2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Kızlar benim bebiş lere şu veriyor musunuz ne zaman du verilmeye başlar benim Nergis im 2 aylik oldu
Benimki de 2 aylık. Henüz su vermedim.

Kızlar Bebekleriniz ellerini emiyor mu su gibi yapıyor şapur şupur sesler çıkarıyor bi de
Aynen.

Kizlar yeni dogan mendilden sonra ne kullanmaya basladiniz? Biz 2. 5 aylik olduk uni baby yeni dogan kullanyoduk artk normal mendile geceyim diyorum ama ne kullansam. Sizler neler kullanıyorsunuz?
Ben pamuk ve ılık su kullanıyorum. 65 günlük oldu.

Arkadaşım sana şiddetli tavsiyem; bebeğine biraz daha şans tanı ve anne sütü ile kilosunu arttırmayı biraz daha dene. Hemen mamaya geçme. Bebeği nasıl tarttilar? Normalde bebekleri sadece bezleri ile tartmak gerekir; bez de boş olucak tabi. Ama tabi o kadar soymak istemiyorlar bebekleri. 1 ay önceki önceki ölçümde kalın giydirmistin belki? Bence 3 gün filan çok iyi emzir aradaki kilo farkına bak; 90 gram aldıysa tamamdır. Ama tartarken dediğim gibi tart. Yani tabi senin insiyatifine kalmış ama ben bunu öneririm. Bi de kilosu 2.aya göre iyi. Benimkini söyleyeyim; doğduğunda 3450, 1.ay 4200, 2.ay 5200... bence sizin 1.ay ölçümünüzde bi sıkıntı var.

Canım hiç bi mama senin sutunden besleyici sağlıklı değil biberon isi zahmetli sıcaklığını ayarlamak hijyeni sağlamak bencede memeye devam gem duygusal bağ hem gelişim için kilosu maşallah vahim değil ki

Bravo sana canım bende hep ikizler im olsun istemiştim ama şimdi emin değilim

Bende bebelac aldim ilk kizimdada onunla ozmustuk kusmayi.. çok zor ilaç tahlil istemiyorum ameliyata kadar yolu oluyo allah korusun. Bu hafta daha cokemzirocem mama almasalar bakalim ne kadar alınacak ilk sağlık ocana gittim bu sefer hastaneye ozel e doktoru mu sectim

Canim evet 2 aya göre iyi ama geçen ay 1 bucuk bu ay 200-300 gr alinca böyle düşündü doktorum ilk ay ölçüm sağlık çağındayız 4940 çıktı kıyafetleri dussek 4800 olur dedi oyle yazdı. Bu sefer ciplakti bezide yoktu5140 cikti 5100 yazdı. Dedi tartışmada olabilir bi hafta deneyelim dedi. Mamayi duymadığı için değil kustugu için vericek canim. Ilk bebegimde 11 ay kustu büyük insan gb oguruyo bazen fiskirip bazen sızıp bazen yoğurt gb çıkar iyi yediğiniz iki üç katı kusuyo bunun için yoksa konusmasa her cocuk tombul olcak diye bisey yok. Ona göre geçen ay bi santim uzatmıştı bu ay 6 cm uzamis boya gitmiştir olabilir ama bu kusmayi yavaslatmamiz lazim yavrumun iyiliği için olmadi mamayi kaşıkla verebilirim bu hafta sunu cam bir iki kez ama daha çok emzircem ve daha çok kasicak bakalim kilosu nasil olucak. Yoksa ilaç vericek tahliller ve bu çok zor onları istemiyorum

Evet canim biliyorum aynı şeyleri yaşıyorum aynı zeynebim gb ama zeynebim hic uyuyamzdi da çok kusuyordu auseye kusuyo ama huzursuz değil daha sakin uykusu iyi sukur olduğu kadar uyuyo uyaniyo ama ağlamayı en zindan bakalim nasip

Özledim seni hayatımda yer eden güçlü insan

Kızlar evvelki gün 2.ay aşılarımızı yaptırdık.ateş olmadı çok şükür ama inanılmaz huzursuz çocuk.gündüzleri sadece 1 saat uyuyo,parol şurup verdi doktor.onu veriyorm ama gene de uyumuyo sürekli ağlıyo.sizin bebişlerde de oldu mu

Canım merak etmez olur muyuz? Ettik tabi ki.
İyi olmanıza sevindim. Ben araştırmalarım sonucu rota aşısını yaptırmaya karar verdim. Önceden çok bilinen bir aşı değildi sanırım. O yüzden kızına yaptırmamış olabilirsin.

Kizlar bebekleriniz emerken ne kadar sure kaliyor benimki 10 dak.ve tek gogsumu emiyor birakiyor az degildir herhalde..kakamizida yapiyoruz cisli bezimizde bol..
Kaka ve çiş varsa merak etme canım. 10-15-20 dakika sanırım normal süreler
Benim kızım bana yapışık yaşadığı için saatler sürüyor. Ama süt çekerek emmesi 15-20 dakika falan. Ondan sonra sadece ağzında tutuyor ya da içine çekmeden emiyor.

Benimki nde aşının yapıldığı ilk gün huzursuzluk oldu. Şurubu da yutmadi tükürdü. Fitil yaptım, düzeldi. Sonraki günlerde sıkıntısı olmadi; sadece ilk gün... ama her çocuk aynı şekilde etkilenmiyo, bünyeden bünyeye değişir

Bravo sana canım bende hep ikizler im olsun istemiştim ama şimdi emin değilim
Ben de hep ikiz istemiştim. Her kontrole gittiğimde ikiz diye ümitlenip soruyordum.
Şimdi bir tanesinin hakkından ancak geliyorum. İkiz olsa ne yapardım bilemiyorum.

Kızlar gece alt değiştirmeyi ne kadar arayla yapıyorsunuz benimki hemen açıyor gözleri altını açınca
Önceden her emmesinden sonra alt degistiriyordum yani 2 saat aralıklarla. Şimdi ise gecede 1 defa değiştiriyorum. Yoksa uykusu kaçıyor

Geçmiş olsun canım. Bizim aşımız haftaya olacak. Ama aşıdan sonra huzursuzluk normal diye biliyorum.

Seni tebrik ediyorum güçlü kadin
Allah yardimcin olsun. Valla ben tek çocukla çöktüm vücudumdaki tüm kaslar ağrıyor...

iyi geceler arkadaşlar bisi danismak istiyorumistiyorumyardimci olursanuz sevinirim benim.kiz uykusunda cok korkuyo ic cekiyo az öncede oldu baya baya agladi sanki cani yanmiscasina bu konuda neyapabilirm

Kızlar gece alt değiştirmeyi ne kadar arayla yapıyorsunuz benimki hemen açıyor gözleri altını açınca

Ben gece altını almıyorum

iyi geceler arkadaşlar bisi danismak istiyorumistiyorumyardimci olursanuz sevinirim benim.kiz uykusunda cok korkuyo ic cekiyo az öncede oldu baya baya agladi sanki cani yanmiscasina bu konuda neyapabilirm

Konumuzun bebegi oyle muska yağdırdılar hocaya cocuk elinden bile korkuyomus herkeste agliyomus. Ben kendi bebeğine hergun yasin anne tebareke özelliklede vakıa oluyorum huzurlu saglikli olsun diye. Peygamber efendimizin bi tavsiyesinde vücudunun 7 tarafına sag sol on arka yukarısı adası en sonda içine ayetulkursi okuyup ufluyorum felak nas okuyup rabbime emanet ediyorum. En önemlisi annenin sakinliği sen sitres yaparsan ev sitresliyse bebek huzursuz olur. Adem güneş iyi bir pedegogtur ben onu dinliyorum adem gunes güvenli bağlanma yazıp radyo program kayıtlarını dinleyebilirsin. O diyorum hepimizin fitratinda sakinlik dinginlik var ama hayat bizi acele maya hızlanma türkçe korku kaygı sitres huzursuzluk yukleniriz... her doğan bu dinginliktedir. Yavaşça karnını doyurur ve uzun uyur... ama sonra hayat doğayı bozar hersey hızlanır. Hatta kadınlar dogumda yeniden anneden doğmuş gb olurmuş allahin izniyle o dinginlik huzur hepimize gelmedi mi. Bebekle uyumlu eşit olalım diye. Ama adem gunes di yolu bu dinginlik çok geçmeden bozulur misafir gelecek evi toplanan kazım kaynana şunu dedi kocam bunu yaptı durum kaçtı.... vs vs vs.... anne etrafta koşturur duygularida saçları gb darmadağın olur bebek varlığını ona hatırlatır... velhasıl kelam naçizane bunlar canim sen kendinize uyandı yada hepsini yapıp kafanı rahatlatabilirsin. Bide annelerin hergun en az 3 kere rabıta gb düşünmesini tavsiye ediyo bu pedagog. Bu son abimiz olsa. Gb düşünüp ferahlamayi... sevgiler

AY canım Allah yardimcin olsun onları ikiz yaratan Rabbim riziklarinida verir ins sen iki anne gücünde olmalısın dedigin gıbı bi damla fazla daha alsınlar yeterki

Hastanelerde şırınga ile veriliyor öyle vermeyi deneyebilirsin ins gecerde mama vermek zorunda kalmazsin

Hastanelerde şırınga ile veriliyor öyle vermeyi deneyebilirsin ins gecerde mama vermek zorunda kalmazsin

Destegin icin cok tesekkur ederim. Azaltma asamasina gectim.cisli bez derken dolu dolu mu olmali yoksa az miktarda olsa yeterli mi. Bi denememde 6 saatte azicik cis vardi besleyemedigimi dusundum
3-4 saatte bir degisiyorum ben onden ortaya isemis oluyor bazen üstüne çıkmış oluyor hatta bazen daha az ama yapıyor. Bir de ben 2 gogusude Emziriyorum garanti oluyor. Birini emerken uyuyor gazını çıkarırken uyanıyor diğerini veriyorum. 2. Yi bazen iyi emiyor bazen hemen uyuyor ona göre bi daha ki emzirmeye ondan başlıyorum gerci bizim ki genelde memede uyuyor memeden çıkınca uyanıyor genelde memedeyiz artık doyduguna kanaat ediyorum besigine koyup emzik veriyorum biraz sallayinca uyuyor o arada islerimi yapiyorum bazen uyumuyor mecbur memede uyutuyorum tamamen onun gönlüne göre: )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…