemicez cunki
bizde bu ara herşey üstüste gelmeye başladı.önce sütüüm kesildi.bi damla bile çıkmıyordu en son sağdığımda. 2-3gün öyle geçti. o arada kendimi bildiğin kampa aldım. çok şükür arttı. henüz kullanmadım bu arayışlar sırasında bi damla önerdi dr. GALACTAGO aklınızda bulunsun çok etkili. süt derdi bitti derken bebeğimin ağzı beyaz beyaz oldu. 2 güne sardı heryerini. nikostatin kullanıyoruz ağzına damlatıp parmağımlada bi güzel gezdiriyorum anlamadım etkili mi. karbonat yapamadım dilini tam silemiyorum çünkü. iç kısımları kalııyor.

bizde bu ara herşey üstüste gelmeye başladı.önce sütüüm kesildi.bi damla bile çıkmıyordu en son sağdığımda. 2-3gün öyle geçti. o arada kendimi bildiğin kampa aldım. çok şükür arttı. henüz kullanmadım bu arayışlar sırasında bi damla önerdi dr. GALACTAGO aklınızda bulunsun çok etkili. süt derdi bitti derken bebeğimin ağzı beyaz beyaz oldu. 2 güne sardı heryerini. nikostatin kullanıyoruz ağzına damlatıp parmağımlada bi güzel gezdiriyorum anlamadım etkili mi. karbonat yapamadım dilini tam silemiyorum çünkü. iç kısımları kalııyor.
Nikostatini kendi memenede sur cunki bebegin agzindan anneye geciyo bebegin agzi duzelirken bu sefer o memeden etkileniyo duzelmiyo bi turlu bende pek silemiyodum baktim kaniyo bugunden itibaren duzenli silicem memeyide krbonatli suyla silmek lazimmis emzirmeden once e sonra

Tekrar geçmiş olsun. İdrar yolları enfeksiyonu da bebeğin gelişimini durduruyormuş. Ona bakıldı mı? Gerçi doktorun şüphelense mutlaka bakardı.

r.

Evet verdi canim batın utrasyonu ve idrar testi vericek 10 gun sonra gittiğimizde bakılacak.. utrasyonda beklemiyorum diye randevu aldik kontrole gittiğinizde bakılacak. Idrar posetide aldik evde bağlayıp gidicez hastaneye. 31aralkta ins. Iyi gelir kuzuma. Bugün hep meme teklif ettim emzirdim. Onca isimin arasinda da olsa hep memeyi verdim yaşadı oynadı emdi ama olsun kokusunu unutmasın. Çok yorgunum ruhen ve bedenen hemen dibe vuruyorum ama annemden mutsuz olmaya hakkın yoktur. Ikindiyi kilinca gogsumu farkettim boş günler bisey yemesinin kosturmaktan. Birşeyler atistirip kızımla yattım herseyi bırakıp. Süt için yemek uykuda önemli ben yetisemiyorum ama öylece bıraktım yattım

Nikostatini kendi memenede sur cunki bebegin agzindan anneye geciyo bebegin agzi duzelirken bu sefer o memeden etkileniyo duzelmiyo bi turlu bende pek silemiyodum baktim kaniyo bugunden itibaren duzenli silicem memeyide krbonatli suyla silmek lazimmis emzirmeden once e sonra
dün sürdüm yapış yapış oldu bi de iğrenç kokuyo ki sorma. bebeğin ağzını karbonatlı suyla silmek zararlıymış. ama annemler hep öle geçirmiş anlayamadım.. dilinin ilerisi sildiğinde nasıl yapıosun?

Kusma da yapıyor diyorlar ama bizim asıl anladığımız kakası oldu. Bir gece kanlı ve mukuslu geldi. Çok korktuk. İnek sütü alerjisi dediler. Kan yok şimdi, ama hala sümüksü yapı devam ediyor.

Biz yaptırdık. Eşim pek yaptırma yanlısı değildi ama doktor öneriyor diye yaptırdık. Bilmiyoruz ki hangi yaptığımız ne derece doğru. Bu sefer de bundan bi 10-20 yıl sonra bu yaptırdıklarımızın zararları haberlere konu olursa hiç şaşırmam.

18 Aralık canım.

Sümüksü kaka... Bi ara yanakları egzema gibi olmuştu ama bioderma krem verdi doktor. İki sürmemde geçti. Neocate mama işe yarıyor sanırım. Sanki 3 günde bile kilosu fark etti gibi geliyor. Bir de kakada hiç parçacıklar yoktu. Artık parçacıklı kakası... Ne olursa olsun mama vermek hiç içime sinmiyor :KK43: bir e doktorumuz anne sütünün yarayıp yaramaması gibi bir şey yoktur demişti. Süt varsa yarar demişti. Ama ben artık eski usül düşünmeye başladım. Sütümün yaramadığı fikrine kapılıyorum ve bu beni çok üzüyor :KK43:

Kaka bizde düzelir gibi olmuştu yine bozuldu malesef. Kilo alımıda yavasladi. Alerjen vücuda girince kilo alimida yavaşlıyor sanırım senin sütünün yaramamasiyla alakasi yok. Neocate mama bizde de var ama ben vermiyorum bir kez denedim zorla içti. İğrenç bir kokusu ve tadı var ,bebeğin sevdiyse ne mutlu sana.
Biz test yaptırdık negatif çıktı ama alerjisi olduğu kesin. çoklu gıda alerjisinden korkuyorum artık.

Kaka bizde düzelir gibi olmuştu yine bozuldu malesef. Kilo alımıda yavasladi. Alerjen vücuda girince kilo alimida yavaşlıyor sanırım senin sütünün yaramamasiyla alakasi yok. Neocate mama bizde de var ama ben vermiyorum bir kez denedim zorla içti. İğrenç bir kokusu ve tadı var ,bebeğin sevdiyse ne mutlu sana.
Biz test yaptırdık negatif çıktı ama alerjisi olduğu kesin. çoklu gıda alerjisinden korkuyorum artık.
Ben de alerji testi yaptrmak istiyorum ama doktorumuz ısrarla yaptırmıyor. Dediğin gibi, alerji testte çıkmayabiliyormuş. Neocate'in kokusu gerçekten berrrbat... Bizimki şimdilik seviyor bakalım. Bu arada günde 500 miligram kalsiyum sandoz verdi doktor bana. Şu suda eriyenlerden. Günlük kalsiyum ihtiyacı için... Sen de ihmal etme bence. Çünkü neredeyse hiçbir şey yiyemiyoruz.

dün sürdüm yapış yapış oldu bi de iğrenç kokuyo ki sorma. bebeğin ağzını karbonatlı suyla silmek zararlıymış. ama annemler hep öle geçirmiş anlayamadım.. dilinin ilerisi sildiğinde nasıl yapıosun?
Biraz oguruyor agliyor ama mecburen siliyorum duzenli olmuyor pek ama aglarak memeyi tutturdugum icin iyice sinirlenmesin diye her seferinde yapamiyorum malesef nikostatini memeye surup kurumasini bekle sonra karbinatli suyla sil o zaman yapis yapis olmazsin

Aynen bizde sadece anne sütü bakalım ayın 4 de kontrol var insallah kilo falan normal çıkarda ekstra gerek kalmaz Mayıs ta iş başı yapıcam en azından o zamana kadar güzel emse tabi biberonada alışması lazım

Canimm sut icin neler yaptinn ?

Merhaba. :KK25: Rota asisi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Kararsiz kaldim ben yaltirip yaptirmamakta.... Bu arada sut icin kuru incir yiyin. Sut patlamasi yapmisti bende

Merhaba. :KK25: Rota asisi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Kararsiz kaldim ben yaltirip yaptirmamakta.... Bu arada sut icin kuru incir yiyin. Sut patlamasi yapmisti bende
Bende sordum iki gun once cogu yaptirdi hata yaptirmadim yazan yok. Ulkemiz karisik bisuru goc var suriyeliler var dahada kariscak ulkemiz gidisat oyle duruyo bakiyorim cociklar hep grip isal. Bide net te durup dururken zehirli isalden melek olan bi yavrucuk vardi o yuzden korkuyorum yaptırdım. Rabbim korusun evlatlarimizi.

çalısan annler sutu kac saatte bı sagıyorsunuz ıs yerınden eve gıdene kadar nasıl muhafaza edıyorsunuz ve nejadar sut cıkıyor merak edıyorumm bende durum vahımm

X