2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425

Destegin icin cok tesekkur ederim. Azaltma asamasina gectim.cisli bez derken dolu dolu mu olmali yoksa az miktarda olsa yeterli mi. Bi denememde 6 saatte azicik cis vardi besleyemedigimi dusundum
Ayshem, bak ne güzel karsidakini kırmadan ve olumlu bir üslupla anlatmissin ve alya da teşekkür ederek cevap vermiş... ben de ikinize birden teşekkür ediyorum. Anne topigi burasi ya, hepimiz musmutlu olalım. Zaten güncel hayatta bir sürü problemlerimiz var, burda yumuşak yumuşak yazisalim, rahatlayalim...

Kızlar benim bebeklerim 2aylık oldular emzirmek için verdigim mücadeleyi görseniz halime acırsınız malesef mama takviyeside yapıyorum zorundayım çünkü bir gögsümü birine digerini birine veriyorum haksızlık olmasın diye gögsümdeki süt boşalınca kıyamet kopuyor doymuyor digerini vermiyorum çünkü o diger bebişimi hakkı emdikten sonra mama veriyorum mecburen tüm gece uyanıgım birini emzir bırak digerine geç evet bazen kadar uzun kalıyorlar ki memede gücüm tükeniyor ama bir damla daha diyip ayırmıyorum mememden yani sizin işininiz bana göre çok kolay emzirdin mi bebegini uyutup dinlenirsin ben arkadan mama yapıyorum yediriyorum biberonları yıkıyorum steril ediyorum mama sularını hazırlıyorum sonra bi bakmışım tekrar acıkmışlar ikizler hariç birde oğlum var onulada ilgileniyorum ayrıca hep derdim bir daha dogurursam o bırakana kadar emziricem diye ilk çocugum emmemişti içimde kaldı resmen o muhteşem duyguyu yaşayamamak bazen ikisini aynı anda emziriyorum emmeyi bıraktıklarında yarım saat yerimden kalkamıyorum sırtım belim her yerim tutuluyor çok şükür hiç şikayetçi degilim yeter ki bir damlada olsa anne sütü alsınlar

Sabun içte kalmadıki ama koydugumla çıktığı bir oldu birkaç saniye sürdü yani hemen arkasından kaka geldi fitil içte erdiği için belki daha kötüdür

Canım ben bebeğimi doktor olan yengemin tavsiyesiyle Prof. Dr. Esra Önal'a götürüyorum. O kadar memnunum ki... Gittiğimizde bize uzun uzun zaman ayırıyor. Cevabını alamadığım hiçbir soru olmuyor. Bebekle ilgili şeyleri bir yandan bize anlatıyor bir yandan da not alıyor, kağıdı bize veriyor. Böylelikle konustuklarımızı da unutmamış oluyorum.
Her an ulaşabilirsin de.. Çok tatlı bir bayan.. Muayenehanesi ATM (Ankara Ticaret Merkezi) 5. Kat 28 numarada. Tahlillerimizi de bazen gazi hastanesinde bazen de koru hastanesinde yaptırıyoruz. Kalça ultrasonuna da dün gittik gaziye. Bi sıkıntı yaşamadım.

Sabun içte kalmadıki ama koydugumla çıktığı bir oldu birkaç saniye sürdü yani hemen arkasından kaka geldi fitil içte erdiği için belki daha kötüdür
Rektumdan emilme süresi çok kısa. Yine de bilirsin. Gliserin kansuk diye fitil var kabızlık için. Sabun da kimyasal sonuçta.

Oy oy hemi de ikiz bir an hayal ettim birde sadece beslenmeden bahsetmişsin bunun banyosu var,bezi var,oyun oynaması uykusu allah esirgesin ama hastalığı var, gazı var vs.biz ne yapıyorsak sen iki kez yapıyorsun Allah yar ve yardimcın olsun memişlerinden sütlerin bol bol artsın inşallah.

Tekrar söylüyorum, sanılanın aksine memenin sadece beslenme aracı olduğunu düşünen çok fazla kişi aktif/pasif bu forumun ziyaretçileri arasında. Bazı paylaşım ve üyelerin anne sütü mucizesinden ve emzirmeden bihaber olduğu apaçık ortada.
Keşke sokaktaki reklam panoları, yazılı/görsel medya araçları sürekli ve detaylı olarak bu mucizeyi anlatsa...
Her şeye rağmen mama bir tercihse cehalete veririm, ama bir zorunluluksa, -ki hepimiz emziren anneler olarak buna adayız- bu durum zaten konu dışı, birkaç gündür yazılıp tartışılıp savunulanların çok uzağındadır.
Anne sütü mucizesi ve emzirme hakkında bkz. :
https://www.facebook.com/groups/emzirenanneler/

http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2013/02/tomrisin-emzirme-notlar-1-merhaba.html?m=1

Arkadasimizin yazdigi cok.dogruydu tebriknde ederim.bebegini.emzirdigi icin. Kendi adima konusayim bebegime yetememis olmak zaten beni uzuyor. Evet gereksiz mama kullanimina tepkisiydi arkadasimiin.tepkisi ama mama diyince yuregi sizlayanlar var (kendi.adima)

C
Sızlatm canım yüreğini olan sütüne etki etmesin elinden geleni yap gerisini Allaha birak neden bebeğine yetmeyesin bu sadece anne sütüyle ilgili değil bebişin senin sevgini ve sıcaklığını her halükarda hisseder.

Kizlar benimde dusuklerimin sebebi o diyolar ama iyi bir hoca bulmam lazim yardim nolursunuz

Muayenesi ne kadar acaba, bir de muayenehanesinin iletisim bilgerine ulasamadim verebilr misiniz?

Selam güzel anneler nasılsınız?Ben epeydir giremiyordum ama kimsecikler de merak etmemis bizi Sukur biz iyiyiz sadece sürekli gaz sancimiz var kolige benzer aksamlari hep ayni saatlerde vuruyor inşallah oda geçer. Sadece anne sutu ile besliyorum ama p.tesi is basi bakalim yetecek mi inşallah yeterde mama vermemize gerek kalmaz.Rota asisini yaptiracak misiniz?Ben hatırlamıyorum kizimda yaptirdim mi

Kizlar bebekleriniz emerken ne kadar sure kaliyor benimki 10 dak.ve tek gogsumu emiyor birakiyor az degildir herhalde..kakamizida yapiyoruz cisli bezimizde bol..

Destegin icin cok tesekkur ederim. Azaltma asamasina gectim.cisli bez derken dolu dolu mu olmali yoksa az miktarda olsa yeterli mi. Bi denememde 6 saatte azicik cis vardi besleyemedigimi dusundum
Biz de şimdi doktordan geldik. 2 aylık kontrolümüz vardı bugün. Ben de günde 2 kere mama veriyordum. Doktor muayeneden sonra artık mamaya gerek olmadığını, bebeğimin zaten aldığı kiloyu sütle aldığını ve bol bol emzirmemi söyledi. Emzirdikçe süt artıyor. Meme boşalır mı dedim. Tamamen boşalsa bile o kadar hızlı dolar ki dedi. Baktın çok ağlıyor, 10-15 dk oyala, dolar meme, tekrar emzir dedi. Sık sık emzirirsek beyin daha çok süt üretimine ihtiyaç olduğunu anlayıp meme dolsun diye sürekli süt üretimi yapıyor. Artık mamayı tamamen bırakmayı deneyeceğiz bakalım. Ben de sütümün yetmediğini düşünüyordum ancak doktor dedi ki 180 cc mama veriyorsan demek ki senden günde 700-800 cc süt emiyor. Çok şaşırdım. O yüzden sakın besleyemediğini düşünme. Bol bol emzirmeye devam et..

Destegin icin tesekkurler bende bugun surekli emzirdim mahvoldu uclari ama buna deger.,insallah en kisa surede bizde birakiriz mamayi

Destegin icin tesekkurler bende bugun surekli emzirdim mahvoldu uclari ama buna deger.,insallah en kisa surede bizde birakiriz mamayi
Emzirme tekniklerine göz atabilirsin internetten, deneyebileceğin çok farklı pozisyonlar var, doğru teknikle acı hissetmen neredeyse imkansız. Ayrıca meme kurumadan kapatma, bu da deformasyonu önleyecektir. Sütün bol olsun .

Selam anneler kızımın dogum
kilosu 3350 boyu 51cm
Bir aylık asıda
Kilosu 4800 boyu52, 5cm

Bugün iki ay kontrolüne gittik
Kilo 5100 boy 58cm

Doktor kilo alımı durmuş dedi. Kustugunu söyledim ilaç vermek istedi bide kusma önleyici mama ar.. ben ilaç istemedim bi mama bi emzir dedi... ama bebeğim birbirine manayı almiyo beni istiyo bugün ağladım hem beni mememi bilmesi duygulandırdı hemde mamayi yemesi lazim na bucam bilmiyorum...Bi hafta sonra kontrole gidicez. Bu arada kalça utrasonuda o zaman olucak. Ve asilarimizida olamadık. Devlet dün onayını mi kesmiş neymiş hep bizi buluyo aksilikler. Birdahaki hafta olucak asisinida

Biborona nasil alistirabilirim?

Kusma önleyici mamadan tek bir markada mı var? Başka markalarda da varsa doktoruna danışarak başka markaları da deneyebilirsin. Çünkü biz normal mamaya başlarken önce sma marka aldık. Aç olmasına rağmen istemedi, yüzünü buruşturdu... Sonra bebelac gold verdik, onu içti... Eczacı, bebeklerin de damak tadı oldugunu söylemisti... Ama sen yine de biberona çok alıştırmamaya bak bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…